astrološki tečaj Poudarjeni planeti v horoskopu z astrologinjo Ireno Stopar

Planeti v astroloških znamenjih

Planeti v rojstnem horoskopu so vedno postavljeni v enem od astroloških znamenj. Od tega, kje ležijo vaši, je odvisno, kako boste doživljali sebe in življenje okoli vas.

Sonce v znamenju Oven

Ljudje s Soncem v znamenju Ovna se veselijo vsakega izziva. Radi so v gibanju, vedno prvi in neodvisni. Že ob sami misli na sodelovanje z drugimi jih spreleti srh in komaj čakajo, da se znajdejo v neodvisnem, novem okolju. 

Sonce v znamenju Bika

Ljudje s Soncem v znamenju Bika so umirjeni. Lotijo se praktičnih nalog in so sposobni vztrajati pri njih tudi ko že vsi drugi obupajo. Težko jih boste prepričali le, naj se lotijo nečesa novega ali naredijo nekaj na povsem nov način. 

Sonce v znamenju Dvojčka

Ljudje s Soncem v znamenju Dvojčka so radovedni, nemirni in hitro prilagodljivi. Potrebujejo mnoga zanimanja, saj jih vsaka stvar začne zelo hitro dolgočasiti. Brez sporazumevanja z drugimi jih življenje duši. 

Sonce v znamenju Raka

Ljudje s Soncem v znamenju Raka so močno navezani na svojo družino in na svoje »korenine«. So zvesti, predani in zelo čustveni. So naravni vzgojitelji in hitro začutijo potrebe drugih ljudi. Vse jemljejo zelo osebno in včasih zgradijo zid.

Sonce v znamenju Leva

Ljudje s Soncem v znamenju Leva so zelo ponosni nase in na svoje dosežke. Želijo biti prepoznani, priznani in cenjeni. Vedno morajo izstopati. Vse, kar počnejo, morajo ožigosati z lastnim pečatom. Po srcu so plemeniti, romantični, zaljubljeni v dramo.

Sonce v znamenju Device

Ljudje s Soncem v znamenju Device so po srcu skromni, preprosti in ponižni, zato se običajno najbolje počutijo v ozadju. Imajo oster analitičen um in ostro oko za podrobnosti. Pomanjkanje samozavesti pogosto skrijejo za svojimi sposobnostmi.

Sonce v znamenju Tehtnice

Ljudje s Soncem v znamenju Tehtnice hrepenijo po ravnotežju in prijetnih odnosih z drugimi ljudmi. So taktni in diplomatski. Želijo se izogniti sporom, prepirom in neenotnosti. Svoje cilje dosežejo s svojim šarmom in diskretnostjo. 

Sonce v znamenju Škorpijona

Ljudje s Soncem v znamenju Škorpijona so tihi, skrivnostni in občutljivi. Do vseh, ki jih dobro ne poznajo, so previdni in nezaupljivi. So posesivni in pogosto ljubosumni na kogarkoli ali karkoli, ki ga začutijo kot grožnjo svoji navezanosti na ljubljeno osebo.

Sonce v znamenju Strelca

Ljudje s Soncem v znamenju Strelca ljubijo potovanja, gibanje, spremembe in spoznavanje novih ljudi. Zdi se jim, da je potovanje ena sama pustolovščina, ki jo je potrebno v čim večji meri doživeti. Ne prenesejo ustaljenosti in rutine.

Sonce v znamenju Kozoroga

Ljudje s Soncem v znamenju Kozoroga so resni, disciplinirani in zelo ambiciozni. Mnogi se odrečejo srečnemu zasebnemu življenju, da dokažejo, kako so uspešni in prizadevni. Svoje cilje dosegajo počasi, a z gotovostjo. 

Sonce v znamenju Vodnarja

Ljudje s Soncem v znamenju Vodnarja ljubijo svobodo. Velike težave imajo v tesnih odnosih, sploh kadar je partner ljubosumne ali posesivne narave. So veliki uporniki, ki so prepričani v svoje ideale. Glavno besedo v njihovem življenju ima njihov razum.

Sonce v znamenju Ribi

Ljudje s Soncem v znamenju Ribi so zelo nežni in ljubeznivi. So čustveni, nagnjeni k umetnosti, glasbi in bogati domišljiji. Z eno besedo bi jim lahko rekli, da so sanjači. Svoje misli težko v zunanjem svetu težko izrazijo. Z drugimi sočustvujejo.

Luna, Merku​r, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Plutov v znamenjih

Poleg Sonca, se v vseh astroloških znamenjih lahko nahajajo tudi ostali planeti. Od njihove postavitve je odvisno, kakšne lastnosti ste prinesli na svet in kaj to pomeni za vaše življenje. 

Na tem mestu vseh opisov ne morem dodati, čeprav jih je koristno poznati in razumeti. Podrobne opise vsakega od njih boste našli v Učbeniku za osnove astrologije. 

Opisi predstavljajo izvlečke oz. so zapisani po Učbeniku za osnove astrologije, avtorica Irena Stopar. V njem boste našli vse, kar morate razumeti, preden lahko razložite kateri koli horoskop. To je knjiga, ki bi jo moral imeti vsak ljubitelj astrologije. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

  • […] Saturn je v vašem horoskopu postavljen v enem od astroloških znamenj. Ta postavitev vam pove, kakšne lastnosti so imeli vaši predniki, in ste jih podedovali od njih. Osredotočite se na dobro, kajti Saturn v katerem koli znamenju vam lahko prinese nekaj dobrega. Katere lastnosti vašega Saturna bi vam koristile? Čim pogosteje jih razvijajte. […]

  • >