Izkoristite moč mrkov z astrologinjo Ireno Stopar

Lunin mrk na kraljevski stopinji

Za mrke v astrologiji velja, da prinašajo pretrese na naš planet. Ljudje so v času okoli mrkov nemirni, nepazljivi in raztreseni, zato se zlahka pojavijo nerazumevanje, prepiri, nezgode ali zdravstvene tegobe.

Lunin mrk se zgodi, ko se nahajata Sonce in Luna v opoziciji ter sta hkrati v konjunkciji z Luninima vozloma.

V sredo, 8. oktobra 2014, se bo zgodil še en od Luninih mrkov, in sicer na 15° osi oven-tehtnica. 15° v astrologiji imenujemo »kraljevska stopinja«, saj v sebi nosi priložnosti za uspeh. V ovnu se poleg Lune tokrat nahajata tudi Uran in Južni Lunin vozel. V tehtnici se poleg Sonca nahajata tudi Venera in Severni Lunin vozel.

Os oven-tehtnica na udaru

Os oven-tehtnica je znana kot os odnosov. Vlada jim Venera, ki se prav zdaj nahaja v znamenju svojega doma. Zato bo tokratni Lunin mrk osvetlil odnose, zlasti partnerske, zakonske, poslovne, a tudi vse druge.

Luna se na dan mrka nahaja v konjunkciji z Uranom in zvezdo stalnico Alpheratz iz ozvezdja Andromeda. Obe postavitvi govorita o svobodi in osvoboditvi okov preteklosti. Pojavile se bodo priložnosti, kako zadihati na novo, poiskati sveže zamisli in uresničiti tisto, česar si v odnosih želite.

Delovanje mrkov si sama najlažje predstavljam kot nekaj podobnega Plutonovemu delovanju. Nekaj je preživelo svoj smisel v vašem življenju. To je potrebno preobraziti. Tokratni Venerin kvadrat s Plutonom, vladarjem nevidnega, a izjemno močnega, temnega sveta, daje slutiti, da bo v naslednjih mesecih na plan pokukalo nekaj temačnega v odnosih.

Priznajte si

Stvari, ki ste se jim izogibali, bodo dobile večjo moč in vpliv na vas. Ne boste si mogli več lagati, da nekaj ne obstaja in ne boste mogli več »požirati« nezadovoljstva brez posledic.

Razrešitev težav pa vam lahko prinese srečno partnersko zgodbo vse do “konca vajinih dni”.

Če poskušate povezati vpliv nezadovoljstva z močno potrebo po osvoboditvi, vam bo hitro postalo jasno, da lahko pričakujete dvoje.

Imate možnost izogibanja odločitvam in pogovoru, ki bi vas lahko prizadel ali pa vam prinesel novo razumevanje partnerja, odnosa in novih rešitev. Takšnih, ki bi vam dajale več zadovoljstva v življenju. Izogibanje vodi v še več nezadovoljstva, v psihične obremenitve, v depresije, v jok in v skrajnem primeru tudi v zdravstvene težave.

Osvoboditev

V kolikor se boste odločili za razreševanje nakopičenega nezadovoljstva ali stvari, ki jih želite že nekaj časa spremeniti, bodite pozorni, da boste to počeli z razumevanjem in spravljivo. Kajti ta mrk prinaša veliko potrebo po osvoboditvi in uporu za vsako ceno.

Luna v konjunkciji z Uranom v ovnu v opoziciji s Soncem in Venero v tehtnici nakazuje, da se to najlažje zgodi na hitro, nepremišljeno in brez pretirane želje po razrešitvi. Gre za upor, v katerem želite dokazati svoje. Ego je lahko močan. Zato je na mestu opozorilo, da se mu poskušajte upreti. S Soncem v znamenju njegovega dna, ni dobro igrati na egoistične težnje. Lahko vas popolnoma zlomi.

Kako močno boste čutili vpliv

Mrki vplivajo tako na družbeno, politično, gospodarsko, poslovno kot zasebno življenje. Njihovemu splošnemu vplivu se ne morete izogniti, dokler ste vpeti v družbo. Četudi vas bo tokratni vpliv mrka »obšel«, se boste slej kot prej srečali z nekom (ali celo več ljudmi), na katere mrk še kako vpliva.

Takšna srečanja bodo od vas zahtevala trezno glavo in premišljeno delovanje, saj vas bodo zlahka spravljala ob živce. S tem pa pritegnila v dogajanje, ki vam morda ne bo najbolj pri srcu.

Ne morejo pa imeti pomembnega vpliva na vas, če vam mrk ne aktivira nobenega od planetov. Čutili ga boste sicer na področju hiše, v kateri se zgodi tokratni mrk.  Na tem področju bodite pazljivi, ker v dneh okoli mrka (nekaj dni prej in zatem) energije močno delujejo in vplivajo tudi na vas.

Sicer pa boste vpliv Luninega mrka tokrat najmočneje čutili ovni in tehtnice, a tudi raki in kozorogi, torej rojeni na obeh kardinalnih oseh. Izogniti se mu ne boste mogli niti predstavniki ostalih astroloških znamenj, rojeni v prvi polovici meseca. Vpliv bo močan tudi za tiste, ki imate katerega koli od planetov postavljenega med 12° in 18° katerega koli znamenja.

Splošni izid

Tokratnemu mrku je vredno nameniti več besed še iz enega zelo pomembnega razloga. Opisuje ga konfiguracija zmaj, ki omogoča preobrazbo na pomembnih nivojih vašega zavedanja. V konfiguraciji s sekstilom sodelujeta tudi Venera in Mars, oba vladarja mrka.

Postavitev daje pogum za preobrazbo osebnosti, postavljanje novih temeljev v odnosih in za »happy end«, torej srečni konec. Zato si namesto godrnjanja vzemite nekaj časa zase. Premislite, kaj si želite spremeniti v odnosu in najdite rešitev, kako bi to lahko naredili. Nato se spravljivo pogovorite s partnerjem oz. drugimi ljudmi. Če rešitev ne boste našli, vam zagotovo lahko pomagam.

V naslednjem tednu vam pripravljam…. No, naj ostane skrivnost.

Če pa bi jo radi odkrili takoj, ko bo znana, spremljajte naslednje novice.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

  • […] Lunin mrk je prinesel pogled v odnose in v vaše vrednote, kako odnose dojemate. Kaj vam prinašajo dobrega in ozaveščanje zadev, ki bi jih radi spremenili. Če ste naredili domačo nalogo, bi zdaj že morali dobro razumeti odnos in vedeti, kaj bo vaš naslednji korak. […]

  • >