Razlaga horoskopa

Razlaga horoskopa – Kako poteka

Razlaga horoskopa

Kako poteka razlaga horoskopa

Razlaga horoskopa je po mojih izkušnjah najtežji del v astrologiji. Nekateri sicer pravijo, da je prognostika še težja. A po dobro razloženem horoskopu le-ta postane mačji kašelj.

Razlaga horoskopa se začne s pravilno izračunanim in izrisanim rojstnim horoskopom. Tega je v današnjem času, ko imamo na voljo računalnike in dobre programe, mogoče zelo enostavno in hitro izračunati.

Zanj potrebujete le točne rojstne podatke (dan, mesec, leto, uro, minuto in kraj rojstva) ter dober astrološki program. Sama uporabljam Solar Fire, za katerega sem ustvarila tudi poseben tečaj, v katerem vam podrobno pokažem, kako ga nastavite in posebej kako ga uporabite.

Od tod dalje pa se začne tisti del, ki ga sama imenujem »umetnost v astrologiji«. Verjetno pod vplivom Zdenke Andrijić, ki je nekoč rekla, da so astrologi »astronomi z domišljijo«. Z njo se še kako strinjam.

Razlaga horoskopa – temelj razlage

Brez dobrih temeljev nobena hiša ne stoji dolgo. Brez znanja abecede, ni mogoče napisati nobenega pomembnega teksta. Brez znanja prometnih predpisov, je bolje, da ne sedete za volan avtomobila.

Podobno je tudi v astrologiji. Mnogi poskušajo horoskop razložiti brez potrebnega predznanja oz. temeljev kot rada imenujem osnove astrologije. Razlaga horoskopa se hitro zdi »misija nemogoče« ali pa je napačna.

Rezultat?

Nezadovoljstvo osebe, ki je takšno razlago horoskopa prejela. Posledično velika verjetnost napačne odločitve. Vse to pa vodi v razočaranja, obup in težave, ki se jim poskušate izogniti.

Verjeli ali ne, razlaga horoskopa se začne s temeljitim poznavanjem osnov astrologije. To je tisto, o čemer lahko veliko preberete tudi na mojih straneh. Zato, ker je internet poln informacij, verjamete, da jih poznate in »obvladate«.

V resnici pa pri udeležencih na mojih tečajih opažam, da večina tistih, ki zatrjujejo, da osnov astrologije ne potrebujejo in se takoj vpišejo v zahtevnejše tečaje, nikoli ne napredujejo tako dobro kot tisti, ki so osnove astrologije osvojili pri meni.

Razlog je preprost. Zato, ker osnov astrologije ne razumejo in ne zmorejo samostojno sestaviti opisov, ki jih potrebujejo pri razlagi konkretnega horoskopa. Tistih, ki jih ne boste našli v nobeni knjigi. Ja, osnove je potrebno od primera do primera prilagoditi.

Razlaga horoskopa – opis karakterja

Po izrisu horoskopa sama najprej uporabim pravila za razlago karakterja osebe, lastnika horoskopa. To je tisti del razlage horoskopa, ki mi omogoči osnovno preverjanje, ali bodo moji odgovori lahko pravilni.

V rojstnem listu so rojstni podatki redko pravilno zapisani. Večinoma nekaj minutno odstopanje ni problematično. Se mi je pa že večkrat zgodilo, da so bili podatki popolnoma napačni ali čas zapisan zjutraj, na posvetu pa se je izkazalo, da gre za večerno rojstvo.

Poleg tega, osnovni opis karakterja lastnika horoskopa pokaže, kaj je za nekoga najpomembnejše. Tiste zadeve, ki so mu pisane na kožo in tiste, ki ga vznemirjajo ter mu kratijo spanec.

Razlaga horoskopa – podrobna razlaga enega področja

Ljudje prihajajo na posvet zaradi različnih težav in izzivov. Včasih mi prepustijo presojo, na kaj se osredotočiva po začetnem preverjanju dogajanja iz horoskopa. Takrat mi je v veliko pomoč prejšnji korak – razlaga horoskopa z opisom karakterja.

Pogosto jih muči denar, ljubezen, partnerstvo, družinski odnosi, služba ali napredovanje v karieri in še marsikaj drugega. V takšnem primeru je potrebno natančno pogledati tisto življenjsko področje kot je opisano v horoskopu.

V astrologiji namreč obstajajo zelo natančna pravila, kako nekaj razložiti. Za vsa zgoraj našteta področja in še kaj drugega, vam priporočam, da uporabite pravilo štirih korakov. Sledite jim kot vas naučim na tečaju, pa bo vaša razlaga horoskopa pravilna.

Razlaga horoskopa – prognoza

Prognostika je del astrologije, ki daje najboljše odgovore, kaj se dogaja, kdaj se bo nekaj zgodilo in vpogled v preteklo dogajanje. Govori tako o sedanjosti, o prihodnosti kot preteklosti. Pomaga razumeti, kaj je za vas najpomembnejše tukaj in zdaj.

Eno od njenih tehnik, tranzite, lahko sami uporabite brez astrološkega predznanja. Na njej temelji Osebni dnevni horoskop. Z njegovo pomočjo, preberete opise dneva in počnete, kar vam najbolj koristi ali upoštevate napotke, čemu se izogniti tisti dan.

Med ljudmi je razširjeno mnenje, da so tranziti glavna in najpomembnejša tehnika za razlago prognoze oz. prihodnosti. Moje izkušnje kažejo, da je to daleč od resnice. Prognostika vsebuje veliko različnih tehnik razlage.

Med njimi naj izpostavim sekundarne progresije, solarne direkcije, terciarne progresije, solarni povratek in druge povratke planetov. Obstaja jih še veliko več, vendar uporabite izbor treh do štirih naštetih in razlaga horoskopa bo postala veliko lažja.

Razlaga horoskopa s prognozo mora temeljiti na najprimernejših tehnikah, če se znajdete v »začaranem krogu«, iz katerega nikakor ne najdete sami poti. To je čas, ko »ima hudič mlade« ali pa se vrsti toliko priložnosti, da ne veste, katero izbrati.

V kolikor ste kdajkoli naročili Osebni dnevni horoskop pri meni, vam vedno povem, da se v primeru večjih težav, odločite za posvet. Kajti le na posvetu se lahko pogovoriva in najdeva rešitve tudi za tisto, kar je najpomembnejše in prihaja v ospredje za daljši čas.

Z Osebnim dnevnim horoskopom načrtujte aktivnosti, kot jih prinašajo planeti iz dneva v dan. Podrobno sem razliko med horoskopi in njihovo uporabo razložila na webinarju o uporabi osebnega dnevnega horoskopa. Pokazala sem tudi, kako ga uporabljam sama.

Razlaga horoskopa – je vredno

Tisti, ki že uporabljajo astrologijo za lepše življenje, vedo, da je to veda za osebno rast, ki spreminja usodo. Da si je z njo mogoče pomagati ob različnih tegobah in se bolje odločati pri zahtevnejših ali pri zelo preprostih odločitvah.

Mnogi se astrologije bojijo. Večkrat mi je kdo rekel: »Irena, kaj pa, če mi poveš kaj slabega?«. Iskreno vam povem. Če se vrtite v začaranem krogu razočaranj, se vam zagotovo ne godi dobro in to je potrebno osvetliti.

V takšnem primeru si je najbolje naliti čistega vina. Nato poiskati vzrok težav. Šele zatem je mogoče najti rešitve. To pa je tisto, kar z največjim veseljem počnem tako zasebno (pri sebi) in na posvetih.

Ali je vredno poznati svoj horoskop, tiste v zibko položene lastnosti, ki vas vodijo do razočaranj ali do uspeha v vašem življenju, lahko zase odgovorite le sami. To so tiste lastnosti oz. del vaše narave, ki odloča o vaši nesreči ali sreči.

V kolikor boste prikimali in se bo v vas pojavil tisti prijeten občutek v telesu, ki vam pritrjuje, vam zagotavljam, da obstaja posebno hrepenenje v vas. Čas je za posvet. Še bolj vam bo koristilo, da se razlage horoskopa naučite sami.

V Moji Akademiji in nekaj časa tudi v dosedanji spletni učilnici poteka vrsta tečajev pod mojim mentorstvom, kjer boste pridobili znanje. Tisto, ki ga potrebujete za razlago horoskopov in ga boste zmogli sami uporabiti zase ali z njim pomagali še drugim.

Pridružite se nam!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>