Retrogradni Merkur, astrologinja Irena Stopar

Merkur v vzvratni prestavi – 1. del

V naslednjem mesecu dni in pol lahko pričakujete, da se mnogo stvari v vašem življenju ne bo zgodilo, kot jih načrtujete ali pričakujete.

Vstopamo v obdobje pod vplivom Merkujevega retrogradnega gibanja. Že ves teden se giblje v svoji senci in že kaže svoje prve zobe. Lahko bi rekli, da mlečne zobe, kajti glavno obdobje, ki vas bo zaznamovalo, je šele pred vrati. Nanj bi vas rada opozorila v tem članku.

Merkurjeva pot

Retrogradni Merkur - navidezno vzvratno gibanje,  astrologinja Irena Stopar

Retrogradni Merkur – navidezno vzvratno gibanje

Merkur se bo retrogradno gibal od 4. oktobra do 25. oktobra. Njegova retrogradna pot bo potekala od 2° škorpijona do 16° tehtnice. V svoji senci se bo nahajal še vse do 10. novembra.

Poenostavljeno povedano, gre za navidezno gibanje, ko se zdi, da se Merkur giblje vzvratno. V resnici se giblje direktno, naprej po svoji poti. Nam se le zdi, da je spremenil svojo pot.

Ker za namen tega prispevka še ni bistveno poznati vseh podrobnosti, vas povabim, da se seznanite s tem izjemno zanimivim dogajanjem na tečaju Astronomija za astrologe.

Tam boste izvedeli, kaj se v resnici dogaja in zakaj se nam zdi, da se planeti gibljejo drugače kot običajno. Za namen tega prispevka pa le sprejmite to moje kratko pojasnilo.

Previdno na cesti

Merkur je med drugim vladar krajših poti in vožnje. Da si boste lažje predstavljali, kaj pomeni njegova retrogradna pot, si predstavljajte vožnjo z avtomobilom. Ste ga kdaj opazovali ali vozili v vzvratni prestavi? Za večino ljudi je to veliko težje kot voziti neposredno v smeri vožnje.

Zato je na mesto opozorilo, da bodite previdni v prometu. Kajti lahko se zgodi, da vaša pozornost uide z dogajanja na cesti. Se vam je kdaj zgodilo, da ste sedli v avto in se spraševali, kako ste prispeli na cilj? Da se poti vmes niste spomnili? Ljudem se to večkrat zgodi.

V času retrogradnega Merkurja pa obstaja še večja nevarnost, da vaša pozornost ali pozornost nekoga drugega povsem zataji. Ljudje pogosto ne znajo pojasniti, zakaj se je zgodila nezgoda. Da se to ne bi zgodilo vam, se na poti raje ustavite, si privoščite osvežilni napitek ali se odpravite na kratek sprehod, če čutite, da postajate utrujeni ali nepozorni.

Pogovor na preizkušnji

Najtežje boste prenašali tišino.

Ljudje se v tem času radi zapirajo vase. Lahko se vam zgodi, da se zmedete ali ne boste vedeli, kako odgovoriti.

V tem času je pogosta želja po umiku in tišini. Moje osebno mnenje je, da v tem ni nič slabega. Pomembno je le, da drugim pojasnite, da za nekaj ur potrebujete samoto. Ki pa naj ne traja prav dolgo.

Dobro razmislite, preden začnete bolj občutljive teme pogovora. A jih ne odlagajte v nedogled.

Tokratni retrogradni Merkur na plan prinaša stvari, ki ste jih uspeli pomesti pod preprogo. Zato je to lahko zelo občutljivo obdobje, v katerem imate občutek, da ste naredili vse, kar je mogoče, a druga oseba ne ceni ali sploh ne opazi vaših prizadevanj.

Vaša prihodnost

Kdaj ste se nazadnje vprašali kaj resnično želite in kako to uresničiti v svojem življenju? Predlagam, da izkoristite ta čas in pri sebi razčistite, kako si predstavljate svoje življenje v prihodnosti.

Odlašate z nečem, kar si želite? Morda že vrsto let iščete izgovore, da nečesa ne zmorete ali ne želite narediti. Se iz dneva v dan ali iz meseca v mesec se sprašujete, kaj bi se zgodilo, če bi se nečesa resnično lotili?

Vprašajte se, kaj vam odlašanje prinaša. Ne svetujem vam, da začnete z nečem novim. Dobro bi bilo, da bi si prišli na čisto ali boste zadevo uresničili. Začetek pa bo primernejši od novembra dalje.

Čas je naklonjen razčiščevanju starih zadev, zato ga lahko izkoristite in končno rečete bobu bob.

Ker bo tokratni retrogradni Merkur osvetlil skrite zadeve v odnosih, se boste morda morali soočiti z nečem, kar boli. Vsekakor ni namen, da bi ostajali prizadeti dlje časa. Vaša naloga je povedati drugim tisto, kar jim gre. Previdno in diplomatsko. Pa vendar odkrito in iskreno.

Le takšen način komunikacije vam bo prinesel razumevanje in podporo nasprotne strani. Ali pa užaljenost. Karkoli že, vedeli boste, na kaj lahko računate, namesto, da bi se vrteli v začaranem krogu brezplodnega upanja.

Odložite nakup

V kolikor načrtujete večje nakupe ali nakupe tehničnih stvari, ki jim vlada Merkur, vam svetujem, da jih odložite do novembra.

Velja za nakup avtomobilov, računalnikov, elektronike, telefonije in splošno za nakupe, ki niso nujno potrebni.

Nakupi, opravljeni v tem času, se lahko namreč izkažejo kot nepotrebni in napačni. Iz prakse vam lahko naštejem desetine primerov, ko so ljudje začeli upoštevati moj nasvet šele, ko so se opekli.

Stvari, kupljene v tem času, se pogosteje kvarijo in ne nudijo zadovoljstva, ki ga pričakujete, da vam ga bodo prinesle. Nekaj tednov kasneje se lahko zgodi, da boste isto stvar našli po ugodnejši ceni. To vas lahko razburi zlasti, če se odločate za dražje nakupe.

Lahko se zgodi, da nekaj nujno potrebujete. V tem primeru boste zadevo kupili, ne glede na vplive na nebu, ker je pač ne morete odložiti. Če gre za manjšo vrednost, preverite le lastnosti te stvari.

Za stvari večje vrednosti vam svetujem, da s seboj vzamete prijatelja ali strokovnjaka. Čeprav boste v skušnjavi, poslušajte njegov nasvet in premislite, ali je izbrano najboljša možnost.

Nikoli končana zgodba

Vpliv retrogradnega Merkurja se bo pokazal tudi na drugih področjih. Zato se boste morda želeli vrniti in naslednji teden preveriti, kaj vse vam še lahko prinese.

Prijavite se na prejemanje e-novic še danes, saj boste tako prvi izvedeli za Merkurjeve norčije. 

[Form id=”86″]

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
  • […] mrk se tokrat zgodi neposredno v bližini Merkurjevega obrata v retrogradno gibanje (v konjunkciji z njim). Kajti Merkur se je retrogradno obrnil na 2° škorpijona. Direktno se bo […]

  • >