Astrologija v vsakodnevnem življenju

Astrologija v vsakodnevnem življenju

 

V današnjem prispevku boste izvedeli in sami presodili, kako vam lahko koristi astrologija v vsakodnevnem življenju.

Redko na tem Blogu pišem o svojem življenju, ampak morda vam bo prav ta prispevek v pomoč, ko boste razmišljali o sebi in o svojih »tečnih dneh«. V njem boste lahko razumeli, da se takšni dnevi zgodijo čisto vsakemu od nas. Astrologi nismo nobena izjema.

Astrologija v vsakodnevnem življenju - moja prijateljica

Danes je en od »tistih« dni. »Tisti« dnevi so »tečni dnevi«, ko mi gre vse narobe. V bistvu niti ne gre nič narobe. Samo občutek imam, da nič ne teče v pravi smeri. Da sem sama sebi odveč in se moram prisiliti k vsemu, kar počnem.

Seveda ni tako samo danes. Zgodilo se je že v preteklosti in pričakujem, da bom doživela še kar nekaj »tistih dni«. K sreči mi astrologija v vsakodnevnem življenju vedno znova priskoči v pomoč. Je moja zvesta prijateljica, ki vse razume in me sprejema, kakršna sem.

Zjutraj sem se zbudila nemirna. Dokaj normalno sem začela svoj dan s svojimi jutranjimi rituali in se lotila današnjih obveznosti. Kmalu sem opazila, da sem zelo počasna. Za zadeve, ki jih opravim v uri, sem danes potrebovala bistveno več časa.

Ne le počasnost, zmotil me je še hud notranji nemir. Tisti občutek, ko gre vse narobe. Ko pa logično pomisliš in pogledaš okoli sebe, ugotoviš, da ni nič narobe. Da so drugi čisto v redu in mora biti nekaj »narobe s teboj«.

Gre za odlično spoznanje, ki pomaga ohranjati odnose. Ko namesto sitnobe, začneš iskati vzrok za slabo počutje v sebi, hitro odkriješ, da nekomu delaš krivico ali pa ga vsaj po nepotrebnem obremenjuješ. Pogosto nima najmanjše ideje, zakaj.

Horoskop dneva in astrologija v vsakodnevnem življenju

Začela sem se spraševati, kaj se dogaja na nebu. Odprla sem horoskop in ugotovila, da je na nebu »vse skregano«. Osredotočila se bom na stresne odnose planetov in razbrali boste lahko, zakaj je kak dan lahko »posebno tečen«.

Luna je aplicirala v kvadrat s Saturnom. To je aspekt, ki v nas vzbuja nezadovoljstvo. Pojavi se lahko občutek nemoči. Človek je bolj ranljiv in vsaka stvar, ki ne teče v pravi smeri, vas veliko bolj obremeni kot običajno. Tako sem se počutila tudi sama.

Merkur je apliciral v inkonjunkcijo s Plutonom. Kadar poskušate razmišljati pod tem aspektom, misli ne tečejo kot si želite. Zelo hitro se pojavi nekaj, kar bi sicer spregledali in se po nepotrebnem obsedeno osredotočate na tisto, kar si ne zasluži vaše pozornosti.

Sonce je separiralo iz kvadrata z Neptunom. Takšni dnevi so naporni zato, ker človeku jemljejo energijo. Namesto ukvarjanja z zadevami, ki jih moramo in/ali želimo opraviti, jih odlagamo. Dlje kot odlašamo, težje jih je uresničiti oz. opraviti.

To, čemur pravim astrologija v vsakodnevnem življenju, mi pomaga razumeti splošne energije dneva. Zavedam se, da gre za splošno dogajanje na nebu. Da vsakdo od nas tega ne čuti na isti način.

Osebni dnevni horoskop uporabljam vsak dan za načrtovanje svojih aktivnosti. Splošni horoskop pa odprem le takrat, ko je »posebno hudo ali tečno«. V kombinaciji osnovnih energij z neba in Osebnega dnevnega horoskopa hitro izvem še več.

Astrologija v vsakodnevnem življenju zahteva Osebni dnevni horoskop

Ob mojem znanju in razumevanju astrologije in horoskopa, Osebnega dnevnega horoskopa v bistvu ne potrebujem. Pa ga vseeno uporabljam vsak dan v letu, ker mi omogoča ne-čustven pogled na dan pred menoj.

Toplo ga priporočam tudi vam. Če ga uporabljate na pravi način, vam bo v veliko pomoč. Potrebno pa ga je pravilno uporabljati, ne samo naročiti. Zaprt v predalu ne pomaga. Kaj se vam lahko nato zgodi, sem opisala v članku pod vplivom izkušenj ene od mojih strank.

Naj se vrnem k današnjemu dnevu. Odprla sem svoj Osebni dnevni horoskop. Takoj sem se počutila bolje, ko sem opazila kar tri zoprne vplive, ki se vlečejo skozi današnji dan. Pomislila sem: »Če so planeti skregani še v tem horoskopu, sem še vedno »pri pravi«.«.

V nekaj besedah bom pojasnila vplive iz Osebnega dnevnega horoskopa. Za vsak dan v letu so razumljivo zapisani. Razumeli boste, da so resnično zoprni in jih je težko premagovati. Povedala vam bom še, kako sem jih reševala, da sem jih čutila kot znosne.

Merkur je v opoziciji z Marsom. To je dan, ko imamo prevelika pričakovanja. Vse bi radi naredili na hitro. Postanemo nepremišljeni in delujemo nepredvidljivo. Pod tem vplivom sem se odločila za kratek sprehod. Samo 20 minut mi je vzelo, a sem se bolje počutila.

Merkur je v kvadratu s Plutonom. Ta aspekt nas naredi obsedene z nečem in nas sili, da se osredotočamo na nekaj, kar nam ne koristi. Zelo hitro vodi do razočaranj, jeze in občutka žrtve. Naj povem, kako se je »kuhalo«.

Včeraj zvečer sem sina prosila, da nekaj naredi zame. Ker me je preslišal, sem že zjutraj začela »kuhati jezo nanj«. Takoj, ko sem se tega zavedla, sem naredila kratke dihalne vaje.  Ugotovila sem, da je vse v redu, se jezim brez potrebe. Odleglo mi je.

Sonce je v opoziciji z Marsom. Gre za še en zoprn aspekt, ko raje iščemo prepire in nesoglasja kot bi delovali pomirjevalno. Nepotrpežljivost nas vodi do točke, ko smo lahko nevarni sebi in drugim. Tudi za ta aspekt sta sprehod in dihanje odlični zdravili.

Opazili ste lahko, da dan resnično ni bil lahkoten, a ga je mogoče ukrotiti. Nič posebnega ni bilo potrebno narediti. Vse, kar sem potrebovala, je bilo razumevanje sebe in situacij, v katerih sem se znašla.

Najtežje je bilo zbrati odločitev in voljo, da naredim drugače kot je pričakovati na takšen dan. Tu je potrebno nekaj prisile. Na začetku vas bo vse vabilo, da delujete kot opisujejo planeti. Takrat vam toplo priporočam mentorja, ki ve, kaj preživljate in vam stoji ob strani.

Astrologi vam bodo rekli, da »tako pač je« in »ničesar ne morete narediti drugače«, ker so planeti pač postavljeni kot so. Močno upam, da jim od danes dalje več ne boste verjeli. Lahko je tako, lahko pa se sami odločite in si naredite lepši dan.

Astrologija v vsakodnevnem življenju ne pomaga

Pri svojem delu več kot desetletje opažam, da astrologijo ljudje želijo uporabiti predvsem kot »vedeževanje«. Astrologija je veliko več od vedeževanja. Njena vloga je pojasniti in dati smernice, kako celo neugodne opise preobraziti v ugodne.

Astrologija v vsakodnevnem življenju lahko postane vaša zvesta prijateljica. Podobno, kot je postala moja. Žal pa vam ne bo pomagala, če niste iz pravega testa. V kolikor astrologijo uporabljate v slogu »samo malo mi povej«, je le redko koristna.

Podobno, kot sem storila sama, vam bo astrologija v vsakodnevnem življenju najbolj v pomoč, če jo boste uporabili kot pomočnico pri ozaveščanju svojega počutja ali česarkoli drugega, kar se vam godi.

Zatem morate zbrati svojo energijo in voljo, da pod ugodnimi vplivi nekaj dosežete. Pod neugodnimi vplivi raje poiščite nekaj, s čimer boste lahko dan preživeli »dokaj normalno« oz. s čim manj obremenitvami.

Mene je skozi ves dan večkrat prijela »ta-sitna«. Vsakokrat, ko sem se zavedla nemira v sebi, sem prenehala kriviti druge. Rekla sem si: »Irena, če si ti sitna, drugi za to niso krivi.«. To meni pomaga in sem si hitro oddahnila.

Še štirikrat sem ponovila dihalne vaje in šla še dvakrat na krajši sprehod. S tem sem energijo usmerila v nekaj koristnega. Ko pa sem se vrnila za pisalno mizo, je delo vsakokrat steklo tudi v tem zoprnem dnevu.

Astrologija v vsakodnevnem življenju za vas

Moj blog berete tisti, ki se astrologije učite pri meni. Še več je tistih, ki se z njo šele spogledujete ali preprosto radi nekaj o astrologiji preberete. Povsem vseeno je, med katere ljudi spadate. Astrologija vam je lahko v pomoč, ne glede na vaše predznanje.

V kolikor astrologijo že študirate pri meni, vse to, kar lahko preberete med vrsticami, nadgradite in uporabite tudi v svojem življenju. Nadgradite povedano z načinom razmišljanja, ki ste se ga naučili na tečaju Osnove astrologije.

Če spadate med tiste, ki o astrologiji radi le berete, lahko uporabite moje namige, ki jih zapišem na svoji Facebook strani. V tem trenutku imate na desni strani dodano povezavo, kjer lahko preverite, kaj se tam dogaja. Stisnite Like in se nam pridružite.

Zatem uporabite svoj Osebni dnevni horoskop kot ga uporabljam sama. Garantiram vam, da bo vaše življenje postalo lažje z njegovo pomočjo. Ne zato, ker je »moj«, pač pa zato, ker boste za približno 0,10€ dnevno v njem našli tudi namig, kako ravnati tisti »tečni« dan.  Meni se to zdi neprecenljivo.

Seveda vam ni potrebno nič storiti. Astrologija v vsakodnevnem življenju lahko ostane samo moja. Sama jo bom še naprej uporabljala kot sem zapisala, ker mi takšna koristi. Vesela pa bom, če boste tudi vi že danes ugotovili, kako je lahko koristna.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>