Sončev mrk v juliju 2019 na 10° raka - www.astrolog.si
Sončev mrk v petek, 13.7.2018

Sončev mrk v juliju 2019 na 10° raka

Sončev mrk julija 2019 

V poletnem času se bosta zgodila Sončev in Lunin mrk. Prvi, Sončev mrk boste najmočneje občutili 2.7., Lunin mrk pa 16.7.2019. To sta dneva mrka, neprimerna za kakršne koli pomembne aktivnosti. Njun vpliv lahko čutite celo več dni prej in kasneje. 

Letos se zgodi kar pet mrkov, od tega trije Sončevi in dva Lunina mrka. Prva dva ste že preživeli in zdaj sledijo še trije. Z različnimi postavitvami v zodiaku, bodo marsikomu prinesli precej razburkano dogajanje. Morda tudi vam.

Zabeležite si stopinje mrkov 

 • Sončev mrk na 15° kozoroga
 • Lunin mrk na 0° leva in 0° vodnarja
 • Sončev mrk na 10° raka
 • Lunin mrk na 24° raka in 24° kozoroga
 • Sončev mrk na 4° kozoroga

To so stopinje letošnjih mrkov. V kolikor imate katerega koli od planetov iz rojstnega horoskopa ali prognoze postavljenega na teh ali blizu teh stopinj, boste vpliv mrkov čutili močneje kot ostali ljudje.

Sončev mrk – splošni vpliv

Pri opisu in uporabi Sončevega mrka, bom ostala pri pomenih, ki jih uporabljamo v astrologiji. Na hitro povedano, se Sončev mrk zgodi, ko se Luna in Sonce nahajata v konjunkciji in v bližini Luninih vozlov. 

Čas pred mrkom, v času trajanja mrka in po njem, je za ogromno ljudi izjemno naporen. Ljudje, ki jih »mrk zadane«, postanejo zelo občutljivi. Tudi tisti, ki po naravi sicer niso občutljivi na lunine mene (na polno luno, prazno luno ali lunina krajca). 

Za človeka je vedno, v tem času pa še posebno izjemno pomembno dovolj kvalitetnega spanca. V času mrkov, ljudje pogosto tožijo, da so neprespani. Čez dan se hitreje utrudijo in na videz brez razloga postanejo razdražljivi. Posledice pa... saj sami veste!

V kolikor vas bodo mrki obšli, bodite pozorni na druge v svojem okolju, ki vpliv močno čutijo. Premagajte morebitno nepotrebno kritiko in jih ne dražite. Poskušajte sprejeti njihovo počutje, čeprav morda težko razumete, kaj se godi z njimi.

Sončev mrk v Luninem znamenju

Sončev mrk se v juliju zgodi na 10° astrološkega znamenja rak. Takrat, kot je značilno za Sončev mrk, bosta v konjunkciji na tej stopinji oba, Sonce in Luna. V bližini se nahaja Severni Lunin vozel, ki vleče k osredotočenosti na notranji, čustven svet. 

sončev mrk

Luna je tokrat močna, saj je postavljena v znamenju svojega doma.

S tem vam prinaša notranjo moč in upanje na razrešitev zadev, ki že nekaj časa veljajo za kamen spotike.


Kljub povedanemu, v času mrka nikar ne polagajte pretiranega oz. slepega upanja v njene roke, saj mrk pogosto nekaj odnese, preden se pojavi izboljšanje situacije. Kadar pa odnaša, boli, celo zelo boli. 

Drugih tesnih aspektov z Luno in Soncem v horoskopu mrka ni, kar nakazuje na potrebo osredotočiti se nase in tiste zadeve, ki so vam blizu. Poraja se močna psihološka obremenitev, ki vam lahko ponudi odgovore, kaj je tako zelo pomembno za vas, da z odločitvijo ali spremembo ni vredno več odlašati. 

Merkur se druži z Marsom in je v kvadratu z Uranom. Čas je "odličen" za prepire, zato boste morali imeti trdo kožo, da se jim izognete. V tem času lahko prejmete tudi prebliske, ki pa jih upoštevajte samo, če si že nekaj časa nekaj želite povedati, pa do sedaj niste zmogli iskrenosti ali moči. Njuna energija je uporniška, naporna in praviloma nepremišljena. 

Izogibajte se nenadnih izbruhov pri pogovoru, nepremišljenega trošenja in neprevidnosti v prometu. Sam mrk ustvarja v človeku veliko nemira, Merkur in Uran pa ga v kvadratu podpihujeta na deseto potenco. 

Sončev mrk bo vplival na družinske odnose in zasebnost 

Sončev mrk prinaša dogajanje na področju psihološke občutljivosti, družinskega in zasebnega življenja. Predvsem boste to silno energijo občutili, če doma niste zadovoljni ali se vam dozdeva, da nimate dovolj svobode za odločanje.  

Najmočneje bodo Sončev mrk čutili raki. Takoj za njimi po moči še kozorogi. Še posebno bodo občutljivi rojeni na sredini obeh znamenj. Pri obeh znamenjih obstaja nekaj, kar je preživeto in je potrebno izpustiti iz življenja ali vsaj nekoliko popraviti zadeve.

Ni nujno, da se boste prepirali in loputali z vrati. Morda se boste vi lahko lotili le pospravljanja ali prenove doma. Če imate namen karkoli prenoviti, je lahko to zelo dober čas, da se lotite urejanja bivalnega okolja. 

Pod precejšnjim stresom se bodo znašli ovni in tehtnice, še zlasti rojeni v sredini obeh znamenj. Če vas "zadane" ta mrk, se ne odločajte na vrat na nos, pač pa poiščite pomoč oz. se pogovorite z nekom, ki čustveno ni vpleten v situacijo. 

Zelo dobro podporo si od tega mrka lahko obetajo biki, device, škorpijoni in ribe. Še posebno, če ste rojeni v sredini teh znamenj, se ozrite za priložnostmi, ki jih ta mrk skoraj zagotovo prinaša v vaše življenje. Izkoristite jih!

Na vsa ostala znamenja bo imel ta Sončev mrk nekako nevtralen vpliv. Izjemoma ga boste močneje čutili, če ste rojeni v sredini katerega koli znamenja. 

Ne pozabite!

Ker je poleg Sonca v vašem horoskopu še 9 planetov, lahko mrk vzpodbudi katerega koli od njih.


Sončev mrk je lahko vaš zaveznik ali sovražnik

Sončev mrk se zgodi, če vam je prav ali ne. Področje, ki ga osvetli, bo občutljivo, četudi znate vso astrologijo tega sveta. Samo zato, ker ga razumete in ga znate pojasniti oz. razložiti njegov vpliv, ga ne morete preprečiti. Lahko pa storite nekaj drugega. 

Bolje, kot mrke poznate, lažje se boste umirili in sprejeli situacijo, kakršna koli že je. V kolikor je smiselno ustvarjati spremembe, jih boste lahko do določene mere sami uvajali. Pravi blagoslov pa je razumeti, sprejeti in se kdaj nasmehniti tudi sebi ali drugemu, ki ga "trka Luna". 

Če želite lunine mene in mrke razumeti, vas bom pocrkljala z znanjem o njih na BREZPLAČNEM WEBINARJU. V kolikor ste občutljivi na mrke ali imate nekoga občutljivega v bližini, boste v dobri družbi začutili olajšanje. Pridite in se sprostite! 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako prenašate Sončev mrk?

 • Mojca Knez pravi:

  Na mene zelo vpliva

  • Irena Stopar pravi:

   Mojca, še sreča, da je tokrat vikend. Poskušajte si odpočiti. A, kljub temu ne pozabite na aktivnost. Kak sprehod v naravi zelo pomaga.

 • Dušanka pravi:

  Očitno se že pripravljajo spremembe, in na katere bom morala odreagirati, pa naj so še tako boleče !

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Dušanka, običajno so mrki tisti zadnji, ki zahtevajo spremembo. V človeški naravi je, da s spremembami odlašamo do zadnjega. Žal, se zatem nakopičijo zadeve, ki se zdijo celo neznosne. Mrki vplivajo kar nekaj časa (od pol leta do 5 let) in v tem času nas pripeljejo do sprememb. Predvsem bolečih.

   Dobra novica je, da zatem, ko zdržimo bolečino, le-ta pojenja in se v našem življenju naredi prostor za nekaj novega, boljšega. Tudi vam bo po spremembi bolje. Verjemite, zmorete!

 • ANA ZUPANCIC pravi:

  Brez energije,volje, pred mano čista TEMA in vsa v bolečinah. Noro

  • Irena Stopar pravi:

   Ana, naj vas najprej malo potolažim. Gre za tipične “pred-mrkove” simptome. Če je na delu mrk, bo v naslednjem tednu počasi začelo popuščati.

   Seveda, če ne gre za nujno spremembo. V tem primeru boste morali narediti bistveno spremembo v življenju. Nekaj, česar si verjetno ne želite, a je potrebno.

   Upam, da se boste v nekaj dneh bolje počutili.

  • ANA ZUPANCIC pravi:

   Verjetno bo držal drugi odstavek – nujne spremembe, težke odločitve so pred mano, ki se jih bojim, a se zavedam da ni drugega izhoda. Bodite lepo in hvala lepa.

   • Irena Stopar pravi:

    Ana, žal so spremembe v življenju nujne. So gonilo uspeha in hitrejša pot do sreče. V kolikor boste imeli težave, vam toplo priporočam posvet pri meni, ker nekdo, ki ni čustveno vpleten, lažje oceni, kaj je vredno in v kaj le vodi nestrpnost, ki se v takšnem času rada pojavlja v človeku.
    Lepo bodite, kolikor je pač mogoče.

 • Jan pravi:

  Jaz pa pri tem mrku nisem čutil nič posebnega, medtem ko me je poletni julijski mrk čisto izčrpal. Zdaj celo malo več premišljujem in meljem zadeve kaj bi še lahko naredil boljše v prihodnosti glede projektov, ki mi rojijo po mislih. Energije imam srednje veliko, je je bilo že več pa tudi veliko manj. Tako da bomo videli. Borili se bomo še naprej. 🙂
  Vse dobro v Novem Letu 2019 Vam Irena in vsem bralcem. Lp Jan

  • Irena Stopar pravi:

   Jan, k sreči vsi mrki niso za vsakega človeka enako pomembni. Pravite, da vas je mrk v juliju izčrpal. Kolikor sem vas uspela spoznati, delate na sebi in spreminjate mnogo okoliščin, v katerih ste se znašli. Verjetno ste dovolj razčistili, da si lahko zdaj malce odpočijete.

   Tudi vam želim čudovito leto in polno novih spoznanj, ki jih boste koristno uporabili za lepše življenje. 🙂

 • >