planeti v astrologiji

Planeti v astrologiji

Planeti v astrologiji 

Planeti v astrologiji povedo kdo ali kaj nekaj počne v vašem življenju. To ste lahko vi, drugi ljudje ali okoliščine, v katerih se nahajate. 

S pomočjo astrologije opazujete in razlagate rojstni horoskop glede na postavitev planetov na nebu ob času rojstva. Kadar proučujete drug horoskop, postavitev planetov velja za čas, za katerega je horoskop sestavljen.

Planeti v horoskopu in njihova narava vam veliko povedo o človeku, zato predstavljajo enega od temeljev, brez katerega znanja astrologije ne morete razvijati. Brez njih ne morete niti izdelati, niti razložiti nobenega horoskopa.

Astrologija temelji na astronomiji in matematiki

Med planete v astrologiji spadajo Sonce, Luna, Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton.

Vse ostalo, kar imate morda izrisano v horoskopu, so asteroidi in točke zodiaka, ki imajo lahko vpliv na vaše življenje. Kljub temu, da jih je zanimivo opazovati, pa prav postavitev planetov pove največ o vašem bistvu.

Astronomi astrologom radi očitajo, da ne vemo, da Sonce in Luna nista planeta. Od avgusta 2006 med planete ne spada več niti Pluton. Seveda vemo, da je Sonce zvezda (saj ima lastno svetlobo) in Luna Zemljin satelit.

Zaradi poenostavitve izrazov pa vse skupaj (Sonce, Luno, Merkurja, Venero, Marsa, Jupitra, Saturna, Urana, Neptuna in Plutona) imenujemo planeti. Tako jih bom poimenovala tudi na vseh drugih straneh, v učbenikih, gradivu ali člankih, ki jih pišem o astrologiji.

Vpliv planetov v horoskopu

Glavna naloga planetov v astrologiji je pokazati kdo ali kaj počne nekaj v vašem horoskopu. Vsak od njih igra svojo vlogo glede na astrološko znamenje, v katerem se nahaja.

Namig: Kadar želite prejeti odgovore na svoja vprašanja, morate astrološka znamenja in planete vedno razlagati v paru. Le tako boste imeli na dlani odgovor kaj se z vami dogaja.

V tečaju osnove astrologije se boste naučili vsegar, kar morate dobro razumeti, preden lahko razložite kateri koli horoskop. Tudi vloge in pomena planetov v vašem ali katerem koli drugem horoskopu.

Naučili se boste še posebnega načina razmišljanja, ki ga imenujem astrološko sklepanje. Le-to pa lahko prenesete tudi na druga življenjska področja in ga uporabite vsakokrat, ko rešujete kak življenjski zasebni ali poklicni izziv. 

V kolikor vas zanimajo samo planeti, vam priporočam, da se o njih dobro poučite v posebnem tečaju, namenjenem planetom.  

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

  • Irena Stopar pravi:

    Kako dobro poznate planete? Je karkoli, kar bi želeli o njih dodatno izvedeti?

  • >