se je moč naučiti astrologije

Ali se je mogoče naučiti astrologije

Poseben dar

Ljudje me pogosto vprašajo, ali je se mogoče naučiti astrologije. Če tudi vi mislite, da je za astrologijo potreben nek "poseben dar", ki ga imate ali nimate, preberite prispevek do konca. Ugotovili boste, ali želite vedeti več o tej čudoviti vedi, ki spreminja življenja na bolje. 

Najprej vam moram pojasniti nekaj zelo pomembnega. 

Zavedajte se, da ste unikatni posameznik z mnogimi nezaželenimi in zaželenimi lastnostmi. Niste popolni in nikoli ne boste. Lahko ste le vsak dan malo boljši kot včeraj. V sebi nosite poseben dar ali poseben talent, ki ga v povsem enaki obliki nima nihče drug na svetu. 

Ta vaš poseben talent vam lahko pri učenju in uporabi astrologije pomaga. Morda imate posebno dober občutek za ljudi. Morda ste zgovorni. Morda znate dobro logično presojati. Morda ste ustvarjalni. Morda... Karkoli že nosite v sebi, pri astrologiji lahko uporabite. 

Zakaj se naučiti astrologije

Preden vam povem, ali se je mogoče naučiti astrologije, se zavedajte, da je to zelo zanimiva in obsežna veda, ki govori o vas, o okoliščinah, v katerih se znajdete in o ljudeh, ki jih marate ali ne marate. Astrologija vam pove predvsem:

 • Kdo ste v resnici, ko ste sami s seboj in vas nihče drug ne vidi?
 • Kakšni ste v resnici, ko ste v družbi z drugimi (s partnerjem, družino, prijatelji, sodelavci, neznanimi ljudmi,...)?
 • Kaj vas zanima, kaj vas dolgočasi in zakaj?
 • Kje ležijo vaši talenti, posebno močne in zanimive točke, s katerimi puste pečat v našem svetu?
 • Česa se morate obvezno izogniti?
 • Kaj morate večkrat storiti?
 • Kaj morate sprejeti in kaj spremeniti?
 • V kolikšni meri vas v resnici podpirajo ljudje okoli vas in družba kot celota?
 • Mnogo drugega in povsem življenjskega.

Astrologija ni prav nič mistična. Ko jo razumete in pravilno uporabite, pojasnjuje življenje kakršno si predstavljate, kakršno je v resnici in kako ga spremeniti tako, da bo postalo takšno kot si srčno želite v najbolj skritem kotu svojega bitja. 

Se je mogoče naučiti astrologije?

Z eno besedico bi vam lahko pritrdila. To je veda, ki temelji na matematiki in astronomiji. Pri tem naj vas potolažim, da računski del danes opravijo računalniki. Za vas je bistveno, da se naučite razložiti simboliko, ki jo računalnik pripravi. 

Ni vam potrebno biti "nek poseben medij" ali imeti kakršen koli talent za jasnovidnost ali močno razvito intuicijo. Ni vam potrebno verjeti v astrologijo. Jaz, recimo, nisem verjela vanjo in sem se je naučila zato, da odkrijem, kako le-ta deluje. 

V kolikor se želite naučiti astrologije, morate biti radovedni in imeti radi znanje, saj je zelo široka in razvejana veda. Znanje Natalni Astrolog (1. letnik) pridobite v približno 9 mesecih. Seveda, po njem sami razložite kateri koli rojstni horoskop. 

Za poglobljeno razlago katerega koli horoskopa potrebujete nadaljnjih 9 mesecev študija (Astrolog svetovalec - 2. letnik). Odkrivati začnete, kdaj in kako se bodo zadeve odvijale, raziskujete odnose in slej kot prej želite najti ugoden trenutek za nek začetek. 

Skratka, astrologije se lahko naučite. Ampak, na tem mestu se zavedajte, da zahteva nekaj vašega časa in energije, ki ju zatem vse življenje vrača znova in znova v obliki odgovorov na vprašanja, ki jih včasih brez pogleda v horoskop, niti sami ne morete postaviti. 

Astrologija preko spleta

Od nekdaj obožujem računalnike in internet, zato mi je poučevanje astrologije preko spleta pisano na kožo. Če radi berete moje članke ali se nam občasno pridružite na kakšnem webinarju, vam bo učenje astrologije preko spleta zelo všeč. 

Ta članek berete, ker nama računalnik in internet to omogočata. Čeprav sem članek napisala, preden ste zanj izvedeli, je tu, ko ga želite prebrati. Nikamor ne bo odšel in vas bo počakal, če ga boste želeli ponovno prebrati. Podobno je pri učenju preko spleta. Preprosto je, a učinkovito.

Snov vam razložim v obliki video posnetkov razlage. Kadarkoli je primerno, dodam animirane prikaze, da si vse lažje predstavljate. Za nameček vas čaka v mojih tečajih tudi ogromno kvizov za sprotno preverjanje znanja in praktičnih primerov razlage. 

V času, ko sem sama študirala astrologijo, sem zelo pogrešala mentorja. Nekoga, ki bi mi sproti odgovoril na moja vprašanja. Zato sem ustvarila tečaje tako, da me v vsaki lekciji lahko vprašate, karkoli povezano s snovjo. 

Za nameček občasno organiziram tudi druženje v obliki webinarjev (druženja preko interneta), na katerih se vsakokrat nečesa novega naučite. Lahko pa poveste tudi kakšno šalo, saj želim, da so naša druženja prijetna. 

Predavanja v razredu je mogoče organizirati le ob določenem času. Zanje imate čas ali pa ne, ker vas čaka milijon drugih obveznosti. Če manjkate, pač manjkate. V spletni učilnici pa znanje pridobivate, ko imate čas in voljo.  

Če boste prišli na tečaj v klasično učilnico, boste polovico snovi pozabili. V spletni učilnici pa vam trenutno še vedno lahko ponudim neomejen dostop do tečaja, da se v kateri koli del snovi lahko vračate znova in znova, če vam tako ustreza oz. karkoli pozabite. 

Mnoge mame in babice so mi sporočile, da ima spletni način učenja astrologije še eno veliko korist. Njihovi otroci ali vnuki opazujejo, kako se redno učijo in preverjajo, kakšno oceno so prejele pri preverjanju znanja. To otroke motivira pri njihovem učenju in domačih nalogah. 

Čisto majhen delček tega, kako poteka učenje astrologije preko spleta, lahko pogledate na povezavi tukaj. Zavedajte se, da se spletna učilnica razvija in danes morda ni čisto takšna kot v posnetku. Morda je celo bolj enostavna. Je pa dober približek dejanskega stanja. 

Preberite eno knjigo in o astrologiji veste vse

Pred leti sem nekje prebrala nasvet astrologa, ki se je verjetno šalil. Pravi: "Preberite eno astrološko knjigo in o astrologiji boste vedeli vse". Garantiram vam, da tako astrologije ne boste razumeli. Boste pa veliko o njej vedeli. 

Mnogi ljudje, ki so kdaj prebrali moj Učbenik za osnove astrologije (mimogrede: gre za eno najbolj branih slovenskih astroloških knjig z odličnimi ocenami), menijo, da zdaj osnove astrologije obvladajo. Zelo veliko vedo, ampak za poglobljeno znanje, ki ga je mogoče koristno uporabiti, jim manjka praktičnih primerov.

V kolikor se želite naučiti astrologije, vam priporočam dobrega mentorja, ki bo vsak dan z vami, vas bo vodil skozi snov in tudi odgovarjal na vaša vprašanja. Ta se bodo tokom študija astrologije zagotovo pojavila in takrat boste potrebovali nekoga, ki vas bo usmerjal dalje. 

Udeleženci mojih tečajev pravijo, da boljše mentorice ne bi mogli izbrati. Najlepša hvala za zaupanje. V kolikor še ne poznate mojega načina poučevanja in razlage snovi, prosim, najprej preverite, ali vam ustreza. To naredite povsem brezplačno in brez obveznosti. 

Povabim vas v popolnoma BREZPLAČNI 5-dnevni tečaj "Kako brati horoskop za srečo in uspeh", v katerem se boste naučili več o astrologiji, preverili, koliko ste se naučili in sami ocenili, ali se želite naučiti astrologije. Brezplačno se vanj prijavite na povezavi tukaj

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

 • Olga GABROVŠEK. pravi:

  Osebno menim, da se osnov astrologije lahko nauči vsakdo, vendar pa so dobri astrologiji le redki. Pravi odgovor za dobrega astrologa daje 11. hiša s svojim vladarjem in dispozitorjem ter planeti v njej. Nadvse pomemben je tudi naravni vladar 11 hiše – uran.

  Zaupanja vreden astrolog zagotovo ne more biti nekdo, ki ima v svoji NK slab aspekt merkurja z neptunom.. To ni resnicoljubna oseba in gleda na svoje napake in težave drugih na svoj – povsem nerealen način. Zato ne pomaga z znanjem astrologije sebi, še manj pa drugim.

  • Irena Stopar pravi:

   Olga, hvala za komentar.

   Strinjam se z vami. Poseben talent za astrologijo obstaja. A, astrologije se lahko nauči vsakdo. Zanjo ni potrebno imeti posebnega talenta.

   Moje izkušnje kažejo (poučevanje astrologije in komunikacija z neštetimi udeleženci tečajev), da vrsta odličnih astrologov nikoli ne bo opravljala tega lepega, a psihično zelo težkega poklica. Učijo se zase in astrologijo uporabljajo zato, da izboljšajo svoje življenje.

   Glede izpostavljenega aspekta pa je tako, da gre za slabost horoskopa in karakterja, ki pa ga je mogoče preiti in preobraziti v nekaj najlepšega – razumevanje in sočutje. Ali to storijo vsi ljudje, je drugo vprašanje.

   Dodala bi še, da ima prav vsakdo od nas kakšno “napako” v obliki takšne ali drugačne postavitve in za vsako velja, da jo lahko preidemo in preobrazimo. Prav to je tema moje specializacije.

 • >