Venera in Mars v rojstnem horoskopu - www.astrolog.si
Venera in Mars v astrologiji

Venera in Mars v rojstnem horoskopu

Venera in Mars v rojstnem horoskopu

Venera in Mars sta v astrologiji planeta, ki govorita o ženski in o moškem, o odnosu in na splošno o vsem, kar se dogaja med spoloma, med drugim tudi o seksualnosti.

Njun odnos v rojstni karti kaže na osnovno ujemanje ženskih in moških energij v nas in z drugimi ljudmi. Venera je nežna in topla energija, ki vabi k sebi, Mars pa je bolj groba in navzven usmerjena energija, ki si vzame, kar si zaželi.

Od postavitve obeh planetov v znamenju, v hiši in v aspektu (pa še česa drugega) je odvisno, kako dobro bomo lahko odigrali svojo vlogo v ljubezni. Naravno je Mars aktivni osvajalec, Venera pa tista, ki ga vabi k sebi.

Včasih se narava poigra z nami, saj je v nekaterih znamenjih Venera tista, ki si vzame, kar si zaželi, v drugih pa je Mars tisti, ki čaka in čaka, pa nič ne dočaka.

Venera in Mars pri razlagi rojstnega horoskopa

Seveda je slika čisto »črno-bela«, saj je pri resni razlagi rojstne karte (horoskopa) in možnosti, ki mrgolijo v njej, obvezno potrebno upoštevati vse postavitve cele rojstne karte, ne le postavitve Venere in Marsa.

Takšen pregled pa presega namen tega članka, pa tudi predznanje marsikoga, ki se šele spogleduje z astrologijo in njenimi osnovnimi pojmi. Zato vam ob koncu povem, kako lahko hitro spoznate ter razumete svojo Venero in Marsa kar sami. 

Ko govorimo o Veneri in Marsu gre za vedno aktualno temo. Govori o moškem in o ženski, o hrepenenju in notranjih potrebah zadovoljiti potrebo po partnerstvu, pripadanju in predajanju drug drugemu.

Zato je vredno poznati Venero in Marsa. Vsak od njiju se nahaja na drugi strani našega planeta, Zemlje, in s tem še kako vplivata na Življenje na Zemlji ter na obnašanje prebivalcev, ki smo se poimenovali ljudje. Pa tudi drugih bitij našega planeta.

V resnici vsi, brez izjeme, ostajamo sužnji želja in hrepenenj, ki jih v naših rojstnih kartah opisujeta Venera in Mars. Pod njuno vladavino tekamo, se zaletavamo ali preprosto živimo ljubezen in njene odtenke, kot smo jih posamezniki sposobni vključiti v svoje življenje.

Element Venere in Marsa v rojstnem horoskopu

Od elementa, v katerem se nahajata planeta, je odvisno kaj je najpomembnejše za osebo in s čim je osebo najlažje osvojiti ali vsaj razveseliti.

Venera in Mars v ognjenem znamenju potrebujeta zanimivo življenje ter čim več aktivnosti in raznolikega delovanja.

V zemeljskem znamenju ju privlači materialni svet in vse, česar se lahko dotakneta ter v tem uživata, od hrane, do daril in telesnega predajanja.

V zračnem znamenju je zanju najpomembnejša pamet in sposobnost sporazumevanja. Brez »pametnega« pogovora ju ne boste mogli osvojiti.

V vodnem znamenju prevladujejo čustva in občutki, zato pozabite na delovanje vseh prejšnjih elementov in se nežno prepustite valovanju energij med vama.

Za vas bom v naslednjih dveh tednih pripravila kratek opis, kako delujeta Venera in Mars. Naj vam služi kot opomnik, na kaj bodite pozorni pri proučevanju svoje ali partnerjeve karte.

Prepoznajte svoja Venero in Marsa​

Rojstni horoskop opisuje vaše talente

Imate unikaten rojstni horoskop, ki vam omogoča svobodo.

Za resnejšo razlago vam priporočam vpis v tečaj Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop, v katerem se boste naučili prepoznati svojo Venero in Marsa.

Na tečaju boste pridobili dovolj znanja, da se boste lahko odločili, ali boste kaj spremenili pri sebi ter kako boste to naredili.

Za namen tega članka naslednjič nadaljujem s kratkim opisom tipičnega vedenja Venere v vsakem astrološkem znamenju. Nato vam pripravim še opis Marsovega vedenja v različnih astroloških znamenjih.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Spoznajte sebe, druge ljudi in okoliščine v novi luči!

Vsak od nas, tudi vi, imate unikaten rojstni horoskop. V njem so opisani vaši talenti in najboljši potenciali. A v življenju se vam ne zgodijo le lepe in prijetne zadeve. Včasih ste žalostni, razburjeni, brezvoljni ali razočarani nad dogajanjem okoli vas. Če si želite preiti vse te negativne vplive in doživeti čim več lepega, kliknite na gumb Želim vedeti več!

>