Retrogradni Merkur - www.astrolog.si
retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur  

Čas, ki ga predstavlja retrogradni Merkur in ostali planeti zna biti zelo naporen, saj v sebi nosi potrebo po vračanju v preteklost. Nove zadeve običajno ne tečejo tako gladko kot si želite, zato se je potrebno ustaviti, kar za sodobnega človeka predstavlja precejšen izziv.

V tem prispevku boste najprej našli splošen opis možnega delovanja retrogradnega Merkurja, zatem pa sledi aktualni vpogled v horoskop obrata ter napoved dogajanja v aktualnem obdobju retrogradnega Merkurja. 

Težave retrogradni Merkur prinaša predvsem na področjih, ki jim Merkur naravno vlada. Med njimi so najpomembnejši komunikacija, promet in nakupovanje. Poleg njih pa še vrsta drugih aktivnosti, kjer se včasih zdi, da se zadeve ne premaknejo niti za milimeter. 

Še zlasti boste negativni vpliv, ki ga prinaša retrogradni Merkur, opazili, če v tem času začenjate z nečem novim ali ste "Merkurjevi". Čas je veliko primernejši za zaključevanje in vračanje v preteklost kot za novosti. 

Komunikacija

Retrogradni Merkur jo rad zagode pri razmišljanju, razumevanju povedanega in odločanju. Vaše misli v tem času niso tako jasne kot so bile v preteklosti. Rado se pojavi nerazumevanje, kar, seveda, lahko do določene mere omilite s premislekom in pametnimi vprašanji. 

Kadar je na delu retrogradni Merkur, raje večkrat vprašajte, ali ste zadevo oz. povedano pravilno razumeli. V kolikor potrebujete pojasnila, nikar ne bodite sramežljivi. Le, če boste vse razumeli kot je povedano ali mišljeno, boste lahko dogovorjeno izpolnili. 

Retrogradnega Merkurja simbolično povezujemo z meglo. Ne le, da so meglene misli. Zdi se, da marsikaj ni takšno kot se zdi. Po drugi strani pa je to čas močne intuicije. Marsikaj lažje razumete s pomočjo intuicije, zato jo uporabite. Sledite ji, če so odgovori jasni in logični. 

Promet

Retrogradni Merkur jo rad zagode v prometu. V tem času bodite posebno pozorni, če vam začne pozornost uhajati drugam. To se sicer rado zgodi med vožnjo, vendar bi v tem času zlahka spregledali drugo vozilo, pešca, kolesarja ali drugega udeleženca v prometu. 

S pozornostjo za volanom boste v tem času skoraj zagotovo lahko preprečili kakšno nezgodo ali nesrečo, ki bi se zgodila brez vašega posredovanja. Zato za volan sedite sveži, spočiti in pripravljeni na vse. 

Retrogradnemu Merkurju se rada pridružijo tudi dela na cesti ali druge okoliščine, ki povzročajo cestne zamaške. Pojavi se tisto nepotrebno čakanje, ki ga mnogi želijo nadoknaditi z neprilagojeno hitrostjo. Ker se zavedate nevarnosti in pasti, poskrbite, da se ne boste zapletli v njune mreže. 

Nakupovanje

Retrogradni Merkur nas zlahka spravi v skušnjavo pri nakupovanju. Še posebno rad zakrivi impulzivno nakupovanje in nepremišljeno zapravljanje. Načeloma ta čas ni pravi za nakupe novih stvari, a ne velja vedno. 

V kolikor ste si nekaj zaželeli še pred Merkurjevim retrogradnim obratom, boste zdaj tisto precej bolj verjetno kot običajno našli v akcijski ponudbi ali ugodno iz druge roke. Tovrstnim nakupom je retrogradni Merkur naklonjen. 

Poskušajte se izogniti nakupom novih stvari, ki jim Merkur naravno vlada. Mednje spadajo avtomobili in druga prevozna sredstva, elektronske naprave, naprave za komuniciranje in podobno. 

Prav nasprotno, je retrogradni Merkur naklonjen tovrstnim rabljenim zadevam. Poskrbite le, da bodo stvari, ki bi jih kupili v tem času, na vašem spisku želja ali načrtov že nekaj časa. Ni dobro kupovati stvari, ki jih pred tem niste imeli namena kupiti, če jih nujno ne potrebujete. 

Morda si ne boste mogli pomagati in boste nekaj kljub retrogradnemu Merkurju želeli kupiti. Ker se stvari, kupljene v tem času, bolj pogosto kvarijo ali v paketu nekaj manjka, shranite račun in garancijski list. 

Retrogradni Merkur vrača ljudi in spomine

Za retrogradni Merkur so značilna srečanja z ljudmi iz preteklosti. Morda nekoga srečate ali pogosteje začnete razmišljati o nekom, ki ste ga nekoč poznali ali srečali, a o njem že dolgo niste premišljevali. Lahko se pojavijo sanje, v katerih nastopa takšna oseba. 

V času, ko je na delu retrogradni Merkur, se v vaših mislih ali življenju pojavijo predvsem ljudje, s katerimi morate nekaj razčistiti. Morda morate le spremeniti delček sebe ali razumeti nekaj, zaradi česar je bil odnos v preteklosti prekinjen. 

Med ljudi, ki jih retrogradni Merkur rad vrača v vaše življenje, včasih spadajo tudi nekdanji partnerji in ljubimci. V kolikor srečate nekoga od njih, vajin stik praviloma ni zamišljen za ponoven odnos, pač pa predvsem za ozaveščanje nečesa, kar bi se morali v tem odnosu naučiti. 

V kolikor razmišljate o nekdanji ljubezni ali partnerju, bodite pozorni nase in svoje občutke, celo slutnje. Namreč, zdaj ste prejeli priložnost, da ozavestite, kaj vam je bilo v odnosu všeč in kaj je šlo narobe, da sta se razšla. Poiščite odgovor in se zatem premaknite v srečnejše dni. 

Retrogradni Merkur v juliju 2019

Merkur se v juliju 2019 obrne retrogradno 8.7.2019 na 4° leva. V kolikor imate kateri koli planet v rojstnem horoskopu postavljen ob začetku katerega koli astrološkega znamenja, boste tokratni obrat močno čutili in to večkrat.

Prav tako boste Merkurjevo delovanje močneje občutili, če ste rojeni v zadnjem tednu katerega koli astrološkega znamenja ali imate na tistem mestu postavljenega katerega koli od planetov.

Kako, je na splošno opisano v prvem delu tega prispevka. Natančneje pa opisujem v nadaljevanju. 

Četrto stopinjo v astrologiji povezujemo z domom in družino. Pod vplivom Sončevega mrka, ki se je zgodil 02.07.2019 v astrološkem znamenju rak, tokratni retrogradni Merkur daje misliti, da so zdaj najpomembnejši družina, dom, bližina in notranje zaznave. 

Pri tem gre lahko za komunikacijo z družinskimi člani in usklajevanje različnih želja ali potreb. Lahko gre za nakupe, povezane z bivalnim okoljem, a tudi vsakodnevnimi stvarmi kot je hrana, obleka, mobilni telefon ali računalnik za domače potrebe ipd. 

V ospredje lahko prihajajo pogovori, še zlasti z moškimi predstavniki (oče, dedek, a tudi odrasel sin). Pri tem imejte v mislih, da je poleg umika, tako značilnega za retrogradni Merkur, na delu tudi energija uporništva in nenadnih preobratov. 

Merkur bo potoval retrogradno vse do 23° raka, kjer se bo 01.08.2019 obrnil direktno. Njegov vpliv se na ta dan še ne zaključi. V kolikor ste kolikor toliko "Merkurjevi", bo vse skupaj popustilo šele 15.08.2019. Zato bodite pozorni na dogajanje vse do polovice avgusta. 

Vsak vpliv boste čutili večkrat

Ali bo retrogradni Merkur vplival na vas in prinesel izzive v vaše življenje, je na splošno nemogoče predvideti. Imam pa dobro novico za vas. Osebni dnevni horoskop je pripomoček, s pomočjo katerega spremljate vsak dan v letu kaj se vam bo dogajalo dan za dnem. 

V osebnem dnevnem horoskopu so zapisani in opisani dnevi, ko Merkur in vsi ostali planeti sestavljajo pomembne povezave (aspekte) med seboj. Veljajo pa le za vas. To so dnevi, ki so lahko zelo stresni ali zelo prijetni.

Za vsakega človeka so vsako leto ti dnevi unikatno izbrani, a jih lahko sami, brez posveta z astrologom, spremljate s pomočjo Osebnega dnevnega horoskopa. Vedeli boste kdaj, koliko časa in kaj se bo dogajalo

Kadar je na delu retrogradni Merkur, se ti (isti) vplivi zgodijo večkrat. Trajajo dlje kot običajno, saj se Merkur takrat zelo počasen, in to je lahko zelo nadležno. S tem, ko ste pripravljeni na dogajanje, veliko lažje prenašate karkoli se godi. 

Na dneve se vnaprej pripravite in se ob neprijetnostih lahko tudi nasmejite, saj lahko za marsikaj okrivite zvezde namesto sebe. Nato pa neobremenjeno potujete dalje po svoji življenjski poti. Ker olajša življenje, vam Osebni dnevni horoskop toplo priporočam. Naročite ga na povezavi tukaj. 

Retrogradni Merkur - zaključek

Retrogradni Merkur vpliva z neba, če si želite ali ne. Nekaterim zadevam se lahko s predhodno pripravo nanj izognete, druge omilite

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

 • simona ferk pravi:

  Danes pa sem resnično čutila ta Merkur, čakanja povsod in
  glava bolela kot ze dolgo ne , na xase se mi je kar vrtelo.
  HVALA sedaj vsajvem zakaj.😊

  • Irena Stopar pravi:

   Simona, čisto tipično. Zaradi kvadrata z Luno pa še glavobol. Verjetno boste tokratnega čutili še nekaj dni.

   • Marjana Dolhar pravi:

    Tudi mene danes strašno boli glava, tudi v duši me boli. Merkur imam v kozorogu, luno pa v raku, sicer sem dvojni kozorog. Ima to kaj vezave z retrogradnim Merkurjem, saj nikakor ne pridem na zeleno vejo. Hvala 🧛‍♀️

    • Irena Stopar pravi:

     Marjana, čisto direktno iz zapisanega ne morem razbrati, da bi bilo tole povezano z retrogradnim Merkurjem. Ker pa je v vašem rojstnem horoskopu še marsikaj drugače postavljeno, je čisto možno. V kolikor je glavobol povzročilo karkoli, povezano z zdajšnjim retrogradnim Merkurjem, lahko pričakujete glavobol še nekaj dni. Želim vam, da hitro pojenja.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako teče vaše življenje v času, ko je Merkur retrograden? Čutite?

 • >

  PODARJAM VAM LETNI HOROSKOP 2019 in DOSTOP DO TEČAJA O HOROSKOPU 

  Letni horoskop 2019

  Pozdravljeni! Moje ime je Irena Stopar.

  S prijavo se strinjate s prejemom BREZPLAČNE e-knjige in tečaja, v katerem boste izvedeli več o horoskopu. Zatem boste prejemali tedenske brezplačne novice o astrologiji in dogajanju na nebu. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite.

  Vašo zasebnost jemljem zelo resno. Ne pošiljam spam - nezaželenih sporočil in vaših podatkov ne delim z nepooblaščenimi. S prijavo se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja in Zasebnostjo, varstvom osebnih podatkov in piškotki.

  arrow-down