Sonce, Luna in partnerski odnos

Sinastrija – partnerski odnos v astrologiji

Romantični partnerski odnos 

Partnerski odnos je pomemben del našega vsakdana.

V današnjem prispevku se bom osredotočila na nekaj značilnosti romantičnega partnerskega odnosa. V astrologiji sicer lahko proučujemo tudi poslovne partnerske odnose, družinske odnose in še marsikateri odnos, vendar jih bom za današnji namen zanemarila.

Na resen partnerski odnos in življenje v paru močno vplivata Sonce in Luna. Pri razlagi partnerskega odnosa je sicer potrebno pogledati in razložiti vse horoskope para. A, tovrstno proučevanje zna biti za začetnike preveč komplicirano.

Sonce, Luna in partnerski odnos

Sonce v rojstnem horoskopu opisuje tisto, kar živi v vas in zlahka pokažete navzven oz. drugim ljudem. Govori o tem, kdo ste v resnici kot posameznik, ki ima svojo voljo in mnoge življenjske izzive.

Poleg vaše samozavesti in ciljev, želja, ki jih želite uresničiti v svojem življenju, govori tudi o tem, kako se povezujete oz. kako sodelujete z drugimi. Pove vam, ali spadate med prilagodljive ali bolj egoistične in trmoglave ljudi. Ta del vaše narave je v odnosu zelo pomembna reč. 

Luna je v rojstnem horoskopu zadolžena za razlago tistega, kar živi v vaši duši. Pove vam, po čem hrepeni vaša duša. Posledično pokaže tisto, kar potrebujete za svoje preživetje. Pa ne iz materialnega, pač pa iz čustvenega nivoja vašega bitja. 

Preko Lune čutite, čustvujete in se čustveno navežete na druge ljudi. Pod njenimi vplivi postanete bolj občutljivi, ranljivi in imate (ali nimate) občutek, da lahko poletite v nebo in tam uresničite vse, kar si zaželite.

V partnerskem odnosu je zelo pomembna povezava med Soncem in Luno, ker vam pokaže, kako ste usklajeni s seboj in zunanjimi vplivi ter okoljem. Bolje, kot se lahko prilagajate drugim, a pri tem ne izgubljate sebe, lažje ustvarjate kvalitetne odnose.

Predstavljate si lahko, da je Sonce kralj v vašem horoskopu. Tik ob njem se nahaja njegova kraljica, Luna. Sonce v ženskem horoskopu opisuje njenega pomembnega moškega, Luna v moškem horoskopu pa njegovo pomembno žensko.

Partnerski odnos pod ugodnimi aspekti

V astrologiji Sonce in Luna predstavljata naravni par. Drug drugega vzpodbujata, motivirata in se potrudita zase ter za dolgotrajno srečno partnerstvo. Seveda to velja, če sta ugodno postavljena.

Ugodna postavitev predstavljata aspekta sekstil ali trigon v rojstnem horoskopu enega, in še bolje obeh partnerjev. Pogosto lahko med ugodne postavitve štejemo tudi obe svetili v konjunkciji. Skoraj idealno je, če sta v ugodnem aspektu tudi obe Luni in obe Sonci.

Partnerja tako podpirata drug drugega. Dobro se razumeta in celo v trenutkih razočaranj, ki se v vsakem partnerstvu slej kot prej zgodijo, lahko drug drugemu pomagata do čim prejšnjega razreševanja le-teh.

Partnerski odnos pod neugodnimi aspekti

Kadar sta Sonce in Luna postavljena neugodno, prinašata razočaranja, prepire in nezadovoljstvo. Pogosto par nekaj vleče skupaj. Ko pa poskušata skupaj zaživeti, se porajajo napetosti. Takrat lahko pomaga pogovor in usklajevanje skupnih želja.

Med neugodne aspekte štejemo kvadrat, opozicijo in inkonjunkcijo. Včasih mednje lahko štejete tudi konjunkcijo. Pri večini omenjenih aspektov se hitro pokažejo različnosti med dvema. Konflikte tako nosi v sebi prvi, drugi ali oba partnerja.

Partnerja v takšnem primeru težko pokažeta kaj dosti razumevanja drug za drugega. Ker ne poznata harmonije v sebi, zelo pogosto ne vesta, kako bi jo ustvarila v skupnem odnosu. To lahko vodi do velikih razočaranj.

Čeprav se zdi situacija brezizhodna, sem trdno prepričana, da lahko tudi v neharmoničnih partnerstvih naredite nekaj dobrega za odnos. V praksi sem namreč lahko opazovala primere parov, ki so, kljub precejšnji različnosti, ustvarili dober odnos.

Kaj lahko storite za boljši partnerski odnos

Začnite se pogovarjati. Namreč, če sta se partnerja pripravljena odpreti drug drugemu, bosta oba bolje razumela, kaj se godi med njima. Le tako bosta vedela, ali je vredno nadaljevati odnos ali ga je bolje zaključiti.

Poiščita sorodne želje in hrepenenja. Veliko lažje je dober odnos ustvariti in vzdrževati, če ga začnete popravljati tam, kjer si lahko obetate največ sreče in uspeha. Ker bosta bolj pogosto srečna skupaj, bosta lažje sprejela različnosti med vama.

Poskušajta razumeti drug drugega. V vašem rojstnem horoskopu ste opisani vi, v partnerjevem pa partner. Če preberete oba horoskopa, boste lažje razumeti celo tiste vplive, o katerih partner ne bo spregovoril.

Včasih en od para ne želi nadaljevati partnerskega odnosa

Zelo pogosto se za posvet pri meni*** odločajo ljudje, ki bi radi razumeli in izboljšali partnerski odnos. Čeprav so pripravljeni narediti vse, kar je v njihovi moči, se partner ne odziva na njihove predloge.
*** Če povezava do posveta ne deluje in naročilo ni možno preko spletne strani, trenutno strank za posvet ne morem sprejeti. Naj vam pomagam tako, da vas povabim na brezplačni webinar, na katerem boste spoznali en delček sinastrije (astrologije ljubezenskih in partnerskih odnosov). 

Vem, da je boleče slišati in si priznati, vendar včasih odnosa nima smisla graditi dalje. Če se partner po nekaj mesecih vašega truda še vedno ne odziva, je včasih bolje zaključiti odnos. Resnica boli, vendar dolgoročno veliko manj kot ignoranca z njegove strani.

Ljudje smo ustvarjeni za življenje v dvoje. Nekaj najlepšega je videti dva, ki se spoštujeta in se jima še po več letih skupne zveze svetijo oči kot zvezde. Če so v vaši zvezi zvezde "zašle", vam ni potrebno celo življenje preživeti z nekom, ki vas ne ceni, ne podpira in ne razume.

Na brezplačnem webinarju vam bom razložila več o odnosih in vam predala en preprost pogled v rojstni horoskop, ki vam bo v pomoč pri razmišljanju, kako se bosta s partnerjem ujemala. Prijavite se s klikom na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Irena Stopar pravi:

  Imate dodaten nasvet, namig ali izkušnjo, ki ste jo pripravljeni deliti z nami? Vesela bom vsakega vašega komentarja.

 • Aleksandra pravi:

  Pozdravljeni!

  Mene pa zanima kaj je z astroloskega vidika mocnejse npr.-
  Dva super paseta skupaj glede na sinastrijo, sta se pa spoznala in zacela razmerje v casu retrogradne Venere.

  Kaj prevlada, kaj je mocnejse RV ali sinastrija?

  Hvala in lp,
  Alex

  • Irena Stopar pravi:

   Pozdravljena Aleksandra,

   Hvala za vprašanje.

   Odgovorim lahko: “Odvisno.” Če se ujemata v sinastriji, imata precej dobre možnosti za uspešen odnos. Vedeti pa morate, da retrogradna Venera zlahka prinaša svoj negativni vpliv v odnos. Glede na postavljeno vprašanje, verjetno že kar nekaj veste o njej. Če ne, pa si o njenem delovanju lahko preberete na http://www.astrolog.si/retrogradna-venera-2017/.

   Izjemoma je lahko takšen odnos (z dobro sinastrijo) boljši, z manj težav, ki jih retrogradna Venera prinaša, če gre za odnos, ki se je “kuhal” nekaj časa, za ponovno srečanje dveh, ki že nekaj časa nista bila v stiku, a sta si bila simpatična že v preteklosti, ali pa nekaj drugega, kar takšna Venera podpira.

   Moj nasvet: Za podrobnejši odgovor sem vam na voljo na posvetu. Sicer pa uživajte v najboljšem, kar si delita. Če bosta na odnosu delala oba, bosta lahko srečna. 🙂

 • >