Sončev mrk in osebna rast

Sončev mrk v avgustu 2017 – priložnost za vas

Sončev mrk v avgustu 2017

Osebna rast, želje in priložnosti za uresničitev vaših sanj

Letošnji zadnji mrk bo Sončev mrk v avgustu 2017. Zgodil se bo na 28° leva v konjunkciji s kraljevsko zvezdo stalnico Regules.

Po sami definiciji, bo vzpodbujal »kraljevske zadeve«, zato bodo mnogi po njem dosegli več sreče, osebnega zadovoljstva in poslovnih uspehov kot v mnogih preteklih letih.

Za druge bo ta Sončev mrk zelo naporen. Še zlasti za ljudi, ki imajo radi stabilnost in se težko odločajo za spremembe ali neradi vzamejo življenje v svoje roke.

V nadaljevanju vam bom poskušala opisati nekaj možnih dogajanj. Seveda ne pozabite, da so tu splošni napotki. Kaj se lahko zgodi vam, je mogoče predvideti le na posvetu, ko dobro pogledam v vaš horoskop in skupaj z vami iščem najboljše rešitve in priložnosti.

Sončev mrk na kraljevski stopinji

Spominjam se svojih začetnih korakov v astrologiji. Sprva sem mislila, da je vse, kar je »kraljevsko« tudi dobro. Pri svojih slušateljih lahko opazim, kako mnogi postanejo razočarani, če nimajo nobenega planeta postavljenega na »kraljevski stopinji«.

Le stežka jih pomirim, da je to lahko dobro, celo zelo dobro. Kajti, nositi krono na glavi pomeni prevzemati neznansko odgovornost zase, za svoja ravnanja in odzive ljudi, ki so kralju podrejeni.

Če ste si pogledali npr. zelo popularno serijo Game of Thrones, ste lahko v njej spremljali modre vladarje in njihovo pravo nasprotje.

Kralj ali kraljica, ki vlada pravično, izdaja ukaze, ki jih ljudje z veseljem izpolnjujejo. Nepravičen kralj pa izgublja avtoriteto in mora vladati z diktaturo in strahovlado, če naj ga kdo posluša.

Prav to nasprotovanje med pravičnim in plemenitim ravnanjem ter vsem drugim, zdaj prihaja na plan tudi v vašem življenju.

Oba avgustovska mrka bosta vzpodbudila dve ali štiri področja vašega življenja. Na njih boste morali v naslednjih mesecih dokazati, da ste zrela oseba, vredna najboljšega, kar življenje na Zemlji ponuja.

Sončev mrk in osebna rast

Sončev mrk bo pri mnogih ljudeh aktiviral željo in potrebo po osebni rasti, ki naj vodi do uresničitve lastnih (po mnenju mnogih egoističnih) ciljev, zato vam povem, kaj zame predstavlja egoizem.

Dojemam ga kot pozitivnega in kot negativnega.

Pozitivni egoizem je po mojem dojemanju želja po osebni rasti, ki vodi do zavedanja samega sebe. Veste, kakršni ste v resnici in to ponosno živite. Brez mask, brez pretiranih prilagajanj nečemu, česar ne želite, in brez poseganja mnenj drugih v vašo osebnost.

Pod njegovim vplivom si nalijete čistega vina in življenje postavite v smerie, ki vas vodi do sreče. Ob tem nikogar ne omejujete, ne ovirate in nikomur ne vsiljujete svoje samovolje.

Negativni egoizem je pravo nasprotje. Poslužujejo se ga ljudje, ki nimajo dovolj samozavesti in zaupanja vase. Ker se nenehno počutijo ogroženi, hitro pokažejo na druge, namesto, da bi prevzeli odgovornost za svoja ravnanja.

Druge namerno potlačijo ali pa enostavno »imajo tak talent«. Namesto, da bi razvijali svoje sposobnosti, se radi kitijo s tujim perjem. Kadar želijo nekaj doseči, bolj pogosto uporabijo agresijo in prisilo kot diplomacijo.

Zdaj bo Sončev mrk pokazal, iz kakšnega testa ste narejeni. Moj nasvet je, da se osebnostno razvijate, ker si zdaj lahko obetate veliko hitrejši napredek kot običajno. Odločitev pa, seveda, prepuščam vam.

Sončev mrk in vaše poslanstvo

Veliko ljudi me sprašuje, kaj je njihovo poslanstvo v tem življenju. Odgovor lahko zelo preprosto najdete tudi sami. Z veseljem pa vam pri tem pomagam.

Pod vplivom Sončevega mrka, zdaj ni pravi čas za sanje. Čas je za odločitev, kaj bi radi postali in s tem našli ter uresničili svoje poslanstvo. Ko sem se v preteklosti vprašala, kaj naj ostane za menoj, sem si postavila preprosto, a izjemno učinkovito vprašanje.

»Kaj si želiš, da bi pisalo na tvojem nagrobniku in po čem bi se te ljudje spominjali, ko odbije tvoja zadnja ura?«

Mnogi ljudje ob odgovoru oživijo in si zaželijo, da bi tisto postali. Nato mnogi pravijo, da »tega pa že ne morejo«. Ampak, če nekaj vztrajno kljuva v vas in vas okoliščine vedno znova pripeljejo do točke, ko bi »morali« tisto početi, ste običajno na pravi poti.

Če pa vas to obrne s prave poti, je dogajanje verjetno povezano z nečem, kar morate spoznati, preden se lahko sprehodite po pravi poti svojega poslanstva. Naučite se nečesa novega, nekaj preobrazite, se zahvalite za izkušnjo in pojdite dalje.

Sončev mrk in poslovni uspeh

Vse, kar se dogaja v astrološkem znamenju lev, je neposredno povezano z nekim ciljem ali močno željo, ki jo želite uresničiti. Gre lahko za osebne ali poslovne zadeve.

Prav tokratna mrka, in še posebno Sončev mrk, je povezan tudi z željo in potrebo po poslovnem uspehu. Skozi svoje poslanstvo in delo se lahko še kako dobro razvijate tudi v smeri osebne rasti. Sklestili boste dve muhi na en mah.

Če se vam je v preteklosti zatikalo na poslovnem področju, je zdaj odlična prilika, da dogajanje analizirate. Poiščite, kaj je lepo teklo in kje se je zatikalo. Tam, kjer je šlo kaj narobe, se skriva odgovor, kako izboljšati svoje poslovanje.

Poslovni uspeh se odraža na več nivojih. Tisti, o katerem Slovenci ne moramo govoriti (jaz sem izjema), je finančno področje.

Premalo se namreč zavedamo, da prav denar ponuja možnosti za rast podjetja, za širitev, plačilo stroškov in vsega, kar potrebujete, da lahko svet polepšate s svojimi izdelki in storitvami.

To pa vam omogoči več svobode, da lahko počnete tisto, v kar resnično verjamete in v čemer uživate. Namesto, da bi se mučili z delom, se lahko pretežno ukvarjate z zadevami, ki jih radi počnete, imate več časa za družino in za svoje hobije.

Poglejte čisto konkreten primer. V petek sem svojim naročnikom e-novic povedala za odlično priložnost, ki bi mnogim, ki so me najeli kot klienti, in vsaj polovici mojih slušateljev, odprla neslutene možnosti.

Odziv je bil pričakovan. Veliko sporočil sem prejela, da mi »to ne paše« in naj ostanem samo pri astrologiji. Dragi moji, koliko pa je vredno vse znanje astrologije, če vam ne bi ponudilo razjasnitve vzrokov, zakaj ste nezadovoljni, in konkretnih rešitev, kako življenje izboljšate?

Druga vrsta sporočil je bila bolj vzpodbudna. Nekateri so se mi lepo zahvalili, ker »ravno zdaj mrzlično iščejo nekaj, kar bi jim pomagalo rešiti problem in se zdi dobra rešitev«.

Pogumna gospa, ki je ne smem navesti, ker je nisem vprašala za dovoljenje, se je takoj odločila, da se nauči predstaviti svoje podjetje in svojo dejavnost na bolj učinkovit način.

Njena dejavnost med drugim polepša življenje vsake ženske in moškega, ki to žensko pogleda. Vse nas bo razveselila, ko bomo več izvedeli o njej in možnostih, da nam pomaga do več lepote, samozavesti in s tem lepšega življenja.

A, žal, do trenutka, ko pišem ta članek, so se le redki odločili, da bodo dejansko naredili, kar jim predlagam. Četudi vedo, da bi bilo dobro zanje, in so me o istem spraševali še pred kratkim, odlašajo in iščejo različne izgovore, kako se ne bi premaknili v novo življenje.

Vse to sprejemam z razumevanjem. Vedeti pa morate, da je zdaj odlična prilika za marsikoga, da si tako poslovno, finančno in osebnostno opomore. Od časa začetka svetovne finančne krize, smo mnogi izgubili veliko več kot smo si predstavljali, da je mogoče izgubiti.

Tokratni Sončev mrk pa ponuja priložnost, da otresete prah s sebe, opravite s preteklostjo in se odločite za prihodnost. Odličen čas je, da se odločite, kako boste spreminjali svet, in to dejansko tudi uresničite.

Sončev mrk in astrološka znamenja

Kljub vsemu, zgoraj povedanemu, pa obstaja vprašanje, ali boste samodejno Sončev mrk lahko izkoristili. Ne deluje na vsakogar enako, niti z isto močjo. Brez rojstnega horoskopa, je nemogoče vedeti, ali ga boste čutili močno ali šibko.

Lahko se zgodi, da vas Sončev mrk ne bo »direktno zadel«, a ste močno čutili in še čutite vpliv Luninega mrka iz začetka avgusta. Ker oba podobno delujeta na vsa znamenja, bom zapis v nadaljevanju poenostavila.

Upoštevajte le, da vpliv najmočneje čutite, če ste rojeni v sredini (okoli 15°) in ob koncu (okoli 28°) katerega koli astrološkega znamenja. 

Najmočneje Sončev mrk čutijo levi in vodnarji. Pri teh dveh znamenjih se poraja močna potreba po osvoboditvi spon preteklosti. V sebi čutijo močno željo po spremembi. Ne vedo pa vsi, kako z njo začeti in kako uresničiti želeno.

Če ste rojeni v ovnu, dvojčkih, levu ali vodnarju, vas lahko vodi tudi močna želja, da bi bolje spoznali astrologijo, ker čutite, da boste našli dodatno moč v sebi. Z njeno pomočjo boste našli ključne odgovore na vprašanja, o katerih sem pisala v glavnini tega prispevka.

Zelo dobro podporo z neba boste imeli, če ste rojeni v ovnu, dvojčkih, tehtnici ali strelcu. Vi morate biti pozorni na priložnosti, ki vam jih zdaj namenja Sončev mrk. Marsikaj dobrega se vam obeta, vendar morate sprejeti odločitev in narediti, kar se zahteva od vas.

V kolikor ste rojeni v ostalih astroloških znamenjih, se boste praviloma srečali z več ovirami na svoji poti. Največja težava in izziv, ki bi ga morali premagati, je občutljivost, trmoglavost ali nepripravljenost na spremembe.

O tem, kaj so glavni izzivi in priložnosti posameznih astroloških znamenj, se lahko naučite v kratkem tečaju, po katerem boste razumeli tudi, zakaj se ljudje, rojeni s Soncem v posameznem znamenju vedejo kot pač se. ​

Tiste zadeve, ki jih morate nujno spremeniti, se bodo začele odvijati po čudnih poteh. Če boste čutili, da nekaj ne gre skozi, potem je skrajni čas, da postanete bolj gibki in se odločite za drugačno pot.

Včasih se vam bo dogajalo, da ne boste verjeli, da zmorete. To je povezano z izzivom nepoznavanja sebe ali razvoja samozavesti. Naj pojasnim.

Človek, ki se dobro zaveda sebe takšnega kot je v resnici, nikoli ne okleva. Naredi, kar čuti, da mora. Pa četudi kdaj pa kdaj napako. Zaveda se, da tudi ob napačnih odločitvah pridobiva dragocene izkušnje, ki ga vodijo do njegove želene poti.

V primeru, da bi čutili, da se ne morete premakniti na pravo pot ali najti svojega poslanstva, imam za vas odličen tečaj Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop, v katerem boste ozavestili, kaj počnete narobe in kaj počnete odlično. Nato pa boste s pomočjo konkretnih vaj in opazovanja dogajanja svoje odzive in delovanje prilagodili tistemu, kar si želite živeti.

Sončev mrk vam zdaj in v naslednjih mesecih lahko odpira mnoga vrata in jih verjetno prav toliko zapira. Kako se bo v naslednjih mesecih godilo vam, je odvisno od vas. Od vaših odločitev in sprejete odgovornosti za svoje življenje.

Želim vam, da bi jih bilo čim več ugodnih za vas.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>