Poletni Solsticij – Astrološki vpliv

Poletni Solsticij – Astrološki vpliv

Poletni Solsticij – najdaljši dan, najkrajša noč

Poletni Solsticij naznanja začetek astronomskega poletja, ki ga spremlja zaključek šolskega leta. Ljudje se začnejo približevati sebi in svojim najdražjim, saj se pod vplivom Sonca v raku močneje zavedajo pomena družinskih vezi.

Vsako leto, ko Sonce vstopi v raka, natančneje na 0° raka, praznujemo poletni Solsticij. To je čas Sončevega obrata, ko je na naši (severni) obli dan najdaljši in noč najkrajša. Dnevi bodo odslej krajši, noč daljša. 

Naši predniki so na poletni Solsticij praznovali kresno noč. Prižigali so ogenj, hodili po žerjavici in se veselili pozno v noč. Ob toplih večerih se pojavijo tudi kresničke, drobna svetla bitja, ki vzpodbujajo optimizem in blaga čustva.

Poletni Solsticij se zgodi v znamenju rak

V petek, 21. junija 2019 ob 17:54 vstopi Sonce v astrološko znamenje rak. To je trenutek, ko se zgodi poletni Solsticij. Za znamenje rak je značilna predvsem nežnost, čustvenost, občutljivost in močna povezanost z domom in družino.

Njegove nezaželene in pogosto označene kot »slabe« lastnosti so predvsem pristranskost, hitra užaljenost in muhavost, ki se jim zlahka pridruži še sebičnost. Vse to, ker znamenje rak vse vzame osebno in močno občuti na podzavestnem delu sebe.

V raku se zdaj nahajata še Mars in Merkur. Poleg njiju tudi Severni Lunin vozel in v trenutku obrata še Fortuna – arabska točka sreče. Zaradi bližine Luninega vozla, sta tik pred nami Sončev in Lunin mrk.

Poletni Solsticij in Luna

Luna je vladarica raka. Njen vpliv na znamenje rak prinaša občutljivost in dovzetnost za dogajanje v neposrednem okolju. Ker ta vpliv na poletni Solsticij čutimo prav vsi, se znate tudi vi v tem času bolj raznežiti kot običajno, četudi niste rojeni s Soncem v raku.

Poletni Solsticij se zgodi z Luno v vodnarju. Ob tem zapušča trigon z Venero in sekstil z Jupitrom, obema benefikoma (dobrotnikoma zodiaka). Pod njunim vplivom v sebi nosi občutek nenavezanosti in blagodejno energijo novega obdobja pred nami.

Petek bo za  marsikoga prijeten. Precej bolje bodo zadeve tekle v soboto, ko Luna sestavi trigon s Soncem. To je ugoden čas za druženje in ustvarjanje bližine. Čemurkoli poklanjate pozornost, bo zraslo v nekaj čudovitega.

Še zlasti je primerno za spoznavanje sebe in osebnostno preobrazbo, a tudi druženje. Če imate namen pripraviti piknik ali se skupaj z otroci ali drugimi družinskimi člani poveseliti, je zdaj še kako primeren čas.

Poletni Solsticij in povezava s Sončevim mrkom

Severni Lunin vozel v raku že zdaj napoveduje Sončev in za njim še Lunin mrk. Zanimivo je, da se bo Sončev mrk zgodil blizu Fortune (arabske točke sreče) horoskopa poletnega Solsticija. Lunin mrk pa se bo zgodil natančno med Marsom in Merkurjem poletnega Solsticija.

Čas je zelo ugoden za vse, ki poskušate razumeti sebe in druge. Veliko bo razmišljanja, katere so ugodne aktivnosti, ki prinašajo prijetne odnose v družinskem krogu. Dovolj pa bo tudi priložnosti za posvečanje sebi.

Poletni Solsticij nam daje misliti, da je pred nami zanimivo poletje. Takšno, ki ponuja vrsto priložnosti za osebno rast, usklajevanje svojih potreb in želja z domačimi in vrsto preobratov, ki vas lahko vodijo do več sreče in uspeha v življenju ali pa vam življenje obrnejo na glavo. Odvisno je le od vas. 

Kakšne so vaše potrebe in kako jih je mogoče čim bolj enostavno zadovoljiti, piše v vašem rojstnem horoskopu v poglavju o Luni in Veneri. Rojstni horoskop naročite na povezavi tukaj. Nase in na svoje življenje z njegovo pomočjo poglejte z nevtralnimi očmi.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Kaj pravi rojstni horoskop o vas?

Mnogo ljudi se vrti v začaranem krogu razočaranj, ker v njih živi delček, ki jim povzroča težave. S pomočjo rojstnega horoskopa boste spoznali svoje talente, prednosti in vrline. Kar vam povzroča težave, boste lažje razumeli in spremenili. Bodite pogumni in si naredite lepše življenje sami s pomočjo vašega rojstnega horoskopa.

>