merkur se vrača v raka

Retrogradni Merkur se vrača v raka

Iz leva v raka

Merkur se je 8. julija 2019 obrnil retrogradno na začetku znamenja lev. Počasi navidezno potuje nazaj po svoji orbiti. 19. julija se na svoji poti premakne iz astrološkega znamenja lev nazaj v znamenje rak. 

V kolikor ste do tega trenutka še čutili samozavest in zahtevali ali pričakovali, da vam drugi verjamejo na prvo besedo, se boste odslej znašli v stiski, ko vas ljudje ne bodo več poslušali ali razumeli v hipu. 

Zdaj se komunikacija obrača navznoter. Ne le to. Vse, kar poveste, mora biti precej bolj nežno in blago. Ljudje vas bodo najbolje razumeli, če bodo lahko začutili vaše besede. Avtoriteta zdaj prinaša strah in obrat stran od vas. Nežnost pa ustvarja čudeže. 

Retrogradni Merkur

O retrogradnem Merkurju pogosto pišem na tej in mnogih drugih straneh ter medijih, zato ste se njegovih opisov morda že nasitili. V kolikor vam je glavni opis ušel, več preberite v članku, namenjenem samo retrogradnemu Merkurju

Na hitro ponovim, da je to čas, ko ni dobro začenjati z novimi zadevami, kupovati naprav za komunikacijo in gibanje. Posebno pozornost pa si zasluži promet. Če začutite utrujenost ali nepozornost, ustavite, se na hitro sprehodite ali osvežite in šele zatem nadaljujte pot. 

Retrogradni Merkur po mrkih

V juliju sta se zgodila Sončev in Lunin mrk. Pridružil se jima je retrogradni Merkur. Čeprav so mrki za nami, ne mislite, da več ne delujejo. Vpliv mrkov je čutiti zelo dolgo časa. Večina je na delu leto dni, a jih lahko čutite tudi več let. Bolj podrobno o tem vam razložim v tečaju o mrkih

Zdajšnji retrogradni Merkur v istem znamenju, kot nosi mrke, prinaša posebno pozornost družini in družinskim zadevam. Sem spadajo tudi družinski odnosi, v katerih lahko prihaja do napetosti, če obstaja pri vas doma še karkoli nerazrešenega. 

V ospredje prihaja tudi občutljivost. Tisto, kar je resnično pomembno za vas, rabi pozornost. Predvsem premislite o potrebah. V kolikor zdaj niso zadovoljene, se v vaši notranjosti lahko zaneti čustveni vihar, ki bo prinesel vrsto razočaranj, če tako ostane predolgo. 

Morda bi se radi preselili, pa nikakor ne gre. Nič ne de. Počakajte. Zelo verjetno boste ugotovili, da potrebujete drugačen dom kot ste si želeli do sedaj. Ali pa morda finančno ne gre skozi nekaj, kar ste izbrali, pa boste zatem našli nekaj primernejšega. 

Merkur v direktnem gibanju

Merkur se bo obrnil direktno 1. avgusta na 23° raka. Bodite pozorni na dneve okoli obrata, saj se zgodi v tesni konjunkciji mrka (skoraj na istem mestu kot Sonce Luninega mrka). V leva pa se bo planet komunikacije ponovno premaknil šele 11. avgusta. 

V kolikor imate možnost, si do sredine avgusta privoščite počitnice. Pri delu in vsakodnevnih zadevah predvsem poskrbite za tisto, kar je napol urejeno. Z novimi zadevami pa počakajte, da bo Merkurjeva energija ponovno stabilna. 

Marsikdo se bo zdaj zaganjal in poskušal nekaj premakniti, a bodo stvari praviloma padale v vodo. Če se boste iz tega česa novega naučili, kar pojdite proti novi lekciji. Za večino pa velja, da ne boste ničesar zamudili, če boste zdaj upočasnili svoj ritem. 

Kajti planeti vam kažejo le naravni ritem, po katerem živi narava. Prinaša čas akcije in čas počitka ter sprostitve, ob katerih si naberete novih moči. Ne verjamete? Zagotovo sami veste, da ste spočiti veliko bolj uspešni in zadovoljni, zato upoštevajte vsaj del "navodil za srečo z neba". 

Zakaj se vedno ne zgodi kot piše?

Splošni napotki so splošni. Četudi se potrudim vsak teden izbrati najmočnejši vpliv, se lahko vam dogaja drugače. Zavedajte se, da imate unikaten rojstnih horoskop. Zato se včasih zgodi, da je v vašem življenju najbolj pomembno nekaj drugega kot večini drugih ljudi. 

Prav zato astrologijo poučujem tako, da znanje lahko uporabite v svojem življenju zase ali za profesionalno uporabo. V kolikor želite vedeti več o mrkih in v tem času tudi o retrogradnem Merkurju, vas povabim v tečaj Skrivnostni svet Luninih men in mrkov. Morda še ne veste, ampak udeležence tečaja vedno znova razvajam s presenečenji. 

Tokrat boste kot bonus za vpis do vključno 25.7.2019 prejeli povabilo na poseben webinar samo za člane tečaja. Na njem se bomo pogovarjali o vaših primerih, odgovarjala bom na vaša vprašanja in za nameček še malce drugače razložila tokratni vpliv mrkov in Merkurja

Vpis v tečaj Skrivnostni svet Luninih men in mrkov poteka. Uredite ga na povezavi tukaj.  

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Zinka Poštrak pravi:

  meni so crknile rolete, pa printer nekaj šteka, s sinom bi skoraj počilo, če se jaz ne bi ugriznila v jezik, računalnik mi je zdrknil z nosilca skoraj na tla, pa sem ga ujela, spala bi po cel dan in noč, ne da se mi telovaditi, vrata so se snela na omari, itd. lp Zinka

  • Irena Stopar pravi:

   Zinka, hvala za komentar.

   Ja, žal se v času retrogradnega Merkurja godijo takšne zadeve. Moram pa povedati, da sem navdušena, da ste se uspeli “ugrizniti v jezik”, ker tega marsikdo ne zmore.

   Po Merkurjevem obratu se lahko še nekaj časa zadeve kopičijo, ampak se bodo začele razreševati. Pa tudi energije bo več. Zdržite!

 • Irena Stopar pravi:

  Kaj se dogaja pri vas?

 • >