Velika noč – zmaga svetlobe nad temo - www.astrolog.si
Velika noč -

Velika noč – zmaga svetlobe nad temo

Velika noč – zmaga svetlobe nad temo

Letošnja Velika noč bo z astrološkega vidika zelo zanimiva. Za marsikoga bo tudi naporna. Velikonočni petek namreč zaznamuje polna luna. Sonce pa se v tem času giblje v praznem teku (v prazno).

Velika noč in z njo velikonočni prazniki predstavljajo enega največjih, če ne celo največjega od vseh krščanskih praznikov. To je čas, ko je Kristus trpel na križu in po treh dneh vstal od mrtvih. V velikonočnem času poskrbite, da vaša svetloba premaga temo v vas ali okoli vas.

Ta preboj iz teme v svetlobo lahko opazujete tudi z astrološkega vidika. Ob tako napornih vplivih z neba, boste verjetno nekaj napetosti in razdražljivosti čutili tudi vi. V kolikor se ji boste sami izognili, boste skoraj zagotovo srečali nekoga, ki jo nosi v sebi.

Velika noč pod vplivom polne lune

Polna luna predstavlja čas, ko ni ugodno začenjati z ničemer. Še zlasti ne z zadevami, ki naj rastejo in se povečujejo. Po polni luni pa uresničite zadeve, ki jih želi zaključiti ali zmanjšati.

Naj vam dam koristen namig. Mnogi bodo zdaj odšli na počitnice, kjer si bodo dobro odpočili od vsakdanjih skrbi. V kolikor boste ostali doma, si privoščite dovolj prostega časa zase. Počnite nekaj, kar vas veseli in ob tem čim bolj uživajte.

Velika noč se začenja pod vplivom polne lune na 29° osi oven/tehtnica. Ta os v astrologiji predstavlja osnovno os odnosov. V ospredje bodo prihajali odnosi vseh vrst. Partnerski, družinski, a tudi poslovni in vsi drugi odnosi, ki jih ustvarjate z drugimi.

Na plan silijo vse tiste vaše lastnosti in okoliščine, ki ste jih do sedaj namerno ali nenamerno spregledali. Morda ste si zatiskali oči pred resnico. Morda ste si prigovarjali, da je potrebno še malo zdržati, pa bo bolje. Mogoče bo, običajno pa ni.

V kolikor ste karkoli pospravili pod preprogo, bo v času po polni luni to pokukalo na plan. A, bodite brez skrbi. Vedno je  vse rešljivo. Tisto, kar se od vas zahteva, je enostavno. Priznajte si, kaj se dogaja v vas in okoli vas. Šele zatem začnite iskati rešitve.   

Velika noč, Sonce in Uran

Velikonočni prazniki se začenjajo s Soncem in Luno na zadnji – 29° ovna in tehtnice. Simbolično 29° pove, da je čas za zaključek nečesa. Ugotovitev podpira tudi polna luna.

Po polni luni v petek, bo Luna za kratek čas potovala v prazno. Podobno se bo godilo Soncu vse do sobote skoraj do enajstih. To je čas, ko nič ne teče kot si želite. Lahko se pojavi utrujenost, ki ni nujno povezana s tednom za vami.

Preden se lotite barvanja pirhov in pečenja potice, si odpočijte. Brez slabe vesti »dajte vse štiri od sebe« ali si privoščite drugo vrsto razvajanja. Konec koncev je Venera vladarica uživanja v radostih tega sveta. Spomnite se, da je petek Venerin dan.

Sonce bo v torek sestavilo konjunkcijo z Uranom. Vpliv bo čutiti skozi glavnino Velikonočnih praznikov. Pod vplivom Urana je pričakovati nepričakovano. Pojavijo se lahko nenadni prebliski in odlične priložnosti ali stres.

Velika noč in Venera

Tudi Venera, planet lepote, ljubezni in harmonije, bo do sobote potovala v prazno (podobno kot Sonce). V kolikor ste v partnerstvu, se prepustite nežnim čustvom in romantiki. Če iščete ljubezen, čas, ko Venera potuje v prazno, ni ugoden za trajne odnose.

V soboto proti večeru se bo Venera premaknila v ovna. V partnerstvo bo prinašala več potrebe po usklajevanju, tudi prepirov. Porajajo se nove ljubezni, kjer človek ne premišljuje in ne ocenjuje, pač pa se brez premisleka podaja v nov odnos. Prevladovale bodo strasti.

Naklonjena bo srečanjem in družinskim druženjem. Prevladovala bo igriva, spontana in nepremišljena energija, s katero z lahkoto osvajate vse okoli sebe. Pod pogojem, da ne boste pretirano negativno egoistični in ne boste pozabili prisluhniti nekomu.

Velika noč, partnerstvo in družina

Usmerjenost energij planetov bo v precejšnji meri usklajena z duhom Velike noči. Planeti na nebu se osredotočajo na partnerstvo in družino. Zelo močno delujejo vplivi, povezani s prepiri in s potrebo po ureditvi odnosov v družinskem krogu.

Močno prisotna je tudi potreba po osvoboditvi od vsega tistega, kar je že preživelo svoj namen v vašem življenju. V kolikor »imate nečesa dovolj«, je pravi čas, da si to priznate in poiščete boljše rešitve za prihodnost.

Dogajanje je lahko blagodejno, če ste le pripravljeni na dogovor. Pazite, da vas ne povleče v preteklost in v pretekle zamere. Te, za bogato obloženo mizo v družbi partnerja in družine, nimajo mesta.

V kolikor se boste zdaj vračali v pretekle izkušnje, se zlahka znajdete v vlogi žrtve. Težava z njo je predvsem v tem, da človek, ki je do sedaj popuščal, tega ne zmore več. Tisti, ki je bolj dominanten, v tem primeru hitro povzdigne glas ali roko, pa je spet prepir pri hiši.

V kolikor želite več izvedeti o odnosih in njihovi vlogi v astrologiji, vas povabim na brezplačni webinar, na katerem se bomo pogovarjali prav o odnosih in lepši prihodnosti, povezani z njimi. Prijavite se na povezavi tukaj in izberite svoj termin udeležbe.   

Se vidimo na webinarju!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Irena Stopar pravi:

  Kako preživljate Veliko noč? Vam je članek v pomoč?

  • ANDREJA GMEINER pravi:

   Hvala draga Irena za vse vaše zelo koristne nasvete.
   Tudi vam želim lepe velikonočne praznike.

   • Irena Stopar pravi:

    Draga Andreja,

    Najlepša hvala za komentar. Zelo sem vesela, da so vam moji nasveti v pomoč.

    Želim vam Vesele Velikonočne praznike!

  • Slavicazabukovnik pravi:

   Hvala lepa za prijazne nasvete/ namige, tudi vam vse dobro, Slavica.

 • ANA CIMERMAN ZUPANČIČ pravi:

  HVALA LEPA. ČISTO NA MOJO KOŽO. UPAM, DA BOM ZVOZILA ČEZ PRAZNIKE, BREZ TEŽKIH POGOVOROV. SE BOM POTRUDILA. 29.11.1943. – TUDI VAM ŽELIM LEPE PRAZNIKE. HVALA

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Ana,

   Najlepša hvala za komentar. Seveda, včasih je sicer potrebno nekaj truda, pa se kdaj ugrizniti v jezik, ampak verjamem, da je lahko Velika noč priložnost za prijetne odnose in vzpodbudno komunikacijo.

   Želim vam lepe praznične dni in same prijetne ljudi okoli vas.

 • Ivanka Anderlič pravi:

  Draga Irena,hvala za vse vaše koristne nasvete,vam pa želim lepe in sončne praznike! Prisrčen pozdrav!

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Ivanka,

   Hvala za lepe želje. Tudi vam jih vračam. Naj bo vaša Velika noč mirna in prijetna.

 • >