Retrogradni Merkur - poleti 2020 - www.astrolog.si
retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur – poleti 2020

Retrogradni Merkur  

Čas, ki ga predstavlja retrogradni Merkur in ostali planeti zna biti zelo naporen, saj v sebi nosi potrebo po vračanju v preteklost. Nove zadeve običajno ne tečejo tako gladko kot si želite, zato se je potrebno ustaviti, kar za sodobnega človeka predstavlja precejšen izziv.

V tem prispevku boste najprej našli splošen opis možnega delovanja retrogradnega Merkurja, zatem pa sledi aktualni vpogled v horoskop obrata ter napoved dogajanja v aktualnem obdobju retrogradnega Merkurja. 

Težave retrogradni Merkur prinaša predvsem na področjih, ki jim Merkur naravno vlada. Med njimi so najpomembnejši komunikacija, promet in nakupovanje. Poleg njih pa še vrsta drugih aktivnosti, kjer se včasih zdi, da se zadeve ne premaknejo niti za milimeter. 

Še zlasti boste negativni vpliv, ki ga prinaša retrogradni Merkur, opazili, če v tem času začenjate z nečem novim ali ste "Merkurjevi". Čas je veliko primernejši za zaključevanje in vračanje v preteklost kot za novosti. 

Komunikacija

Retrogradni Merkur jo rad zagode pri razmišljanju, razumevanju povedanega in odločanju. Vaše misli v tem času niso tako jasne kot so bile v preteklosti. Rado se pojavi nerazumevanje, kar, seveda, lahko do določene mere omilite s premislekom in pametnimi vprašanji. 

Kadar je na delu retrogradni Merkur, raje večkrat vprašajte, ali ste zadevo oz. povedano pravilno razumeli. V kolikor potrebujete pojasnila, nikar ne bodite sramežljivi. Le, če boste vse razumeli kot je povedano ali mišljeno, boste lahko dogovorjeno izpolnili. 

Retrogradnega Merkurja simbolično povezujemo z meglo. Ne le, da so meglene misli. Zdi se, da marsikaj ni takšno kot se zdi. Po drugi strani pa je to čas močne intuicije. Marsikaj lažje razumete s pomočjo intuicije, zato jo uporabite. Sledite ji, če so odgovori jasni in logični. 

Promet

Retrogradni Merkur jo rad zagode v prometu. V tem času bodite posebno pozorni, če vam začne pozornost uhajati drugam. To se sicer rado zgodi med vožnjo, vendar bi v tem času zlahka spregledali drugo vozilo, pešca, kolesarja ali drugega udeleženca v prometu. 

S pozornostjo za volanom boste v tem času skoraj zagotovo lahko preprečili kakšno nezgodo ali nesrečo, ki bi se zgodila brez vašega posredovanja. Zato za volan sedite sveži, spočiti in pripravljeni na vse. 

Retrogradnemu Merkurju se rada pridružijo tudi dela na cesti ali druge okoliščine, ki povzročajo cestne zamaške. Pojavi se tisto nepotrebno čakanje, ki ga mnogi želijo nadoknaditi z neprilagojeno hitrostjo. Ker se zavedate nevarnosti in pasti, poskrbite, da se ne boste zapletli v njune mreže. 

Nakupovanje

Retrogradni Merkur nas zlahka spravi v skušnjavo pri nakupovanju. Še posebno rad zakrivi impulzivno nakupovanje in nepremišljeno zapravljanje. Načeloma ta čas ni pravi za nakupe novih stvari, a ne velja vedno. 

V kolikor ste si nekaj zaželeli še pred Merkurjevim retrogradnim obratom, boste zdaj tisto precej bolj verjetno kot običajno našli v akcijski ponudbi ali ugodno iz druge roke. Tovrstnim nakupom je retrogradni Merkur naklonjen. 

Poskušajte se izogniti nakupom novih stvari, ki jim Merkur naravno vlada. Mednje spadajo avtomobili in druga prevozna sredstva, elektronske naprave, naprave za komuniciranje in podobno. 

Prav nasprotno, je retrogradni Merkur naklonjen tovrstnim rabljenim zadevam. Poskrbite le, da bodo stvari, ki bi jih kupili v tem času, na vašem spisku želja ali načrtov že nekaj časa. Ni dobro kupovati stvari, ki jih pred tem niste imeli namena kupiti, če jih nujno ne potrebujete. 

Morda si ne boste mogli pomagati in boste nekaj kljub retrogradnemu Merkurju želeli kupiti. Ker se stvari, kupljene v tem času, bolj pogosto kvarijo ali v paketu nekaj manjka, shranite račun in garancijski list. 

Knjiga predstavlja priročnik s praktičnimi nasveti kako uredite osebne financePostala bo vaš vodnik do osvoboditve od dolgov. Tudi, če jih nimate, vas bo vodila do prihrankov brez odrekanja. 

S pomočjo sistema majhnih korakov, boste začeli varčevati za varno prihodnost že v kratkem času. 


Retrogradni Merkur vrača ljudi in spomine

Za retrogradni Merkur so značilna srečanja z ljudmi iz preteklosti. Morda nekoga srečate ali pogosteje začnete razmišljati o nekom, ki ste ga nekoč poznali ali srečali, a o njem že dolgo niste premišljevali. Lahko se pojavijo sanje, v katerih nastopa takšna oseba. 

V času, ko je na delu retrogradni Merkur, se v vaših mislih ali življenju pojavijo predvsem ljudje, s katerimi morate nekaj razčistiti. Morda morate le spremeniti delček sebe ali razumeti nekaj, zaradi česar je bil odnos v preteklosti prekinjen. 

Med ljudi, ki jih retrogradni Merkur rad vrača v vaše življenje, včasih spadajo tudi nekdanji partnerji in ljubimci. V kolikor srečate nekoga od njih, vajin stik praviloma ni mišljen za ponoven odnos, pač pa predvsem za ozaveščanje nečesa, kar bi se morali v tem odnosu naučiti. 

V kolikor razmišljate o nekdanji ljubezni ali partnerju, bodite pozorni nase in svoje občutke, celo slutnje. Namreč, zdaj ste prejeli priložnost, da ozavestite, kaj vam je bilo v odnosu všeč in kaj je šlo narobe, da sta se razšla. Poiščite odgovor in se zatem premaknite v srečnejše dni. 

Retrogradni Merkur v juniju 2020

V juniju 2020 se Merkur obrne retrogradno 18.06.2020 na 14° astrološkega znamenja rak. Retrogradno bo potoval vse do 5° raka, kjer se 12.07.2020 obrne direktno. V svoji senci pa se nahaja že od 02.07.2020.

Skoraj mesec dni bo mnogim krojil usodo. Kdaj vam, piše v naslednjem poglavju (spodaj). 

V raku se Merkur ne počuti najbolje. Njegova osnovna vloga je gibanje, komunikacija, pretok misli, blaga in prometa. V raku je nekako "ujet" v čustvih in zato rad povzroča občutljivost. Ljudje vse bolj jemljejo osebno, četudi ni bilo mišljeno tako, ko ste nekaj izrekli ali naredili. 

Tokrat bo prvi aspekt z retrogradnim Merkurjem (22.06.2020) sestavila Luna. Planeta bosta v konjunkciji. Dan bo čustveno bogat, kar vam lahko prinese razumevanje in gotovost v odnosih. Nekaterim (odvisno od rojstnega horoskopa) lahko prinese dodatno močno čustveno občutljivost, nespečnost, razdražljivost in nepazljivost pri komunikaciji. 

Poleg dneva obrata v retrogradno in zatem v direktno gibanje, je to tipičen dan, ko bo prišla moč retrogradnega Merkurja v ospredje. Bodite pozorni na občutke, ki se porajajo. Prisluhnite tistemu drobnemu glasu v sebi, ki mu pravimo intuicija. Tako boste najbolje vedeli, kaj vam tokratni obrat sporoča. 

Strpnost in nestrpnost

Kadar je le mogoče, si na (za vas) posebno naporen dan vzemite nekaj več časa za svoj odziv oz. ga bolje pripravite kot običajno, da bo pravi. Včasih, ko pravim "bodite strpni", ljudje pravijo, da je včasih treba reči bobu bob in se ne morejo ves čas umikati. 

Se strinjam!

Ampak... obstajajo lepi, prijetni dnevi, ko je vredno razčiščevati zadeve in obstajajo naporni dnevi, ko je dovolj, da se le pojavite nekje, pa je že "ogenj v strehi". Moji napotki so za tiste, ki želite zadeve razčiščevati in razrešiti. 

Namreč, pod tako napornimi dnevi kot je npr. Merkurjev obrat v retrogradno ali direktno gibanje, težki aspekti med planeti in podobno, se vse tisto, kar je že tako slabo, le napihne. Težko boste karkoli razrešili in se dobro počutili, če boste razreševali zadeve na tak dan. 

Če že poveste svoje mnenje, bodite slišani (srčno vam tega želim). Zato pravim, da stvari urejajte na dobre dneve, saj bo manj negativnega čustvenega naboja in zato manj občutka žrtve na eni ali drugi strani.

O splošnih vplivih pogosto opozarjam v novičkah in na Facebooku. Ampak, vse to je lahko le splošno. Kdaj veljajo takšni "lepi dnevi" za vas, boste našli v Osebnem dnevnem horoskopu za leto dni. 

Vsak vpliv boste čutili večkrat

Ali bo ta retrogradni Merkur vplival na vas in prinesel izzive v vaše življenje, je na splošno nemogoče predvideti. Imam pa dobro novico za vas. Osebni dnevni horoskop je pripomoček, s pomočjo katerega spremljate vsak dan v letu kaj se vam bo dogajalo dan za dnem. 

V osebnem dnevnem horoskopu so zapisani in opisani dnevi, ko Merkur in vsi ostali planeti sestavljajo pomembne povezave (aspekte) med seboj. Veljajo pa le za vas. To so dnevi, ki so samo za vas lahko zelo stresni ali zelo prijetni.

Za vsakega človeka so vsako leto ti dnevi unikatno izbrani, a jih lahko sami, brez posveta z astrologom, spremljate s pomočjo Osebnega dnevnega horoskopa. Vedeli boste kdaj, koliko časa in kaj se bo dogajalo

Kadar je na delu retrogradni Merkur, se ti (isti) vplivi zgodijo večkrat. Trajajo dlje kot običajno, saj je Merkur takrat zelo počasen, in to je lahko zelo nadležno. S tem, ko ste pripravljeni na dogajanje, veliko lažje prenašate karkoli se godi. 

Na dneve se vnaprej pripravite in se ob neprijetnostih lahko tudi nasmejite, saj lahko za marsikaj okrivite zvezde namesto sebe. Nato pa neobremenjeno potujete dalje po svoji življenjski poti. Ker olajša življenje, vam Osebni dnevni horoskop toplo priporočam. Naročite ga na povezavi tukaj. 

Retrogradni Merkur - zaključek

Retrogradni Merkur vpliva z neba, če si želite ali ne. Nekaterim zadevam se lahko s predhodno pripravo nanj izognete, druge omilite

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

 • simona ferk pravi:

  Danes pa sem resnično čutila ta Merkur, čakanja povsod in
  glava bolela kot ze dolgo ne , na xase se mi je kar vrtelo.
  HVALA sedaj vsajvem zakaj.😊

  • Irena Stopar pravi:

   Simona, čisto tipično. Zaradi kvadrata z Luno pa še glavobol. Verjetno boste tokratnega čutili še nekaj dni.

   • Marjana Dolhar pravi:

    Tudi mene danes strašno boli glava, tudi v duši me boli. Merkur imam v kozorogu, luno pa v raku, sicer sem dvojni kozorog. Ima to kaj vezave z retrogradnim Merkurjem, saj nikakor ne pridem na zeleno vejo. Hvala 🧛‍♀️

    • Irena Stopar pravi:

     Marjana, čisto direktno iz zapisanega ne morem razbrati, da bi bilo tole povezano z retrogradnim Merkurjem. Ker pa je v vašem rojstnem horoskopu še marsikaj drugače postavljeno, je čisto možno. V kolikor je glavobol povzročilo karkoli, povezano z zdajšnjim retrogradnim Merkurjem, lahko pričakujete glavobol še nekaj dni. Želim vam, da hitro pojenja.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako teče vaše življenje v času, ko je Merkur retrograden? Čutite?

  • Andres pravi:

   Vedno nekaj novega ob tem času. Nenazadnje imam sam R Merkur, zato pač.

   • Irena Stopar pravi:

    Hvala za komentar Andres. Ja, če imate retrogradni Merkur v rojstnem horoskopu, vam zagotovo ni dolgčas.

 • tjasa_ellie pravi:

  Retrogradni Merkur imam v svoji rojstni karti. Po horoskopu sem Dvojček, Merkur imam v Dvojčkih in Ascendentu (Devica), 2 stopinji stran od Sonca. V življenju mi ni dolgčas… 🙂

 • >

  PODARJAM VAM LETNI HOROSKOP 2020 in DOSTOP DO TEČAJA O HOROSKOPU 

  Letni horoskop 2020

  Pozdravljeni! Moje ime je Irena Stopar.

  S prijavo se strinjate s prejemom BREZPLAČNE e-knjige in tečaja, v katerem boste izvedeli več o horoskopu. Zatem boste prejemali tedenske brezplačne novice o astrologiji in dogajanju na nebu. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite.

  Vašo zasebnost jemljem zelo resno. Ne pošiljam spam - nezaželenih sporočil in vaših podatkov ne delim z nepooblaščenimi. S prijavo se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja in Zasebnostjo, varstvom osebnih podatkov in piškotki.

  arrow-down