Razlika med horoskopi in njihova uporaba - www.astrolog.si
www.astrolog.si
Shares
Horoskopi in razlika med horoskopi

Razlika med horoskopi in njihova uporaba

Shares

Razlika med horoskopi 

Obstaja velika razlika med horoskopi, saj jih poznamo več vrst in vsak ima svoj namen.

Eno od pogostih vprašanj, ki jih prejemam, je povezan s tem, kateri horoskop bi vam lahko najbolj koristil. Da to pojasnim, moram napisati malce daljši prispevek kot običajno.

Predvidevam, da ste že sami ugotovili, da astrologija kot glavno »orodje« uporablja horoskop.

Ko imam v mislih »orodje«, ne gre za horoskop, kot ga poznate npr. letni horoskop 2017 ali mesečni horoskop, pač pa za izris kroga, razdeljenega na 12 delov, in v njem vrisane planete.

Na tem mestu poskušajte sprejeti dejstvo, da vsak horoskop ni primeren za vse namene. Odvisno od tegob ali priložnosti v vašem življenju je odvisno, katerega je vredno uporabiti.

Splošni in osebni horoskopi

Nekateri horoskopi so napisani predvsem zato, ker jih radi prebirate. V mislih imam splošne horoskope, npr. letni horoskop ali mesečni horoskop, ki sem ju že omenila.

Ostale horoskope, ki nastanejo na osnovi vaših natančnih rojstnih podatkov, je vredno vzeti v roke, ko iščete odgovor na vprašanja, povezana z vami in vašim življenjem.

Nihče drug se ne bo našel v njih, zato jim pravimo »osebni«. Tak horoskop podaja najbolj natančne informacije o vas in dogajanju, pomembnem za vas.

Splošni horoskop v medijih

Verjetno ste že sami ugotovili, da vam splošni horoskop lahko daje smernice za posamezno leto, mesec, teden ali dan. Nekateri splošni horoskopi veljajo za astrološka znamenja, drugi za določeno obdobje. 

Horoskop, ki spada med splošne horoskope, in jih lahko preberete na moji spletni strani ali drugje, mora biti narejen predvsem na podlagi tistih postavitev planetov, ki vplivajo na celo astrološko znamenje.

Če takšen horoskop napiše astrolog, je lahko uporaben za vas, če že poznate natančno gibanje planetov in lahko sami presodite, ali vpliv najmočneje deluje na začetek, sredino ali konec astrološkega znamenja.

Pri tem se zavedajte, da splošni horoskop ne more upoštevati drugih postavitev kot postavitev Sonca v vašem horoskopu. V njem pa imate še 9 drugih planetov in več točk. Zato se splošni opis lahko »skrega« z nečem drugim v vašem horoskopu in tako ne drži za vas.

Ugotovili boste, da bodo enkrat opisi kot zapisani za vas in vaše življenje. Drugič se nobena stvar ne bo ujemala s tem, kar se vam dogaja. Kako se vam godi, je odvisno od celotnega rojstnega horoskopa.

Predlagam, da se splošnim horoskopom izognete, če ste v obdobju stresa, depresije, težkih izzivov ali pred pomembnejšimi odločitvami, za katere niste prepričani, kako jih sprejeti. V takšnem obdobju, če astrologije ne znate sami uporabiti, je primeren predvsem posvet pri astrologu.

Rojstni horoskop

Med storitvami boste našli Rojstni horoskop. To je horoskop, napisan na osnovi vaših rojstnih podatkov, nato pa vključenih tistih opisov planetov, ki govorijo o vaših postavitvah in zato lastnostih, ki jih nosite v sebi.

Vedeti morate, da za izračun horoskopa poskrbi astrološki program. Nato pa so vključeni opisi planetov, hiš in aspektov, ki so zapisani v njem. Njegova oblika se ne spreminja.

Sama tak horoskop imenujem standardizirani rojstni horoskop. Kot zelo koristen se izkaže, kadar se želite bolj poglobljeno ukvarjati s seboj. V veliko pomoč vam bo, če želite spoznati svoje talente, močne točke, slabosti ali karkoli, povezanega z vami osebno.

Z razumevanjem svojih osebnostnih lastnosti in nagibov, ki vas vodijo v različne situacije, se boste lažje odločili, kaj je pravo za vas in čemu se izogniti skozi vse svoje življenje.

Pomembno je, da se zavedate, da se rojstni horoskop ne spreminja. Kakršnega imate ob rojstvu, vas bo spremljal skozi vse življenje. Svoj izvod shranite, saj ga boste lahko uporabili kadarkoli.

Kasneje je potrebno v kombinaciji z njim uporabiti še druge horoskope, če želite spremljati, kaj se bo zgodilo v npr. letošnjem letu. Pa tudi v primeru, ko želite predvideti ujemanje z neko drugo osebo.

Naj poskusim kratko razložiti na primeru uporabe skozi čas. Pri 20-ih letih se boste šele spoznavali z nekaterimi svojimi lastnostmi. Pri 40-ih pa boste mnogo dobrega že izkoristili oz. preobrazili marsikaj, kar vam je pri 20-ih povzročalo težave.

Zato se vam lahko zgodi, da se boste ob prebiranju vrnili v preteklost in se nasmejali, da ste »to že predelali« ali pa ugotovili, da bi se bilo vredno ukvarjati in preobraziti »tale delček sebe«. Skratka, rojstni horoskop je namenjen raziskovanju in spoznavanju sebe.

Osebni dnevni horoskop

Osebni dnevni horoskop je horoskop, napisan na osnovi vaših rojstnih podatkov, a se pošteno razlikuje od rojstnega horoskopa.

Njegova naloga je dnevno opozoriti na pomembnejše zadeve v vašem življenju. V njem boste našli opise, kaj vam prinašajo planeti iz dneva v dan.

Če boste pokukali vanj, boste ugotovili, da se iz dneva v dan menjajo ugodni in neugodni dnevi, vplivi oz. opisi. V nekaterih dneh so opisi mešani. Na nekem področju vam bo šlo dobro, na drugem se lahko zgodi popolno razočaranje.

V takšnih dneh se je dobro ukvarjati z zadevami, ki so lepo opisane, saj imate podporo planetov in lahko dosežete veliko dobrega. Dobro se je izogniti tistemu, kar je opisano kot stres in razočaranje, saj se tako ne bo zgodilo ali pa bo dogajanje blažje.

Osebni dnevni horoskop je tako zelo koristen pripomoček pri načrtovanju vaših dni in vsakodnevnih obveznosti. Sama ga vedno uporabljam v kombinaciji z namiznim koledarjem. V koledarju označim pomembne ugodne in neugodne dni in tako načrtujem svoje aktivnosti.

Iz njega lahko razberete, ali je dan primeren za pogovor z drugimi, za menjavo službe, za ukvarjanje z denarjem ali karkoli drugega. V njem najdete opozorila, za kaj dan ni primeren in mnoge napotke, kako ravnati bolje.

Ni pa namenjen poglobljenemu razumevanju sebe ali iskanju odgovorov glede samo enega življenjskega področja.

Primer:

Reciva, da vas zanima kaj je glavna tema letošnjega leta oz. v kolikšni meri se je vredno letos ukvarjati z ljubeznijo, denarjem ali kariero.

V osebnem dnevnem horoskopu boste našli dneve, ki so ugodni za izbrano početje. Več zadev kot boste počeli v ugodnih dneh, več sreče in uspeha boste doživeli na dnevnem nivoju.

Z malimi koraki boste lahko napredovali in čez nekaj mesecev zadovoljno pogledali dosežke leta. Ne bo pa tak horoskop ponudil poglobljenih odgovorov kaj storiti, na kaj se osredotočiti in čemu se izogniti skozi vse leto, saj je namenjen predvsem dnevnemu spremljanju in načrtovanju.

Če želite pridobiti jasnost v odgovoru, je odgovor potrebno poiskati v vašem rojstnem horoskopu, razširjenem z vrsto drugih horoskopov in jih primerjati. Tega standardizirani horoskop ne vsebuje.

Za tovrstne dileme je potreben posvet z astrologom. Na osnovi posveta pa le uporabite Osebni dnevni horoskop. Naj vam pomaga doseči tisto, za kar so vam planeti že tlakovali pot aktualnega leta.

Horarna astrologija ali odgovori na konkretna vprašanja

Mnogo ljudi meša astrologijo in vedeževanje.

Astrologija, kot jo prakticiram sama, je namenjena predvsem osebnostni preobrazbi, razumevanju vas in okoliščin, v katerih ste se znašli. Koristna je, ko iščete rešitve in se niste pripravljeni vdati v usodo.

Kadar pa vas samo zanima, »kaj se bo zgodilo«, je na mestu horarna astrologija. Ta odgovarja na zelo konkretna vprašanja. Za njeno uporabo morate imeti pripravljeno zelo jasno oblikovano vprašanje, na katerega je mogoče odgovoriti kratko z »Da.« ali »Ne.«.

Pri horarni astrologiji ne morete naenkrat prejeti odgovora na več kot eno vprašanje. Postavite lahko le eno, in sicer tisto, ki vas najbolj muči. Za odgovor boste potrebovali astrologa.

Ker je horarna astrologija najbolj preprosta veja astrologije, se lahko veščine odgovarjanja na konkretna vprašanja zelo hitro naučite tudi sami. Zlasti, če velikokrat kličete astrologe in vedeževalce, se vam investicija v tak študij zelo hitro povrne.

Astrološki posvet

Že v prejšnjih odstavkih sem se dotaknila posveta in kdaj je pravi čas zanj, zato se bom tokrat verjetno malce ponovila.

Astrološki posvet je primeren predvsem takrat, ko ste pred pomembnimi odločitvami v svojem življenju.

Takšne odločitve so lahko povezane z vašimi poklicnimi načrti, osnovnimi finančnimi odločitvami, povezanimi z vašim ravnanjem z denarjem, razumevanjem partnerskih ali družinskih odnosov in podobno.

Ukvarjava se lahko tudi z vašo (pre)občutljivostjo in razumevanjem okoliščin, zaradi katerih ste občutljivi ali ranljivi. Včasih se kdo bolje počuti le zato, ker izve, da ni nič narobe z njim, pač pa je obdobje »čudno« in je pričakovati, da se bo izboljšalo v določenem času.

Za mnogo dilem vam lahko ponudim tudi nasvet, kako ravnati, da se vaše tegobe zmanjšajo ali jih odpravite. Bolj, kot ste pripravljeni na spremembo, več koristi boste imeli od posveta in obratno.

Na posvetu se ne ukvarjava z vsakodnevnimi in hitro minljivimi vplivi. Te z lahkoto spremljate sami v Osebnem dnevnem horoskopu in zanje ne potrebujete posveta.

Posvet je namenjen temu, da se lahko v miru osredotočiva predvsem na tisto, kar je dolgoročno pomembno za vas, in bi bilo dobro razrešiti v letošnjem letu (oz. izbranem obdobju).

Namreč, pogosto se zgodi, da v ugodnih obdobjih ljudje ne morejo dovolj hitro napredovati in uresničiti tistega, kar jim horoskop obljublja, ker v preteklih težkih obdobjih niso razčistili z nečim. Nerazčiščene zadeve pa blokirajo uresničitev dobrega v prihodnosti, zato se jim je vredno pravočasno posvetiti.

Posvet je zelo koristen, ko potrebujete nevtralen »helikopterski pogled« na dogajanje v vašem življenju. Koristil vam bo, če se o čemerkoli odločate, pa si želite preveriti, kaj vam odločitev lahko prinese v prihodnosti.

Podrobnejši horoskopi

Poleg omenjenih osnovnih horoskopov, ki so med ljudmi najbolj znani, obstajajo mnogi podrobnejši. Te uporabljamo astrologi pri svojem vsakodnevnem delu.

V kolikor ste se ravno srečali z astrologijo, se vam lahko marsikaj, kar sem zapisala, dozdeva čudno. Vsaj meni se je na začetku zdelo, da je vse skupaj ena sama zmešnjava. Niti v sanjah si takrat nisem predstavljala, kako koristna je.

Sčasoma boste ugotovili, da je astrologija pravzaprav zelo preprosta in predvsem zelo uporabna. Le začeti je treba na začetku in ves čas zatem slediti preprostim pravilom. Ko boste pripravljeni, vam z veseljem pokažem več.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Kaj pravi rojstni horoskop o vas?

Mnogo ljudi se vrti v začaranem krogu razočaranj, ker v njih živi delček, ki jim povzroča težave. S pomočjo rojstnega horoskopa boste spoznali svoje talente, prednosti in vrline. Kar vam povzroča težave, boste lažje razumeli in spremenili. Bodite pogumni in si naredite lepše življenje sami s pomočjo vašega rojstnega horoskopa.

  • Irena Stopar pravi:

    Že uporabljate astrologijo, horoskop? Kako vam najbolj koristi in kaj bi še radi spoznali?

  • >