Dan Svetega Patrika

Astrološki vplivi na Dan Svetega Patrika

Astrološki vplivi na Dan Svetega Patrika

Mene je od nekdaj najbolj fascinirala povezava astrologije z vsakodnevnimi zadevami in praznovanji, kot je zdaj aktualno, denimo, Dan Svetega Patrika.

Irci že od 17. stoletja dalje praznujejo Dan Svetega Patrika. Patrik je bil sicer misionar in kasneje duhovnik, ki je na Irskem našel boga.

Pod vplivom krščanstva, ki časti očeta, sina in svetega duha, je poskušal ljudem razložiti trojstvo s primerom triperesne deteljice, ki je še danes zaščitni znak praznika.

Na dan njegove smrti, 17. marca, zdaj Irci veseljačijo v čast Svetemu Patriku. Praznik pa se vse bolj razširja tudi drugje po vsem svetu.

En od zaščitnih znakov, ki ščiti Dan Svetega Patrika, je zelena barva, pa seveda, že omenjena triperesna deteljica. Zato se ob koncu tedna, če boste šli ven, kar oblecite v zeleno.

​Astrološki vplivi na Dan Svetega Patrika

Letos Dan Svetega Patrika in celoten konec tedna spremlja še zanimiv astrološki vpliv, ki nekoliko spominja na tradicijo.

Merkur in Venera namreč sestavljata konjunkcijo v ovnu. Kaj lepšega bi si lahko želeli za zabavo, smeh in dobro voljo kot prav povezavo teh dveh planetov?

Venero povezujemo z zeleno barvo, zato z zeleno ne boste zgrešili. Če ji dodate še nekaj rumene, ki pripada Merkurju, boste imeli zmagovalno kombinacijo za ves konec tedna.

Merkur bo poskrbel, da bodo besede gladko tekle. Ne bom se spuščala v podrobnosti, kaj boste izbrali. Z nekom se lahko sporazumete, ker ste razgledani, se radi pogovarjate, ali pa zato, ker vam je v glavo stopila pijača. Pod vplivom praznika, pivo.

Venera bo ob tem oddajala prijazne signale, s katerimi bo marsikoga privabila v vašo bližino. Zdaj so na delu nežnost, romantika in erotika. V kombinaciji s pravimi besedami, zlahka nekoga osvojite.

Dan Svetega Patrika in nove ljubezni​

Za nove ljubezni na splošno čas ni najbolj ugoden. Ovnova dinamična energija je naklonjena spontanim odnosom. Prav tako kot se hitro pojavijo, hitro potonejo. Ni naklonjena iskanju duše dvojčice, s katero želite preživeti do konca vajinih dni. 

Venera zdaj svojo sicer nežno energijo lažje izrazi skozi hitro in zanimivo zapeljevanje. Erotika se druži s hitro potešitvijo seksualnih potreb. Odnosi, začeti v tem času, znajo biti zanimivi, a ne dolgotrajni. 

Merkur in Venera sta še vedno v aspektu kvadrata s Saturnom. Mars potuje v prazno in se nahaja v kvadratu z Luno in Soncem iz rib. Vse na nebu kaže, da je zdaj čas zabave in veselja. Ljubezen pa pride na vrsto malce kasneje. 

Željo po nežnosti in romantiki vzpodbujata tudi Sonce in Luna v ribah. Ljudi, ki jih srečujete v tem času, včasih ne vidite takšnih kot so v resnici. Lahko se zgodi, da jih začnete idealizirati oz. nekaj pomembnega spregledate na njih. 

Zveze, ki se začenjajo zdaj, skorajda nimajo možnosti preživeti dlje od začetnega vznemirjenja. V kolikor vplivi iz vašega rojstnega horoskopa in prognoze ne govorijo drugače, je zdaj precej verjetno, da izberete napačno osebo.

Ko med poližeta, se zna pojaviti križ. Težko bo uskladiti želje in potrebe. Če gre za karmične odnose, vaju lahko nekaj drži skupaj toliko časa, dokler lekcije ne predelata. Četudi bi si želeli proč, v takšnem primeru ne boste mogli zaključiti zveze.

Živeti v skladu z astrološkimi vplivi pomeni, da imate možnost odločitve. Lahko vzamete tisti najboljši del, ki ga Dan Svetega Patrika letos ponuja.

Pojdite ven, zabavajte se in navežite stike z zanimivimi ljudmi. Čeprav nisem zagovornica pijančevanja, mislim, da večini tudi kakšen vrček piva ne bi smel škodovati. Le ključe od avtomobila pustite doma. 

Skratka … naj bo Dan Svetega Patrika zanimiva uvertura v prihajajoči konec tedna in lepe dogodivščine skozi naslednje dni.


About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>