Sončev mrk v juniju 2020 na 0° raka - www.astrolog.si
Sončev mrk v petek, 13.7.2018

Sončev mrk v juniju 2020 na 0° raka

Sončev mrk junija 2020

V poletnem času se bodo letos zgodili Sončev in kar dva Lunina mrka. Prvi, Lunin mrk, ste že preživeli 5. junija. Sončevega boste najmočneje občutili 21.junija. Zatem pa se pripravite še na en Lunin mrk 5.7.2020.

Dnevi mrka so neprimerni za kakršne koli pomembne aktivnosti. Njun vpliv lahko čutite celo več dni prej in kasneje. 

Letos se zgodi kar šest mrkov, od tega dva Sončeva in kar štirje Lunini mrki. Prva dva ste že preživeli in zdaj sledijo še štirje. Z različnimi postavitvami v zodiaku, bodo marsikomu prinesli precej razburkano dogajanje. Morda tudi vam.

Zabeležite si stopinje mrkov 

 • Lunin mrk na 20° raka in 20° kozoroga
 • Lunin mrk na 15° dvojčka in 15° strelca
 • Sončev mrk na 0° raka
 • Lunin mrk na 13° raka in 13° kozoroga
 • Lunin mrk na 8° dvojčka in 8° strelca
 • Sončev mrk na 23° strelca

To so stopinje letošnjih mrkov. V kolikor imate katerega koli od planetov iz rojstnega horoskopa ali prognoze postavljenega na teh ali blizu teh stopinj, boste vpliv mrkov čutili močneje kot ostali ljudje.

Sončev mrk – splošni vpliv

Pri opisu in uporabi Sončevega mrka, bom ostala pri pomenih, ki jih uporabljamo v astrologiji. Na hitro povedano, se Sončev mrk zgodi, ko se Luna in Sonce nahajata v konjunkciji in v bližini Luninih vozlov. 

Čas pred mrkom, v času trajanja mrka in po njem, je za ogromno ljudi izjemno naporen. Ljudje, ki jih »mrk zadane«, postanejo zelo občutljivi. Tudi tisti, ki po naravi sicer niso občutljivi na lunine mene (na polno luno, prazno luno ali lunina krajca). 

Za človeka je vedno, v tem času pa še posebno izjemno pomembno dovolj kvalitetnega spanca. V času mrkov, ljudje pogosto tožijo, da so neprespani. Čez dan se hitreje utrudijo in na videz brez razloga postanejo razdražljivi. Posledice pa... saj sami veste!

V kolikor vas bodo mrki obšli, bodite pozorni na druge v svojem okolju, ki vpliv močno čutijo. Premagajte morebitno nepotrebno kritiko in jih ne dražite. Poskušajte sprejeti njihovo počutje, čeprav morda težko razumete, kaj se godi z njimi.

Sončev mrk v Luninem znamenju

Sončev mrk se v juniju zgodi na 0° astrološkega znamenja rak. Takrat, kot je značilno za Sončev mrk, bosta v konjunkciji na tej stopinji oba, Sonce in Luna. V bližini se nahaja Severni Lunin vozel, ki vleče k osredotočenosti na notranji, čustven svet. 

Luna je tokrat močna, saj je postavljena v znamenju svojega doma. S tem vam prinaša notranjo moč in upanje na razrešitev zadev, ki že nekaj časa veljajo za kamen spotike.

Kljub povedanemu, v času mrka nikar ne polagajte pretiranega oz. slepega upanja v njene roke, saj mrk pogosto nekaj odnese, preden se pojavi izboljšanje situacije. Kadar pa odnaša, boli, celo zelo boli. 

Luna in Sonce v horoskopu mrka sta v tesni inkonjunkciji s Saturnom, vladarjem reda, zato zdaj bodite pozorni, na katerem področju morate ustvariti red, se disciplinirati  in urediti zadeve, čeprav se jim že nekaj časa izmikate oz. vsaj poskušate izmakniti.  

Zavedajte se, da je zdaj Merkur retrograden v raku in kot tak zahteva obrat v preteklost. Razčistite in uredite družinske zadeve in vse, kar čutite kot psihološki izziv, kajti tako dobre priložnosti za urejanje tovrstnih zadev dolgo ne bo na voljo. 

Sončev mrk bo vplival na družinske odnose in zasebnost 

Sončev mrk prinaša dogajanje na področju psihološke občutljivosti, družinskega in zasebnega življenja. Predvsem boste to silno energijo občutili, če doma niste zadovoljni ali se vam dozdeva, da nimate dovolj svobode za odločanje.  

Najmočneje bodo Sončev mrk čutili raki. Takoj za njimi po moči še kozorogi. Še posebno bodo občutljivi rojeni na začetku obeh znamenj. Pri obeh znamenjih obstaja nekaj, kar je preživeto in je potrebno izpustiti iz življenja ali vsaj nekoliko popraviti zadeve.

Ni nujno, da se boste prepirali in loputali z vrati. Morda se boste vi lahko lotili le pospravljanja ali prenove doma. Če imate namen karkoli prenoviti, je lahko to zelo dober čas, da se lotite urejanja bivalnega okolja. 

Pod precejšnjim stresom se bodo znašli ovni in tehtnice, še zlasti rojeni v začetku obeh znamenj. Če vas "zadane" ta mrk, se ne odločajte na vrat na nos, pač pa poiščite pomoč oz. se pogovorite z nekom, ki čustveno ni vpleten v situacijo. 

Zelo dobro podporo si od tega mrka lahko obetajo biki, device, škorpijoni in ribe. Še posebno, če ste rojeni v začetku teh znamenj, se ozrite za priložnostmi, ki jih ta mrk skoraj zagotovo prinaša v vaše življenje. Izkoristite jih!

Na vsa ostala znamenja bo imel ta Sončev mrk nekako nevtralen vpliv. Izjemoma ga boste močneje čutili, če ste rojeni v začetku katerega koli znamenja. 

Ne pozabite!

Ker je poleg Sonca v vašem horoskopu še 9 planetov, lahko mrk vzpodbudi katerega koli od njih.


Sončev mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Sončev mrk se zgodi, če vam je prav ali ne. Področje, ki ga osvetli, bo občutljivo, četudi znate vso astrologijo tega sveta. Samo zato, ker ga razumete in ga znate pojasniti oz. razložiti njegov vpliv, ga ne morete preprečiti. Lahko pa storite nekaj drugega. 

Bolje, kot mrke poznate, lažje se boste umirili in sprejeli situacijo, kakršna koli že je. V kolikor je smiselno ustvarjati spremembe, jih boste lahko do določene mere sami uvajali. Pravi blagoslov pa je razumeti, sprejeti in se kdaj nasmehniti tudi sebi ali drugemu, ki ga "trka Luna". 

Če želite lunine mene in mrke razumeti, vas bom pocrkljala z znanjem o njih na BREZPLAČNEM WEBINARJU. V kolikor ste občutljivi na mrke ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Pridite in se sprostite! 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako prenašate Sončev mrk?

 • Mojca Knez pravi:

  Na mene zelo vpliva

  • Irena Stopar pravi:

   Mojca, še sreča, da je tokrat vikend. Poskušajte si odpočiti. A, kljub temu ne pozabite na aktivnost. Kak sprehod v naravi zelo pomaga.

 • Dušanka pravi:

  Očitno se že pripravljajo spremembe, in na katere bom morala odreagirati, pa naj so še tako boleče !

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Dušanka, običajno so mrki tisti zadnji, ki zahtevajo spremembo. V človeški naravi je, da s spremembami odlašamo do zadnjega. Žal, se zatem nakopičijo zadeve, ki se zdijo celo neznosne. Mrki vplivajo kar nekaj časa (od pol leta do 5 let) in v tem času nas pripeljejo do sprememb. Predvsem bolečih.

   Dobra novica je, da zatem, ko zdržimo bolečino, le-ta pojenja in se v našem življenju naredi prostor za nekaj novega, boljšega. Tudi vam bo po spremembi bolje. Verjemite, zmorete!

 • ANA ZUPANCIC pravi:

  Brez energije,volje, pred mano čista TEMA in vsa v bolečinah. Noro

  • Irena Stopar pravi:

   Ana, naj vas najprej malo potolažim. Gre za tipične “pred-mrkove” simptome. Če je na delu mrk, bo v naslednjem tednu počasi začelo popuščati.

   Seveda, če ne gre za nujno spremembo. V tem primeru boste morali narediti bistveno spremembo v življenju. Nekaj, česar si verjetno ne želite, a je potrebno.

   Upam, da se boste v nekaj dneh bolje počutili.

  • ANA ZUPANCIC pravi:

   Verjetno bo držal drugi odstavek – nujne spremembe, težke odločitve so pred mano, ki se jih bojim, a se zavedam da ni drugega izhoda. Bodite lepo in hvala lepa.

   • Irena Stopar pravi:

    Ana, žal so spremembe v življenju nujne. So gonilo uspeha in hitrejša pot do sreče. V kolikor boste imeli težave, vam toplo priporočam posvet pri meni, ker nekdo, ki ni čustveno vpleten, lažje oceni, kaj je vredno in v kaj le vodi nestrpnost, ki se v takšnem času rada pojavlja v človeku.
    Lepo bodite, kolikor je pač mogoče.

 • Jan pravi:

  Jaz pa pri tem mrku nisem čutil nič posebnega, medtem ko me je poletni julijski mrk čisto izčrpal. Zdaj celo malo več premišljujem in meljem zadeve kaj bi še lahko naredil boljše v prihodnosti glede projektov, ki mi rojijo po mislih. Energije imam srednje veliko, je je bilo že več pa tudi veliko manj. Tako da bomo videli. Borili se bomo še naprej. 🙂
  Vse dobro v Novem Letu 2019 Vam Irena in vsem bralcem. Lp Jan

  • Irena Stopar pravi:

   Jan, k sreči vsi mrki niso za vsakega človeka enako pomembni. Pravite, da vas je mrk v juliju izčrpal. Kolikor sem vas uspela spoznati, delate na sebi in spreminjate mnogo okoliščin, v katerih ste se znašli. Verjetno ste dovolj razčistili, da si lahko zdaj malce odpočijete.

   Tudi vam želim čudovito leto in polno novih spoznanj, ki jih boste koristno uporabili za lepše življenje. 🙂

 • Ljubica pravi:

  Gospa Irena mene je tokratni sončni mrk povsem izčrpal. Imela in še imam občutek kot,da sem obtežena s skalo. Poleg vsega imam še zelo nizek pritisk. Dva dni zelo slabo spim in čeprav se veliko sprehajam mi tokrat to povzroča prave muke. Po znamenju sem sicer strelka a je moj podznak tehtnica. Čeprav vem,da bo vse to minilo je pa tokrat resnično težko

  • Irena Stopar pravi:

   Joj, draga gospa Ljubica, zelo mi je žal, ampak vi resnično potrebujete oddih od vsega. Bodite pozorni na zdravje. Če se slučajno v kratkem času ne izboljša, vam priporočam preventivni obisk zdravnika.

 • >