Merkur se obrača retrogradno

Retrogradni Merkur v Tehtnici

Retrogradni Merkur v Tehtnici

Merkur je ponovno retrograden. V tem ćasu boste prejeli priložnost, da se obrnete vase in pri sebi razčistite kaj boste počeli v prihodnje. Še boljša novica je, da tokrat zadnjič v tem letu.

Čas retrogradnega Merkurja vam narekuje previdnost predvsem v prometu, pri komunikaciji in pri nakupih. Pojavljajo se zastoji in nepredvideni preobrati. Takšni, ki jih do sedaj niste zmogli ali želeli opaziti ter razrešiti.

Tokrat bo Merkur potoval v navidezno obratni smeri vse do 9. oktobra. Njegov vpliv boste najmočneje čutili, če ste rojeni v prvi polovici katerega koli astrološkega znamenja ali imate tam postavljenega katerega koli od planetov. Največ preglavic bo povzročil tehtnicam, ovnom, rakom in kozorogom.

Merkur pa v svojem retrogradnem gibanju ni vedno le slab. Takšen se zdi, ker smo ljudje vajeni hiteti in si ne vzamemo časa za pomemben premislek o sebi, o svojih odnosih in o svojih življenjskih smernicah. Zato bom tokratni prispevek posvetila predvsem pozitivnemu delovanju ali morda izplenu tega pregovorno slabega časa.

Čas za premislek

Omenila sem že, da se je zdaj dobro ustaviti in premisliti o svojih načrtih. Retrogradni Merkur to podpira in daje izjemno dobre rezultate vsem, ki to storijo. Preglejte svoje želje, cilje, načrte, strategije in urnike.

Premislite, ali morate vse narediti natančno tako kot ste si zamislili. Skoraj zagotovo boste spoznali, da lahko nekaj spustite, nekaj pa spremenite ali vsaj prilagodite. Življenje teče hitro, vendar je zdaj čas, da se ustavite, preden delujete.

Bodite odprti za nove zamisli in na silo ne vztrajajte pri preživetem. Ta čas je namen odpiranju tistemu, kar bi radi spremenili in tistemu, kar si želite zaživeti. Le ena samcata dobra ideja vam lahko spremeni ali olajša življenje.

Resda se zdaj ni dobro odločati o novih zadevah in sklepati novih dogovorov. A zdaj lahko pregledate dosedanje dogovore in načrte ter jih po Merkurjevem obratu v direktno smer spremenite tako, da vam bodo bolj ustrezali.

Generalno čiščenje

Da, prav ste prebrali. To je čas za generalno čiščenje vašega podstrešja med obema ušesoma. Poglobite se v vse tisto, kar vam škoduje ali vas jezi. Nato se postavite zase in za vedno opravite z zadevami, ki vam grenijo življenje.

Vem, da tega ni lahko narediti, zlasti, če se z nečem spopadate že vrsto let, celo desetletij. Ampak v zagovor vam povem, da ne poznam nikogar, ki je to storil, in bi mu bilo kasneje žal. Vsaj dolgoročno ne.

Vrnite se v stare dni

Poznate me že dovolj dobro in veste, da ne priporočam »valjanja v starih vzorcih«. Te je potrebno čim prej predelati in pustiti preteklost za seboj. Opravite s tem zdaj, če še niste.

Tokrat govorim o dobrih starih časih, ko ste naredili nekaj dobrega, vznemirljivega, osrečujočega ali norega. Takšnega, ki vas je osrečilo in vam prineslo več lepega v vaše življenje.

Premislite, ali bi lahko nekaj od tega ponovili ali uporabili v naslednjih mesecih. Ne še zdaj. Zdaj premišljujte in naredite dober načrt. Ampak, ko se začne Merkur ponovno gibati v direktno smer, se lahko pojavi odlična prilika za delovanje.

Retrogradni Merkur vam lahko prinese vrsto težav, če ne prisluhnete njegovim napotkom. Ko se končno uskladite z njegovim naravnim ritmom, lahko z njegove strani prejmete priložnosti za rast in razvoj v smeri, o kateri danes le še sanjarite.

Vam je bilo zapisano všeč, morda v pomoč? V komentarju mi povejte kaj ste izvedeli koristnega zase in prispevek delite s prijatelji!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

  • Irena Stopar pravi:

    Želim si, da bi vam bili prispevki, ki jih pripravljam za vas, v pomoč. Povejte mi ali vam je bilo zapisano všeč. Kaj ste izvedeli koristnega zase? Le tako vam lahko dam dodaten namig ali vaše mnenje upoštevam v katerem od naslednjih prispevkov.

  • >