Retrogradni planeti kot narobe svet

Retrogradni planeti

​Retrogradni planeti

V astrologiji boste večkrat letno slišali besedno zvezo Retrogradni planeti.

Da si boste retrogradnost in to, kar prinaša v vaše življenje malce lažje predstavljali, sem za vas pripravila kratek opis, kaj se pravzaprav godi.

Planeti se gibljejo direktno (naprej po svoji krožnici). Ob pogledu z Zemlje se nam zazdi, da so se ustavili ali celo obrnili v nasprotno stran.

Za ta čas v astrologiji uporabimo izraza retrogradnost (ko se gibljejo navidezno v nasprotni smeri) in stacionarnost (ko se navidezno ustavijo).

Niso vsi planeti retrogradni planeti

Sonce in Luna nikoli nista retrogradna. Vedno se gibljeta direktno, torej v smeri prihodnosti.

Vsi ostali planeti so lahko enkrat ali večkrat letno retrogradni. S tem vas prisilijo, da se obrnete v preteklost in bolj poglobite vase. Da v sebi poiščite tisto, za kar vam vedno znova zmanjkuje časa ali pa morda volje.

S seboj pogosto prinašajo obžalovanje, zastoje in izgube. A vam ni potrebno ničesar obžalovati.Bolje, kot boste razumeli, kaj retrogradni planeti pomenijo in prinašajo v vaš svet, bolje jih boste lahko izkoristili za ustvarjanje lastne sreče.

Nekateri vplivi retrogradnih planetov so lahko včasih celo blagodejni in vas lahko vodijo do več sreče in uspeha v vašem življenju.

Zato si je vredno vzeti nekaj časa in se naučiti, kako modro načrtovati vaše delovanje vnaprej.

Da boste lažje izkoristili ugodne vplive, že vrsto let za vas pripravljam seznam retrogradnih planetov z opisi, kako deluje vsak od njih.

Ob koncu članka sem za aktualno leto dodala tudi seznam obdobij, ko bodo retrogradni planeti na delu.

Retrogradni Merkur

V času Merkurjevega retrogradnega gibanja ni primeren čas za nakupe, zlasti naprav, namenjenih za prevoz ali komunikacijo.

Pri nakupih lahko prihaja do težav (zamude ob dobavi, pogostejše reklamacije, nesporazumi pri cenah, …).

Čas ni naklonjen pomembnim dogovorom in podpisovanju pogodb. Potrebna je večja pazljivost v prometu, saj se na cesti pogosto dogaja kaos.

Čas je ugoden za dokončanje zadev, ki ste jih začeli pripravljati še pred njegovim obratom. Za pregled poslovanja, dogovorov, kjer se je v preteklosti že kaj zapletlo, pogovor in razčiščevanje starih zadev.

Priporočam vam, da zadeve, povezane z Merkurjevim delovanjem opravite prej ali kasneje. Če boste natančno načrtovali svoje aktivnosti, se boste lahko njegovemu vplivu v precejšnji meri izognili.

Retrogradna Venera

Retrogradna Venera preizkuša vaše odnose. V kolikor ste v ljubezenskem ali partnerskem odnosu, se v tem času dovolj posvečajte partnerju, da ne bo iskal utehe v objemu tretje osebe.

Samski boste v tem obdobju videli svojega izbranca ali izbranko z rožnatimi očali. Lahko se zgodi, da potem, ko vpliv mine, ne bo več tako zelo »sanjski«, kot ste menili do tedaj.

Čas je naklonjen ljubezenskim trikotnikom in zapletanju z ljudmi, s katerimi ste že bili v odnosu, zato dvakrat premislite, ali se boste v tem času pustili zapeljati.

Čas je ugoden za poglabljanje obstoječih ljubezenskih in partnerskih vezi. Prevladuje ljubezen, nežnost in romantika, zato si v tem času vzemite dodaten čas za partnerja, če ga imate.

Venera je tudi vladarica denarja in najvišjih vrednot, ki jih nosite v sebi. V času, ko je retrogradna, se je ugodno posvetiti tem zadevam, ker lahko hitro najdete rešitev zanje. 

Retrogradni Mars

Retrogradni Mars je posebno zoprn, saj ljudem v času njegove retrogradnosti pogosto zmanjkuje energije.

Postajajo bolj zaspani, manj aktivni in radi odlašajo z opravljanjem dela in drugih obveznosti, za katero imajo sicer običajno dovolj energije.

Posebno zoprna lastnost retrogradnega Marsa pa je njegova notranja napetost. Zlasti moški, a vpliv čutimo tudi ženske, lahko postajajo bolj napadalni.

V času retrogradnosti Marsa se poskušajte izogniti ljudem, ki hitro izbruhnejo ali že po svoji naravi težko krotijo nasilje. V tem času namreč lahko prihaja do nasilja, posilstev ali drugih negativnih fizičnih kontaktov.

Retrogradni Jupiter

Retrogradni Jupiter prinaša pretiravanje in občutek vsemogočnosti. Pogosto vpliva na zakasnitev pri prejemu nakazil in pretirane obljube, da boste v celoti in pravočasno poplačani.

Več dobrega prinaša v obliki dobrodelnosti in naklonjenosti drugim. Boljši kot boste v času, ko je Jupiter retrograden, bolje se vam bo godilo, ko se ponovno obrne direktno.

Pri svojih načrtih bodite pazljivi. Če boste svoje življenje načrtovali tudi s pomočjo astrologije, kar toplo priporočam, naredite optimističen, realni in pesimističen načrt.

V kolikor boste s pesimistično možnostjo zadovoljni, boste lahko iz njega potegnili korist zase. Optimistična možnost se v tem času skoraj ne more uresničiti. Realna pa je vprašljiva, koliko optimizma ste ji dodali.

Priporočam vam, da naredite načrt, delujte v skladu z njim, a ga ponovno ovrednotite, ko se bo Jupiter obrnil direktno. Takrat boste vedeli, kje in kako popraviti svoj kompas.

Retrogradni Saturn

V času retrogradnega Saturna se zdi, da nič ne gre, kot bi si želeli. To je čas, ko na svet pogledate z bolj realnimi očmi ali vas okoliščine prisilijo, da se prizemljite.

Lahko se pojavi občutek, da so se pojavile mnoge ovire in razočaranja, ki jih ne morete rešiti.

Moj nasvet je, da se v tem času, če se vam začnejo dogajati neprijetne okoliščine ali zapleti, takoj ustavite. Si vzamete nekaj časa zase. Mogoče dopust, prosto popoldne ali konec tedna.

Najprej se sprostite in si odpočijte. Nato premaknite telo. Pojdite v naravo ali se rekreirajte. Z bistro glavo preglejte svoje načrte in trezno ocenite, kje se je v resnici zalomilo. Lahko se zgodi, da boste ugotovili, da »rinete z glavo skozi zid«, ker se hočete dokazati.

Morda je dobro, da vztrajate na svoji poti. V tem primeru le najdite rešitev, kako boste svoje načrte prilagodili trenutni situaciji.

Lahko se zgodi, da boste ugotovili, da vas srce vleče drugam in tega, v kar vlagate ogromno energije, v resnici ne želite početi. V tem primeru je čas, da si vzamete več časa in si priznate, kako je z vami.

Čas, ko je Saturn retrograden, je zelo naporen, ker se lahko v vašem življenju pojavi veliko razočaranj. Zato boste morda potrebovali mojo pomoč s področja osebnostne preobrazbe, postavljanja in načinov za doseganje realnih ciljev.

Retrogradni Uran, Neptun in Pluton

Uran, Neptun in Pluton so generacijski planeti, ki pogosto ne vplivajo na posameznika, pač pa odražajo dogajanje v družbi.

Zaslužni so za gospodarsko krizo ali rast, za dogajanje v politiki in za vse primere »višje sile«, ki se zgodi določenemu delu prebivalstva (potresi, požari, vodne ujme, vojne, ….).

Ta prispevek je namenjen vašemu načrtovanju dnevnih aktivnosti za vašo srečo in uspeh, zato bom njihov vpliv na družbenem nivoju zanemarila.

Dodatna opozorila in napotki

V času, ki bo posebno občutljiv za vas in ljudi okoli vas, bom pripravila dodatna opozorila in napotke, kako ravnati, da boste lažje srečno živeli.

S pomočjo e-novičk redno spremljate dogajanje in se uskladite z vplivi planetov tako, da vam bodo prinesli obilje, srečo, zdravje, mir, osebno zadovoljstvo in uspeh.

​Retrogradni planeti v izbranem letu

S klikom na izbrano leto, se vam bo odprla dodatna stran. Tam so zapisani retrogradni planeti v izbranem letu.

Retrogradni planeti v letu 2020

Retrogradni planeti v letu 2019
Retrogradni planeti v letu 2018
Retrogradni planeti v letu 2017
Retrogradni planeti v letu 2016
Retrogradni planeti v letu 2015

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

>