Astrologija - horarna vprašanja

Horarna vprašanja

Horarna astrologija in horarna vprašanja

V astrologiji boste zasledili horarna vprašanja, ki spadajo v posebno vejo astrologije – horarno astrologijo.

Horarna astrologija je najbolj preprosta veja astrologije, ki se je hitro naučite in uporabite zase ali za pomoč drugim. Njene korenine segajo v davno preteklost, a je koristna in še kako uporabna tudi za sodobnega človeka.

Za uporabo katere koli od vej astrologije morate dobro poznati osnovne pojme v astrologiji. Za odgovore na horarna vprašanja so še zlasti pomembna astrološka znamenja, planeti, hiše in aspekti. Ti so temelj, na katerem gradite razlago.

Poleg njih, potrebujete znanje še nekaterih drugih pojmov v astrologiji, kot je npr. medsebojna recepcija, prenos luči, zbir luči, prohibicija, frustracija in refranacija. Prav posebno mesto pri horarni astrologiji pa prejmejo retrogradni planeti.   

Najboljša horarna vprašanja

V rokah izkušenega astrologa, s pomočjo horarne astrologije prejmete odgovore na različna vprašanja. Začetnikom priporočam, da ostanejo pri odgovorih na preprosta horarna vprašanja. Na bolj zapletena pa odgovorijo, ko postanejo bolj izkušeni.

Kadarkoli mi čas dopušča, v svojo ponudbo dodam odgovore na horarna vprašanja. Če jih v tem trenutku ni zapisanih na strani, to pomeni, da imam ogromno drugih obveznosti in se takojšnjemu odgovarjanju ne morem zavezati. Naročilo odgovora v takšnem času ni mogoče. 

Zakaj je to pomembno?

Horarna vprašanja zahtevajo takojšen odgovor. Zdaj, v tem trenutku vas nekaj zanima in takoj želite izvedeti pravi odgovor na svojo dilemo. Jutri marsikaj več ne bo aktualno in pomembno za vas. Odgovor potrebujete tukaj in zdaj. 

V kolikor vam lahko odgovorim na horarna vprašanja v tednu, dveh ali šele čez mesec dni, bo zelo verjetno prepozno. Prav zato znanje horarne astrologije priporočam ljudem, ki imajo pogosto vprašanja in astrologom, ki se lahko svojim strankam posvetijo zelo hitro.

Sicer pa so najbolj tipična horarna vprašanja iz moje svetovalne prakse naslednja:

 • Ali me ljubi?
 • Se bova ločila?
 • Se bova poročila?
 • Ali naj sprejmem to ponudbo?
 • Ali bom dobil-a to službo?
 • Ali bom prejel-a toliko in toliko denarja?
 • Ali naj izberem sodelovanje s podjetjem A ali B?
 • Ali mi bo banka odobrila kredit?
 • Ali bomo prejeli plačilo tega računa do jutri?
 • Ali naj kupim to hišo?
 • Ali bo ta oseba kupila moje stanovanje?
 • Ali se bom do konca leta preselil-a?
 • Kje je naša mačka?
 • Ali se bo naš pes vrnil domov?
 • Ali bomo lahko dobili tega kužka (iz posebnega legla)?
 • Ali naj kupim ta avto?
 • Ali naj kupim telefon A ali B?
 • Ali bo Metka prišla na mojo rojstno-dnevno zabavo?
 • Kaj bo letos najbolj pomembno zame?
 • Kaj lahko storim, da se bom počutil-a bolje?
 • Kaj se dogaja, da sem brez energije?


Iz zgornjih primerov horarnih vprašanj lahko sami razberete, da je horarna astrologija konkretna in uporabna prav vsak dan. Uporabi pa jo lahko v svojem življenju kdorkoli, ki se srečuje z raznovrstnimi vsakodnevnimi dilemami. 

V prejšnjem prispevku o horarni astrologiji sem vam že povedala, da prav horarno astrologijo, poleg Osebnega dnevnega horoskopa, zelo pogosto uporabim zase in svoje domače.

Sama včasih vprašam kaj povsem drugačnega. Verjetno je eno najbolj nenavadnih vprašanj, ki sem jih postavila in iskala odgovor s horarno astrologijo: »Ali bo sin danes prinesel kruh iz trgovine?«. 

Preberite še enkrat zgornje vprašanje. Če ste le ljubitelj astrologije ali običajno berete samo dnevne, tedenske ali mesečne horoskope, se vam verjetno ne bo zdelo nič posebnega. Pač še eno horarno vprašanje, si boste mislili. 

V kolikor pa že znate precej astrologije in jo tudi uporabljate, veste, da z natalno astrologijo in prognostiko porabite ogromno časa za odgovor. Prav nasprotno ga s pomočjo horarne astrologije prejmete le v nekaj minutah.

Horarna vprašanja - praktičen primer razlage

Najlažje je na horarna vprašanja odgovarjati, če vprašate čim bolj preprosto, jasno in konkretno. Naj vam razložim na primeru iz svoje prakse.

Gospa je opisala dogajanje med njo in možem. Zatem je postavila povsem jasno in konkretno vprašanje: »Ali naj se ločim?«.

Izdelala sem horarni horoskop in poiskala odgovor kot vam na kratko razložim v nadaljevanju.

 • Za odgovor na horarno vprašanje potrebujete horoskop. Sliko le-tega prilagam spodaj.
Odgovori na horarna vprašanja

Že čisto na začetku ga lahko dopolnimo denimo z: »Ne. Gospa, nikar se ne ločujte. Ločitev v tem trenutku ni prava rešitev. Raje poiščita skupno pot.«.

Razširjen odgovor na horarna vprašanja

Na horarna vprašanja boste pogosto lahko odgovorili tako preprosto kot sem vam pokazala na zgornjem primeru iz prakse. Dovolj bo, da boste izbrali prave planete in jih povezali z aspektom. Zatem pa sebi ali drugim odgovorili z »Da« ali »Ne«.

Seveda bi lahko odgovor razširili in ga dopolnili z dodatnimi pojasnili, kajti v tem horoskopu se dogaja nekaj zelo zanimivega. Kako odgovor razširiti in dopolniti, se boste naučili na tečaju Horarna astrologija. Za namen prikaza horarne astrologije pa preprost odgovor zadostuje.

Odgovor je v tem primeru okrnjen in kot začetnik pri razlagi lahko sledite temu primeru. Kajti, pri mnogih horarnih vprašanjih boste odgovore na horarna vprašanja našli tako hitro in preprosto, kot sem vam pokazala zgoraj.

Obstajajo pa nekatera horarna vprašanja, kjer so odgovori lahko napačni, če uporabite samo to, kar sem vam pokazala v primeru. Vedno je potrebno preveriti, ali v horoskopu obstaja karkoli, s čimer je lahko dogajanje preprečeno in s tem velja drugačen odgovor.

Kadar iščete odgovor v horarnem horoskopu, kjer je nekaj preprečeno, se boste zmotili, če boste pogledali samo na hitro in brez dodatnega preverjanja. To sicer lahko naredite precej preprosto in le v nekaj minutah, ko veste, kaj pogledati.

Želite vedeti več?

V tem prispevku vas vseh pravil in možnosti horarne astrologije ne morem naučiti. Za vas sem ustvarila tečaj Horarna astrologija, kjer vas čaka podrobna razlaga in ogromno praktičnih primerov razlage odgovorov na horarna vprašanja. Tečaj poteka preko interneta.

Po tečaju Horarna astrologija boste imeli dovolj znanja, da si boste na svoje dileme in vprašanja z lahkoto in suvereno odgovorili sami. Z odgovori pa boste lahko pomagali tudi svojim domačim, prijateljem ali strankam, če se odločite za poklicno pot astrologa.

Povabim vas, da se nam pridružite na tečaju Horarna astrologija in že v nekaj tednih osvojite odgovore na horarna vprašanja. Vpis v tečaj pod mojim mentorstvom je zdaj odprt. Podrobnosti o njem pa si preberite na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>