Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur v decembru 2017

Retrogradni Merkur v decembru 2017

Retrogradni Merkur predstavlja čas, ko ni dobro početi vrsto stvari, ki jih počnete skozi vse leto.

Predvsem gre za ovire v prometu, za težave pri sporazumevanju in nakupovanju. A, ker velja Merkur za šaljivca zodiaka, vam lahko postreže s presenečenji tudi na drugih področjih.

Retrogradni Merkur  - retrogradno in direktno gibanje

Merkur se bo retrogradno obrnil 3. decembra 2017 na 29° strelca in bo ostal retrograden še vse do 23. decembra. Takrat se na 13° strelca obrne v direktno gibanje.

V svoji senci se bo gibal od 15. novembra 2017 do 11. januarja 2018, zato je napotke v nadaljevanju vredno upoštevati skozi vse obdobje. Še zlasti tiste, ko dobro biti pazljivi pri zadevah, ki jim Merkur naravno vlada.

Retrogradni Merkur, polna luna, T-kvadrat in Jupiter

Na dan, ko se Merkur obrne retrogradno, se na nebu pojavila še polna luna na nepredvidljivi in nestabilni 11° osi dvojčka/strelec. Vse skupaj poslabša še T-kvadrat polne lune z Neptunom in Lunina inkonjunkcija z Jupitrom.

Naj pojasnim bolj podrobno kaj si lahko obetate,  če teh postavitev še ne poznate.

Sama po sebi postavitev prinaša napetosti in nezadovoljstvo. Pod občutljivostjo, zamudami in nerazumevanjem, ki jih v sebi nosi retrogradni Merkur, pa se vse skupaj lahko le še poslabša. 

Za nameček je Luna zdaj zelo obremenjena z neprijetnimi vplivi s strani Neptuna, vladarja laži, razočaranj in prevar. Čustveno občutljivost pa povečuje tudi Jupitrov vpliv, ki je za Luno precej naporen.

Gre lahko za prevelika pričakovanja, ki se ne uresničijo. Zamislite si Dedka Mraza, ki ste mu napisali pismo in v njem svojo veliko željo. Obljubil vam je novo stanovanje ali hišo. Ko se priplazi čez dimnik, vam pod smrečico pusti hišico za lutke in vam zaželi lepo leto.

Priznati morate, da vam Dedek Mraz ni naredil nič slabega. Ampak, ker pričakujete nekaj drugega kot ste prejeli, boste razočarani. Približno tako se zdaj godi Luni v času decembrske polne lune na dan Merkurjevega obrata v retrogradno gibanje.

Retrogradni Merkur in Saturn

Retrogradni Merkur se v času obrata nahaja v tesni konjunkciji s Saturnom, vladarjem omejitev, discipline in počasnega uresničevanja načrtov. Od vas se zdaj zahteva, da o zadevah temeljito premislite.

Naredite dober načrt, se vrnite v dogajanje preteklih mesecev in zadeve popravite, kjer so tekle v napačni smeri. Omejitve so zdaj le kažipoti do več sreče v prihodnje. Da bi jo zaživeli, je potrebno nekaj narediti drugače. Gre za tisto, čemur ste se do sedaj upirali.

Če boste to naredili, boste imeli v rokah odlično orodje, s katerim boste lahko v letu 2018 zaživeli čisto na novo. Če pa boste vztrajali pri prvotnem načrtu in na vsak način poskušali »riniti z glavo skozi zid«, vam zagotavljam, da se boste opekli.

Retrogradni Merkur, Saturn in Sončev mrk

Se še spomnite Sončevega mrka v avgustu? Odkar se je zgodil, sem ga večkrat omenila. Zdajšnji retrogradni Merkur se lepo povezuje s Sončevim mrkom. Prav tako Saturn. Je pravi čas, da se posvetite tistemu, kar ste si zaželeli v avgustu.

Postavitve imajo tudi pretežno pozitiven (ugoden) vpliv na zadeve, ki sem jih omenjala v času Luninega mrka, ki se je zgodil prav tako v avgustu letos.

Ne bi se rada ponavljala, zato predlagam, da si prispevka, ki sem ju napisala v avgustu, še enkrat preberete (povezavi sta dodani v prejšnjih dveh odstavkih). Nato pa dobro razmislite, kaj vam je šlo v preteklih mesecih narobe in kaj je teklo kot po maslu.

Svoje ugotovitve zatem nadgradite s spoznanji, ki jih boste prejeli v času retrogradnega Merkurja. Načrte pa prilagodite sedanjim, malce spremenjenim oz. posodobljenim načrtom za prihodnost.

Pri tem upoštevajte zapisano glede vladavine Merkurja in kaj je ugodno ter kaj neugodno početi v času retrogradnega Merkurja, kar sem zapisala v prispevku na povezavi tukaj.

Vaš pomočnik

Verjamem, da si želite nekaj premakniti na novo raven. Svoje življenje si lahko pošteno olajšate z nekaterimi pripomočki, ki vam bodo prihranili veliko časa, denarja in razočaranj, če jih boste pravilno uporabili. Naj vam predlagam enega od njih.

Za načrtovanje vaših dni in pripravo na vsak dan posebej, vam bo najbolj koristil Osebni dnevni horoskop. Z njegovo pomočjo boste vnaprej vedeli, kateri dnevi so primerni za razmišljanje, pogovore, dogovore, za iskanje ljubezni ali službe.

Vedeli boste, kdaj načrtovati aktivnosti in zadeve premakniti. Kajti samo od načrtovanja se ne bo zgodilo nič koristnega za vas. Morali boste v akcijo. To pa je najlažje narediti na tiste dneve, ko imate največ energije.

Skozi vse leto se unikatno za vsakega od nas, pojavljajo dnevi, ko smo tečni, zoprni, še sami sebi v napoto in zelo občutljivi. Tudi te dneve boste našli v svojem Osebnem dnevnem horoskopu. Večino z napotki, kaj storiti na tak dan.

Svoj Osebni dnevni horoskop za leto dni naročite na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

>