Kaj početi, ko teče Luna v prazno

Luna v prazno ali Luna v praznem teku

Luna v prazno ali Luna v praznem teku

Luna v prazno predstavlja gibanje Lune, ko v znamenju, v katerem se nahaja, ne bo sestavila nobenega glavnega aspekta več z drugimi planeti. Ljudje ji pravijo tudi Luna v praznem teku.

V prazno se lahko gibljejo tudi vsi ostali planeti v astrologiji. Zapisi, povezani z Luno v praznem teku, veljajo tudi za vse druge planete. 

Takšno stanje Lune lahko traja minutko, nekaj minut ali pa več ur. Odvisno je od postavitve ostalih planetov v horoskopu in aspektov, ki jih lahko Luna sestavi z njimi. ​

Moje študentke 2. in 3. letnika so družno ugotovile, da se občasno pojavi stanje, ko je "naša Luna na WC-ju".

Malce so mi morale razlagati, vendar sem uživala v razlagi takoj, ko sem dojela, da je astrologija tako življenjska in tako preprosta, kot le redka veda. Le mi jo po nepotrebnem zapletamo in kompliciramo, bog ve zakaj.

Luna v prazno je čas, ko je "Luna na WC-ju"

Luna na WC-ju, kot sem povzela njihov izraz, ni nič drugega kot Luna, ki se giblje v prazno.

V astrološkem programu Solar Fire je označena z VC ali Void of Course. Od tod izvor njihove zamisli.

Kaj početi, ko teče Luna v prazno

Kadarkoli se giblje Luna v prazno, ni dobro z ničemer začenjati, saj stvari rade gredo narobe ali pa vsaj ne prinesejo več dobrega, kot je bilo vloženega vanje.

Čas je najbolje izkoristiti za počitek, meditacijo, spanje (če si ga lahko privoščite, seveda) ali pa za dokončanje stvari. Novosti pa naj le počakajo nekaj časa.

Zato mi je izraz Luna na WC-ju prav posebno pri srcu, saj natančno opisuje Lunino stanje.

Ko je na WC-ju, ji dajmo mir, da svoje opravi. Saj veste, kako je, če vas »tišči«.

Ne morete se koncentrirati na nič posebno dobrega, nemirni ste, ne poslušate in se ne morete osredotočiti na nič drugega, kot le »kako bi opravili svojo potrebo«.

Podobno je z našo Luno v prazno. A tudi z vsemi drugimi planeti, ki v trenutku, ko jih opazujemo, potujejo v prazno oz. se nahajajo "v prostem teku". 

Avtorica: Irena Stopar po zamisli Mojce Lieber, Katje, Sanje, Helene, Hasnije in Tatjane.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

  • Irena Stopar pravi:

    Ste tudi sami opazili, da so nekateri dnevi, ure ali minute daljši od drugih? Ko gre Luna v prazno, je to nekaj običajnega. Bi radi, da vam o tem še kaj povem? Napišite v komentarju spodaj!

  • >