Lunin mrk na 20° raka in kozoroga - www.astrolog.si
lunin mrk prihaja

Lunin mrk na 20° raka in kozoroga

Lunin mrk - Sonce in Luna v opoziciji

Po Sončevem mrku, ki je zaznamoval božični čas, prihaja Lunin mrk. Mrki so v astrologiji še posebno pomembni, saj v sebi nosijo ogromno nakopičene energije. Le-to je mogoče usmerjati v ustvarjalnost in dosežke ali v nezadržno uničujočo silo. 

Kadar se zgodi Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v aspektu, ki ji pravimo opozicija. Aspekti v astrologiji predstavljajo odnose med planeti. Opozicija vam pove, da planeta v sebi nosita nasprotovanje, saj sta postavljena natančno nasproti drug drugega.

V času Luninega mrka sta Sonce in Luna navidezna nasprotnika. Ob tem sta postavljena še v bližini Luninih vozlov. Lunina vozla sta le navidezni točki na nebu, sestavljeni iz Sonca in Lune. Tako se energija podobnega kar kopiči in zato deluje na človeka tako zelo močno.  

Naporen čas ...

Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker prinaša utrujenost. Ljudje v tem času tožijo nad slabim spancem. Utrujeni in neprestani, hitro vse vzamejo osebno in težko presojajo, ali nekaj pomeni napad nanje ali gre le za medlo opazko. Zdaj je vse povečano kot pod povečevalnim steklom.

Zaradi hitre razdražljivosti, vnašajo nemir in nerazumevanje v odnose. Nekaj želijo povedati, a se hitro zdi, da jih sogovornik ne sliši ali ne posluša. To jih hitro ujezi. Povratna nepremišljena reakcija pa se stopnjuje v še več razdorov.

Ljudje, ki močno čutijo vpliv Luninega mrka, so nekaj dni zapored brez prave energije in moči. Delujejo leni in nezadovoljni. Pogosto jih spremlja glavobol in občutek, da bodo zboleli. Obstajata dve domači zdravili: počitek in nekaj dodatnih kozarcev vode. 

Ugodno za ... 

V kolikor želite Lunin mrk izkoristiti za premik nečesa, boste zelo verjetno naleteli na neodobravanje in vrsto ovir. Na plan prinese tisto, pred čemer ste že dolgo zatiskali oči in tisto boste najprej morali opraviti, preden lahko pričakujete premik v želeni smeri. 

Kljub povedanemu, obstajajo ljudje, ki v času Luninega mrka občutijo dodatno močno in vzpodbudno energijo. Čudijo se, kako je mogoče, da se drugi vlečejo kot megla, saj so opremljeni z vsemi sredstvi za preboj. 

Takšnemu človeku Lunin mrk lahko pomaga, da uspe hitreje kot bi brez njega. V kolikor ste med tistimi, ki boste njegovo energijo izkoristili za premik svojih načrtov, bodite pripravljeni, da boste morali dati vse od sebe in se zna pojaviti kasneje nekaj, česar še niste predvideli. 

Lunin mrk v januarju 2020

V januarju 2020 se zgodi Lunin mrk na 20° astroloških znamenj rak in kozorog. Luna se nahaja v raku, Sonce v kozorogu. Gre za naravni par, ki na omenjeni osi znamenj najbolj tipično govori o družini in poslovnih zadevah. Obe vrsti odnosov bosta pod vplivom mrka še precej časa pod drobnogledom. 

Zakaj prav odnosi?

Omenila sem že, da sta v času Luninega mrka Sonce in Luna v aspektu opozicije. Aspekti pa veljajo za "odnose med planeti". Tako zdaj ležita zavestni del (Sonce) in podzavestni del v človeku (Luna) natančno nasproti v horoskopu. 

Zadeve, ki so bile še pred kratkim nevidne, zdaj silijo na plan in zahtevajo, da jih začnete reševati oz. jih vsaj opazite. Lunin mrk tako na plan pritegne nekaj, kar v sebi že čutite, da bi morali storiti, a se morda (še) niste bili pripravljeni spopasti s tem in začeti iskati rešitve. 

Merkur v konjunkciji s Soncem in v opoziciji z Luno

Merkur je v horoskopu tega Luninega mrka zelo zanimivo in pomembno postavljen. Je v konjunkciji s Soncem in v opoziciji z Luno. Še več. Tradicionalno njegovi postavitvi pravijo, da je "kazimi", "v srcu sonca". 

Zdaj je zelo pomembno, o čem razmišljate, na kakšen način in kako iščete rešitve. Vse rešitve so vam že na dosegu roke. So že na zavestnem nivoju in kot take pripravljene za aktivnosti, povezane z njimi. 

Izziv se nahaja v podzavesti. Lahko gre za občutek nezaupanja sebi ali Univerzumu, da se bo vse dogodilo na najboljši možen način. Lahko pa gre celo za podzavestni strah, da boste izgubili del sebe ali nečesa drugega, če boste zadeve reševali kot veste, da bi bilo prav in dobro za vse vpletene. 

Saturn konjunkcija Pluton v horoskopu Luninega mrka

Verjetno ste že brali ali vsaj opazili ogromno govora o konjunkciji Saturna in Plutona. Dejansko gre za zelo pomembno postavitev v horoskopu Luninega mrka. Saturn spada med t.i. družbena, Pluton pa med t.i. generacijske planete.

Najmočneje delujeta na družbo, na pravila (npr. zakonodajo) in zadeve svetovnih razsežnosti. Veliko močneje jih bo zaznati na področju spreminjanja našega planeta kot v zasebnem življenju posameznika. 

Družbe takšne kot jo poznamo danes, čez 10 let ne bo več. Pričakujete lahko ogromno sprememb zakonodaje in poslovanja podjetij. Gospodarstvo se bo zaradi konjunkcije moralo nekoliko umiriti, a s pomembnim razlogom. 

Zdaj je čas, ko je potrebno postaviti pravo vizijo podjetja, če naj preživi naslednjih 10 let. Vredno se je vrniti v preteklost. Ugotoviti, kaj je delovalo in kaj potrebuje nadgradnjo. Vse tisto, kar je bilo pretirano in odvečno, pa je potrebno pustiti v preteklosti. 

Ob zaključku prejšnjega leta, sem vam zaželela vse dobro v naslednjem desetletju. Zdaj veste, kaj sem imela v mislih in ni bilo brez razloga. Vedite, da je letos čas, ko si morate naliti čistega vina in začrtati zadeve (doma, v poslu in karieri) kot bi jih radi doživeli čez 10 let. 

Sonce, Luna, Merkur, Saturn, Pluton in 20° znamenj

V horoskopu Luninega mrka so tesno povezani Sonce, Luna, Merkur, Saturn in Pluton. Pogosto se zgodi, da v horoskopu mrka ni veliko povezanih planetov. Tokrat je tesno povezanih kar pet, od tega so izpostavljeni kar trije osebni planeti. 

Ko gre za osebne planete, se zadeve dogajajo na osebni ravni, v zasebnem življenju in jih močno čutite v svojem življenju. Vse povedano boste močno čutili, če imate v rojstnem horoskopu katerega koli od osebnih planetov okoli 20° katerega koli astrološkega znamenja. 

V kolikor se v vašem rojstnem horoskopu nahaja kak planet nekje med 18° in 24° katerega koli astrološkega znamenja, je to čas, ko se morate resnično obrniti vase. Vzemite si kak dan, dva ali teden dni in premislite, kako želite živeti, ker je zdaj za vas pomemben čas. 

Zdaj se odpira ogromno (eno ali več od naštetega): 

  • Omejitev, ki jih morate preskočiti na pravi način.
  • Zadev, ki potrebujejo vašo pozornost.
  • Priložnosti, ki jih je vredno izkoristiti do zadnje kapljice. 

Kaj je pomembno za vas, boste najlažje ugotovili tako, da boste v roke vzeli svoj rojstni horoskop. Če že znate prognostiko, ne spreglejte pomembnih postavitev v različnih prognostičnih tehnikah.

Zatem ugotovite, ali ta Lunin mrk prinaša priložnosti ali ovire in razočaranja vašemu horoskopu. Potem pa skladno s tem, kar boste ugotovili, iščite rešitve, da bodo naporne zadeve čim manj boleče ali se lotite piljenja načrtov, kako boste najlažje izkoristili priložnosti.

Imejte v mislih, da je ta mrk takšen, da zahteva: 

  • Čas za premislek.
  • Poglabljanje vase (tisto, kar že veste in tisto, česar se še ne zavedate, a živi v vas.
  • Izpeljavo načrtov korak za korakom.
  •  Mrki pa v sebi vedno nosijo tudi potrebo po spuščanju, v nasprotnem "vzamejo sami".

Lunin mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Lunin mrk se vsako leto zgodi na nebu vsaj dvakrat. Na to, ali se bo zgodil in katere izzive bo prinesel s seboj, ne morete vplivati. Niti astrologi se mu ne moremo izogniti, čeprav vemo veliko o njem in lahko predvidimo kaj prinaša. 

Mrk, ki ga dobro poznate in njegov vpliv povežete z dogajanjem v svojem življenju, vas vodi do pomembnih spoznanj o tem, kar je resnično pomembno za vas. V sebi nosi napotke, kaj je potrebno izpustiti, razčistiti in odstraniti, preden boste bolj srečni. 

Ničesar ne morete pokvariti, če veste, česa si želite in česa ste siti. Dan mrka je za marsikoga naporen, ker potegne na plan tisto, kar je skrito. Pomaga vam postaviti stvari na glavo in zdi se, da zmeša vse štrene. Tega si ne želite, ampak ... Iz kaosa vam pomaga narediti red. 

Brezplačno predavanje za javnost

O Luninih menah in mrkih vam bom več pojasnila na BREZPLAČNEM WEBINARJU. Gre za predavanje preko interneta, namenjeno širši javnosti, zato boste povedano zagotovo lahko razumeli.  

V kolikor ste občutljivi na mrke, polno luno, prazno luno, lunine krajce ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Kliknite tukaj, pridite ob izbranem terminu in se sprostite skupaj z nami! 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>