Merkur in vaši možgani

Merkur opisuje vaše intelektualne sposobnosti in način odločanja

Merkur opisuje vaše intelektualne sposobnosti in način odločanja

V vašem rojstnem horoskopu piše tudi o vaših miselnih in intelektualnih sposobnostih. O tem, kako razmišljate in kaj vam veliko pomeni, govori v vašem rojstnem horoskopu Merkur. Nekateri pravijo, da smo, o čemer razmišljamo. Ni daleč od resnice. Kajti to, s čimer se ukvarjajo naši možgani, je naša realnost. Zavestno se povezujemo z zadevami, o katerih meljemo v njih.

Razmišljanje vas vodi do odločitev

Način razmišljanja vas vodi do načina odločanja. Ko o nečem dosti razmišljate, tisto precej dobro poznate. Zato se na teh področjih lahko relativno hitro odločite. Seveda vas okoliščine prisilijo, da se odločate tudi o drugih zadevah. Vendar, če bi se le prepustili toku, bi razmišljali o le o zadevah, s katerimi so povezane vaše miselne in intelektualne sposobnosti.

O tem pa piše v vašem rojstnem horoskopu. Kam vas vodijo vaše odločitve, je odvisno od aspektov (odnosov), ki jih sestavljajo planeti v vašem rojstnem horoskopu med seboj.

Dobro postavljen Merkur prinaša hitre in pravilne odločitve

Praviloma se lahko hitro in zelo dobro odločite, če imate planete, povezane z razmišljanjem, v sekstilih in trigonih. To so opisi, ki govorijo o vaših sposobnostih in talentih. Pogosto vam o njih ni potrebno kaj dosti razmišljati, pa je odgovor na dlani. Pravilen odgovor, pravilna odločitev, ki jima sledijo prava dejanja.

Morda imate srečo in imate vse opise harmonične. V večini primerov ni tako. Najpogosteje so opisi mešani. Zato so nekatere vaše odločitve prave, druge pa vas zavedejo v napačno smer. Če bi hoteli pogledati samo pozitivno, bi lahko rekli, da se s tem učite.

Vem, da je takšno učenje naporno in izčrpa tudi najboljše moči. Zato vam vaš rojstni horoskop lahko pomaga ozavestiti vse tisto, kar vam prinaša »srečo«. Moj nasvet je, da te lastnosti čim pogosteje uporabite in živite v skladu z njimi.

Slabo postavljen Merkur prinaša stres in razočaranja

Drugi, stresni vplivi, vam bodo prinesli več žalosti, razočaranj in napačnih odločitev. Povzročajo jezo, nezadovoljstvo in občutek nerazumljenosti.

Na vas je, kako hitro jih boste ozavestili in preobrazili. Mnogi astrologi pravijo, da »tako pač je« in »ni mogoče nič narediti«, ker »to ste«.

Z njimi se le deloma strinjam. Prikimam lahko, ko imam pred seboj osebo, ki ni pripravljena narediti nič drugače. Kar precej je takšnih ljudi.

Povsem drugačna pa je zgodba, ko si ljudje želijo spremembe. Po mojih izkušnjah so to viri vaših največjih moči. Ko jih ozavestite in zavestno opazujete, kaj vam prinašajo, ste na pravi poti, da jih boste preobrazili in zaživeli povsem novo življenje. Vem, ker se v praksi to nenehno dogaja.

Primer iz prakse

Gospa je prišla k meni na posvet in potožila, da je nihče ne razume. Da ji očitajo, da je vsiljiva in manipulira z drugimi.

Njen Merkur je bil v kvadratu s Plutonom. V njenem horoskopu je bilo še nekaj neprijetnih postavitev. V uri pogovora sva se osredotočili le na ta del njenega horoskopa. Ob koncu sva se strinjali, da bo morala malce bolj kontrolirati svoje odzive.

Naročila je svoj rojstni horoskop in opise, povezane z načinom razmišljanja, prebirala na začetku vsak dan. Nato malce manj pogosto.

Čez pol leta sva se srečali ponovno. Bila je povsem spremenjena. Razložila mi je, da so ljudje postali bolj prijazni in jim lažje dopove, kaj želi z njihove strani. Šele kasneje je dojela, da se je spremenila sama in z drugačnim pogovorom dosegla spremembo okoli sebe.

Podobno lahko storite tudi vi in veliko lažje dosežete, kar ste si zamislili, saj vam bodo drugi prisluhnili in vam sledili.

Spoznajte svojega Merkurja in način svojega razmišljanja ter odločanja

Če rojstni horoskop že imate, vam svetujem, da si danes ali v naslednjih dneh vzamete nekaj časa zase. Potrebujete 15 minut ali manj. Lahko pa si namenite več časa, kolikor pač menite, da si ga zaslužite.

 • Vzemite rojstni horoskop in preberite samo o svojem Merkurju.
 • Premislite, katere lastnosti vam koristijo.
 • Te obdržite in se čim pogosteje zavedajte, da so to vaši, v zibko položeni talenti.
 • Nato se lotite premišljevanja o lastnostih, ki so zapisane, a vam niso všeč. Ste prehitri in vam drugi težko sledijo? Jim vsiljujete svoje mnenje? Utihnete, a ne poveste, da morate razmisliti, preden se boste odločili?
 • Morda ste jih že preobrazili. V tem primeru vam moram čestitati, ker ste že naredili velik korak v smeri svoje sreče. Sami ste lahko opazili, da vam drugi lažje prisluhnejo.
 • Če negativnih lastnosti še niste preobrazili, razmislite, kaj bi lahko storili že danes, da bi jih čim manj pokazali. Pri tem pogosto pomaga, če se osredotočite na zaželene lastnosti, ki jih čim bolj ozavestite in čim večkrat pokažite. Torej, razmišljajte v pozitivni smeri in to, o čemer razmišljate, tudi storite.
 • Ne delajte prevelikih korakov.
 • Samo nekaj malega izberite. Že jutri, naslednji teden, mesec ali leto boste imeli priložnost, da boste poiskali še več možnosti za preobrat in lepše življenje.
 • Ponovite »vajo« vsake toliko časa in opazujte svoj napredek. S tem lahko sami največ naredite zase.

V kolikor svojega horoskopa še nimate in zato ne morete izkoristiti informacij iz njega, ga lahko prejmete že v nekaj dneh preko povezave tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
 • Irena Stopar pravi:

  Kje je postavljen vaš Merkur? Kaj je najboljše, kar vam prinaša?

 • >