astrološki tečaj Razlaga horoskopa I z astrologinjo Ireno Stopar

Astrološka znamenja v horoskopu

V zodiaku in vašem horoskopu se nahaja dvanajst (12) astroloških znamenj. Vsako od njih ima drugačno vlogo v vašem življenju.

Oven

Oven je prvo znamenje zodiaka in predstavlja nov začetek, zato ljudi, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Oven, uvrščamo med pionirje. So borbeni, napadalni in tekmovalni. Imajo dovolj moči za preboj. Vse želijo takoj in zdaj! 

Bik

Bik je znamenje materialnih dobrin in uživanja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Bik, se pogosto cenijo prav na podlagi pridobljenega premoženja. Pri tem nikoli ne hitijo.

Dvojčka

Znamenje Dvojčka kaže na prilagodljivost in spontanost. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Dvojčka, so veseli, površni, se radi sporazumevajo, potujejo, učijo in nenehno spoznavajo nove stvari. 

Rak

Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Rak, so občutljivi, navezani na dom in družino ter se radi obračajo v preteklost. Instinktivno začutijo dogajanje v prostoru in razpoloženje drugih ljudi. Globoko so povezani s čustvi in občutki. 

Lev

Znamenje Lev že na prvi pogled govori o »njegovem visočanstvu - kralju«. Ljudi, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Lev, ne morete spregledati. So naravni igralci, dramaturgi in poveličujejo vse, kar jih obdaja. 

Devica

Devica je znamenje, ki služi drugim. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Devica, imajo veliko sposobnost analiziranja, logičnega mišljenja in natančnega delovanja. Če znanja ne potrebujejo v tem trenutku, poskrbijo za urejen sistem.

Tehtnica

Tehtnica je znamenje, ki kaže predvsem na odnose. Najpomembnejša beseda znamenja Tehtnica je ravnotežje, zato je prikazano z uravnoteženo tehtnico. Radi se izognejo konfliktnim situacijam, kar le še bolj poudarja njihovo neodločnost. 

Škorpijon

Škorpijon je znamenje ogromne notranje moči in sprememb. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Škorpijon, običajno niso lepi, vendar jih obdaja skrivnostnost, strast in magnetična privlačnost. 

Strelec

Strelec je znamenje neizmernega optimizma in volje do življenja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Strelec, potrebujejo veliko svobode in gibanja. Povezani so z vsemi širinami in širitvami. Odpirajo meje.

Kozorog

Kozorog je znamenje, ki kaže na veliko ambicioznost v življenju. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Kozorog, so zelo resni in odgovorni. Pri tem ne gre za to, da si želijo odgovornosti, ampak jim slednjo nenehno nalagajo drugi. 

Vodnar 

Vodnar je znamenje prijateljstva, napredka, novosti in ekstravagantnosti. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Vodnar, so družabni in svobodni, neobičajni in idealistični. Poudarjajo enakost med ljudmi. 

Ribi

Ribi je zadnje znamenje zodiaka, s katerim se zaključi cel krog spoznanj, ki jih bo znamenje Oven poneslo na naslednjo, višjo stopnjo zavedanja. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje Ribi, verjamejo v univerzalno ljubezen. Pogosto želijo uiti kakršnikoli resničnosti tega sveta.

Opisi so dodani kot izvlečki oz. poslastica iz Učbenika za osnove astrologije, avtorica Irena Stopar. Če bi radi prebrali celoten opis o astroloških znamenjih in mnogih drugih osnovnih pojmih, ki jih v astrologiji uporabljamo vsak dan, je to knjiga, ki jo preprosto morate imeti. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

  • Irena Stopar pravi:

    Zanesljivo vem, da ste rojeni s Soncem v enem od 12-ih znamenj. Katero je vaše in katero lastnost tega znamenja bi lahko izpostavili kot najpomembnejšo? Ali pa povejte kaj drugega, kar bi radi dodali temu kratkemu postu. 🙂

  • >