Lunin mrk

Popolni Lunin mrk in retrogradni Merkur

 

Na nebu lahko zdaj opazujemo popolni Lunin mrk in retrogradnega Merkurja. To se sočasno ne zgodi vsak mesec, zato je vpliv še posebno pomemben. Poleg tega ne gre za »običajen« mrk, pač pa za popoln Lunin mrk, ki deluje še močneje od »običajnih«.

V petek, 27.7.2018 zvečer se zgodi Lunin mrk na 4° osi lev - vodnar. Dan prej se je Merkur obrnil retrogradno na 23° leva. Lahko bi rekli, da se oba zgodita sočasno, zato bo tokratni Lunin mrk retrogradni Merkur precej »obarval«. 

V kolikor ste občutljivi na mrke ali na Merkurjev obrat, boste tokrat čutili oba. Prav tako se vam obeta več dogajanja, če se Lunin mrk ali Merkurjev obrat zgodi na stopinjah, ki so v vašem rojstnem horoskopu ali v drugih horoskopih v tem času poudarjene.

O mrkih in njihovem splošnem vplivu si lahko preberete v članku, ki je namenjen njihovi razlagi, in ga boste našli na povezavi tukaj.   

Lunin mrk – poudarki

Lunin mrk je za marsikoga naporen, ker povzroča neke vrste »razklanosti« v sebi. Ljudje pod njegovim vplivom čutijo napetost. Slabše spijo in čez dan hitro postanejo razdražljivi. Njihove reakcije pa so počasnejše, a bolj intenzivne.

Človek, ki močno čuti Lunin mrk, ni len. Poskuša narediti nekaj. Kljub najboljšim namenom, se v njegovem življenju pojavi nekaj, kar ga odmika od želenega. V bistvu bi moral stopiti sebi s poti. A, ker so energije zelo močne, je o tem lažje govoriti kot storiti nekaj drugače.

Zato se je vredno v tem času ustaviti in premisliti, preden delujete. Ovire na vaši poti so znanilci tistega, kar bi morali narediti drugače kot v preteklosti. Med drugim Lunin mrk rad prinaša težave in napetosti v odnosih. Zlasti, če so se v njih že pred njim pojavljali izzivi.

Boste čutili Lunin mrk?

Lunin mrk boste najmočneje čutili, če ste rojeni na začetku leva ali vodnarja. Prav tako bo močno vplival na vas, če imate okoli 4° katerega koli astrološkega znamenja postavljenega katerega koli od planetov.

Govorim o postavitvah planetov v vašem rojstnem horoskopu ali v prognostičnih horoskopih. Vpliv namreč deluje tako na tiste delčke vas, ki so vam bili položeni v zibko, kot na tiste, ki jih v tem času šele razvijate v sebi.

S tokratnim Luninim mrkom in avgustovskim Sončevim mrkom, ki se bo zgodil 11. avgusta, se bo za nekaj časa počasi zaključil intenziven cikel osebnostne rasti in načrtovanja vaše prihodnosti.

Seveda bodo vplivi delovali tudi po tem času. Priložnosti zanju bo še vedno dovolj, vendar ne bo več tako močne energije, ki bi v vas povzročala veliko željo po osvoboditvi dela sebe.

Po zaključenem najmočnejšem vplivu mrkov iz leva in vodnarja, bodo od naslednjega leta dalje prihajale druge zadeve, s katerimi se boste morali ukvarjati. Zato poletne mrke dobro izkoristite zase in svojo srečo.

Napotki za popolni Lunin mrk

Pod popolnim Luninim mrkom ste prejeli priložnost za izjemno osebnostno in duhovno rast. V ospredju ste vi in drugi. Zato lahko govoriva o odnosih, ki jih ustvarjate s seboj in ljudmi v vašem okolju. Ključ je v ravnotežju.

V kolikor ste v partnerskem odnosu, se v njem lahko pojavijo napetosti in razočaranja. Nekaj je potrebno temeljito spremeniti med vama, če naj ostaneta srečna skupaj. Ker pa je vpliv močan, to včasih težko prepoznate.

Vsekakor zdaj ni čas za dokazovanje svojega prav. Obrnite se vase. Premislite, česa si želite v odnosu in česa več ne dovolite. Nato se s partnerjem (ali neko drugo osebo) pogovorite. Skupaj poiščita rešitev.

Včasih je potrebno drugo osebo izpustiti iz svojega življenja. To pod vplivom Luninega mrka ni lahko, vendar je potrebno, če ne bosta našla druge rešitve. Kajti, če se spremembi upirate, bodo energije z neba poskrbele, da bo šlo »zgrda, kar ni šlo zlepa«.

Retrogradni Merkur

Popolnemu Luninemu mrku se tokrat pridruži še vpliv retrogradnega Merkurja. Oba vpliva sta nekako povezana. O retrogradnem Merkurju in drugih planetih si lahko več preberete na povezavi tukaj.  

Merkur se obrne retrogradno na 23° leva in bo potoval retrogradno vse do 19. avgusta. Takrat se bo na 11° leva ponovno obrnil direktno. Na svoji retrogradni poti bo potoval tudi čez stopinjo naslednjega - Sončevega mrka.

Čas retrogradnega Merkurja je namenjen pogledu v preteklost. Zdaj se je vredno ukvarjati s seboj in tistim, kar si v resnici želite. To podpirata tudi Lunin in Sončev mrk. Bolj, kot si boste prišli na jasno, kdo ste in kaj pričakujete od sebe, lažje vam bo.

Tokratni retrogradni Merkur je zelo naklonjen osebnostni rasti. Priznajte si, po čem hrepenite. Zatem tem zadevam dajte prednost pred reševanjem drugega. Ko boste ponovno našli sebe, se bodo tudi vse ostale stvari začele odvijati v želeni smeri.

Predvsem pa se zavedajte, da Lunin mrk in retrogradni Merkur zahtevata precej počitka in sprostitve. Za bolj aktivne ljudi to lahko pomeni, naj se ukvarjajo s športom ali drugimi aktivnostmi. Pri tem z njimi ne pretiravajte, da se izognete poškodbam.  

Poskrbite za nekaj časa, ko boste lahko sami s seboj. Ne poskušajte na silo iskati rešitev, pač pa se prepustite. Naj vse tisto, kar je pomembno za vas v tem času, pride k vam v obliki nenadnih prebliskov in »aha momentov«.

Za retrogradnega Merkurja veljajo tudi vsi napotki, ki sem jih zapisala na povezavi tukaj. Da prispevek ne bo predolg, jih danes ne bom ponavljala. 

Lunin mrk in retrogradni Merkur

Oba, tako Lunin mrk, kot retrogradni Merkur znata biti zelo naporna za marsikoga. Če ste že nekaj časa z menoj, veste, da poudarjam povezanost vseh nas. Če ne zadane vas, je zelo verjetno, da bo vpliv čutil nekdo drug v vaši bližini.

Preden zaključim, naj vam dam še en koristen napotek. Z njim boste lažje prenašali sebe ali nekoga drugega. Ohranjali boste boljše odnose in se večkrat nasmejali »tisti Luni in planetom na nebu«.

Bodite strpni do drugih, počasnejših, bolj utrujenih in razdražljivih. Kajti, če si boste dovolili, da vas drugi »spravljajo ob živce«, boste vpliv (tako mrka kot Merkurja) tudi vi čutili še veliko močneje.

Veliko več opisov in napotkov za ravnanje ob mrkih, boste našli v moji knjigi Skrivnostni svet Luninih men in mrkov. Najbolje, da svoj izvod naročite kar takoj, da boste imeli napotke odslej vedno pri sebi.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

  • Irena Stopar pravi:

    Kako vi prenašate tokratni Lunin mrk in retrogradni Merkur? Vam povzročata izzive ali se veselite novih dogodivščin?

  • >