aspekti in orbis

Aspekti in orbis v astrologiji

Aspekti in orbis 

Aspekti in orbis sta dva pogosto uporabljena izraza v astrologiji, ki ju boste pri razlagi horoskopa ves čas uporabljali. 

Aspekti predstavljajo odnose med planeti v rojstnem ali katerem koli drugem horoskopu. Merimo jih v kotnih stopinjah (npr. 60°, 90°, 120°, 180° in druge).

Aspekte morate dobro razumeti, saj je od tega, koliko kotnih stopinj sta planeta oddaljena drug od drugega, odvisna vaša sreča. Planeta se v aspektu lahko »vedeta« prijateljsko ali sovražno. S tem v vaše življenje prinašata radost, veselje, izpolnjene želje ali napetosti in razočaranja.

Kaj je orbis?

Poleg osnovnih kotnih stopinj, so lahko planeti tudi malce bolj ali manj oddaljeni drug od drugega. Odmik od natančno določene stopinje oz. kotne razdalje, imenujemo orbis.

Orbis je dovoljeno število stopinj med dvema planetoma, ki vam še dovoljuje, da ju lahko povežete z aspektom. Od tega, na kakšen način in kako blizu so postavljeni planeti, ki se povezujejo, je torej odvisno, kako se bodo odrazili dogodki, okoliščine ali ljudje, ki so z njimi opisani.

Zanimivost:
Nekatere veje astrologije uporabljajo tudi polorbise in orbise po znamenjih. Na tečaju Osnove astrologije boste dobro spoznali osnovne aspekte z orbisi, saj so za vaš začetek proučevanja najpomembnejši.

Glavni ali Ptolomejski aspekti

Poznamo vrsto aspektov, pri čemer so najpomembnejši t.i. »glavni« ali »Ptolomejski« aspekti, ki so konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon in opozicija. Močno pa deluje tudi inkonjunkcija, ki spada med šibkejše aspekte.

Takoj, ko razumete astrološka znamenja, planete, hiše in aspekte, je čas, da jih povežete v skupno zgodbo. Na tečaju Osnove astrologije se boste naučili vsega, kar morate poznati, preden lahko razložite kateri koli horoskop, tudi povezovanja in sklepanja o njihovem pomenu.

Ko ne piše v nobeni knjigi

V praksi se je namreč izkazalo, da lahko kadarkoli prebrskate vse astrološke knjige, ki so vam na voljo. Med prebiranjem opisov boste našli ogromno različnih in verjetno kar precej koristnih.

Kljub temu, se vam bo zgodilo, da nekaterih stvari ne boste našli v nobeni, še tako dobri knjigi. V takšnem primeru vam ne preostane drugega, kot razviti unikaten sistem razmišljanja in sklepanja, ki ga poučujem v tečaju Osnove astrologije.

Prav tečaj osnove astrologije je namenjen temu, da spoznate bistvo astrologije. Ob tem pa ves čas razvijate svoj način razmišljanja. Morda boste prvič v življenju resnično razumeli temelje astrologije ter kako jih uporabiti pri razlagi horoskopov. Pa tudi ob reševanju drugih vsakodnevnih izzivov.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

  • Irena Stopar pravi:

    Kako dobro že poznate aspekte? Ste jih že kdaj poskušali uporabiti pri razlagi horoskopa?

  • >