Jupiter in kozorog

Jupiter v kozorogu – Korak za korakom do cilja

Jupiter v kozorogu - kaj lahko pričakujete 

Za Jupiter v kozorogu astrologi pravimo, da se nahaja v znamenju svojega dna. Zato Jupiter v kozorogu spada med tiste manj zaželene postavitve v horoskopu. Že na tem mestu opozarjam, da je vsaka, še tako slaba postavitev planeta, lahko dobra, če jo razumete in pravilno izkoristite. 

Naravno je Jupiter vladar sreče, optimizma in priložnosti. Samo zato, ker se nahaja v znamenju, kjer svoje veličine ne more pokazati v prvem hipu, ne pomeni, da uspeha, sreče in uresničenih želja ne more prinesti v vaše življenje. Prav nasprotno!

Jupiter predstavlja eno od blagodejnih postavitev v rojstnem horoskopu. Če se v njem nahaja vaš Jupiter v kozorogu, natančno veste, da z neučakanostjo ničesar ne morete doseči. Tisti, ki ga imamo postavljenega drugje, se bomo tega učili v letu dni, ko Jupiter potuje skozi kozoroga. 

Jupiter je velikan zodiaka, saj je največji od vseh planetov. Od Sonca je precej oddaljen in spada med t.i. "družbene planete". Njegov vpliv boste čutili tako v osebnem kot javnem življenju, saj vas povezuje z družbo, v kateri živite. 

Jupiter je v kozoroga prestopil 2.12.2019 in bo v njem ostal do 19.12.2020. Pred vami je leto dni časa, da se naučite z malimi koraki uresničevati, kar si želite. Zatem pa ga boste ponovno dočakali novembra 2031.

V nadaljevanju boste našli nekaj tipičnih opisov dogajanja, s katerim se bo v letu dni (vse dokler se giblje Jupiter v kozorogu) srečalo mnogo ljudi. Seveda, nikoli ne pozabite, da ima na vas unikaten vpliv in tega je mogoče razbrati le v kombinaciji z rojstnim in drugimi horoskopi.

Posvet si naredite kar sami, če ste se razlage že naučili. Če imate z njim še težave, vas povabim v astrološke tečaje pod mojim mentorstvom. 

Jupiter v kozorogu in zakon privlačnosti

Verjetno ste že kdaj slišali za zakon privlačnosti. Vaše misli in občutki v vaš svet pritegnejo tisto, o čemer razmišljate in kakor se počutite. Zato toliko poudarjam pozitiven odnos do sebe in življenja. 

Gre za preproste in učinkovite tehnike, s katerimi lahko ob ustrezni aktivnosti pošteno izboljšate svoje življenje že v kratkem času. Seveda, samo meditiranje in ponavljanje afirmacij ne pomaga. Treba je iti v akcijo in nekaj premakniti. 

Jupiter v kozorogu vam bo pomagal uresničiti vaše želje, če boste sledili njegovemu vodenju. Zdaj je zelo pomembno, da veste, kaj natančno želite. Če ne verjamete v uresničitev, poiščite svoj zakaj. V pomoč si odgovorite na nekaj tipičnih vprašanj:

 • Zakaj bi nekaj uresničili?
 • Kaj vam bo uresničitev prinesla?
 • Kako se bo spremenilo vaše življenje, ko boste drugače živeli?

Naslednji nasvet glasi, da bodite potrpežljivi s seboj, z drugimi in situacijami, v katerih se nahajate. Ko se Jupiter nahaja v kozorogu, se nič pomembnega ne zgodi v hipu. Potreben je premislek, dober načrt in izvedba korak za korakom. A ne vedno!

Lahko se zgodi, da se vam nekaj uresniči v hipu. To je zdaj mogoče le, če ste že vrsto let delali na sebi in že nekaj časa natančno veste, kaj želite uresničiti. V tem primeru boste bogato nagrajeni za vse pretekle aktivnosti.

Morda tega še niste osvojili. Brez skrbi! Zdaj je odličen čas, da se naučite drugače in na nov način načrtovati ter izpeljati, česar si srčno želite. Več o tem si lahko preberete na moji spletni strani nasvet.si, še zlasti v prispevku o željah

Jupiter v kozorogu - angel varuh

V kolikor ste si že kdaj zaželeli, da bi imeli ob sebi angela varuha, vam je Jupiter vedno na voljo. Sicer v kozorogu ni tako dobro postavljen kot Jupiter v strelcu, a prinaša druge vrste zaščito in pomoč. Pri tem pa morate vedeti, da je praviloma za vsako stvar potrebno počakati.

Najbolje boste njegov vpliv izkoristili, če ga pokličete oz. povabite v svojo tišino. Pri tem natančno veste, česa želite in ste pripravljeni sodelovati pri izvedbi (imate načrt ali pa ga poprosite, da vam ga Jupiter v tišini obelodani).

Praviloma boste morali počakati na rezultate nekoliko dlje časa kot si želite. Prav zato marsikdo obupa. Verjetno je prav zaradi tega Jupiter v kozorogu označen "na dnu". Ljudje pač želimo vse zdaj oz. takoj. V tem času takoj skoraj nikoli ni izvedljivo. 

Pri Jupitru v kozorogu je podobno kot pri Saturnu. Čakamo, čakamo in se načakamo, preden prinese želene rezultate. Dobra novica je, da prinaša trajne rezultate. Redki so pripravljeni počakati nanje. A tisti redki, prejmejo uresničitev in posebne vrste modrost. Splača se!

Jupiter v kozorogu in denar

Ste vedeli, da je Jupiter eden od planetov, ki so tesno povezani z denarjem? No, Jupiter v kozorogu zagotovo ne prinaša pretiranega optimizma in hitre sreče na finančnem področju. Ima pa vrsto drugih prednosti pred "bolje" postavljenim Jupitrom. 

Kot za vse ostalo, tudi pri denarju za Jupitra v kozorogu velja, da je na rezultate potrebno počakati. Pri tem pa se ne morete zanašati na čisto srečo. Daleč od tega. Denar boste imeli in ga celo oplemenitili, če se boste zanj pošteno potrudili. 

Zdaj v večini primerov lahko pozabite na hitre zaslužke in nepredvidene dohodke. Nagrajeni boste za trud. Pri tem pomaga, če z veseljem opravljate svoje delo, saj boste lažje počakali na rezultate. Morali boste delati, postati mravljica in se zadovoljiti s povprečjem. 

Ampak, iz malega raste veliko. Prav Jupiter v kozorogu to lepo podpira. Na spletni strani nasvet.si sem napisala članek o obrestno obrestnem računu. Če želite razumeti Jupitra v kozorogu in njegovo povezavo z denarjem, vam ga priporočam v branje. Našli ga boste na povezavi tukaj

Z denarjem je povezana tudi dobrodelnost. Ni ga bolj dobrodelnega planeta kot je Jupiter. Zanimivo pa je, da donatorji vedno znova priznavajo, da ne vedo kako je mogoče, a se jim denar,  s katerim so nekomu pomagali, preprosto vrača in to včasih večkratno.

Podobno se dogaja tistim, ki znajo pokazati hvaležnost. Kjer se je nekoč zapletalo, preprosto dobi razrešitev. Včasih takšno, kot si je niti v sanjah niso mogli predstavljati. Tega ne znam pojasniti drugače kot: 

Jupiter vse širi. Širi dobro in slabo. Bolj, kot delate dobro, več dobrega se vam vrača. Izziv za človeka je le počakati, saj ima Jupiter veliko dela in je potrebno včasih malce počakati, preden vam nakloni svojo pozornost. 

Na tem mestu se želim javno zahvaliti vsem, ki ste mi že izkazali zaupanje v obliki vpisa v moje tečaje, izbire knjige ali horoskopa. Moje delo ima smisel samo, če se vam zdi vredno izbire. Brez vas te strani, niti Moje Akademije, ne bi bilo. Najlepša hvala. 

Še posebno hvaležna sem vam, če ste mi v obliki donacije pomagali graditi Mojo Akademijo. Naj izpostavim gospo Ivanko in še nekaj anonimnih donatorjev. Brez vaše pomoči, se polovica zadev, ki so že končane, ne bi niti začela. Najlepša hvala še enkrat, ker verjamete vame, v moje delo in astrologijo. 

Knjiga predstavlja priročnik s praktičnimi nasveti kako uredite osebne financePostala bo vaš vodnik do osvoboditve od dolgov. Tudi, če jih nimate, vas bo vodila do prihrankov brez odrekanja. 

S pomočjo sistema majhnih korakov, boste začeli varčevati za varno prihodnost že v kratkem času. 

Jupiter v kozorogu, karma in prestop v vodnarja

Kar leto dni vam bo na voljo energija Jupitra v kozorogu. Naučili se boste vrste pomembnih lekcij, ki jih boste lahko uporabili še vrsto let. Čeprav se lahko zgodi, da ne bodo vse prijetne, ne podcenjujte njihove vrednosti.

Jupiter v kozorogu je kot Božiček, ki ste mu pisali za novega Ferrarija. Veselite se božičnega večera in darila pod smrekico (ali pred garažo). Božiček vas usliši in vam pod smrečico prinese novega Ferrarija.

Ker gre za igračo, ste lahko neznansko razočarani, čeprav ste pravzaprav prejeli, kar ste mu pisali. Ampak, po prvem razočaranju vas lahko situacija motivira, da poiščete način, kako boste zaslužili za pravega Ferrarija. Seveda, to je mogoče le, če si ga resnično in srčno želite. 

Podobno je z Jupitrom v kozorogu. Sama pogosto najlažje razumem stvari, ko jih razčlenim v poslovnem smislu. Verjetno ste že slišali, da je v poslovnem svetu dobro narediti optimistični, realni in najslabše možno izvedljiv poslovni načrt. 

Ko govoriva o Jupitru v kozorogu, se pripravite na tretjo varianto. Če ste z njo zadovoljni, se "splača" vložiti energijo vanjo. Morda pa ugotovite, da se ne splača. V tem primeru se zavestno odločite, da zadevo odložite ali pa se pripravite na neprecenljive lekcije, ki vam bodo v prihodnje prinesle več kot bi vedeli oz. spoznali brez njih. 

Jupiter v kozorogu podpira dobroto. Delajte dobro in nekomu, ki si pomoč po vašem mnenju zasluži, pomagajte narediti še več dobrega. Če pomagate meni, bom zagotovo lahko obdržala redni brezplačni del astrologije in drugih novičk.

S svojo dobroto neposredno pomagate sebi, ker Jupiter dobro širi in vrača na mnoge načine. Ni nujno, da boste dobro prejeli od iste osebe. V karmičnem smislu, in vse, kar se nahaja v kozorogu ali je povezano s Saturnom, je karmično, pa se beleži na vašem "karmičnem računu". 

Z donacijo pomagate tudi tistim, ki so resnično v stiski. Mnogi pravijo, da jih moji članki vzpodbujajo, da vztrajajo, ko je posebno težko ali najdejo rešitve, ko se zdi, da jih ni. Zato s pripravo novičk vztrajam že od leta 2005. 

Ob koncu leta 2020 se bo Jupiter premaknil v vodnarja. Njegova energija se bo ponovno spremenila. Stvari, ki se bodo z Jupitrom v kozorogu zapletale, se bodo takrat začele odpletati. Ampak, samo tistim, ki bodo ohranili vero v prihodnost in vztrajno premikali meje tudi v času Jupitra v kozorogu. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Irena Stopar pravi:

  Kako se počutite zdaj, ko je Jupiter v kozorogu? Opazite kakšno razliko pri sebi ali drugih?

 • Martina Vovk pravi:

  ❤️

 • Prema Nirmala pravi:

  Hvala za lepo vspodbudo
  V teh teških časih

 • >