Retrogradni Merkur povzroča težave v prometu, pri komunikaciji, pri nakupih in še kje.

Merkur je spet retrograden – pazite, kaj počnete!

Merkur je spet retrograden – pazite, kaj počnete!

Merkurja v astrologiji uvrščamo med osebne planete. Zato močno vpliva na osebno življenje posameznika. Na tisti del, ki ga čutimo pri vsakodnevnih aktivnostih.

Merkur je najmanjši in najhitrejši planet našega osončja. Nahaja se blizu Sonca. V horoskopu ga boste vedno našli v znamenju Sonca, enega prej ali za njim. Zato ga tudi v astrologiji tako pogosto najdemo retrogradnega kar nekajkrat letno.

Tokrat se retrogradno obrne 19. maja 2015 na 13° dvojčka, znamenja, ki mu vlada. Retrograden bo ostal še vse do 11. junija, ko bo prispel na 4° dvojčka. Zato v tem času pozornost na zadeve, ki jim vlada, ni odveč. Naj jih na kratko osvetlim.

Merkur je po naravi vladar gibanja, nakupov, komunikacije in podobnega. V času, ko se giblje retrogradno, pri njegovih aktivnostih povzroča kar precej težav.

Na poti

Če se odpeljete na izlet in pristanete v nekem drugem kraju, kot ste sprva načrtovali, vam verjetno ne bo žal, da ste videli nekaj novega. Kadar pa vam jo zagode na cesti zaradi prometnih nesreč ali prometnih zamaškov, boste verjetno manj dobre volje. V tem času se odpravite prej na pot in poslušajte prometne informacije. Za vsak slučaj si poglejte še, kje bi lahko zavili na stransko pot, če se promet ustavi.

Nakupovanje

Pri nakupih bodite pozorni. V tem času kupujte, kar res potrebujete in v akcijah. Presenečeni boste, kako poceni lahko kupujete kvalitetne stvari v tem času. Pa vendar ni odveč opozorilo, da v času retrogradnega Merkurja radi zapravimo več, kot bi sicer. Zato si naredite seznam načrtovanih nakupov in ostanite pri njem. Tovrstna praksa je sicer zelo dobrodošla za zmanjšanje mesečnih izdatkov. V času retrogradnega Merkurja pa bi morala postati pravilo.

Pogodbe in dogovori

Zelo pozorni bodite tudi pri podpisovanju pogodb in dogovorov. V tem času se zna zgoditi, da boste pogodbo slabo prebrali. V njej pa bo člen, s katerim se pri zdravi pameti ne bi strinjali. Ne gre za vaše neznanje. V času retrogradnega Merkurja smo pač bolj nepazljivi in površni. Cena zanju pa zna biti višja, kot bi jo želeli plačati.

Komunikacija

Pri sporazumevanju bodite posebno pazljivi. Lahko se zgodi, da boste čudno gledali druge, kaj vam pravijo. Ali pa se boste počutili popolnoma nerazumljene. V tem času je to normalno in vzemite vse skupaj kot priložnost za učenje boljše komunikacije. Če nečesa ne razumete prav dobro, sprašujte, dokler ne dobite odgovora, ki ga razumete. V kolikor drugi ne razumejo, bodite potrpežljivi in preoblikujte stavek tako, da jim bo postalo jasno, o čem govorite.

V šolskih klopeh

Čas je ugoden za opravljanje izpitov in testov, ki jih do sedaj niste mogli opraviti. Te novice bodo posebno veseli učenci in študenti, ki so se pridno učili. Pa tudi njihovi učitelji. Morda bodo slednji v tem času tudi nekoliko bolj »mehki« in popustljivi.

Karkoli tokratni retrogradni Merkur prinaša vam, nikar se ne prestrašite. Bodite pozorni in naredite svojih 100%. Prišel bo čas, ko vam bo vladar komunikacije zagotovo bolj naklonjen.

Bi radi sproti prebrali o dogajanju na nebu? Naročite se na brezplačne e-novice!

[Form id=”86″]

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
  • […] Merkur je spet retrograden – pazite, kaj počnete! 19.05.2015 […]

  • >