Sončni mrk v februarju 2017

Sončni mrk v februarju 2017 

Sončni mrk je pojav, ki ga ljudje opazujejo že tisočletja. Zaradi strahu pred neznanim, se je v podzavest zapisal kot nekaj zloveščega.

Sončni mrk v februarju 2017 se zgodi na 8° astrološkega znamenja ribi. V Sloveniji ga ne boste mogli opazovati, bo pa viden v Združenih državah Amerike.

Mrk na vas vpliva, če ga lahko opazujete ali ne. Njegovo moč lahko predvidite ob pogledu v svoj rojstni horoskop.

Kaj predstavlja Sončni mrk?

Sončni mrk se zgodi, ko se Luna in Sonce nahajata v konjunkciji (na isti stopinji in minuti istega astrološkega znamenja) in v neposredni bližini (konjunkciji) Luninih vozlov.

Nekaj dni pred in po mrku so na delu zelo močne energije. Čeprav jih nekateri ljudje čutijo kot poživljajoče, jih večina dojema kot nekaj slabega.

Pojavi se nemir, ljudje so manj tolerantni, hitreje vzkipijo, postanejo nasilni in se včasih brez razloga počutijo ogrožene s strani drugih.

Na dneve, ki jih zaznamuje Sončni mrk zato astrologi opozarjamo, da bodite bolj previdni. Bolj pogosto se pod temi vplivi lahko pojavijo prometne nesreče, naravne katastrofe in težave pri komunikaciji.

Ko Sončni mrk mine

Čas po Sončevem mrku je ugoden za začetke z novimi aktivnostmi. Zlasti, če Sončni mrk ugodno vzpodbuja delovanje, ki ga načrtujete, se je vredno odločiti za začetek po njem.

Nekaj dni po Sončevem mrku se namreč pojavi prvi sekstil in zatem še trigon med Luno in Soncem. To je ugoden čas za začenjanje z zadevami, za katere si želite, da bi rastle in se razvijale.

Mednje spadajo poslovne zadeve, novi projekti, selitev, nova partnerstva in ljubezenski odnosi, nove zaposlitve in podobno.

Hiša Sončevega mrka

Sončni mrk bo zaznamoval tisto hišo, v kateri se zgodi. V svoj rojstni horoskop vrišite stopinjo mrka, pa boste vedeli, kaj vas bo »zadelo«. Na področju hiše (določenem življenjskem področju) boste namreč njegov vpliv močno občutili.

To področje bo v naslednje pol leta zaznamovano z vzponi in padci. Še posebno pa boste Sončni mrk močno občutili, če se bo zgodil v konjunkciji s katerim od vaših planetov.

Sama pri načrtovanju svojih aktivnosti vedno uporabljam mrke, ki sestavijo tudi ugodnejše aspekte z mojimi natalnimi planeti. V praksi se je izkazalo, da le-ti dolijejo gorivo planetu, ki ga ugodno aspektirajo.

Pri uporabi pa bodite pozorni na dejstvo, da spadajo mrki med tiste astronomske, in na tem mestu astrološke, pojave, ki znajo biti naporni.

Česarkoli se boste lotili pod njihovim vplivom, ne more biti enostavno. Vmes se boste morali soočati tudi z zapleti. Le-ti pa vam bodo povedali, česa niste dovolj premislili ob načrtovanju vaših aktivnosti, da boste zadevo še izboljšali.

Sončni mrk in njegov ugoden vpliv

Sončeve mrke lahko razlagate tudi v povezavi z zvezdami stalnicami. Te so oddaljena Sonca, ki se nahajajo izven našega osončja, a močno vplivajo na vaš podzavestni in nezavedni svet.

Tokratni Sončni mrk se bo zgodil v konjunkciji z zvezdama stalnicama Skat in Situla iz ozvezdja vodnar.

Vodnar je namreč tisti, ki je prinesel vodo modrosti ljudem. Povezan je z nebeškim nektarjem in t.i. »živo vodo bogov«. Zelo ugodno lahko vpliva na vas, če iščete znanje in modrost.

V naslednjih šestih mesecih vas bo vzpodbujal, da se premaknete izven običajnega ritma in iščete družbo ljudi, ki vas navdihujejo, ne glede na hišo vašega horoskopa.

Pojavila se bo odlična priložnost, da sežete izven povprečja. Če se boste klicu odzvali, se bo v Univerzumu začelo dogajati nekaj čudežnega.

Višja sila bo posegla v vaše življenje in vam na pot pripeljala prave ljudi, ki vam bodo z veseljem predajali svoje znanje in vam pomagali, da razvijete najboljše potenciale v sebi.

Vpliv bo izjemo ugoden za vas, če vas zanima astrologija. Pri svojem raziskovanju sebe skozi astrologijo boste namreč lahko v naslednjih šestih mesecih izjemno hitro napredovali.

Prav ta Sončni mrk namreč pospešuje duhovne in okultne moči, dobre miselne sposobnosti in odkrivanje skrivnosti, ki ostanejo večini ljudi prikrite skozi vse življenje.

Pripravljam nekaj novosti za slušatelje Šole astrologije Astro, ki jih boste deležni ob zdajšnjem vpisu tudi vi. Vabim vas, da se nam pridružite tudi vi!

Datume lunacij in mrkov v letu 2017 boste našli na povezavi tukaj. ​

Aktualni letni horoskop za vsa astrološka znamenja boste našli na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

 • Franka pravi:

  Oj Irena.
  V natalni karti. Imam. Na 8° ribe, kirona. V 4 hisi- hisi doma.
  Vse to, kaj in zakaj, sem ozavestila. Delam na temu. Tudi intuitivna sem, zelo(pa ne da se hvalim). V malem casu. Lahko , (za dolocene vec)leto, spoznala toliko, res da lahko odprem prenekatero temo. Stojim za tem kar sem pridobila, vem tudi na konkretnem primuru utemeljit. Po astrol. Vedi? Kam bi morala pogledat, za preverit. Zadevo, kjero se nanasa na kirona(zdravljenje. Zdravilec,, moje 4. Hise. Moj osnovni dom)?
  Upam da nisem prevec zakvackala. Jaz namrec tako prehitevam. Na trenutke bi vso znanje pojedla. Ka dogaja se. Prihaja damo od sebe. Enostavno, razumem. Stvari so mi logicne. Veda ali ne. Znanstveno,dokazano ali ne. Vem,da se da. Tudi ce, me vcadih kdo, cudno pogleda. Berem tudi med vrsticami(zal tako je). Uf sem zasla. Upam da sem,bila dovolj jasna. Ce ne bova podebatirali, tako da razlozim moje prehitevanje. Lep dan ?

  • Irena Stopar pravi:

   Franka, hvala za vaš komentar. Glede na to, kar ste zapisali, lahko pod vplivom Sončnega mrka pričakujete dogajanje na področju 4. hiše (dom, družina, odnosi z družinskimi člani ipd.). V naslednjih mesecih se lahko pojavi občutek, da so družinski člani nehvaležni. Takrat je dobro premisliti, ali jim niste v preteklosti dajali občutek, da vas lahko “izžamejo” in zdaj zato pretirano pričakujejo pozornost ali darežljivost od vas. Lahko vas preprosto zgrabi želja, da bi se preselili nekam, kjer bi se bolje počutili, ali pa si preuredili bivalno okolje. Odvisno, kaj se še drugega godi v vašem rojstnem horoskopu in prognostičnih horoskopih.

   Poznam občutek, ko “bi vse znanje pojedla”. Pri astrologiji je tako, da je na začetku vse novo in zanimivo. Ljudje prepogosto pozabljajo, da mora znanje včasih malo “odležati”, preden ga lahko uporabite. Kasneje pa ga je najbolje uporabiti prav v konkretnih življenjskih primerih in se z njegovo pomočjo bolje odločati za (še bolj) srečno prihodnost.

   Nekateri ljudje res še vedno čudno gledajo na astrologijo, ampak vse več je tistih, ki so se nehali spraševati, ali je znanost ali ne. Ko jo začnejo pravilno uporabljati, sami na svoji koži ugotovijo, kako koristna je lahko. 🙂

   Lepo nedeljo si naredite! 🙂

 • >