Astrologija in vpliv okolja na vaše življenje

Astrologija, vplivi okolja in vaša vloga

V vašem rojstnem horoskopu ste opisani vi in tisti, ki so vam najbližji (domači, partner, ljubimci, prijatelji,...). Poleg vas in vaših domačih, boste v njem našli tudi vplive okolja, ki jih je vredno poznati, preden želite karkoli spremeniti.

Nekatere stvari v vašem življenju so takšne kot so opisane v horoskopu. Teh ne morete spremeniti, naj se še tako močno trudite. Predvsem gre za neposreden vpliv okolja, družbe, politike in globalnih sprememb.

Vplivi okolja in vzgoje

Med vplive okolja in vzgoje spada tudi vpliv staršev, starih staršev, učiteljev in z njimi del vaše vzgoje v otroštvu. Del vplivov okolja je lahko blagodejen in vas podpira pri vaših prizadevanjih, kakršna koli že so.

Žal skoraj v vsakem horoskopu (in zato zelo verjetno tudi v vašem) obstaja del, ki vas blokira in ustavlja na vsakem koraku. Proti tem okoliščinam po mojih izkušnjah ne morete nič narediti. Vsaj do danes, ko to pišem, še nisem našla načina, kako to spremeniti, razen z osebnostno preobrazbo.

Kadar je vaše življenje odvisno od drugih, je najbolje sprejeti dejstvo, da so to okviri, v katerih živite. Sprejmite jih in se ne upirajte, ker boste s tem najlažje našli rešitve. Zatem pa se naučite razumeti, sprejeti in spremeniti po korakih karkoli pač zmorete spremeniti.  

Ilustracija na primeru

Rada imam žive, resnične ali napol resnične zgodbe in tudi to temo najlažje razložim na izmišljenem primeru. Rodili ste se v Sloveniji v delavski družini, kjer nihče nima posebno visoke izobrazbe, niti kakšne posebne želje po uspehu.

V otroštvu ste si želeli vlak, ki ga je imel sosedov Franček ali lutko, ki jo je imela sosedova Micka, vendar igrače niste dobili, ker starši niso imeli denarja. Pa tudi Dedek Mraz ne. 

To so vaše okoliščine. Dokler živite v tej družini in privzemate njihove vrednote, bo vpliv vzgoje deloval dovolj močno, da si boste še dalje želeli nekaj, kar ima sosed. A tega, žal, brez truda ne boste dobili.

Seveda lahko marsikaj storite, če v sebi nosite dovolj močno željo, boste naredili nekaj, zaradi česar boste okoliščine prešli. Naj razmišljam o morebitni rešitvi. 

Malce dlje boste drgnili šolske klopi, si poiskali dobro (ali solidno) plačano službo ali ustanovili podjetje, kjer boste uresničili svojo sanjsko dejavnost in ob tem dovolj dobro zaslužili, da si boste končno privoščili tisto, kar ima sosed ali še nekaj več.

Morda pa ne. Morda bo za preboj zadostovala končana osnovna ali srednja šola. Morda se boste dobro poročili. Samo vi veste, kaj je mogoče in smiselno storiti in samo vi se lahko odločite, ali se boste vdali v usodo ali ne. 

Morda se boste sprijaznili z okoliščinami. Rekli si boste, da tistega tako ali tako ne potrebujete. Da zmorete preživeti z minimalno plačo in popoldan še prostovoljno pomagati v društvu. Da vas to veseli in napolni s srečo.

Morda boste vse življenje živeli v mejah, s katerimi vas je ogradila družba in okoliščine, v katerih ste se rodili. Ne pozabite, da imate do tega vso pravico. Morda ste srečni, ker ste se rodili v takšnem okolju in lepšega kot živeti svoje sanje. 

Čas za korenito spremembo

V kolikor želite živeti drugače, vam moram povedati, da bo potrebno zavihati rokave. Okoliščin na način, ko se popolnoma stopite z okoljem, v katerem ne čutite podpore, običajno ni mogoče premagati.  

Potrebna bo korenita sprememba, ki ji sama pravim osebnostna preobrazba. Pri njej vam bo v pomoč vaš rojstni horoskop in vrsta preprostih, a učinkovitih tehnik za spoznavanje in spreminjanje sebe ter okoliščin, v katerih se znajdete. 

V kolikor boste še dalje živeli v skladu z začrtanimi mejami, boste živeli natanko tako, kot vam je bilo »usojeno«. Drugačna usoda se vam obeta šele takrat, ko boste omejujoče okoliščine prešli in sami vzeli svojo usodo v svoje roke.

Za srečo se boste zelo verjetno morali precej bolj potruditi kot nekdo, ki je rojen v bolj srečnih okoliščinah od vas. Ampak ob tem, ko boste spreminjali sebe in iskali rešitve v labirintu zapletov, boste osebnostno, duhovno in čustveno dozorevali.

Sčasoma boste lahko neprijetne okoliščine obrnili v svoj prid in celo dosegli več, kot tisti s harmonično (ugodno) postavljenimi planeti v svojem horoskopu.

Uspešni in zadovoljni s težkimi postavitvami planetov

Pri proučevanju rojstnih horoskopov je zelo zanimivo opazovati, da najbolj uspešni in zadovoljni ljudje niso tisti, ki bi jim bilo vse dobro položeno v zibko. Daleč od tega. Ti včasih sicer na videz lahkotno živijo, vendar so včasih celo zdolgočaseni. 

Izstopajo tisti s kvadrati, opozicijami, konjunkcijami in inkonjunkcijami. Vsi omenjeni aspekti spadajo med t.i. neharmonične (neugodne ali težke) aspekte.

Ljudje s »težkimi horoskopi«, ki si želijo premagati sebe in svoje okoliščine, imajo sprva kup težav. Veliko več kot drugi. Sčasoma spoznajo, da je potrebno nekaj narediti drugače. Nihče drug ne bo naredil ničesar namesto njih. Praviloma jim nihče ne bo pomagal.

Ampak, ko začnejo spreminjati sebe, začnejo nezavedno spreminjati tudi ljudi okoli sebe. Svoje slabosti in nemoč obrnejo v talente, uspeh in zadovoljstvo. Prav to je namen razumevanja vašega horoskopa.

Sama sem se že pred več leti vprašala: "Zakaj bi nekdo uporabil horoskop ali se učil astrologije?". Odgovorim lahko samo kot sem si odgovorila sama, kajti vi imate svoj odgovor ali izgovor. 

Moj glavni razlog, zakaj želim razumeti in uporabiti astrologijo, je razumeti sebe tako dobro, da lahko sama kreiram svojo usodo, ne glede na to, kakšna je danes.

Vse, za kar si prizadevam, je živeti lepše in ob tem v ljudeh, s katerimi se srečam, vzbuditi drugačen pogled nase in svet okoli njih. Z znanjem, ki ga astrologija omogoča, to vsakdo lahko stori. Tudi vi. 

Začnite danes

Ljudje imamo eno lastnosti, ki nam mnogokrat pomaga, še bolj pogosto škoduje. Pravimo ji odlašanje. Ob zadevah, po katerih hrepenita naše srce in duša, zamahnemo z roko in jih odrinemo nekam v prihodnost, v kateri večina sanj utone v pozabo. 

V kolikor v sebi nosite hrepenenje in si želite začeti premikati zadeve v svojem življenju na bolje, vam lahko pomagam v tečaju, ki je namenjen prav osebnostni preobrazbi. V njem boste spoznali samo toliko astrologije kot jo potrebujete za osebnostno preobrazbo. 

Zatem boste s pomočjo vodenih vaj opazovali sebe, svoje lastnosti reakcije in okoliščine. Tiste, ki so vam všeč, se boste naučili okrepiti in bolj pogosto uporabiti. Kar vam povzroča stisko ali nelagodje, se boste naučili sprejeti ali spremeniti. 

Skozi tečaj pa boste lahko šli znova in znova kolikokrat vam srce poželi ter vsakokrat odkrivali novo nebo, ki se vam bo odkrilo po "prvem krogu skozi tečaj". Podrobnosti si preberite na povezavi tukaj

Lahko zamahnete z roko in rečete: "Brez zveze". Ja, imate pravico, da to storite.  Ampak, če pomislite, koliko drugačno je lahko vaše življenje, če si daste priložnost in začnete krojiti usodo po lastni meri, je logična izbira vpis v tečaj in delo na sebi. 

Dovolite, da se bolje spoznate in znanje izkoristite za lepše življenje. Pomagali boste sebi. Ker boste drugačni, vas bodo drugi drugače (bolje) sprejeli, nekateri, tisti, ki jih tako ali tako ne želite ob sebi, pa bodo pobrali šila in kopita. Kar naenkrat boste obkroženi z ljudmi, ki vam resnično želijo dobro. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

 • Irena Stopar pravi:

  Kolikokrat v življenju ste pomislili: “Saj bom jutri?” in zatem tisto opustili? Kako pogosto se vam dogaja?

 • Alenka Jamnik pravi:

  Irena pa je dober spremenit svojo usodo lep pozdrav

  • Irena Stopar pravi:

   Alenka, popolnoma ne boste spremenili svoje usode, niti sebe. Bistvo, temelj vedno obstaja, kakršen je. S spoznavanjem astrologije v globino pa se lahko odločate, kaj spremeniti in kaj dodatno razvijati pri sebi. Želim vam čudovito potovanje vase! 🙂

 • >