Luna in dan žena

Luna in Dan žena

Luna, dan žena in ženske

8. marca vsako leto praznujemo Dan žena. To je pomemben praznik, čeprav mnoge ženske pravijo, da "ni njihov". Predstavlja spomin na naše prednice, ki so nam utrle vrsto pravic, ki jih same niso imele.

Astrologija je Uranova veda. Je tista, ki nas vzpodbuja, da pogledamo vase, se bolje spoznamo in brez rožnatih očal sprejemamo ter opazujemo druge. Tudi tiste, ki so nam najboližji in najdražji. Zatem pa pogumno in brez obžalovanja sprejmemo svoje odločitve

Danes praznujemo ženske vsega sveta in želim si, da bi začele na Dan žena gledati kot na praznik osvoboditve od spon družbe in zastarelih pravil, ki nam jih je le-ta vsiljevala (ter nam jih še vedno marsikdaj vsili).

Še eno željo imam za ženski svet. Želim si, da bi se bolje zavedale, da smo sposobne in bi morale biti plačane prav tako dobro kot naši moški kolegi.

Drage dame, iskreno vam čestitam ob Dnevu žena in vam želim,
da bi zmogle ob vseh svojih obveznostih in izzivih
pokazati vso svojo milino, ženstvenost in dobroto
.


Zavedajte se, da svetu vsak dan podarjate tisto, zaradi česar vas partner pogreša ob sebi, ko ste odsotne, in brez česar otroci ne bi zmogli srečno odraščati. Tem skrivnostnim sestavinam se reče brezpogojna ljubezen, predanost in sočutje. 

Za vas imam dve preprosti vprašanji, s katerima se lahko pozabavate ob vašem dnevu. Morda boste ob premišljevanju našli dodatno samozavest in samozaupanje, ki ju manjka ogromno ženskam.

Se sploh zavedate, koliko različnih opravil vas čaka iz dneva v dan?
Se kdaj vprašate, kako vse to zmorete opraviti?


Moj odgovor na zadnje vprašanje se ponavlja. Sestavljajo ga ljubezen, nežnost, toplina in dobrota, ki seje iz vas. Samo te čudovite lastnosti vam lahko omogočijo, da zdržite vse napore in z nasmehom naredite še korak dlje, ko se zdi, da vam ni ostalo več niti kančka energije.

Ampak, danes si le vzemite nekaj časa zase. Dovolite, da vas drugi osrečijo, razveselijo in vam povedo, kako hvaležni so, ker ste ob njih. Dovolite si nekaj dodatnega razvajanja, pa četudi to pomeni le malce daljšo dišečo kopel ali večerjo (morda z vso družino) ob svečah. 

Luna je ženskega spola

Z ženskami v astrologiji najtesneje povezujemo Luno. Ta Zemljina večna spremljevalka močno vpliva na življenje na našem prelepem planetu. Če bi pogledali v nebo in vsak večer opazovali Luno, bi opazili, da se vsak večer nekoliko spremeni njen vidni del.

Skozi mesec dni oz. nekaj dni manj se preobrazi od mlaja ali prazne lune, pa vse do ščipa ali polne lune in prepotuje pot do tam, kjer je ponovno ne moremo opazovati (do prazne lune). Včasih pa se "zaplete" v Lunin ali Sončev Mrk.

Prav tako kot Luna, se skozi mesec spreminjamo ženske. Pa ne govorim le o menstrualnem ciklu. Tudi o razpoloženju. Moške to spravlja ob živce in včasih se vprašam, ali ni prav Luna tista, ki nas dela tako občutljive in presenetljive. Včasih osovražene, a hkrati vznemirljive in zanimive.

Dan žena pod vplivom Lune v kozorogu

Letošnji Dan žena praznujemo pod vplivom Lune v kozorogu. Ko sem prvič slišala zanjo, sem bila pozorna le na besedice "hladna, neobčutljiva in stroga". Če je to vaš prvi stik z astrologijo, ne ponovite moje začetniške napake. 

Prav vsaka luna, torej Luna v vsakem znamenju, je lahko lepa, če ste ji le pripravljeni prisluhniti. Tudi Luna v kozorogu je čustvena in občutljiva. Tudi Luno v kozorogu marsikdaj zaboli. Morda celo večkrat kot npr. pregovorno občutljivo Luno v raku. 

Ljudje s to postavitvijo so se le naučili skrivati svoja prava čustva in občutke. Vzgoja in/ali okoliščine, v katerih so odraščali so pripomogle k temu, da so se naučili, da ni varno pokazati, kako se počutiš in kaj resnično potrebuješ. Žal tega, razen astrologije, skoraj nič ne pomaga razumeti in "od-učiti". 

Tokrat se Luna v kozorogu lepo povezuje z Venero, Soncem in Neptunom. Planeti zagotavljajo lep, prijeten dan. V kolikor ste rojeni s "strogo" Luno, za vas morda ne bo najbolj naravno, da pokažete veselje ob čestitki, voščilu ali celo objemu.

Ampak, dovolite, da vas nekaj pomembnega naučim. Vsako nelagodje, težava, izziv ali karkoli drugega, kar čutite kot "negativno", je le priložnost za rast in osvoboditev od negativnih vzorcev, ki vam ne prinašajo koristi (berite: sreče v življenje). 

Želim vam, da bi se odprli sreči, veselju in zavedanju, da ste enkratni, posebni, unikatni posameznik. Da ste svetla duša, ki je poslana na naš svet zato, da prispeva svojo originalnost in včasih tudi kak "nori izziv ali odziv" ter tako polepšate življenje vsakomur, ki ga srečate. 

Vpliv Lune na vaše življenje

Vem, da na vsakega človeka vpliva rojstni horoskop in v njem postavljeni planeti. Pa vendar me včasih obide želja, da bi opazovala samo mogočen Lunin vpliv. Kako Luna vpliva na vas, je odvisno od tega, kako je bila postavljena v trenutku, ko ste se rodili.

V vašem rojstnem horoskopu piše, v katerem znamenju je bila Luna postavljena v času vašega rojstva. To je »vaša Luna«. Preko njene postavitve lahko ugotavljate, kako občutljivi ste in kakšne potrebe imate.

Natančen trenutek rojstva je pomemben, ker je le z njegovo pomočjo mogoče izračunati natančno postavitev Lune ter hišo, v katero vam je bila položena. To življenjsko področje je za vas izjemnega pomena. Pove, kaj vas naredi občutljive in kaj najbolj potrebujete.

Aspekti ali odnosi med Luno in drugimi planeti v vašem rojstnem horoskopu vam ponujajo pomembne informacije, kaj sproža vaše občutke in odzive. Bolj pogosto, kot počnete tisto, kar vas podpira, večkrat se boste smejali in obratno. 

Kako nadzorovati instinktivne reakcije?

Pod Luninim vplivom je odzive zelo težko kontrolirati. Zato se je vredno vnaprej pripraviti na presenečenja, ki vas čakajo iz dneva v dan. Bolje, kot se boste zavedali sebe in svojih instinktivnih reakcij, lažje jih boste nadzorovali.

Kaj to pomeni za vas in vaše življenje? S poznavanjem Lune se boste sčasoma naučili, kako ravnati, da se izognete tistemu, kar vas običajno zaboli. Posledično se boste bolj pogosto znašli v situacijah, ki so za vas prijetne. 

Podarite si najlepše darilo, ki se imenuje Rojstni horoskop

Z njegovo pomočjo zaživite še bolj v skladu s tem, kar ste in kar potrebujete. O svojih potrebah se boste lahko odkrito pogovorili s tistimi, ki vas imajo radi. Pa tudi s tistimi, ki jih želite obdržati v svojem življenje, a se ne zavedajo vaše (pre)občutljivosti in vas zato prepogosto prizadanejo.

Veliko žensk in moških mi je že sporočilo, da zdaj, ko bolje razumejo sebe, od drugih prejmejo več ljubezni, naklonjenosti in pozornosti kot pred tem vse svoje življenje. Prav to je glavni razlog, da sem Luni namenila dodatno pozornost ob Dnevu žena. 

Želim vam, da bi današnji in vsak naslednji dan preživeli natančno tako, da boste uresničili hrepenenje vaše duše.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>