lunin mrk prihaja

Lunin mrk v novembru 2021

Lunin mrk - Sonce in Luna v opoziciji

Lunin mrk se tokrat zgodi 19.11.2021 v dopoldanskem času. Tokrat gre za prvi mrk na osi bik - škorpijon in spada med t.i. karmične mrke. Zadeve, ki se bodo odvijale pod njegovim vplivom, bodo pomembno zaznamovale vašo nadaljnjo življenjsko pot. 

Mrki so v astrologiji še posebno pomembni, saj v sebi nosijo ogromno nakopičene energije. Le-to je mogoče usmeriti v ustvarjalnost in dosežke ali v nezadržno uničujočo silo. Marsikaj, kar prihaja na plan v času mrkov, lahko aktivno usmerjate, zato se lotite predvsem tistih zadev, na katere imate vpliv. 

Kadar se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v aspektu, ki ji pravimo opozicija. Aspekti v astrologiji predstavljajo odnose med planeti. Opozicija vam pove, da planeta v sebi nosita nasprotovanje in konflikte, saj sta postavljena natančno nasproti drug drugega.

V času Luninega mrka sta Sonce in Luna navidezna nasprotnika. Ob tem sta postavljena še v bližini Luninih vozlov. Lunina vozla sta le navidezni točki na nebu, sestavljeni iz Sonca in Lune. Tako se energija podobnega kar kopiči in deluje na človeka tako zelo močno.  

Naporen čas ...

Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker prinaša utrujenost. Ljudje v tem času tožijo nad slabim spancem. Utrujeni in neprestani, hitro zadeve razumejo preveč osebno in težko presojajo, ali nekaj pomeni napad nanje ali gre le za medlo opazko. Zdaj je vse povečano kot pod povečevalnim steklom.

Zaradi hitre razdražljivosti, vnašajo nemir in nerazumevanje v odnose. Nekaj želijo povedati, a se hitro zdi, da jih sogovornik ne sliši ali ne posluša. To jih hitro ujezi. Povratna nepremišljena reakcija pa se stopnjuje v še več razdorov.

Mnogi, ki močno čutijo vpliv Luninega mrka, so nekaj dni zapored brez prave energije in moči. Delujejo leni in nezadovoljni. Pogosto jih spremlja glavobol in občutek, da bodo zboleli. Obstajata dve zelo preprosti domači zdravili: počitek in nekaj dodatnih kozarcev vode. 

Ugodno za ... 

V kolikor želite Lunin mrk izkoristiti za premik nečesa, boste zelo verjetno naleteli na neodobravanje in vrsto ovir. Na plan prinese tisto, pred čemer ste že dolgo zatiskali oči in tisto boste najprej morali opraviti, preden lahko pričakujete premik v želeni smeri. 

Kljub povedanemu, obstajajo ljudje, ki v času Luninega mrka občutijo dodatno močno in vzpodbudno energijo. Čudijo se, kako je mogoče, da se drugi vlečejo kot megla, saj so opremljeni z vsemi sredstvi za preboj. 

Takšnemu človeku Lunin mrk lahko pomaga, da uspe hitreje kot bi brez njega. V kolikor ste med tistimi, ki boste njegovo energijo izkoristili za premik svojih načrtov, bodite pripravljeni, da boste morali dati vse od sebe in se zna pojaviti kasneje nekaj, česar še niste predvideli. 

Lunin mrk v novembru 2021

Lunin mrk se je zgodil 19.11.2021 na osi astroloških znamenj 27° bik/škorpijon. Luna se nahaja v biku, Sonce v škorpijonu. Gre za naravni par, ki na omenjeni osi znamenj najbolj tipično govori o trmoglavosti, zadrževanju, umirtvi, a po drugi strani prinaša željo po spremembi.

Imejte v mislih, da sta planeta v opoziciji. Če boste pazljivo prisluhnili sebi, boste ugotovili, da morate nekaj izpustiti, a si hkrati priznajte, da tega ne želite. V tem času se lahko počutite kot na gugalnici. Govorite si: "To bi. Tega ne bi.". 

V resnici pa morate ustvariti ravnotežje in narediti prostor, da lahko v svoje življenje sprejmete nekaj novega, boljšega. V tem trenutku najverjetneje tisto, kar bi resnično morali izpustiti, držite tako močno, da ste skoraj negibni. 

Ta Lunin mrk predstavlja "uverturo" v mrke na osi bik/škorpijon. Zadnji na tej osi se bo zgodil jeseni 2023, zato se boste s podobnimi energijami srečali slej kot prej, četudi vas bo tokratni močan vpliv obšel. 

V konjunkciji s tokratnimi Luninim mrkom (in z njim povezanim Južnim Luninim vozlom) je Merkur, vladar pameti, radovednosti, znanja in odločitev. Vaše odločitve naj bodo predvsem povezane s spuščanjem nečesa in grajenjem nove, svetlejše prihodnosti na starih spoznanjih.

Izkušnje so tiste, ki jih morate zdaj zelo dobro uporabiti in izkoristiti, če se želite premakniti na nov, višji nivo zavedanja in urejanja lepšega življenja. Uprite se strastem in obsedenim odločitvam, saj le-te ne bodo prinesle umiritve in želenih rezultatov. 

Vse skupaj potrjuje tudi vladar škopijona, Pluton, ki budno spremlja dogajanje z nekoliko distance. Tu je, da vam pomaga do popolne preobrazbe oz. transformacije vašega življenja. Izkoristite ga modro, saj je trenutno vaš vodnik, ki pa od vas zahteva pomemben preobrat. 

Jupiter poskuša to potrebo prikriti. Daje vam upanje, optimizem in lažno vero, da bo vse dobro, četudi nadaljujete po stari poti. Na koncu boste spoznali, da vas le drži v mehurčku lažnega upanja in ste zamudili lepo priložnost, če boste nadaljevali po stari poti. 

Zadeve, ki so bile še pred kratkim nevidne, zdaj silijo na plan in zahtevajo, da jih začnete reševati. Lunin mrk na plan pritegne nekaj, kar v sebi že čutite, da bi morali storiti, a se morda (še) niste bili pripravljeni spopasti s tem in začeti iskati rešitve.

Horoskop Luninega mrka govori o zaključevanju nečesa, kar je preživelo svoj čas. Ni nujno, da vse zavržete. Nekaj ste se na svoji poti naučili in to je tisto, na čemer bi morali zgraditi nekaj novega, svežega, lepšega in bolj prijetnega.  

Kako se spopasti z Luninim mrkom

Tokratni Lunin mrk boste močno čutili, v kolikor se v vašem rojstnem horoskopu nahaja kak planet nekje med 25° in 29° katerega koli astrološkega znamenja. Vi se morate v času mrka in po njem resnično obrniti vase. 

K sreči se tokratni mrk zgodi tik pred koncem tedna. Vzemite si kak dan, dva ali teden dni in premislite, kako želite živeti, ker je zdaj za vas napočil zelo pomemben čas. Zaupajte intuiciji, a se dokončno vsaj teden dni pred in po mrku še ne odločajte.

Še zlasti me poslušajte, če ste čustveno močno vpeti v situacijo. Še bolje, počakajte z dokončno odločitvijo do konca leta ali začetka naslednjega leta. Do tedaj pa poskušajte v največji možni meri razumeti, kaj vam ta mrk prinaša in zahteva, da izpustite iz svojega življenja. 

Zdaj se odpira ogromno (eno ali več od naštetega): 

 • Omejitve, ki jih morate preiti na pravi način. Praviloma del poti zelo boli.
 • Zadeve, ki potrebujejo vašo pozornost in popolno spremembo.
 • Priložnosti, ki jih je vredno opaziti in izkoristiti do zadnje kapljice.
 •  Sprejeti nove odločitve, ki bodo zapolnile praznino na mestu, kjer ste nekaj že izpustili iz svojega življenja. 

Kaj je pomembno za vas, boste najlažje ugotovili tako, da boste v roke vzeli svoj rojstni horoskop. Namig: Če ste že osvojili prognostiko, ne spreglejte pomembnih postavitev v različnih prognostičnih tehnikah kot ste se naučili na vajah našega tečaja.

Zatem ugotovite, ali ta Lunin mrk prinaša priložnosti ali ovire in razočaranja vašemu horoskopu. Potem pa skladno s tem, kar boste ugotovili, iščite rešitve, da bodo naporne zadeve čim manj boleče ali se lotite piljenja načrtov, kako boste najlažje izkoristili priložnosti.

Imejte v mislih, da ta mrk zahteva: 

 • Čas za premislek.
 • Poglabljanje vase (tisto, kar že veste in tisto, česar se še ne zavedate, a živi v vas.
 • Popolno spremembo na tistem področju, kjer se zgodi in/ali aktivira v vašem rojstnem horoskopu.
 • Izpeljavo načrtov korak za korakom.
 •  Mrki v sebi vedno nosijo tudi potrebo po opuščanju, v nasprotnem "vzamejo sami". Tokratni je "potencirano močan" v tej smeri.

Lunin mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Lunin mrk se letos zgodi na nebu dvakrat. Na to, ali se bo zgodil in katere izzive bo prinesel s seboj, ne morete vplivati. Niti astrologi se mu ne moremo izogniti, čeprav vemo veliko o njem in lahko predvidimo kaj prinaša. 

Mrk, ki ga dobro poznate in njegov vpliv povežete z dogajanjem v svojem življenju, vas vodi do pomembnih spoznanj o tem, kar je resnično pomembno za vas. V sebi nosi napotke, kaj je potrebno izpustiti, razčistiti in odstraniti, preden boste bolj srečni. 

Ničesar ne morete pokvariti ali se napačno odločiti, če natančno veste, česa si želite in česa ste siti. Dan mrka je za marsikoga naporen, ker potegne na plan tisto, kar je skrito. Pomaga vam postaviti stvari na glavo in zdi se, da zmeša vse štrene. Tega si ne želite, ampak ...

Iz kaosa vam pomaga narediti red in prav to v tem času potrebujete tudi vi. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako močno čutite ta Lunin mrk v svojem življenju? Ste na splošno ob mrkih napeti ali čutite dodatno energijo in greste takoj v akcijo?

  • Jerneja Mozgan pravi:

   Luna na splošno zelo vpliva na moje življenje. To se odraža v slabšem spancu, barvitih sanjah; ko sem bila mlajša, sem ˝hodila v spanju˝ – zbudila sem se stoje na postelji in podobno. Sedaj tega več ni.
   Sem v pričakovanju, kaj mi bo tokratni lunin mrk prinesel; kako se bo to odražalo na zunaj in navznoter. Moj severni lunin vozel je na 6 stopinji strelca v 8.hiši 🙂

   • Irena Stopar pravi:

    Draga Jerneja, hvala za vaš komentar. Še sreča, da niste več tako “hud lunatik”, da ste bolj varni ponoči. Dogajanje ob tokratnem Luninem mrku zna biti zelo zanimivo. Poglejte, ali je okoli stopinje mrka kakšen planet. Vsekakor pa, če ne pričakujete velikega priliva v obliki denarja, investicije ali dediščine, je skrajni čas, da spremenite nekaj, kar že zelo dolgo odlašate. Držim pesti za vas!

 • Marko pravi:

  Zelo fajn napisano!

  Mislim, da je lahko za marsikoga, ki bo preučeval vpliv mrka na svoji rojstni karti, zanimiva še povezava septemberskega Rx Merkurja, ki je v inkonjunkciji z Luninim mrkom. Prav mogoče je, da tako Rx Merkur, kot tudi Lunin mrk govorita o isti življenjski temi. Jaz sem čisto slučajno postal pozoren na to, ker sem opazil, da je v obeh primerih aspektiran isti natalni planet.

  • Irena Stopar pravi:

   Marko, hvala za komentar.
   Imate prav, v letu 2021 vse to drži. 🙂 Pa ne gre le za ta retrogradni Merkur. Zelo pestro jesen smo imeli in za astrološko proučevanje bo zanimivo tudi nadaljevanje.

 • >