retrogradni merkur

Retrogradni Merkur v marcu in aprilu 2018

Retrogradni Merkur v marcu in aprilu 2018

Čas, ki ga opisuje retrogradni Merkur, zahteva od vseh nas, da se nekoliko ustavimo in ozremo v preteklost. Ni naklonjen novostim, pač pa je v tem času veliko bolje postoriti nekaj, s čimer že nekaj časa odlašate ali morate nekaj zaključiti.

Merkur se je 23. marca 2018 na 16° ovna obrnil retrogradno. Ta čas velja za "čudno" obdobje, zato boste v tem prispevku našli dodatne napotke, kako ravnati do Merkurjevega ponovnega obrata v direktno gibanje.

Posebej sem za vas pripravila pregled časa obratov v retrogradno in v direktno gibanje za leto 2018 za vse planete. 

Retrogradni Merkur in komunikacija

Zdaj boste večkrat opazili, da vaše misli niso tako bistre kot običajno. Če ste občutljivi na Merkurjev obrat, se vam bo bolj pogosto zgodilo, da boste pomešali dejstva ali se boste izgubili v neskončnem premišljevanju brez jasnega odgovora.

Za tiste zamisli, s katerimi se že nekaj časa ukvarjate, lahko zdaj prejmete odgovor v obliki prebliska. Kar je bilo zavito v meglo, zdaj lahko dobi zelo jasne obrise. Bodite pozorni na takšne zadeve.

V pogovoru lahko marsikaj narobe razumete ali postanete nerazumljeni. To se vam lahko dogaja celo, če se običajno zelo jasno izrazite. Zdaj je pač tak čas in bolje je dvakrat premisliti, preden spregovorite.

Nekoga zdaj zlahka napačno razumete. Zato zdaj postavljajte dodatna vprašanja. Ko sem to počela prvič, sem se zelo čudno počutila. Sčasoma sem dojela, da je bolje vprašati kot si napačno interpretirati besede drugih. Varuje odnose.

Retrogradni Merkur in promet

V prometu je v času retrogradnega Merkurja potrebna posebna pazljivost. Ljudje za volanom večkrat spustijo svoje misli z vrvice. Zamišljeni včasih kaj spregledajo. Pa ne samo zato, ker so vzeli v roke mobilni telefon. Tega zdaj raje odložite dokler varno ne prispete na cilj.

Saj se vam je že kdaj zgodilo, da ste sedli za volan, potem pa se vprašali, kako ste prispeli na cilj? Nekaj podobnega se zdaj dogaja več ljudem. Bolj pomembno od tega je, da zdaj njihove oči niso ves čas pozorne na dogajanje v prometu.

Na cesti se v tem času lahko zgodi več zastojev. Včasih zaradi cestnega vzdrževanja, drugič zaradi nezgod. Če se znajdete v prometnem zamašku, ostanite strpni, čeprav bi najraje prehiteli celo kolono.

V pomladnih mesecih ljudje radi zamenjajo svojega jeklenega konjička. Če bo letos na vrsti tudi vaš, vam priporočam, da malce počakate.

Po Merkurjevem obratu v direktno gibanje bo ugodnejši čas, saj se avtomobili, kupljeni v času retrogradnega Merkurja radi kvarijo. Včasih pa v tisti ugodni ponudbi spregledate, da v njej ni nečesa, kar si želite na svojem novem avtomobilu.

Retrogradni Merkur in nakupovanje

Na splošno čas retrogradnega Merkurja ni ugoden za nove nakupe. Seveda boste v tem času morali jesti in si privoščiti še kaj drugega. Nikar pa ne kupujte zadev, ki jih niste načrtovali.

Še posebno veliko težav retrogradni Merkur prinaša ob že omenjenem nakupu avtomobilov ali drugih prevoznih sredstev. Nič manj ob nakupu novih elektronskih naprav kot so računalniki in mobilni telefoni.

Meni se je pred leti zgodilo, da sem kupila tiskalnik v času retrogradnega Merkurja. Preprosto takrat še nisem vedela za njegov vpliv. Ob naslednjem obratu se je tiskalnik prvič pokvaril in nato še nekajkrat v času Merkurjeve retrogradnosti.

Končno sem se naučila uporabljati astrologijo v svojem življenju. Težko sem se prepričala, da z nakupom počakam na bolj ugoden trenutek, ko bo Merkur direkten. A se mi je splačalo. Tisti tiskalnik ima zdaj že 10 let, pa še vedno deluje brez težav.

Podobne zgodbe mi ljudje sporočajo iz Merkujevega obrata v obrat in morda imate kakšno svojo. Ker zdaj obstaja velika verjetnost okvare, priporočam, da z nakupi vsega, kar spada pod vladavino Merkurja, počakate.

Moje lekcije retrogradnega Merkurja

Merkur ima v mojem rojstnem horoskopu pomembno mesto. Verjetno to lahko ugotovite, brez, da vam povem. Predvidevam, da ste že sami ugotovili, kako pomembno mesto imajo v mojem življenju pisanje, poučevanje in pogovor z vami.

Ne pomnim, da njegovega obrata kdaj ne bi čutila. Dokler nisem razumela njegovega delovanja, sem se spraševala »kaj je z menoj narobe«. Ko sem astrologijo začela razumeti, se lahko samo nasmejim, kako je mogoče, da nekaj tako natančno vpliva na moje življenje.

Običajno njegov obrat čutim že, ko se nahaja v svoji senci. To je približno 14 dni pred obratom v retrogradno smer. Tokratnega sem pošteno občutila in lahko vam povem nekaj »cvetk«, ki mi jih je prinesel. Zato, da boste pozorni na svoje.

Že 14 dni mešam datume. Samo, če je nekaj resnično zelo pomembno (npr. na posvetih z vami), sem pozorna nanje. Lahko ste opazili, da sem v e-pošti za dan žena napisala »jutrišnji« dan mučenikov. Enostavno sem spregledala v koledarju en dan vmes.

V tem tednu imam ves čas občutek, da smo že v zadnjem tednu meseca. No, pa mi je ostal še eden. Danes se počutim, kot bi dobila za darilo en dodaten teden časa, kar me neskončno veseli.

Retrogradni Merkur in moji tečaji

Svojim študentkam na webinarju tečaja Razlaga horoskopa I o Lilit sem že zaželela »Vesele Velikonočne praznike«, čeprav se ponovno srečamo pred njimi. Zanimivo je, da me do danes nobena ni opozorila na »kiks«. Verjetno smo vse nekoliko Merkurjeve.

Predvidevam, da že veste, kako se veselim, da je letos Moja Akademija končno zaživela. To je spletno mesto znanja, na katerem boste našli moje knjige, tečaje, webinarje in mnogo drugega za lepše življenje. Intenzivno delam na prenovi tečajev.

Prednostno je vrsti prenova tečaja Osnove astrologije. Zelo sem vesela, ker za že prenovljeni del tečaja prejemam sporočila navdušenja. Že v preteklosti je tečaj prejel odlična mnenja, zdaj jih je še več. 

Po spletu »naključij«, sem se vmes morala lotiti tečaja, ki ga že več let načrtujem, a nikoli nimam časa zanj. Gre za tečaj Uporaba in nastavitve astrološkega programa Solar Fire.

Prvi del, ki je namenjen podrobnim nastavitvam programa, zaradi katerih bodo horoskopi pravilno izračunani, je v celoti zaključen. S prikazom uporabe programa pri različnih vejah astrologije, imam še nekaj dela, a naj bi bil v celoti končan naslednji teden.

Glavni razlog za zastoj je moj glas. Ja, tudi glasu, pomembnemu »orodju« za sporazumevanje, vlada Merkur. Ko se je začel ustavljati (stacionarni Merkur), me je pustil na cedilu in snemanje sem morala odložiti za nekaj dni.

Ne gre za novo idejo in nov tečaj. Če bi bilo nekaj novega, za kar bi dobila idejo v času Merkurjevega obrata, se zdaj tečaja zagotovo ne bi lotila. V svojem življenju uporabljam napotke podobno, kot svetujem vam.

Že dolgo ga prelagam po mizi, a se je moralo zgoditi še nekaj zadev, da bo končno zagledal luč sveta. Pri vsem skupaj se lahko nasmejim, ker sem pod Merkurjevim obratom uspela dodati nekaj zadev, ki jih sploh nisem nameravala vključiti v tečaj.

Zaradi njih bo še boljši in enostavnejši, a za dokončanje zahteva še nekaj dodatnih dni. Poleg tega bom lahko to, kar sem se ob njem naučila, vključila še v tečaj Osnove astrologije in vse naslednje tečaje, ki jih bom v letošnjem letu prenovila.

Tik pred obratom, ko sta bila Sonce in Luna v sekstilu, me pokliče distributer. Sporoči mi, da je knjiga Učbenik za osnove astrologije ponovno pošla in preveri, ali dovolim ponovno tiskanje.

Od ponovnega izida v prejšnjem mesecu, gre že za tretji natis knjige. Seveda dovolim, saj sem jo napisala, da vam bo v pomoč pri vaših začetkih v svet astrologije. Najlepša hvala, ker ste jo tako dobro sprejeli. 

Tik za tem me pokliče še en od morebitnih dobaviteljev za programski del Moje Akademije. Sporoči mi dobro novico. Zgleda, da bo tokratni retrogradni Merkur prinesel rešitev tudi za nove, sodobne načine plačila, in sicer Moneto in kreditne kartice.  

Na praktičnih primerih iz prakse lahko sami ugotovite, da se je zdaj vredno ukvarjati s starimi zadevami, jih razrešiti in sprostiti energijo, ki vam jo jemljejo. Ko se bo Merkur začel gibati direktno, boste lažje nadaljevali z novimi.

Retrogradni Merkur in zaključek projekta

Že veliko let se ukvarjam s tem, da ljudem pomagam do urejenih financ. S projektom sem začela, ko sem ugotovila, da me ljudje na astroloških posvetih sprašujejo: »Kaj bo z mojim denarjem?«.

Na tovrstna vprašanja ne maram odgovarjati, ker sem trdno prepričana, da vam bo bolj koristil odgovor na vprašanje: »Kaj lahko storim, da se znebim dolgov, privarčujem in si z denarjem privoščim tisto, kar si želim?«.

Pred leti sem napisala knjigo o ravnanju z denarjem, praktični priročnik, v katerem vam odgovorim, kaj storiti, da boste vedno imeli dovolj denarja in živeli v obilju. Nadgradila sem jo s tečajem, v katerega sem dodala primere, kaj so ljudje storili v določeni situaciji.

Kljub temu, da je projekt zelo koristen, mu s poslovnega vidika manjka pomemben del, preden ga lahko začnem oglaševati. V preteklosti temu nisem namenila dovolj pozornosti. V času Merkurjevega obrata se je pojavil preblisk, kako lahko to popravim in nadgradim.

Čeprav se nisem nameravala ukvarjati s tem projektom, sem mu zdaj dodelila vidnejše mesto. V ozadju, skrito pred vašimi očmi, nastaja nekaj, česar nikoli prej ni bilo, saj nisem vedela, kako to narediti. Zaživelo bo, ko retrogradni Merkur pojenja.  

Retrogradni Merkur in vaše življenje

Ob vsem zapisanem ste morda pomislili: »Irena, že prav. Ampak, kaj pa lahko jaz pričakujem od retrogradnega Merkurja?«. Na to vprašanje vam brez vpogleda v vaš horoskop ne morem odgovoriti.

Najboljši približek odgovora je: »Upoštevajte splošna navodila glede nakupov, prometa, razmišljanja in komunikacije.«. Pri tem bodite pozorni na podrobnosti. Zagotovo se bo nekaj pojavilo.

Na primerih iz svojega življenja sem vam želela pokazati, da retrogradni Merkur deluje, če si tega želite ali ne. Z nekaj pozornosti lahko ugotovite, kako njegovo delovanje uporabiti za pomembne premike v vašem življenju.  

Preberite, kaj se dogaja meni in smiselno prenesite dogajanje na svoje življenje. Če boste opazili kaj podobnega, preverite predvsem, ali spada med »stare« ali »nove« zadeve. Stare čim prej razrešite, novim pustite še nekaj časa, preden se jih lotite.

Že od lanskih mrkov dalje vas pogosto opozorim, da je čas, da se postavite v novo življenje po vaši meri. Zdaj ni čas za novosti. Bolje je energijo usmeriti v nekaj, kar še čaka na razrešitev.

 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
>