O astrologiji

O astrologiji

O astrologiji

O astrologiji imajo ljudje deljena mnenja, odvisno od tega, kako dobro jo v resnici poznajo in za kaj jo uporabijo. Tisti, ki smo jo študirali in jo koristno uporabljamo, jo cenimo. Vse preveč pa je tistih, ki je ne poznajo in jo zato črtijo. 

Preden vam povem nekaj več o astrologiji, moram priznati, da sem jo dolga leta zelo zapostavljala. Bila sem prepričana, da gre za »blef«. Nisem se zavedala, da ima to starodavno znanje veliko moč tudi danes.

Ponuja vam moč ozaveščanja, razumevanja sebe in drugih, soočanja s seboj in z okoliščinami, v katerih se znajdete. 

Šele po letih intenzivnega študija, proučevanja horoskopov in raziskovanja sem dojela, da lahko s pomočjo astrologije precej hitro najdete odgovore na vprašanja, kjer odpovedo še tako priznane vede.

Spoznajte sebe, pravi preročišče v Delfih

O astrologiji bi se moral poučiti vsakdo, ki se ukvarja s seboj, s svojo osebnostno in duhovno rastro. Z njeno pomočjo lahko ugotovite kaj spremeniti pri sebi, da boste lepše živeli. Bolje razumete druge in njihove reakcije na vas ali na določene okoliščine. Predvidevate lahko kaj se bo zgodilo oz. kakšni dnevi, tedni, meseci, celo leta se vam obetajo.

S tem veste kaj morate preobraziti, da se »slabi scenariji« ne bodo zgodili ali pa se bodo v milejši obliki. Hkrati veste kdaj napeti vse svoje moči in izkoristiti mnoge priložnosti, ki vam zagotovo pridejo nasproti. Ugotovite lahko kdaj z nečem začeti, da bo uspešno in kdaj raje izpreči ter si nabrati moči za čas, ko lahko bolje izkoristite svoj čas.

Astrologija vam ponuja tudi možnost bolje razumeti sebe s psihološkega vidika. Daje vam priložnost najti in raziskati podzavestne vzorce v vas. Veliko lažje jih boste spremenili, če razumete sprožilce, ki vas spravljajo v slabo voljo. Omogoča vam raziskovati okoliščine, v katerih se znajdete.

Razumite vzroke dogajanja, sprejmite, premislite, kako lahko nekaj storite bolje in nato spreminjajte. To je zvezda stalnica vsega, o čemer govori astrologija. Pomaga vam najti pravo mesto za bivanje ali poslovno dejavnost, preurediti bivalne ali poslovne prostore in izboljšati vse, kar vas danes še muči. S predvidevanjem prihodnih dogajanj pa vas opozarja česa bi se morali izogniti danes, da boste tudi jutri srečni in uspešni.

Astrologija ni vedeževanje, niti jasnovidnost

Mnogi ljudje astrologijo še vedno dojemajo kot vedeževanje in jasnovidnost. Z nobenim od njiju nima nič skupnega. Vedeževanja in jasnovidnosti ne poznam, zato ne želim soditi. Vem pa, da do danes v svojem življenju še nisem srečala niti enega vedeževalca ali jasnovidca, ki bi mi povedal karkoli koristnega o mojem življenju in o moji prihodnosti. Nikomur ne želim delati krivice. Verjamem, da verjetno obstaja kdo, ki ima tovrstne sposobnosti, vendar ga doslej še nisem srečala. Želim vam povedati, da s tovrstnimi zadevami astrologija nima nobene povezave.

Astrologija je veda, ki temelji na astronomiji in na matematiki. Zato za razlago katerega koli horoskopa potrebujete natančne rojstne podatke. Horoskop, izdelan na osnovi natančnih rojstnih podatkov, je zelo močno orodje, s katerim lahko spoznate sebe in svoje možnosti. Z neverjetno natančnostjo opisuje dogajanje. Pri tem pa želim poudariti, da vam planeti ne morejo narediti ničesar. Planeti samo opisujejo kaj živi v vas.

Osvajanje osnov astrologije​

Kadarkoli se sprašujete, kako se lotiti lastnega proučevanja svojega ali drugega horoskopa, morate dobro poznati osnove astrologije. Mnogi ljudje jih podcenjujejo. Menijo, da jih poznajo, če so prebrali nekaj knjig ali redno brskajo po internetu za njimi. Nekateri jih resnično osvojijo, vendar so redki. Vedeti vse o npr. rakih, ni isto kot razumeti, zakaj se raki vedejo kot se. Zakaj so npr. tako zelo občutljivi in kaj jih naredi muhaste.

Zato prav tečaj Osnove astrologije ponuja temeljno, zelo pomembno znanje, s pomočjo katerega se lahko nato naučite razlage horoskopov. Če osnov v astrologiji ne razumete, se boste izgubili v množici možnosti.

V Astro Akademiji poudarjam razumevanje snovi, zato so vsi tečaji zasnovani v tej smeri. Šele, ko nekaj razumete, boste svoje znanje praktično uporabiki in si z njim pomagali pri premagovanju vaših težav ter pri prepoznavanju priložnosti.

Astrologija opisuje različna življenjska področja. Vaše vsakodnevno življenje in občasne dogodke. Pri tem morate za različna vprašanja uporabiti različne veje astrologije. Ker jih je veliko, vam o njih povem ob kakšni drugi priliki.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

  • Irena Stopar pravi:

    Kdaj ste se prvič srečali z astrologijo? Ste do sedaj prebirali samo ali predvsem horoskope? Ste se je morda že učili?

  • >