Sončev mrk v januarju 2019 na 15° kozoroga - www.astrolog.si
Sončev mrk v petek, 13.7.2018

Sončev mrk v januarju 2019 na 15° kozoroga

Sončev mrk januarja 2019 

V nedeljo, 06. januarja 2019 se zgodi prvi Sončev mrk v letošnjem letu. V drugi polovici januarja pa nas čaka še Lunin mrk. 

Letos se bo zgodilo kar pet mrkov, od tega trije Sončevi in dva Lunina mrka. Z različnimi postavitvami v zodiaku, bodo prinesli kar precej razburkano dogajanje marsikomu. Morda tudi vam.

Zabeležite si naslednje stopinje: 15° kozoroga, 0° leva in vodnarja, 10° raka, 24° raka in kozoroga ter 4° kozoroga.

To so stopinje, na katerih se bodo dogajali letošnji mrki. V kolikor imate katerega koli od planetov iz rojstnega horoskopa ali prognoze postavljenega na teh ali blizu teh stopinj, boste vpliv mrkov čutili.

Sončev mrk – splošni vpliv

Pri opisu in uporabi Sončevega mrka, bom ostala pri pomenih, ki jih uporabljamo v astrologiji. Sončev mrk se zgodi, ko se Luna in Sonce nahajata v konjunkciji in v bližini Luninih vozlov.

Čas pred mrkom, v času trajanja mrka in po njem, je za ogromno ljudi izjemno naporen. Ljudje, ki jih »mrk zadane«, postanejo zelo občutljivi. Tudi tisti, ki po naravi sicer niso občutljivi na lunine mene. 

Za človeka je v tem času izjemno pomembno dovolj kvalitetnega spanca. V času mrkov, ljudje pogosto tožijo, da so neprespani. Čez dan se hitreje utrudijo in na videz brez razloga postanejo razdražljivi.

V kolikor vas bodo mrki obšli, bodite pozorni na druge v svojem okolju, ki vpliv močno čutijo. Premagajte morebitno nepotrebno kritiko in jih ne dražite. Poskušajte sprejeti njihovo počutje, čeprav morda težko razumete, kaj se godi z njimi.

Sončev mrk na kraljevski stopinji pod varstvom Saturna

V astrologiji 15° katerega koli astrološkega znamenja imenujemo "kraljevska stopinja". No, samo zato, ker se Sončev mrk zgodi na 15°, ne boste postali kralj ali kraljica. Lahko pa pripomore k uresničitvi nečesa, za kar si že nekaj  časa prizadevate. 

V bližini tokratnega Sončevega mrka se nahaja tudi Saturn, vladar mrka. S svojo prisotnostjo bo poskrbel, da se bodo zadeve dogajale tako dobro kot ste jih dobro načrtovali. Namig: Vzemite v roke svoj Osebni dnevni horoskop in najpomembnejše zadeve naredite na ugodne dneve, zapisane v njem. 

Sončev mrk v januarju se zgodi tudi v sekstilu z Neptunom. Vladar iluzij, močne intuicije in velik podpornik zakona privlačnosti vam zna v tem času postreči s kakšno zanimivo ali pa "noro" idejo, o kateri sanjarite, a si je še niste upali dodati na seznam svojih želja. 

Izkoristite ugoden vpliv za razvoj dobrih želja in uresničitev le-teh, ki jih podpirata v tem času tako Neptun kot Saturn. Zadeve se lahko zelo ugodno razpletejo že v februarju ali marcu, v poletnem času ali ob koncu letošnjega leta. Seveda, pod pogojem, da boste vložili energijo v njihovo uresničitev. 

Sončev mrk bo vplival na družinske odnose in javno podobo

Sončev mrk se dogaja na osi zasebnega in javnega življenja. S tem prinaša izzive na področju družinskih odnosov in javne podobe. V kolikor boste opazili, da se vam tu karkoli zapleta, dosedanja pot ni več prava. Potrebno bo poiskati novo. 

Najmočneje bodo Sončev mrk čutili kozorogi in raki. Še posebno rojeni na sredini obeh znamenj. Pri obeh znamenjih obstaja nekaj, kar je preživeto in je potrebno izpustiti iz življenja ali vsaj nekoliko popraviti zadeve. Morda se boste vi lahko lotili le pospravljanja ali prenove doma. 

Pod precejšnjim stresom se bodo znašli ovni in tehtnice, še zlasti rojeni v sredini obeh znamenj. Če vas "zadane" ta mrk, se ne odločajte na vrat na nos, pač pa poiščite pomoč oz. se pogovorite z nekom, ki čustveno ni vpleten v situacijo. 

Zelo dobro podporo si od tega mrka lahko obetajo biki, device, škorpijoni in ribe. Še posebno, če ste rojeni v sredini teh znamenj, se ozrite za priložnostmi, ki jih skoraj zagotovo prinaša v vaše življenje. Izkoristite jo!

Na vsa ostala znamenja bo imel ta Sončev mrk nekako nevtralen vpliv. Izjemoma ga boste močneje čutili, če ste rojeni v sredini katerega koli znamenja. Ker je poleg Sonca v vašem horoskopu še 9 planetov, lahko mrk vzpodbudi katerega koli od njih. 

Sončev mrk - uvertura v dogajanje

Po seriji mrkov v znamenjih lev/vodnar, ki se zaključi v drugi polovici januarja, si bodo levi in vodnarji pošteno oddahnili. Pozornost mrkov se seli predvsem k rakom in kozorogom in letošnji prvi, Sončev mrk, ni nič drugega kot "uvertura v pestro dogajanje" na družinskem in poslovnem oz. javnem področju. 

V kolikor želite lunine mene in mrke dobro razumeti, vam toplo priporočam mojo knjigo z naslovom Skrivnostni svet Luninih men in mrkov, v kateri sem vsakega od njih opisala. Ob namigih, ki sem jih dodala, jih boste lažje prenašali. No, pa še koga, ki je morda bolj občutljiv od vas. 🙂

Spodaj so komentarji namenjeni vam. Koliko ste občutljivi na mrke? Ste ob sedanjem Sončevem mrku opazili več nemira pri sebi ali morda nove priložnosti? 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako prenašate Sončev mrk?

 • Mojca Knez pravi:

  Na mene zelo vpliva

  • Irena Stopar pravi:

   Mojca, še sreča, da je tokrat vikend. Poskušajte si odpočiti. A, kljub temu ne pozabite na aktivnost. Kak sprehod v naravi zelo pomaga.

 • Dušanka pravi:

  Očitno se že pripravljajo spremembe, in na katere bom morala odreagirati, pa naj so še tako boleče !

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Dušanka, običajno so mrki tisti zadnji, ki zahtevajo spremembo. V človeški naravi je, da s spremembami odlašamo do zadnjega. Žal, se zatem nakopičijo zadeve, ki se zdijo celo neznosne. Mrki vplivajo kar nekaj časa (od pol leta do 5 let) in v tem času nas pripeljejo do sprememb. Predvsem bolečih.

   Dobra novica je, da zatem, ko zdržimo bolečino, le-ta pojenja in se v našem življenju naredi prostor za nekaj novega, boljšega. Tudi vam bo po spremembi bolje. Verjemite, zmorete!

 • ANA ZUPANCIC pravi:

  Brez energije,volje, pred mano čista TEMA in vsa v bolečinah. Noro

  • Irena Stopar pravi:

   Ana, naj vas najprej malo potolažim. Gre za tipične “pred-mrkove” simptome. Če je na delu mrk, bo v naslednjem tednu počasi začelo popuščati.

   Seveda, če ne gre za nujno spremembo. V tem primeru boste morali narediti bistveno spremembo v življenju. Nekaj, česar si verjetno ne želite, a je potrebno.

   Upam, da se boste v nekaj dneh bolje počutili.

  • ANA ZUPANCIC pravi:

   Verjetno bo držal drugi odstavek – nujne spremembe, težke odločitve so pred mano, ki se jih bojim, a se zavedam da ni drugega izhoda. Bodite lepo in hvala lepa.

   • Irena Stopar pravi:

    Ana, žal so spremembe v življenju nujne. So gonilo uspeha in hitrejša pot do sreče. V kolikor boste imeli težave, vam toplo priporočam posvet pri meni, ker nekdo, ki ni čustveno vpleten, lažje oceni, kaj je vredno in v kaj le vodi nestrpnost, ki se v takšnem času rada pojavlja v človeku.
    Lepo bodite, kolikor je pač mogoče.

 • Jan pravi:

  Jaz pa pri tem mrku nisem čutil nič posebnega, medtem ko me je poletni julijski mrk čisto izčrpal. Zdaj celo malo več premišljujem in meljem zadeve kaj bi še lahko naredil boljše v prihodnosti glede projektov, ki mi rojijo po mislih. Energije imam srednje veliko, je je bilo že več pa tudi veliko manj. Tako da bomo videli. Borili se bomo še naprej. 🙂
  Vse dobro v Novem Letu 2019 Vam Irena in vsem bralcem. Lp Jan

  • Irena Stopar pravi:

   Jan, k sreči vsi mrki niso za vsakega človeka enako pomembni. Pravite, da vas je mrk v juliju izčrpal. Kolikor sem vas uspela spoznati, delate na sebi in spreminjate mnogo okoliščin, v katerih ste se znašli. Verjetno ste dovolj razčistili, da si lahko zdaj malce odpočijete.

   Tudi vam želim čudovito leto in polno novih spoznanj, ki jih boste koristno uporabili za lepše življenje. 🙂

 • >