Saturn v kozorogu

Saturn v kozorogu

Saturn v kozorogu 

Saturn v kozorogu označuje čas, ko zadeve v naših življenjih postanejo veliko bolj realne in prizemljene kot v času s Saturnom v ostalih znamenjih.

Mnogi tožijo, da jih Saturn omejuje. Čeprav je to lahko res, je hkrati daleč od resnice. Saturn, podobno kot drugi planeti, vam ne more narediti ničesar. Prav ste prebrali. Saturn vam ne more narediti ničesar!

Težave si lahko nakopljete samo sami s svojimi dejanji in omejujočimi prepričanji, ki se jih držite kot »pijanec plota«. Zato vam želim danes povedati več o tem, kaj od Saturna v kozorogu lahko pričakujete in kako lahko bolj srečno zaživite.  

Saturn v kozorogu – vstop v kozoroga

Saturn je v sredo, 20. decembra 2017 zjutraj prestopil iz astrološkega znamenja strelec v kozoroga. V njem bo ostal vse do decembra 2020, v kozoroga se bo ponovno premaknil šele leta 2047.

Za svojo pot skozi zodiak Saturn potrebuje manj kot 30 let, običajno okoli 27- 29 let. Zaradi njegovega počasnega gibanja, spada med t.i. družbene planete. Ti planeti v znamenjih močneje delujejo na družbo, politiko, gospodarstvo in podobno kot na zasebno življenje.

Pa vendar ima Saturn zelo pomembno vlogo v življenju vsakega od nas tudi v zasebnem življenju. Kot vladar discipline, odgovornosti, omejitev in ponavljajočih se težav, ki izvirajo iz njegove postavitve, vam kaže pravo pot, na kateri morate nekaj premagati.

Naravno vlada tudi karmi, zakonu vzroka in posledice. S tem pokaže, na katerih življenjskih področjih so potrebne spremembe, ki jih morate narediti, če želite lepo in srečno živeti.

S svojimi povezavami z ostalimi planeti, v rojstnem horoskopu govori o tem, kdo ali kaj vam pri premagovanju vsakodnevnih izzivov lahko pomaga. A, tudi o tem, kdo ali kaj vam bo postavljal ovire in vas prisilil v bolj žalostno življenjsko zgodbo.

Saturn v kozorogu – končno doma

Vsak planet vlada enemu ali dvema znamenjema. Saturn vlada kozorogu in vodnarju. Saturn v kozorogu, se nahaja v znamenju svojega doma. Tu se počuti kot kralj v svojem gradu. Zaradi svoje vladavine, lahko pokaže svoje tipične najboljše lastnosti.

Saturnov vstop v kozoroga so kozorogi nestrpno pričakovali. Po letih odrekanj, omejitev, ki so za mnoge mejila na mejo vzdržnega, se veselijo obiska svojega vladarja. Globoko v sebi čutijo, da jim prinaša mnoga darila za vse pretekle ovire, ki so jih premagali.

Vsem znamenjem zodiaka bo Saturn v kozorogu pokazal vašo pravo resnico.  Prinaša vam občutek, da ste prispeli domov. Odkriva vaše korenine in tiste temelje, na katerih lahko ustvarite srečo v svojem življenju. Povečuje tudi občutek pripadnosti tistim, ki resnično štejejo.

Saturn v kozorogu – Božiček z najlepšimi darili

Od leta zaključka leta 2014 do zdaj, se je Saturn nahajal v znamenju strelec. V tem znamenju se ni počutil dobro, saj se njegova osnovna narava nekako skrega s strelčevim optimizmom. Tam, kjer strelec pravi »grem«, Saturn zavira s svojim »ustavi se«.

Zato je bilo v preteklih letih potrebno vložiti ogromno energije v nekaj, kar mnogim, morda tudi vam, ni prinašalo pravih rezultatov. Čeprav ste imeli dobro idejo in se trudili na vso moč, se je zlahka kaj sfižilo. Mnogi so zato nad najboljšimi idejami obupali in jih opustili.

Ampak, zdaj, ko je Saturn v kozorogu, se bodo zadeve spremenile. Saturnova naloga je pokazati na možne omejitve in težave. Za tiste, ki so bili ta težka obdobja sposobni zdržati pokončno in so naredili, kar je v njihovi moči, ima Saturn nagrade.

V astrologiji se nič ne zgodi naključno.

Čeprav mi morda ne verjamete, ni čudno, da se je Saturnov prestop iz strelca v kozoroga zgodil tik pred Božičem. Odslej, pa vse do leta 2020, lahko pričakujete nagrade za pretekla dobra dela. Saturn v kozorogu je Božiček, ki bo pridne zagotovo obdaril.

Saturn v kozorogu – ovire se odmikajo

Najlepše nagrade lahko pričakujete prav na tistih področjih, kjer ste imeli največ težav, a ste jih poskušali v preteklosti reševati v okviru svojih moči. Morda se boste prav tu počutili močnejše, pametnejše, bolj samozavestne ali bolj naklonjene korenitim spremembam.

Nekaj, kar se je zdelo kot neverjetna ovira, ki jo je težko premagati, se bo zdaj začelo odvijati kot pridobljeno znanje. Tisto pravo znanje, ki vodi do modrosti in vam pomaga premakniti karkoli v vašem življenju.

Če spadate med vztrajne Saturnove »študente«, ki so bili pripravljeni pri knjigah oz. bolj verjetno pri življenjskih lekcijah, sedeti toliko časa, dokler jih niso osvojili, boste med prvimi, ki bodo prejeli Saturnove nagrade v obliki uresničenih želja.

Saturn v kozorogu - realen in prizemljen

Ena od zadev, ki jo od vas zahteva Saturn v kozorogu, so realne obljube in prevzem odgovornosti za svoja ravnanja. Pri tem morajo biti vse vaše aktivnosti usklajene z vašimi najvišjimi vrednotami in z vašo resnico.

Od Saturna v kozorogu ni pričakovati čarobne paličice. Še Jupiter je nima. Pred vas bo še vedno postavljal ovire, ki se jih morate naučiti obiti, premagati ali preskočiti, preden boste lahko zaživeli na novo.

Vse omenjeno je tu le zato, da se boste naučili realno pogledati nase in na svet okoli sebe. Učne lekcije bodo potekale na praktičnih primerih, ki jih boste lahko osvojili. Vaša naloga je le, da se jim ne izmikate. Nato pa vas bodo po korakih pripeljale natančno tja, kjer morate biti.

Zelo pogosto vas Saturn s svojimi omejitvami zadržuje pri nečem. Daje občutek, da se ne morete premakniti niti koraka več. Razlog je v tem, da morate ugotoviti, kaj v resnici želite in kaj ste pripravljeni storiti, da to dosežete. Šele nato boste svoje želje lahko uresničili. 

Naj vam Saturn pokaže pravo pot

O Saturnu bi lahko napisala celo knjigo. Pa tudi o svoji življenjski poti, polni vzponov in padcev, povezanih z vlogo Saturna v mojem horoskopu. S pomočjo astrologije, jih zelo dobro razumem in sprejemam z nasmeškom. Tudi vi zmorete podobno.  

Saturna se ljudje bojijo, vendar vam tega ni potrebno. Vzemite si čas in usmerite svoje možgane v spoznavanje tega planeta. Bolje, kot ga boste spoznali, lažje boste živeli in hitreje premagali svoje izzive.

Vedeti morate, da vse, čemer namenjate svojo pozornost, raste. Če boste Saturna doživljali kot »slabega«, vam bo pokazal vse tiste svoje plati, ki vas iz dneva v dan razočarajo.

V kolikor ste se pripravljeni z njim začeti »pogovarjati« na nov način, boste odkrili, da imate ob sebi najboljšega učitelja. Tisti modri safir, ki blesti s svojo modrostjo in večno potrpežljivostjo, da vas pripelje do vsega, kar bi radi zaživeli.

Seveda se lahko s Saturnom ukvarjate sami, lahko pa si olajšate svojo pot. Za vas sem pripravila webinar – delavnico z naslovom Saturn – vladar karme. Na njem vam bom razložila o Saturnu in njegovi vlogi v vašem horoskopu.

Na webinarju vam bom celo najbolj zapletene dele o Saturnu razložila v preprosti slovenščini, ki jo boste razumeli in znanje lahko uporabili kadarkoli se boste z njim ukvarjali. Zato je primeren za zahtevnejše ljubitelje astrologije kot tudi za popolne začetnike s predznanjem astrologije.

Pridružite se nam in končno zadihajte s polnimi pljuči!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

>