Lunin mrk 2020 – poletni vpliv mrka - www.astrolog.si
lunin mrk prihaja

Lunin mrk 2020 – poletni vpliv mrka

Lunin mrk - Sonce in Luna v opoziciji

Poletni čas bo letos močno zaznamovan z mrki. Letos se bosta v poletnem času zgodila kar dva Lunina mrka (prvi 5. 6., drugi 5. 7. 2020). Med njima pa boste še pod vplivom Sončevega mrka, ki prihaja 21. junija.

Mrki so v astrologiji še posebno pomembni, saj v sebi nosijo ogromno nakopičene energije. Le-to je mogoče usmerjati v ustvarjalnost in dosežke ali v nezadržno uničujočo silo. Marsikaj, kar prihaja na plan, lahko aktivno usmerjate, zato se lotite zadev, na katere lahko vplivate. 

Kadar se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v aspektu, ki ji pravimo opozicija. Aspekti v astrologiji predstavljajo odnose med planeti. Opozicija vam pove, da planeta v sebi nosita nasprotovanje, saj sta postavljena natančno nasproti drug drugega.

V času Luninega mrka sta Sonce in Luna navidezna nasprotnika. Ob tem sta postavljena še v bližini Luninih vozlov. Lunina vozla sta le navidezni točki na nebu, sestavljeni iz Sonca in Lune. Tako se energija podobnega kar kopiči in zato deluje na človeka tako zelo močno.  

Naporen čas ...

Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker prinaša utrujenost. Ljudje v tem času tožijo nad slabim spancem. Utrujeni in neprestani, hitro vse vzamejo osebno in težko presojajo, ali nekaj pomeni napad nanje ali gre le za medlo opazko. Zdaj je vse povečano kot pod povečevalnim steklom.

Zaradi hitre razdražljivosti, vnašajo nemir in nerazumevanje v odnose. Nekaj želijo povedati, a se hitro zdi, da jih sogovornik ne sliši ali ne posluša. To jih hitro ujezi. Povratna nepremišljena reakcija pa se stopnjuje v še več razdorov.

Ljudje, ki močno čutijo vpliv Luninega mrka, so nekaj dni zapored brez prave energije in moči. Delujejo leni in nezadovoljni. Pogosto jih spremlja glavobol in občutek, da bodo zboleli. Obstajata dve domači zdravili: počitek in nekaj dodatnih kozarcev vode. 

Ugodno za ... 

V kolikor želite Lunin mrk izkoristiti za premik nečesa, boste zelo verjetno naleteli na neodobravanje in vrsto ovir. Na plan prinese tisto, pred čemer ste že dolgo zatiskali oči in tisto boste najprej morali opraviti, preden lahko pričakujete premik v želeni smeri. 

Kljub povedanemu, obstajajo ljudje, ki v času Luninega mrka občutijo dodatno močno in vzpodbudno energijo. Čudijo se, kako je mogoče, da se drugi vlečejo kot megla, saj so opremljeni z vsemi sredstvi za preboj. 

Takšnemu človeku Lunin mrk lahko pomaga, da uspe hitreje kot bi brez njega. V kolikor ste med tistimi, ki boste njegovo energijo izkoristili za premik svojih načrtov, bodite pripravljeni, da boste morali dati vse od sebe in se zna pojaviti kasneje nekaj, česar še niste predvideli. 

Lunin mrk v juniju 2020

V juniju 2020 se zgodi Lunin mrk na t.i. kraljevski 15° astroloških znamenj dvojčka/strelec. Luna se nahaja v strelcu, Sonce v dvojčkih. Gre za naravni par, ki na omenjeni osi znamenj najbolj tipično govori o pameti, odločitvah in znanju.

Obe znamenji povezujemo tudi z gibanjem in raziskovanjem tako bližnjih kot daljnih svetov. Po omejitvah, ki jih je prinesel korona virus, bo zdaj dobrodošla sprostitev ukrepov. Končno se lahko neovirano gibljete in to je nekaj, kar lahko praznujete v tem času. 

Vse to bo v ospredju še precej časa, saj se bodo mrki v dvojčku in strelcu kar vrstili še vse do leta 2021. Bolj, kot se boste v tem času posvečali znanju, boljše "orožje" proti nevednosti boste imeli v rokah.  

Lunin mrk v juliju 2020

V juliju 2020 se zgodi Lunin mrk na 13° astroloških znamenj rak in kozorog. Luna se nahaja v kozorogu, Sonce v raku. Gre za naravni par, ki na omenjeni osi znamenj najbolj tipično govori o družini in poslovnih zadevah. Z njimi povezani pa so vedno tudi odnosi. 

Zakaj prav odnosi?

Omenila sem že, da sta v času Luninega mrka Sonce in Luna v aspektu opozicije. Aspekti pa veljajo za "odnose med planeti". Tako zdaj ležita zavestni del (Sonce) in podzavestni del v človeku (Luna) natančno nasproti v horoskopu. 

Zadeve, ki so bile še pred kratkim nevidne, zdaj silijo na plan in zahtevajo, da jih začnete reševati oz. jih vsaj opazite. Lunin mrk tako na plan pritegne nekaj, kar v sebi že čutite, da bi morali storiti, a se morda (še) niste bili pripravljeni spopasti s tem in začeti iskati rešitve.

Zdaj je skrajni čas, zato razrešite, s čimer ste že dolgo odlašali. Ta os mrkov se zdaj zaključuje, a je pomembno, da ji tudi vi postavite piko na "i" v tem času, saj se bo v nasprotnem dogajalo še marsikaj neželenega tudi kasneje. 

Kako se spopasti z Luninim mrkom

V kolikor se v vašem rojstnem horoskopu nahaja kak planet nekje med 13° in 17° (junijski mrk) ali med 11°in  15° (julijski mrk) katerega koli astrološkega znamenja, se morate v času mrka resnično obrniti vase. 

Vzemite si kak dan, dva ali teden dni in premislite, kako želite živeti, ker je zdaj za vas pomemben čas. Zaupajte intuiciji, a se dokončno vsaj teden dni pred in po mrku še ne odločajte, če ste čustveno močno vpeti v situacijo.

Zdaj se odpira ogromno (eno ali več od naštetega): 

  • Omejitev, ki jih morate preskočiti na pravi način.
  • Zadev, ki potrebujejo vašo pozornost.
  • Priložnosti, ki jih je vredno izkoristiti do zadnje kapljice.
  •  Nova znanja, ki jih potrebujete, da boste lažje dosegli svoje cilje in lepše zaživeli.

Kaj je pomembno za vas, boste najlažje ugotovili tako, da boste v roke vzeli svoj rojstni horoskop. Če že znate prognostiko, ne spreglejte pomembnih postavitev v različnih prognostičnih tehnikah.

Zatem ugotovite, ali ta Lunin mrk prinaša priložnosti ali ovire in razočaranja vašemu horoskopu. Potem pa skladno s tem, kar boste ugotovili, iščite rešitve, da bodo naporne zadeve čim manj boleče ali se lotite piljenja načrtov, kako boste najlažje izkoristili priložnosti.

Imejte v mislih, da je ta mrk takšen, da zahteva: 

  • Čas za premislek.
  • Poglabljanje vase (tisto, kar že veste in tisto, česar se še ne zavedate, a živi v vas.
  • Izpeljavo načrtov korak za korakom.
  •  Mrki pa v sebi vedno nosijo tudi potrebo po spuščanju, v nasprotnem "vzamejo sami".

Lunin mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Lunin mrk se vsako leto zgodi na nebu vsaj dvakrat. Letos se bo zgodil štirikrat. Na to, ali se bo zgodil in katere izzive bo prinesel s seboj, ne morete vplivati. Niti astrologi se mu ne moremo izogniti, čeprav vemo veliko o njem in lahko predvidimo kaj prinaša. 

Mrk, ki ga dobro poznate in njegov vpliv povežete z dogajanjem v svojem življenju, vas vodi do pomembnih spoznanj o tem, kar je resnično pomembno za vas. V sebi nosi napotke, kaj je potrebno izpustiti, razčistiti in odstraniti, preden boste bolj srečni. 

Ničesar ne morete pokvariti, če veste, česa si želite in česa ste siti. Dan mrka je za marsikoga naporen, ker potegne na plan tisto, kar je skrito. Pomaga vam postaviti stvari na glavo in zdi se, da zmeša vse štrene. Tega si ne želite, ampak ...

Iz kaosa vam pomaga narediti red in prav to v tem času potrebujete tudi vi. 

Brezplačno predavanje za javnost

O Luninih menah in mrkih vam bom več pojasnila na BREZPLAČNEM WEBINARJU. Gre za predavanje preko interneta, namenjeno širši javnosti, zato boste povedano zagotovo lahko razumeli.  

V kolikor ste občutljivi na mrke, polno luno, prazno luno, lunine krajce ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Kliknite tukaj, pridite ob izbranem terminu in se sprostite skupaj z nami! 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>