lunin mrk prihaja

Lunin mrk 2021 – odločitve na preizkušnji

Lunin mrk - Sonce in Luna v opoziciji

Lunin mrk se tokrat zgodi 26.5.2021. Zaključek pomladnega obdobja bo tako precej močno zaznamovan z Luninim mrkom in za njim prihajajočim Sončevim mrkom, ki se zgodi 10.6.2021. Po njunem "odhodu" pa si boste lahko malce oddahnili do pozne jeseni. 

Mrki so v astrologiji še posebno pomembni, saj v sebi nosijo ogromno nakopičene energije. Le-to je mogoče usmeriti v ustvarjalnost in dosežke ali v nezadržno uničujočo silo. Marsikaj, kar prihaja na plan v času mrkov, lahko aktivno usmerjate, zato se lotite predvsem tistih zadev, na katere imate vpliv. 

Kadar se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v aspektu, ki ji pravimo opozicija. Aspekti v astrologiji predstavljajo odnose med planeti. Opozicija vam pove, da planeta v sebi nosita nasprotovanje in konflikte, saj sta postavljena natančno nasproti drug drugega.

V času Luninega mrka sta Sonce in Luna navidezna nasprotnika. Ob tem sta postavljena še v bližini Luninih vozlov. Lunina vozla sta le navidezni točki na nebu, sestavljeni iz Sonca in Lune. Tako se energija podobnega kar kopiči in deluje na človeka tako zelo močno.  

Naporen čas ...

Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker prinaša utrujenost. Ljudje v tem času tožijo nad slabim spancem. Utrujeni in neprestani, hitro zadeve razumejo preveč osebno in težko presojajo, ali nekaj pomeni napad nanje ali gre le za medlo opazko. Zdaj je vse povečano kot pod povečevalnim steklom.

Zaradi hitre razdražljivosti, vnašajo nemir in nerazumevanje v odnose. Nekaj želijo povedati, a se hitro zdi, da jih sogovornik ne sliši ali ne posluša. To jih hitro ujezi. Povratna nepremišljena reakcija pa se stopnjuje v še več razdorov.

Mnogi, ki močno čutijo vpliv Luninega mrka, so nekaj dni zapored brez prave energije in moči. Delujejo leni in nezadovoljni. Pogosto jih spremlja glavobol in občutek, da bodo zboleli. Obstajata dve zelo preprosti domači zdravili: počitek in nekaj dodatnih kozarcev vode. 

Ugodno za ... 

V kolikor želite Lunin mrk izkoristiti za premik nečesa, boste zelo verjetno naleteli na neodobravanje in vrsto ovir. Na plan prinese tisto, pred čemer ste že dolgo zatiskali oči in tisto boste najprej morali opraviti, preden lahko pričakujete premik v želeni smeri. 

Kljub povedanemu, obstajajo ljudje, ki v času Luninega mrka občutijo dodatno močno in vzpodbudno energijo. Čudijo se, kako je mogoče, da se drugi vlečejo kot megla, saj so opremljeni z vsemi sredstvi za preboj. 

Takšnemu človeku Lunin mrk lahko pomaga, da uspe hitreje kot bi brez njega. V kolikor ste med tistimi, ki boste njegovo energijo izkoristili za premik svojih načrtov, bodite pripravljeni, da boste morali dati vse od sebe in se zna pojaviti kasneje nekaj, česar še niste predvideli. 

Lunin mrk v maju 2021

Lunin mrk se bo zgodil 26.5.2021 na osi astroloških znamenj 5° dvojčka/strelec. Luna se nahaja v strelcu, Sonce v dvojčkih. Gre za naravni par, ki na omenjeni osi znamenj najbolj tipično govori o gibanju, radovednosti, znanju, pameti in odločitvah.

Obe znamenji povezujemo tudi z gibanjem in raziskovanjem tako bližnjih kot daljnih svetov. Po omejitvah, ki jih je prinesel korona virus, bo zdaj dobrodošla sprostitev ukrepov. Končno se lahko nekoliko bolj neovirano gibljete in to je nekaj, kar lahko praznujete v tem času. 

Vse našteto in še več od tega bo v ospredju še precej časa, saj se zadnji mrk tega para zgodi v decembru 2021 na 12° strelca. Bolj, kot se boste v tem času posvečali znanju, boljše "orožje" proti nevednosti boste imeli v rokah.  

Zadeve, ki so bile še pred kratkim nevidne, zdaj silijo na plan in zahtevajo, da jih začnete reševati oz. jih vsaj opazite. Lunin mrk tako na plan pritegne nekaj, kar v sebi že čutite, da bi morali storiti, a se morda (še) niste bili pripravljeni spopasti s tem in začeti iskati rešitve.

Retrogradna Merkur in Saturn

Zdaj je skrajni čas, da se odločite glede nečesa, s čimer ste že dolgo odlašali. Časa imate sicer še do začetka julija, ampak sami veste, da čas zelo hitro mineva. Namreč, podporo pogledu vase in premišljenim odločitvam podajata tudi Merkur in Saturn. 

Merkur, vladar Sonca tokratnega mrka, se bo teden dni za Luninim mrkom obrnil v retrogradno smer. Mnogi njegov vpliv že čutimo nekaj časa. Iz dneva v dan pa se bo vračalo več misli, zadev in celo ljudi, s katerimi je potrebno nekaj urediti.

Pazljivi bodite, ker se bo nekaj časa Merkur prepiral z Neptunom, vladarjem zmede, umika in prevar. Ni nujno, da vam nekdo drug želi kaj žalega. Sami dobro veste, da najkrajšo paličico v življenju potegnejo tisti, ki odlašajo z odločitvami in zatem s pogumno akcijo. 

Z neba na umik in premislek nakazuje tudi retrogradni Saturn. Do Merkurjevega obrata v direktno gibanje, še bolje pa do začetka julija, ko bo Merkur prešel tudi svojo senco, ni dobro začenjati z ničemer ali pretirano vlagati energijo v nekaj, kar še ni zrelo, da zagleda luč sveta. 

Čas je namenjen pogumnemu pogledu vase, raziskovanju svojih misli, miselnih vzorcev, načina odločanja, komunikacije, želja in ciljev. Bodite čim bolj iskreni in si priznajte, če je ostalo še karkoli nerazrešenega. Ustvarjajte nove ideje in se odločite, kako boste peljali življenje dalje. 

Kako se spopasti z Luninim mrkom

V kolikor se v vašem rojstnem horoskopu nahaja kak planet nekje med 3° in 7° (majski mrk) ali med 17°in  21° (junijski mrk) katerega koli astrološkega znamenja, se morate v času mrka resnično obrniti vase. 

Vzemite si kak dan, dva ali teden dni in premislite, kako želite živeti, ker je zdaj za vas pomemben čas. Zaupajte intuiciji, a se dokončno vsaj teden dni pred in po mrku še ne odločajte, če ste čustveno močno vpeti v situacijo. Še bolje, počakajte do julija ali mnogi celo do avgusta.

Zdaj se odpira ogromno (eno ali več od naštetega): 

 • Omejitve, ki jih morate preiti na pravi način.
 • Zadeve, ki potrebujejo vašo pozornost.
 • Priložnosti, ki jih je vredno izkoristiti do zadnje kapljice.
 •  Nova znanja, ki jih potrebujete, da boste lažje dosegli svoje cilje in lepše zaživeli.

Kaj je pomembno za vas, boste najlažje ugotovili tako, da boste v roke vzeli svoj rojstni horoskop. Namig: Če ste že osvojili prognostiko, ne spreglejte pomembnih postavitev v različnih prognostičnih tehnikah kot ste se naučili na vajah našega tečaja.

Zatem ugotovite, ali ta Lunin mrk prinaša priložnosti ali ovire in razočaranja vašemu horoskopu. Potem pa skladno s tem, kar boste ugotovili, iščite rešitve, da bodo naporne zadeve čim manj boleče ali se lotite piljenja načrtov, kako boste najlažje izkoristili priložnosti.

Imejte v mislih, da je ta mrk takšen, da zahteva: 

 • Čas za premislek.
 • Poglabljanje vase (tisto, kar že veste in tisto, česar se še ne zavedate, a živi v vas.
 • Izpeljavo načrtov korak za korakom.
 •  Mrki pa v sebi vedno nosijo tudi potrebo po opuščanju, v nasprotnem "vzamejo sami".

Lunin mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Lunin mrk se letos zgodi na nebu dvakrat. Na to, ali se bo zgodil in katere izzive bo prinesel s seboj, ne morete vplivati. Niti astrologi se mu ne moremo izogniti, čeprav vemo veliko o njem in lahko predvidimo kaj prinaša. 

Mrk, ki ga dobro poznate in njegov vpliv povežete z dogajanjem v svojem življenju, vas vodi do pomembnih spoznanj o tem, kar je resnično pomembno za vas. V sebi nosi napotke, kaj je potrebno izpustiti, razčistiti in odstraniti, preden boste bolj srečni. 

Ničesar ne morete pokvariti, če veste, česa si želite in česa ste siti. Dan mrka je za marsikoga naporen, ker potegne na plan tisto, kar je skrito. Pomaga vam postaviti stvari na glavo in zdi se, da zmeša vse štrene. Tega si ne želite, ampak ...

Iz kaosa vam pomaga narediti red in prav to v tem času potrebujete tudi vi. 

Brezplačno predavanje za javnost

O Luninih menah in mrkih vam bom več pojasnila na BREZPLAČNEM WEBINARJU. Gre za predavanje preko interneta, namenjeno širši javnosti, zato boste povedano zagotovo lahko razumeli.  

V kolikor ste občutljivi na mrke, polno luno, prazno luno, lunine krajce ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Kliknite tukaj, pridite ob izbranem terminu in se sprostite skupaj z nami! 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako močno čutite ta Lunin mrk v svojem življenju? Ste na splošno ob mrkih napeti ali čutite dodatno energijo in greste takoj v akcijo?

  • Jerneja Mozgan pravi:

   Luna na splošno zelo vpliva na moje življenje. To se odraža v slabšem spancu, barvitih sanjah; ko sem bila mlajša, sem ˝hodila v spanju˝ – zbudila sem se stoje na postelji in podobno. Sedaj tega več ni.
   Sem v pričakovanju, kaj mi bo tokratni lunin mrk prinesel; kako se bo to odražalo na zunaj in navznoter. Moj severni lunin vozel je na 6 stopinji strelca v 8.hiši 🙂

   • Irena Stopar pravi:

    Draga Jerneja, hvala za vaš komentar. Še sreča, da niste več tako “hud lunatik”, da ste bolj varni ponoči. Dogajanje ob tokratnem Luninem mrku zna biti zelo zanimivo. Poglejte, ali je okoli stopinje mrka kakšen planet. Vsekakor pa, če ne pričakujete velikega priliva v obliki denarja, investicije ali dediščine, je skrajni čas, da spremenite nekaj, kar že zelo dolgo odlašate. Držim pesti za vas!

 • >