V astrologiji Saturn predstavlja omejitve

Retrogradni Saturn in njegove lekcije iz preteklosti

Retrogradni Saturn in njegove lekcije iz preteklosti

Saturn je zelo počasen planet, zato njegov vpliv čutite dolgo časa. Njegov namen je osvetliti nekaj v vašem življenju in vas toliko časa držati na mestu, dokler tega, kar vam ne koristi, ne preobrazite.

S svojim gibanjem skozi zodiak ponuja razumevanje kaj potrebuje vašo pozornost in katere na(d)loge je potrebno razrešiti, če želite biti srečni in uspešni.

Sam po sebi Saturn prinaša omejitve, razočaranja, ovire in celo depresijo v vaše življenje. Seveda je to splošen pogled nanj in njegovo delovanje.

V resnici v praksi opažam, da Saturn predvsem opozarja na tisto, kar je mogoče spremeniti in vas nato vodi do več sreče, razumevanja in uspeha.

Retrogradni Saturn v rojstnem horoskopu

V rojstnem horoskopu je ob njegovem simbolu zapisan še »R« ali »Rx«, ki sta najbolj običajni oznaki za retrogradnost. Če imate v svojem rojstnem horoskopu tak zapis, ste rojeni z retrogradnim Saturnom.

Retrograden jo večkrat zagode prav ljudem, ki se zadev lotevajo z neučakanostjo in težko obstanejo pri eni zadevi toliko časa, dokler je ne rešijo. Še zlasti boste tokom celega življenja morali večkrat ponavljati njegove lekcije, če ste rojeni z retrogradnim Saturnom.

Retrogradni Saturn v letu 2016

Saturn bo tokrat retrograden od 25. marca do srečnega 13. avgusta 2016. Gibal se bo od 16° strelca do 9° strelca. Kaj to pomeni za vas in vaše življenje?

Poglejte v svoj rojstni horoskop in ugotovili boste skozi katero hišo bo Saturn v tem času prehajal. Ta hiša oz. življenjsko področje, povezano z njo, bo »na udaru«.

Če Saturn hkrati sestavi še katerega koli od aspektov z vašimi natalnimi ali drugimi planeti, ste odličen kandidat za preobrazbo. Česa? Brez temeljitega vpogleda v vaš horoskop vam tega ne morem povedati.

Retrogradni Saturn je po mojem mnenju najbolj karmični od vseh planetov. Če ste rojeni z retrogradnim, imate nekaj dodatnega dela ali pa reciva temu priložnosti, da odplačate kakšen karmični dolg. V sebi združuje lekcije preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Iz preteklosti v sebi nosite nekaj, kar ste imeli priložnost preobraziti, pa takrat niste imeli znanja, moči, energije ali volje zanj. Sedaj, prav v tem trenutku imate možnost ozavestiti, razumeti, nato pa narediti nekaj drugače.

Vaša prihodnost bo lepša, ker se vam ne bo potrebno ukvarjati z neko na(d)logo. Lahko se vam zgodi, da boste Saturna prav vzljubili. Saj veste, da vse, kar dovolj dolgo ponavljate, postane navada. Tako kot umivanje zob zjutraj. Navade Saturn podpira.

Kako sva s Saturnom postala najboljša prijatelja

Naj vam povem kaj se je zgodilo meni. V rojstnem horoskopu imam retrogradnega Saturna v ovnu, znamenju njegovega izgona. Gre za eno najbolj nezaželenih postavitev. Vse življenje sem se upirala tradiciji in zadevam, ki so se mi zdele težke oz. so mi jih vsiljevali drugi.

Pred leti sem pristala na točki, ki ji rečem »dno«. Dobesedno. Vse, kar je bilo možno, je šlo narobe. K sreči sem razumela astrologijo in možnosti, ki so mi bile na voljo. Ni bil ravno rožnati čas zame, vendar sem se začela intenzivno učiti prav Saturnovih lekcij.

Sprva mi je bilo zelo težko in raje bi skočila v kak prepad kot se uklonila planetu omejitev. Ampak, sčasoma sem se vdala v usodo. Skoraj takoj zatem so se začele zadeve premikati v pravo smer. Takoj, ko sem se prenehala upirati Saturnovim naukom, sem prejela znanje, podporo in razrešitev vseh spon, ki so me držale na mestu.

Verjemite, da ni bilo prijetno. Ampak, zdaj, ko si domišljam, da so glavne lekcije za menoj, si želim, da bi se že prej lotila temeljite preobrazbe in naredila, kar je vladar karme od mene zahteval.

Nikar z glavo skozi zid

Trdno sem prepričana, da podobno lekcijo in nagrado prinaša tudi vam. Samo nehajte se upirati in ne poskušajte iti z glavo skozi zid. Pretrd je in tam, kjer ga je postavil Saturn, tudi preširok in tako trdno zgrajen, da na silo ne boste prišli skozi. Ostala vam bo le razbita glava in morje težav, ki bodo iz dneva v dan rojevale nove in nove.

Bodite gladki in upogljivi. Ustavite se, ko je jasno, da ne morete napredovati kot si želite. Priznajte si, da ne zmorete vsega. Četudi kdaj nimate volje ali imate občutek, da ne naredite dovolj, poskrbite, da boste opravili, kar vam je naloženo. Tako ali tako ste si večino nalog naložili sami. Nasmejte se novemu dnevu in mu pomahajte v slovo, ko se odpravite v posteljo.

Predvsem pa si v takšnem obdobju dovolite dovolj počitka, da boste sveži in sposobni opraviti s tistim delčkom sebe, ki vam nagaja, predstavlja pa ga Saturn. Pri Saturnovih na(d)logah pomagajo še raztezne vaje. Ne pretiravajte! Samo do točke, ko vas telo še ne boli. Pojdite na sprehod in omejite čas sedenja na nujno.

Za nameček vam lahko zagotovim, da so Saturnove nagrade najlepše. Veliko lepše od Jupitrovih, ker so trajne. Se še spomnite zadnjega izpita pred maturo ali diplomo? Ko ste ga opravili, ste opravili s šolo. Podobno lahko v času retrogradnega Saturna uspešno opravite kakšen življenjski izpit.

V komentarju mi povejte kako čutite Saturnov vpliv v vašem življenju. Kako se borite z njim ali se mu morda uklanjate? Sta s Saturnom že postala najboljša prijatelja?

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
>