Sončev mrk februar 2018

Sončev mrk v februarju 2018 – Ustvarjalnost in nove ideje

Sončev mrk v februarju 2018

Ustvarjalnost in nove ideje

Lunin mrk, ki se je zgodil ob koncu prejšnjega meseca, vam je prinesel ogromno energije, ki se je razpršila čez ves planet. Mnogim posameznikom pa pustila pečat tako sreče kot žalosti in depresije.

Pokazati bi se moral vzrok, zaradi česar vam je v preteklosti šlo nekaj narobe, saj po polni luni in Luninem mrku na plan pridejo zadeve, ki praviloma potrebujejo še kakšen popravek smeri oz. spremembo.

Sončev mrk v februarju, ki se bo zgodil v naslednjem tednu, v sebi nosi močno podporo  akciji in transformaciji (popolni preobrazbi).  Vzpodbuja tudi ustvarjalnost in prebliske v obliki novih zamisli.

Prazna luna ali mlaj in Sončev mrk v februarju

Sončev mrk se vedno zgodi na prvo Lunino meno, ki jo imenujemo prazna luna ali mlaj. Sonce in Luna sta takrat v konjunkciji in s tem predstavljata nove začetke. Po konjunkciji se v njej nakopičena energija začne sproščati.

Iz meseca v mesec v vaše življenje Sonce in Luna ob mlaju prinašata nepopisan list papirja. Nanj vse do naslednjega mlaja ustvarjate ali premikate nekaj novega v svojem življenju. Tokrat se hkrati zgodi tudi Sončev mrk, zato je čas še pomembnejši za vas.

Običajne Lunine mene trajajo malce manj kot mesec dni. Mrki pa so veliko močnejših od njih, zato lahko pričakujete, da boste vpliv tokratnega Sončevega mrka čutili vsaj šest mesecev. Verjetno še dlje.

Pred leti sem nekje prebrala približno takšno misel:

Predstavljajte si Lunine mene in mrke kot dramo. V njej prazna luna ali mlaj predstavlja naslednjo sceno, mrki pa naslednje dejanje v drami.

Z njo se še kako strinjam. Avtorja pa si, žal, nisem zapomnila.

Sončev mrk Sončev mrk v februarju se zgodi v vodnarju

Tokratni Sončev mrk se bo zgodil v četrtek, 15. februarja 2018 v poznih večernih urah na 27° vodnarja. V Sloveniji ne bo viden, a ga bomo mnogi zelo močno občutili.

Zanj veljajo podobna opozorila kot sem jih dodala že pri Luninem mrku iz januarja. Napetost je še vedno močna, a čaka, da jo izkoristite kot pozitivno silo za spremembe. Pri tem pa ne pretiravajte, ker se zdaj lahko hitro pojavi izgorelost. 

Še vedno velja tudi zapisano ob lanskem poletnem Sončevem mrku. Zdaj se bo pokazalo, kje ste zgrešili in kaj je potrebno izboljšati za uresničitev vaših načrtov, želja in sanj. 

Najmočneje boste njegov vpliv opazili, če imate Sonce ali Luno postavljena na 27° vodnarja ali nekaj stopinj orbisa od te stopinje. Zelo podobno se vam bo godilo, če se tu v vašem rojstnem horoskopu nahaja kateri koli drug planet.

Močan vpliv bo imel ta Sončev mrk na vas tudi, če imate v katerem koli astrološkem znamenju postavljen kateri koli planet ob koncu katerega koli znamenja. Torej, nabor možnosti, da vas »zadane«, je kar precejšen.

Kako veste, da Sončev mrk v februarju deluje na vas

V kolikor ste običajno občutljivi na Lunine mene, še zlasti na mlaj, je verjeti, da vsak Sončev mrk močno občutite. Vi že veste, da si morate na ta dan vzeti več počitka in aktivnosti načrtovati tako, da ne bo olja na ogenj prilivala še časovna stiska.

Sicer pa lahko na dan mrka ali že nekaj dni prej in za njim, občutite napetost, občutek nemoči, glavobol, slabo voljo, hitrejše izbruhe in celo depresivna stanja. V pozitivnem smislu pa mrk lahko prinaša občutek vsemogočnosti, polno energije in dobro voljo.

Lahko prinaša ogromno dobrega v vaše življenje. Čeprav pod napetostjo to težko verjamete, se ozrite čez nekaj mesecev nazaj na to obdobje. Opazili boste, da je pomembno vplivalo na vas, če boste le dovolili spremembo v sebi.

Energija, ki se zdaj kopiči z neba, je močna in ne prizanaša skoraj nikomur. Morda na vas ta Sončev mrk res ne bo vplival. Obstaja pa velika verjetnost, da boste srečali nekoga, ki se bo čudno vedel ali tožil pod njegovim vplivom. Bodite prizanesljivi do te osebe.

Sončev mrk v februarju prinaša originalnost in ustvarjalnost

Po osnovni naravi imamo ljudje radi stabilnost in občutek varnosti, četudi sta včasih lažna. Zato se radi upiramo novostim. Zdajšnji Sončev mrk pa ima nalogo odkriti takšne zanke in vas popeljati v novo življenje.

Sončev mrk v februarju je tesno povezan s kreativno energijo (ustvarjalnostjo). V kolikor že nekaj časa želite nekaj spremeniti ali narediti drugače, je zdaj odličen čas zanje. Zdaj se pojavljata originalnost in ustvarjalnost, s katerima lahko svoje želje in načrte uresničite.

Mrki radi morajo narediti prostor za nekaj novega. Zato radi nekaj starega odnesejo. Bodite pozorni, če se vam začnejo pojavljati občutki, prebliski in nenadne zamisli. Še zlasti, če so povsem drugačni od vašega običajnega načina razmišljanja.

Želim vam, da bi zmogli prepoznati sporočila Sončevega mrka in uporabili njegovo ustvarjalno energijo za (še) lepše življenje. Začnete lahko z mojo knjigo, v kateri so Lunine mene in mrki natančno opisani

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>