Retrogradni Merkur – jeseni 2020 - www.astrolog.si
retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur – jeseni 2020

Retrogradni Merkur  

Čas, ki ga predstavljajo retrogradni Merkur in ostali planeti zna biti zelo naporen, saj v sebi nosi potrebo po vračanju v preteklost. Nove zadeve običajno ne tečejo tako gladko kot si želite, zato se je potrebno ustaviti, kar za sodobnega človeka predstavlja precejšen izziv.

V tem prispevku boste najprej našli splošen opis možnega delovanja retrogradnega Merkurja, zatem pa sledi aktualni vpogled v horoskop obrata ter napoved dogajanja v aktualnem obdobju retrogradnega Merkurja. 

Težave retrogradni Merkur prinaša predvsem na področjih, ki jim Merkur naravno vlada. Med njimi so najpomembnejši komunikacija, promet in nakupovanje. Poleg njih pa še vrsta drugih aktivnosti, kjer se včasih zdi, da se zadeve ne premaknejo niti za milimeter. 

Še zlasti boste negativni vpliv, ki ga prinaša retrogradni Merkur, opazili, če v tem času začenjate z nečem novim ali ste "Merkurjevi". Čas je veliko primernejši za zaključevanje in vračanje v preteklost kot za novosti. 

Komunikacija

Retrogradni Merkur jo rad zagode pri razmišljanju, razumevanju povedanega in odločanju. Vaše misli v tem času niso tako jasne kot so bile v preteklosti. Rado se pojavi nerazumevanje, kar, seveda, lahko do določene mere omilite s premislekom in pametnimi vprašanji. 

Kadar je na delu retrogradni Merkur, raje večkrat vprašajte, ali ste zadevo oz. povedano pravilno razumeli. V kolikor potrebujete pojasnila, nikar ne bodite sramežljivi. Le, če boste vse razumeli kot je povedano ali mišljeno, boste lahko dogovorjeno izpolnili. 

Retrogradnega Merkurja simbolično povezujemo z meglo. Ne le, da so meglene misli. Zdi se, da marsikaj ni takšno kot se zdi. Po drugi strani pa je to čas močne intuicije. Marsikaj lažje razumete s pomočjo intuicije, zato jo uporabite. Sledite ji, če so odgovori jasni in logični. 

Promet

Retrogradni Merkur jo rad zagode v prometu. V tem času bodite posebno pozorni, če vam začne pozornost uhajati drugam. To se sicer rado zgodi med vožnjo, vendar bi v tem času zlahka spregledali drugo vozilo, pešca, kolesarja ali drugega udeleženca v prometu. 

S pozornostjo za volanom boste v tem času skoraj zagotovo lahko preprečili kakšno nezgodo ali nesrečo, ki bi se zgodila brez vašega posredovanja. Zato za volan sedite sveži, spočiti in pripravljeni na vse. 

Retrogradnemu Merkurju se rada pridružijo tudi dela na cesti ali druge okoliščine, ki povzročajo cestne zamaške. Pojavi se tisto nepotrebno čakanje, ki ga mnogi želijo nadoknaditi z neprilagojeno hitrostjo. Ker se zavedate nevarnosti in pasti, poskrbite, da se ne boste zapletli v njune mreže. 

Nakupovanje

Retrogradni Merkur nas zlahka spravi v skušnjavo pri nakupovanju. Še posebno rad zakrivi impulzivno nakupovanje in nepremišljeno zapravljanje. Načeloma ta čas ni pravi za nakupe novih stvari, a ne velja vedno. 

V kolikor ste si nekaj zaželeli še pred Merkurjevim retrogradnim obratom, boste zdaj tisto precej bolj verjetno kot običajno našli v akcijski ponudbi ali ugodno iz druge roke. Tovrstnim nakupom je retrogradni Merkur naklonjen. 

Poskušajte se izogniti nakupom novih stvari, ki jim Merkur naravno vlada. Mednje spadajo avtomobili in druga prevozna sredstva, elektronske naprave, naprave za komuniciranje in podobno. 

Prav nasprotno, je retrogradni Merkur naklonjen tovrstnim rabljenim zadevam. Poskrbite le, da bodo stvari, ki bi jih kupili v tem času, na vašem spisku želja ali načrtov že nekaj časa. Ni dobro kupovati stvari, ki jih pred tem niste imeli namena kupiti, če jih nujno ne potrebujete. 

Morda si ne boste mogli pomagati in boste nekaj kljub retrogradnemu Merkurju želeli kupiti. Ker se stvari, kupljene v tem času, bolj pogosto kvarijo ali v paketu nekaj manjka, shranite račun in garancijski list. 

Knjiga predstavlja priročnik s praktičnimi nasveti kako uredite osebne financePostala bo vaš vodnik do osvoboditve od dolgov. Tudi, če jih nimate, vas bo vodila do prihrankov brez odrekanja. 

S pomočjo sistema majhnih korakov, boste začeli varčevati za varno prihodnost že v kratkem času. 


Retrogradni Merkur vrača ljudi in spomine

Za retrogradni Merkur so značilna srečanja z ljudmi iz preteklosti. Morda nekoga srečate ali pogosteje začnete razmišljati o nekom, ki ste ga nekoč poznali ali srečali, a o njem že dolgo niste premišljevali. Lahko se pojavijo sanje, v katerih nastopa takšna oseba. 

V času, ko je na delu retrogradni Merkur, se v vaših mislih ali življenju pojavijo predvsem ljudje, s katerimi morate nekaj razčistiti. Morda morate le spremeniti delček sebe ali razumeti nekaj, zaradi česar je bil odnos v preteklosti prekinjen. 

Med ljudi, ki jih retrogradni Merkur rad vrača v vaše življenje, včasih spadajo tudi nekdanji partnerji in ljubimci. V kolikor srečate nekoga od njih, vajin stik praviloma ni mišljen za ponoven odnos, pač pa predvsem za ozaveščanje nečesa, kar bi se morali v tem odnosu naučiti. 

V kolikor razmišljate o nekdanji ljubezni ali partnerju, bodite pozorni nase in svoje občutke, celo slutnje. Namreč, zdaj ste prejeli priložnost, da ozavestite, kaj vam je bilo v odnosu všeč in kaj je šlo narobe, da sta se razšla. Poiščite odgovor in se zatem premaknite v srečnejše dni. 

Retrogradni Merkur v oktobru in novembru 2020

V oktobru 2020 se Merkur obrne retrogradno 14.10.2020 na 11° škorpijona°. Retrogradno bo potoval vse do 26° tehtnice, kjer se 03.11.2020 obrne direktno. V svoji senci pa se nahaja že od 24.09.2020.

Skoraj mesec dni bo mnogim krojil usodo. Kdaj vam, piše v naslednjem poglavju (spodaj). 

V škorpijonu se Merkur ne počuti najbolje. Njegova osnovna vloga je gibanje, komunikacija, pretok misli, blaga in prometa. V škorpijonu je nekako "ujet" v zelo močnih čustvih in zato rad povzroča občutljivost. Ljudje vse bolj jemljejo osebno, četudi ni bilo mišljeno tako hudo, ko ste nekaj izrekli ali naredili. Težava z Merkurjem v škorpijonu je tudi v tem, da težko spušča zamere.

Zelo blagodejen pa je tam, kjer se morate ozreti v preteklost, nekaj preveriti pod "rentgenskimi žarki" in videti stvari v globini. V tistem trenutku, ko ste pripravljeni to narediti, vam je v veliko pomoč, saj boste rešitve dokaj enostavno našli. Vprašanje pa je, ali jih boste hoteli videti in poslušati sebe ali nekoga drugega, ki vam daje napotke za razrešitev. 

Na dan obrata Merkurja v retrogradno smer, bosta Luna in Venera v konjunkciji v znamenju devica. To je lahko prijeten čas, ko ženske lahko stopimo skupaj in odločno stopimo v bran svojim zamislim, željam in potrebam.

Noben od omenjenih planetov se ne počuti "doma" v devici, vendar lahko pokažeta praktično stran zadev, ki jih boste reševali pod tokratnim retrogradnim Merkurjem. Je ugoden čas za povezovanje in skupno uresničenje načrtov. 

Sonce bo dan zatem sestavilo kvadrat s Plutonom. Takrat bodite pozorni na dogajanje. Vsemu, kar "diši" po manipulaciji ali dominaciji, lepo vas prosim, se izognite. Zdaj bi poželi le slabe novice, ki bi vas še dolgo spremljale, zato nikar "z glavo kozi zid". 

Merkur pa bo tisti, ki bo ponovno sestavil opozicijo z Uranom. Pričakujete lahko ponovitev podobnih miselnih in fizičnih aktivnosti kot ste jih doživljali najmočneje med 6. in 9. oktobrom. Če vam niso bile všeč, se poskušajte čim bolj umiriti, razmislite, vendar ne delujte, dokler ne boste prepričani v svoj prav. 

Poleg dneva obrata v retrogradno in zatem v direktno gibanje, je to tipičen dan, ko bo prišla moč retrogradnega Merkurja v ospredje. Bodite pozorni na misli in nemir, če se porodi. Prisluhnite tistemu drobnemu glasu v sebi, ki mu pravimo intuicija. Tako boste najbolje vedeli, kaj vam tokratni obrat sporoča. 

Strpnost in nestrpnost

Kadar je le mogoče, si na (za vas) posebno naporen dan vzemite nekaj več časa za svoj odziv oz. ga bolje pripravite kot običajno, da bo pravi. Včasih, ko pravim "bodite strpni", ljudje pravijo, da je včasih treba reči bobu bob in se ne morejo ves čas umikati. 

Se strinjam!

Ampak... obstajajo lepi, prijetni dnevi, ko je vredno razčiščevati zadeve in obstajajo naporni dnevi, ko je dovolj, da se le pojavite nekje, pa je že "ogenj v strehi". Moji napotki so za tiste, ki želite zadeve razčiščevati in razrešiti. 

Namreč, pod tako napornimi dnevi kot je npr. Merkurjev obrat v retrogradno ali direktno gibanje, težki aspekti med planeti in podobno, se vse tisto, kar je že tako slabo, le napihne. Težko boste karkoli razrešili in se dobro počutili, če boste razreševali zadeve na tak dan. 

Če že poveste svoje mnenje, bodite slišani (srčno vam tega želim). Zato pravim, da stvari urejajte na dobre dneve, saj bo manj negativnega čustvenega naboja in zato manj občutka žrtve na eni ali drugi strani.

O splošnih vplivih pogosto opozarjam v novičkah in na Facebooku. Ampak, vse to je lahko le splošno. Kdaj dejansko veljajo takšni "lepi dnevi" za vas, boste našli v Osebnem dnevnem horoskopu za leto dni. 

Vsak vpliv boste čutili večkrat

Ali bo ta retrogradni Merkur vplival na vas in prinesel izzive v vaše življenje, je na splošno nemogoče predvideti. Imam pa dobro novico za vas. Osebni dnevni horoskop je pripomoček, s pomočjo katerega spremljate vsak dan v letu kaj se vam bo dogajalo dan za dnem. 

V osebnem dnevnem horoskopu so zapisani in opisani dnevi, ko Merkur in vsi ostali planeti sestavljajo pomembne povezave (aspekte) med seboj. Veljajo pa le za vas. To so dnevi, ki so samo za vas lahko zelo stresni ali zelo prijetni.

Za vsakega človeka so vsako leto ti dnevi unikatno izbrani, a jih lahko sami, brez posveta z astrologom, spremljate s pomočjo Osebnega dnevnega horoskopa. Vedeli boste kdaj, koliko časa in kaj se bo dogajalo

Kadar je na delu retrogradni Merkur, se ti (isti) vplivi zgodijo večkrat. Trajajo dlje kot običajno, saj je Merkur takrat zelo počasen, in to je lahko zelo nadležno. S tem, ko ste pripravljeni na dogajanje, veliko lažje prenašate karkoli se godi. 

Na dneve se vnaprej pripravite in se ob neprijetnostih lahko tudi nasmejite, saj lahko za marsikaj okrivite zvezde namesto sebe. Nato pa neobremenjeno potujete dalje po svoji življenjski poti. Ker olajša življenje, vam Osebni dnevni horoskop toplo priporočam. Naročite ga na povezavi tukaj. 

Retrogradni Merkur - zaključek

Retrogradni Merkur vpliva z neba, če si želite ali ne. Nekaterim zadevam se lahko s predhodno pripravo nanj izognete, druge omilite

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

 • simona ferk pravi:

  Danes pa sem resnično čutila ta Merkur, čakanja povsod in
  glava bolela kot ze dolgo ne , na xase se mi je kar vrtelo.
  HVALA sedaj vsajvem zakaj.😊

  • Irena Stopar pravi:

   Simona, čisto tipično. Zaradi kvadrata z Luno pa še glavobol. Verjetno boste tokratnega čutili še nekaj dni.

   • Marjana Dolhar pravi:

    Tudi mene danes strašno boli glava, tudi v duši me boli. Merkur imam v kozorogu, luno pa v raku, sicer sem dvojni kozorog. Ima to kaj vezave z retrogradnim Merkurjem, saj nikakor ne pridem na zeleno vejo. Hvala 🧛‍♀️

    • Irena Stopar pravi:

     Marjana, čisto direktno iz zapisanega ne morem razbrati, da bi bilo tole povezano z retrogradnim Merkurjem. Ker pa je v vašem rojstnem horoskopu še marsikaj drugače postavljeno, je čisto možno. V kolikor je glavobol povzročilo karkoli, povezano z zdajšnjim retrogradnim Merkurjem, lahko pričakujete glavobol še nekaj dni. Želim vam, da hitro pojenja.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako teče vaše življenje v času, ko je Merkur retrograden? Čutite?

  • Andres pravi:

   Vedno nekaj novega ob tem času. Nenazadnje imam sam R Merkur, zato pač.

   • Irena Stopar pravi:

    Hvala za komentar Andres. Ja, če imate retrogradni Merkur v rojstnem horoskopu, vam zagotovo ni dolgčas.

 • tjasa_ellie pravi:

  Retrogradni Merkur imam v svoji rojstni karti. Po horoskopu sem Dvojček, Merkur imam v Dvojčkih in Ascendentu (Devica), 2 stopinji stran od Sonca. V življenju mi ni dolgčas… 🙂

 • Rosana pravi:

  Hvala, vedno rada preberem vaše prispevke. Lažje se nasmejem kakšnim zastojem ali trkom v komunikaciji, ker vem da je spet Merkur na delu. Skušam vse sprejemati kot je.
  Še enkrat hvala.

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Rosana, hvala za komentar.
   Zelo sem vesela za vas. Saj… samo od vas je odvisno, ali se boste jezili in razburjali, ali vse skupaj vzeli s humorjem. Tisto, kar me posebno razveseljuje je, da ste izbrali tršo, a bolj zabavno pot. Naj se nadaljuje, saj bo naslednji retrogradni Merkur še prekmalu nazaj in čas bo za njegove “nove norčije”. 🙂

 • Irena Stopar pravi:

  Ga. Jadranka je z menoj delila zanimivo, preprosto in povsem življenjsko zgodbo, ki se lahko zgodi tudi komurkoli od nas, pri čemer jo je začinila takole:

  Joj draga Irena, pozdravljena!

  Krasno si tole razložila, saj nisem bila pozorna na R Merkur 🙁

  Včeraj sva šla z možem v Prekmurje v Panonsko vas da izkoristiva bone.

  Zelo slabe volje sem bila pa nisem vedla v čem je problem.

  1). Brez vinjete na staro cesto. Gužva in delo na cesti, vozila sva se 2.5 uri 🙁

  2). Prvi bankomat – rabim nekaj denarja.NE DELA.
  ŽAL VAM DENARJA NE MOREMI IZPLAČATI😦

  3).V Ptuju se moram poravnati Mercator Piko. Gospa, samo z gotovino lahko poravnate, je dejala.

  4). Končno najdem delujočo napravo, čeprav staro iz pamtiveka in mi dovoli dvig.

  5).No, zdej greva pa na pivo. Naročiva veliko pivo.
  Vsedeva se, gospodična prinese malega 0,33 uniona😁 Jooj, se opravičujem, sem danes prvi dan v službi, a bo vredu? Jaa, dobr je, pravi mož, ki ste glih “vi”😉.

  5). Prideva na cilj.
  Nujno moram opraviti en interni nalog preko Abaneta na Trr sina.
  Žal Abanet ne dela zaradi ‘vzdrževalnih del ali ni signala-piše.😦

  Po 1.20 se mi uspe pretihotapiti memercurjeve zdrahe😈.

  Irena nič takega ni ane, ampak jaz sem bla tolk raz….jena , za znort😁

  Lep vikend🌷

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Jadranka,

   Še enkrat najlepša hvala, ker ste mi dovolili deliti vašo zgodbo z ostalimi bralci.

   Mislim, da se bo marsikdo nasmejal in predvsem naučil nekaj micenega o astrologiji in o tem, da lahko olajša življenje, če jo bolje spozna.

   Včasih žal ni mogoče nič ali je mogoče le nekaj malega spremeniti. Se zgodi in dogaja.

   Ampak, če bi tisti raz…..jena lahko spremenila v “sem se od srca nasmejala” in morda še “mu jih napela …” (Merkurju, seveda), bi bilo življenje marsikoga lažje in lepše.

   Srčno upam, da se je retrogradni Merkur odločil, da vam zdaj za nekaj časa da mir in se “preseli” še h komu drugemu.

   Morda je zamenjal lokacijo za mojo, saj imam ponovno nekaj zanimivih njegovih zgodbic. 🙂

   Uživajte in se pošteno nasmejte! 🙂

 • >