Retrogradni Merkur - www.astrolog.si
www.astrolog.si
Shares
retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur

Shares

Retrogradni Merkur  

Čas, ki ga predstavlja retrogradni Merkur in ostali planeti zna biti zelo naporen, saj v sebi nosi potrebo po vračanju v preteklost. Nove zadeve ne tečejo kot si želite, zato se je potrebno ustaviti, kar za sodobnega človeka predstavlja precejšen izziv.

Težave retrogradni Merkur prinaša na vseh področjih, ki jim Merkur naravno vlada. Med njimi so najpomembnejši komunikacija, promet in nakupovanje. Poleg njih pa še vrsta drugih aktivnosti, kjer se zdi, da se zadeve ne premaknejo niti za milimeter. 

Še zlasti boste negativni vpliv, ki ga prinaša retrogradni Merkur, opazili, če v tem času začenjate z nečem novim. Čas je veliko primernejši za zaključevanje in vračanje v preteklost kot za novosti. 

Retrogradni Merkur in komunikacija

Retrogradni Merkur jo rad zagode pri razmišljanju, razumevanju povedanega in odločanju. Vaše misli v tem času niso tako jasne kot so bile v preteklosti. Rado se pojavi nerazumevanje, kar, seveda, lahko do določene mere omilite. 

Zdaj, ko je na delu retrogradni Merkur, raje večkrat vprašajte, ali ste zadevo oz. povedano pravilno razumeli. V kolikor potrebujete pojasnila, nikar ne bodite sramežljivi. Le, če boste vse razumeli kot je bilo povedano ali mišljeno, boste lahko naredili, kar druga oseba od vas pričakuje. 

Retrogradnega Merkurja simbolično povezujemo z meglo. Ne le, da so meglene misli. Zdi se, da nič ni tako kot se zdi. Po drugi strani pa je to čas poglobljene intuicije. Marsikaj lažje razumete s pomočjo tretjega čuta, zato jo uporabite. Seveda, če so odgovori jasni in logični. 

Retrogradni Merkur in promet

Retrogradni Merkur jo rad zagode v prometu. V tem času bodite posebno pozorni, če vam začne pozornost uhajati drugam. To se sicer rado zgodi med vožnjo, vendar bi v tem času zlahka spregledali drugo vozilo, pešca ali nekega drugega udeleženca v prometu. 

S pozornostjo za volanom boste v tem času skoraj zagotovo lahko preprečili kakšno nezgodo ali nesrečo, ki bi se zgodila brez vašega posredovanja. Zato za volan sedite sveži, spočiti in pripravljeni na vse. 

Retrogradnemu Merkurju se rada pridružijo tudi dela na cesti. Hitro se pojavijo cestni zamašni in tisto nepotrebno čakanje, ki ga mnogi želijo nadoknaditi z neprilagojeno hitrostjo. Ker se zavedate nevarnosti in pasti, poskrbite, da to ne boste vi. 

Retrogradni Merkur in nakupovanje

Retrogradni Merkur nas zlahka spravi v skušnjavo pri nakupovanju. Še posebno rad zakrivi impulzivno nakupovanje in nepremišljeno zapravljanje. Načeloma ta čas ni pravi za nakupe novih stvari, a ne velja vedno. 

V kolikor ste si nekaj zaželeli še pred Merkurjevim retrogradnim obratom, boste zdaj tisto precej bolj verjetno kot običajno našli v akcijski ponudbi. Tovrstnim nakupom je retrogradni Merkur naklonjen. 

Poskušajte se izogniti nakupom novih stvari, ki jim Merkur naravno vlada. Mednje spadajo avtomobili in druga prevozna sredstva, elektronske naprave, naprave za komuniciranje in podobno. 

Prav nasprotno pa je retrogradni Merkur naklonjen tudi tovrstnim rabljenim zadevam. Poskrbite le, da bodo stvari, ki bi jih kupili v tem času, na vašem spisku želja ali načrtov že nekaj časa. Ni dobro kupovati stvari, ki jih pred tem niste imeli namena kupiti. 

Morda si ne boste mogli pomagati in boste nekaj kljub retrogradnemu Merkurju želeli kupiti. Ker se stvari, kupljene v tem času bolj pogosto kvarijo ali v paketu nekaj manjka, shranite račun in garancijski list. 

Retrogradni Merkur v novembru 2018

Merkur se v novembru 2018 obrne retrogradno 17. novembra na 13° strelca. V kolikor imate kateri koli planet v rojstnem horoskopu postavljen okoli 13° katerega koli astrološkega znamenja, boste tokratni obrat močno čutili in to večkrat. 

Merkur v horoskopu obrata v retrogradno gibanje sestavlja kvadrat z Luno in Neptunom. Takšna postavitev poudarja vse, o čemer govori ta prispevek. Še posebno zna biti naporna pri družinskih zadevah in usklajevanju z domačimi. 

Poleg povedanega, se v tem horoskopu pojavlja še tesen in s tem močan kvadrat med Marsom in Jupitrom. Ta podpihuje pretiravanje na vseh možnih področjih. Čeprav se nekaj zdi dobronamerno, se lahko izkaže prav nasprotno. 

Retrogradni Merkur in Osebni dnevni horoskop

Ali bo retrogradni Merkur vplival na vas in prinesel izzive v vaše življenje, je na splošno nemogoče predvidevati. Imam pa dobro novico za vas. Osebni dnevni horoskop je pripomoček, s pomočjo katerega spremljate vsak dan v letu kaj se vam bo dogajalo skozi dan. 

V osebnem dnevnem horoskopu so zapisani in opisani dnevi, ko Merkur in vsi ostali planeti sestavljajo pomembne povezave med seboj. Veljajo pa le za vas. To so dnevi, ki so lahko zelo stresni ali zelo prijetni. Za vsakega človeka pa so unikatni. 

Kadar je na delu retrogradni Merkur, se ti vplivi zgodijo večkrat. Trajajo dlje kot običajno, saj se Merkur takrat zelo počasen. S tem, ko ste pripravljeni na dogajanje, veliko lažje prenašate karkoli se zgodi. 

Na dneve se vnaprej pripravite in se ob neprijetnostih lahko tudi nasmejite, saj lahko za marsikaj okrivite zvezde namesto sebe. Nato pa neobremenjeno potujete dalje po svoji življenjski poti. Ker olajša življenje, vam Osebni dnevni horoskop toplo priporočam. Naročite ga na povezavi tukaj. 

Retrogradni Merkur - zaključek

Retrogradni Merkur vpliva z neba, če si želite ali ne. Nekaterim zadevam se lahko s predhodno pripravo nanj izognete, druge omilite. V kolikor pa so karmično povezane z vašim horoskopom, jih je dobro razumeti, saj boste le tako razumeli lekcijo in se izognili ponavljanju iste v nedogled. 

V komentarju spodaj mi povejte, ali vpliv retrogradnega Merkurja čutite in kako močno. Imate kakšno zanimivo anekdoto, povezano z njim? 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

 • simona ferk pravi:

  Danes pa sem resnično čutila ta Merkur, čakanja povsod in
  glava bolela kot ze dolgo ne , na xase se mi je kar vrtelo.
  HVALA sedaj vsajvem zakaj.😊

  • Irena Stopar pravi:

   Simona, čisto tipično. Zaradi kvadrata z Luno pa še glavobol. Verjetno boste tokratnega čutili še nekaj dni.

   • Marjana Dolhar pravi:

    Tudi mene danes strašno boli glava, tudi v duši me boli. Merkur imam v kozorogu, luno pa v raku, sicer sem dvojni kozorog. Ima to kaj vezave z retrogradnim Merkurjem, saj nikakor ne pridem na zeleno vejo. Hvala 🧛‍♀️

    • Irena Stopar pravi:

     Marjana, čisto direktno iz zapisanega ne morem razbrati, da bi bilo tole povezano z retrogradnim Merkurjem. Ker pa je v vašem rojstnem horoskopu še marsikaj drugače postavljeno, je čisto možno. V kolikor je glavobol povzročilo karkoli, povezano z zdajšnjim retrogradnim Merkurjem, lahko pričakujete glavobol še nekaj dni. Želim vam, da hitro pojenja.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako teče vaše življenje v času, ko je Merkur retrograden? Čutite?

 • >