Saturn in družinska karma

Saturn in družinska karma

Saturn in družinska karma sta zelo zanimivi temi, o kateri lahko pišem v nedogled. Astrologijo mnogi povezujejo z vedeževanjem in jasnovidnostjo, kar je povsem napačna predstava. Žal spregledajo njeno pravo bistvo.

Namenjena je prepoznavanju vzrokov za dogajanje v vašem življenju in iskanju rešitev. S tem vam omogoča bolj kakovostno življenje. Upam, da ste vi drugačni. Da iščete več. Veliko več od tega. Prav Saturn in družinska karma sta področji, ki vam lahko nudita odgovore na vaša vprašanja, kako zaživeti bolj srečno in uspešno.

Tisti »grdi« Saturn

Saturna po nepotrebnem pogosto povezujemo le s trpljenjem. S težkimi odločitvami, napačnimi koraki in žalostjo. Resda vlada vsemu naštetemu, vendar je njegova vloga pokazati lepšo pot.

Pot Jupitra vodi skozi vence cvetja. A pogosto vas pripelje do težav, ki si jih sami nakopljete zaradi prevelikih pričakovanj in optimizma, ki nima dosti skupnega z realnostjo.

Saturn vas, prav nasprotno, vodi v občutek nemoči. Pokaže vam svet, kakršen je v resnici. Skozi težave vas krepi in vam kaže pot do sreče. A njegova pot nikoli ni lahka, niti prijetna.

Vaši predniki in družinska karma

Del vašega življenja je močno povezan z vašimi predniki, ki jim vlada Saturn. Pri karmični astrologiji temu delu pravimo družinska karma. Predstavlja tisti del vašega življenja, ki je tesno povezan z družino, v katero ste se rodili. Vaše starše, stare starše in vse druge vaše prednike.

Znanstveniki družinsko karmo razlagajo na drugačen način. Z DNK, molekulo, ki v sebi nosi unikaten genetski zapis oz. analizo vašega bitja. Astrologi o istem govorimo in razlagamo s pomočjo vašega rojstnega horoskopa.

Enega od dejavnikov tega zapisa predstavlja Saturn. Postavljen v astroloških znamenjih, hišah in aspektih pojasnjuje, katere lastnosti ste podedovali od svojih prednikov in katere lastnosti so vam bile privzgojene v prvih letih vašega življenja. S tem vaši predniki večno živijo v vas in delno tudi »delujejo skozi vas«.

Skozi vse leto se lahko spominjate tistih, ki so bili tu pred vami in česa ste se naučili od njih. Tako lepega in koristnega, kot bolečega in skoraj nevzdržnega. Sobota je Saturnov dan in vsaj del vsake lahko namenite tudi sebi. Spoznali boste, da ste veliko več kot le “lepo telo”.

Podedovane lastnosti

V kolikor ste se že naučili razložiti svoj horoskop, se lahko ta konec tedna osredotočite na vpliv Saturna v njem. Ta karmični planet vas povezuje z vašimi predniki. O njem se vam razlagala na webinarju o Saturnu. Če ste ga naročili, lahko posnetek webinarja ob sobotah ponovno pogledate. Če ga še nimate, boste dostop prejeli ob naročilu na povezavi tukaj.

Saturna izolirajte od vsega drugega v horoskopu in si zapišite opise, ki sem jih razložila na webinarju. O tem premišljujte in poiščite tisto, kar vam še posebno znano zazveni. Če ste šele začeli spoznavati astrologijo, boste s tem našli le del odgovorov, kaj so vam zapustili vaši predniki. Ampak, vsaka razlaga horoskopa se nekje začne in vaša se lahko prav pri Saturnu.

Saturn je v vašem horoskopu postavljen v enem od astroloških znamenj. Ta postavitev vam pove, kakšne lastnosti so imeli vaši predniki, in ste jih podedovali od njih.

Večina Saturnovih opisov je na prvi pogled naporna in težka, vendar videz vara. Osredotočite se na dobro, kajti Saturn v katerem koli znamenju vam lahko prinese nekaj dobrega. Katere lastnosti vašega Saturna bi vam koristile? Čim pogosteje jih razvijajte.

V kolikor boste raziskovali slabosti, se uprite skušnjavi, da bi rekli, da »takšni pač ste«. Vaša naloga je, da te lastnosti preobrazite. Ne počutite se kot žrtev, pač pa se vprašajte, kaj lahko storite danes, da boste živeli bolje jutri.

Življenjske okoliščine

Ugotovili boste, da je Saturn postavljen v eni od hiš horoskopa. Ta postavitev vam pove, na katerem življenjskem področju boste najmočneje čutili njegov vpliv.

Tu morate razvijati plemenitost, moralne in etične vrednote. Ne glede na to, ali vam drugi pritrdijo ali ne.

Kajti le na takšen način boste postali boljši. S tem boste lahko aktivno vplivali na vaše življenje in okoliščine, ki se vam danes morda zdijo še tako nevzdržne. Počasi se bo to spremenilo.

Ne pričakujte hitrih rezultatov, ker Saturn deluje zelo počasi. Njegov vpliv je na dnevnem nivoju skoraj nezaznaven, a je trajen, ko začnete delovati v skladu z naravnimi zakoni pravičnosti, resnicoljubnosti in počasnega, a trajnega napredka.

Kaj je dobro sprejeti?

V mnogih horoskopih Saturn sestavlja aspekte (odnose) z drugimi planeti. Aspekti z Jupitrom, Uranom, Neptunom ali Plutonom nakazujejo na okoliščine, v katerih živite. Te se spreminjajo zelo počasi. Vaša naloga ni, da jih poskušate spremeniti na silo. Vsaj v večini primerov to ni mogoče. Sprejmite jih, kakršne koli že so.

Naj pojasnim na vsakodnevnem primeru iz življenja mnogih mojih klientov. Če delujete kot podjetnik ali se ukvarjate s prodajo, stranke pa vam ne plačujejo računov, okoliščin ne boste mogli spremeniti. Plačilna disciplina v Sloveniji je na psu.

Proti okolju, v katerem poslujete, ne morete skoraj ničesar narediti, ker je to naloga vlade. Lahko ga le sprejmete in sami iščete boljše rešitve. Tisto, kar lahko naredite, je, da se zavarujete proti neugodnim okoliščinam. Zahtevate vnaprejšnje plačilo, dodatna trdna zavarovanja in podobno.

Rast in razvoj

V delu, ko Saturn sestavlja aspekte z osebnimi planeti (Sonce, Luna, Merkur, Venera ali Mars), imate več svobodne volje in možnosti, da najdete rešitve.

Vsi harmonični aspekti (sekstil in trigon) vam ponujajo možnosti za rast in razvoj. Dolgoročno in počasi. Tu praviloma dobivate. Ste zadovoljni, čeprav ne nujno srečni. A rešitve za večje zadovoljstvo v življenju lahko najdete relativno hitro.

Neharmonični aspekti (konjunkcija, kvadrat, opozicija in inkonjunkcija) Saturna z osebnimi planeti povzročajo stres v vašem življenju. Zdi se, da so okoliščine nepravične in vas same po sebi silijo v zaostrovanje razmer.

Tu se lahko zelo hitro napačno odločite. Postanete zagrenjeni, izgubljate energijo in se zapletate v nesmiselne prepire z drugimi.

Vaša naloga je, da najprej sprejmete sebe, razmere in ljudi, kakršni so v resnici. Nato premislite, kaj bi lahko sami naredili drugače, da bi se vam godilo bolje. Šele zatem reagirajte drugače kot doslej.

Lahko se zgodi, da vam bo sprememba delala težave. V tem primeru vam priporočam, da razmislite, kako bi deloval ali se odločil nekdo, ki ima svojega Saturna v harmoničnem aspektu s planetom, kjer imate vi neharmonični aspekt. Če pa ne boste našli rešitev, vam z veseljem pomagam najti pravo pot.

Ko se spremenite, se spremenijo drugi

Sprva vas bodo ljudje čudno gledali, spraševali, kaj se je zgodilo z vami, ali še malce bolj preizkušali na tem področju. Čez nekaj časa pa boste opazili, da se je nekaj spremenilo.

Vi se boste spremenili, zato se bodo spremenile okoliščine. Drugi vas bodo na področju, kjer ste čutili »podtikanja«, začeli spoštovati in vas morda pogosteje spraševali za nasvet.

Zavedajte se, da se nihče, razen vas, ne bo spremenil. Niti okoliščine ne. Samo vi boste dovolili sebi drugače pogledati na svet, zato se bo za vas spremenilo vse. Na bolje. Govorim vam iz lastnih izkušenj in izkušenj mojih klientov, ki so spremembo že naredili. Noben od nas se ne bi želel vrniti v »staro življenje«.

Podvomite v moje besede

A nikar mi ne verjemite na besedo. Dvomite in preizkušajte, ker Saturn zahteva od vas izkušnjo. Izkušnjo, da živite v skladu z njegovimi zakoni tudi takrat, ko je hudo.

Če me boste vprašali, ali je to lahko storiti, vam moram iskreno povedati, da ni. Če pa me vprašate, ali se splača, vam lahko prikimam.

Vašega Saturna in družinsko karmo boste lahko veliko bolje spoznali, če se boste vpisali tečaj Karmična astrologija. Na tečaju boste izvedeli o svoji družinski, še več pa o svoji osebni karmi, o zakonu vzroka in posledice, ki vam kroji življenje.

Tečaj Karmična astrologija je primeren za vas, če razumete Osnove astrologije in imate znanje vsaj obeh tečajev s področja razlage horoskopa: Razlaga horoskopa I in Razlaga horoskopa II. Brez tega predznanja, vam ne bo dosti koristil.

V kolikor ste še začetnik v astrologiji, vam bo veliko bolj koristil posnetek webinarja o Saturnu, ki vam ga toplo priporočam, ne glede na vaše predznanje astrologije.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Barbara Janežič pravi:

  Članek zelo poučen in vzpodbujajoč. Nikoli ni prepozno spremeniti se.
  Irena, hvala😊👍

  • Irena Stopar pravi:

   Barbara, hvala za komentar. Zelo sem vesela, da tudi Saturnovo energijo sprejemate takšno kot je. Predvsem poučno. 🙂 Zagotavljam vam, da bi lahko Saturna dodali med benefike, če bi njegovo vodenje in učenje drugače ljudje sprejemali. 🙂

 • Katjuša pravi:

  Hvala draga Irenca lepo si razložila spet sem malo osvežila moje neznanje in ugotovila kako malo še vem Mislim da bi spet rabila prvi tečaj 😂😅😂toda trenutno se učim anglo sem dobila od sina pametni tel v angli pa sem šla v ta tečaj pri ISA za starejše joj kako bom pametna predno bom šla v krtovo deželo Veliko uspeha ti želim in srečnih trenutkov s tvojim kuźkom

  • Irena Stopar pravi:

   Draga moja Katjuša, hvala za prisrčen komentar. 🙂

   Čestitke, ker se učiš angleščine. To ti bo zagotovo še prišlo prav. Vsaj mlade boš razumela, ki več ne znajo polovice povedati “po naše”.

   Veš, osnove astrologije so tako ali tako temelj, ki ga je dobro ves čas obnavljati. Vesela te bom v tečaju.

   Hvala tudi za lepe želje. Moja Angel že raste in kaže svoj škorpijonsko-vodnarjev karakter. 🙂

   Lepo bodi in se še oglasi, ker boš vedno imela posebno mesto pri meni.

   P.S. Se še spomniš, kako “kozlovsko” sem ubesedila najino prvo srečanje? Meni še vedno povzroča slabo vest, ampak življenje teče dalje…

 • >