Sončev mrk v petek, 13.7.2018

Sončev mrk v petek, 13.7.2018

 

V petek, 13. julija, se zgodi drugi Sončev mrk v letošnjem letu. Ob koncu julija pričakujemo Lunin mrk. V avgustu pa nas čaka še en Sončev mrk.

V letošnjem letu se zgodi kar pet mrkov, od tega trije Sončevi in dva Lunina mrka. Z različnimi postavitvami v zodiaku, bodo prinesli kar precej razburkano dogajanje marsikomu.

Zabeležite si naslednje stopinje: 20° raka, 4° leva in vodnarja ter 18° leva. To so stopinje, na katerih se bodo dogajali letošnji poletni mrki. V kolikor imate katerega koli od planetov iz rojstnega horoskopa ali prognoze na teh ali blizu teh stopinj, boste vpliv mrkov čutili.

Sončev mrk – splošni vpliv

Pri opisu in uporabi Sončevega mrka, bom ostala pri pomenih, ki jih uporabljamo v astrologiji. Sončev mrk se zgodi, ko se Luna in Sonce nahajata v konjunkciji in v bližini Luninih vozlov.

Čas pred mrkom, v času trajanja mrka in po njem, je za ogromno ljudi izjemno naporen. Ljudje, ki jih »mrk zadane«, postanejo zelo občutljivi. Tudi tisti, ki po naravi tega ne nosijo v sebi.

Za človeka je v tem času izjemno pomembno dovolj kvalitetnega spanca. V času mrkov, ljudje pogosto tožijo, da so neprespani. Čez dan se hitreje utrudijo in na videz brez razloga postanejo razdražljivi.

V kolikor vas bodo mrki obšli, bodite pozorni na druge v svojem okolju, ki vpliv močno čutijo. Premagajte morebitno nepotrebno kritiko in jih ne dražite. Poskušajte sprejeti njihovo počutje, čeprav morda težko razumete, kaj se godi v njih.

Sončev mrk v opoziciji s Plutonom

Pluton je en od tistih planetov, ob katerem se ljudje, ki nekoliko poznajo astrologijo, hitro prestrašijo. Razlog je v njegovi potrebi po popolni spremembi in ob ignoranci, uničevalnem delovanju. To se pojavi še zlasti tedaj, ko se upirate nujnim spremembam.

Drugi planeti in postavitve v različnih horoskopih, običajno še pred Plutonovim delovanjem kažejo na nujne spremembe. V človeški naravi je, da z njimi odlašamo in si mislimo: »Ah, bom že…«.

Kadar ni zelo hudo, nanje pozabimo. A, planeti ne pozabljajo. Ko pride pravi čas, pod Plutonovim vplivom Univerzum preverja, kaj ste do sedaj storili. V kolikor ste že naredili nekaj na sebi, se bo zdaj pokazalo nekaj, kar še manjka do vaše popolne preobrazbe.

V kolikor pa ste več let odlašali in še vedno čakate, da se bo pojavil »čudež« v vašem življenju, pa vas »zadane« tokratni Sončev mrk, potem bo vpliv za vas naporen. Pluton je vztrajen planet, podobno kot Saturn.

Edina velika razlika je, da Pluton na videz deluje iznenada. V hipu vam lahko »odnese« nekaj,  česar ne želite izpustiti iz svojega življenja. V resnici ste si tla pod nogami že davno izkopali. Do sedaj tega le niste opazili.

Sončev mrk – najpomembnejši vpliv

Sončev mrk zahteva vašo pozornost predvsem, če imate kateri koli planet postavljen na 20° katerega koli znamenja. Za vas je ta Sončev mrk zelo pomemben. Na področju mrka se bo nekaj zgodilo v vašem življenju.

Zelo močno boste vpliv čutili tudi, če imate kateri koli planet postavljen med 18° in 23° katerega koli astrološkega znamenja. Vpliv ne bo tako zelo močan kot v primeru iz prejšnjega odstavka, a ga boste čutili.

Še posebno močno boste Sončev mrk oz. njegov vpliv čutili, če imate kateri koli planet med 18° in 23° postavljen v astrološkem znamenju rak ali kozorog. Nič kaj dosti manj, če so planeti na teh stopinjah v ovnu ali tehtnici.

Za vas velja preprost napotek. Bolj, kot se boste poskušali upirati spremembam, ki prihajajo, več dodatnih nepotrebnih težav, si boste nakopali na glavo. Zato se sprijaznite z dogajanjem, nikogar ne obtožujte in nekaj izpustite iz svojega življenja.

Sončev mrk odpira priložnosti

V kolikor imate planete postavljene okoli 20° bika, device, škorpijona ali ribi, vam Sončev mrk prinaša priložnost, ki jo je vredno izkoristiti. V kolikor ste že začeli s spremembami, se ukvarjajte z naslednjim korakom, ki ga sprememba zahteva od vas.

Kljub ugodnemu vplivu, se novim zadevam izognite, če sprememb po naravi ne marate. Malce počakajte, preden se lotite nečesa novega. Zadeve, ki jih začenjate pod mrki, znajo biti neznansko naporne in vas zahtevajo »cele«.

Ugodni vplivi mrkov v sebi nosijo velike potenciale za kasnejši ugoden razplet situacije. V kolikor imate radi preobrate v svojem življenju, bo čas pred vami poln zanimivih dogodivščin. Kljub temu pričakujte nekaj zapletov, preden se uresničijo.

Na vse ostale bo imel ta Sončev mrk blago pozitiven vpliv. Kljub povedanemu, se zavedajte, da živite v družbi.  V vašem življenju se pojavljajo tako ljudje kot različne okoliščine. Ker okolje vpliva na vas, boste zelo verjetno soočeni z neko potrebo po spremembi tudi vi.

Sončev mrk - »uvertura« v poletno dogajanje

Tokratni Sončev mrk predstavlja uverturo v poletno dogajanje mrkov. Pravzaprav ste to morda občutili že prejšnji teden ob zadnjem krajcu pred serijo mrkov. 

V mesecu dni bomo doživeli še dva mrka. V kolikor vas bo tokratni Sončev mrk obšel, se lahko zgodi, da vas naslednja dva ne bosta. Brez skrbi. O obeh bom za vas pripravila opozorila in napotke. 

Vsako leto se zgodijo vsaj štirje mrki. Vsak mesec se pojavijo mlaj, ščip in oba krajca. Vse to je povezano z Luno in Soncem, ki sta osebna planeta. To pomeni, da gre za planeta, ki ju vsakdo od nas čuti v zasebnem in poklicnem življenju.

V kolikor bi se na vsakega od vplivov radi predhodno pripravili in poiskali najboljše rešitve zanje, si poglejte spletno stran, namenjeno le Luninim menam in mrkom (kliknite tukaj in preusmerjeni boste na pravo stran).

Na strani Skrivnostni svet Luninih men in mrkov je trenutno dodan posnetek enega od webinarjev. V njem boste našli napotke, kako mrke uporabiti v vsakodnevnem življenju.  

Pomembno!
Pridržujem pa si pravico, da posnetek kadarkoli umaknem iz spletne strani brez predhodnega opozorila, zato si ga poglejte dokler je še na voljo.

Spodaj so komentarji, ki so namenjeni vam. Kako vam je prispevek všeč? Ste kaj iz njega uporabili? Koliko ste občutljivi na mrke? Ste ob sedanjem Sončevem mrku opazili več nemira pri sebi ali morda nove priložnosti? 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Irena Stopar pravi:

  Kako vam je prispevek všeč? Ste kaj iz njega uporabili? Koliko ste občutljivi na mrke? Ste ob sedanjem Sončevem mrku opazili več nemira pri sebi ali morda nove priložnosti?

 • Sabina Smerajc pravi:

  Zdravo
  Danes sem se počutila malce izigrano na delovnem mestu. Ni mi bilo všeč da se starejša sodelavka šali na moj račun sem malce občutljiva na take stvari.

  • Irena Stopar pravi:

   Sabina, pozdravljeni,

   Pod vplivom Sončevega mrka to sploh ni čudno. So pa ljudje včasih neobčutljivi za stisko drugih in brez kakršne mere dobrega okusa. Žal tudi brez mrkov.

   Upam, da imate prost vikend in si boste lahko malce oddahnili ter dobili nekaj “trde kože”.

 • Jelka Peterlin pravi:

  Hvala za napotke in komentar…..razlaga je preprosta in razumljiva za popolne laike….kljub temu se tečaja ne bom udeležila, ker je študij astrologije zelo kompleksen in zahteven….bom pa z veseljem prebrala vaše prispevke in napovedi dogajanj na astrološkem nebu…..lep in sončen vikend….Jelka

  • Irena Stopar pravi:

   Jelka, me veseli, da je članek o Sončevem mrku preprost in razumljiv.

   Tečaj Skrivnostni svet Luninih men in mrkov je razložen dovolj preprosto, da ga lahko razume in mu sledi vsakdo. Ko sem ga ustvarjala, sem imela v mislih “popolne laike”, pa vendar ljubitelje astrologije, ki želijo vedeti več. Seveda pa je namenjen tistim, ki si bodo vzeli čas zanj in znanje uporabili.

   Do naslednjega članka, se imejte lepo. 🙂

 • eva tome pravi:

  Odlična razlaga

 • >