Sončev mrk v astrologiji, astrologinja Irena Stopar

Vpliv Sončevega mrka

Mrki se pojavljajo v parih, po en Lunin in en Sončev, ki sledita drug drugemu. Po Luninem mrku se bo 23. oktobra zgodil še Sončev mrk na 0° škorpijona.

O tokratnem Luninem mrku in njegovi povezavi z Merkurjevim retrogradnim gibanjem sem že precejkrat opozorila, zato naj vam tokrat dam namig še o tem, kaj bo prinesel tokratni mrk v vaše življenje.

Sončev mrk se tokrat zgodi neposredno v bližini Merkurjevega obrata v retrogradno gibanje (v konjunkciji z njim). Kajti Merkur se je retrogradno obrnil na 2° škorpijona. Direktno se bo gibal od 25. oktobra dalje.

Njegov vpliv še ne bo povsem popustil, dokler ne bo prešel dela, ki ga v astrologiji imenujemo senca. Zato je na mestu opozorilo, da odložite novosti še vse do 10. novembra.

V astrologiji je vse povezano

Hiter pogled v gibanje in postavitve planetov vam lahko da misliti, da se dogajanja zgodijo, ampak nimajo posebne povezave med seboj. Ne bi se mogli bolj motiti. V astrologiji je vse povezano.

Lunin mrk je prinesel pogled v odnose in v vaše vrednote, kako odnose dojemate. Kaj vam prinašajo dobrega in ozaveščanje zadev, ki bi jih radi spremenili. Če ste naredili domačo nalogo, bi zdaj že morali dobro razumeti odnos in vedeti, kaj bo vaš naslednji korak.

Tokratni Sončev mrk na prvi pogled nima nobene zveze z odnosi. V resnici pa je še kako povezan z novim načinom razmišljanja in dojemanja zadev v vašem življenju. S svojo silno energijo vam prinaša priložnost, da se lotite prenove. Da spregovorite in spremenite tisto, kar vas moti. Ker boste postali bolj srečni.

Strah pred preobrazbo

Vem, da je preobrazba izjemno težek proces. Naravno je, da se ljudje upiramo spremembam, zlasti velikim spremembam. Z vsemi štirimi. Pri svojem delu imam priložnost spremljati ljudi, ki so se odločili, da bodo zaživeli drugače, bolje.

Spremembe so težke. Zlasti na začetku, ko je potrebno spremeniti način razmišljanja in iskati nove rešitve namesto težav. Nato je potrebno pri njih vztrajati. Tu imajo ljudje največ težav. Zelo hitro potožijo, da se vračajo v stare vzorce.

Zato je težko uspeti sam. Rešitev je podpora nekoga, ki vas razume in vodi na poti vaših sprememb. Nekoga, ki razume, da vam je težko, vendar vas ne »pestuje«. Nežno, pa vendar vztrajno vam prigovarja, da vztrajate pri naslednjem koraku.

Verjemite mi, da počasi stvari postanejo lažje. Mnogi ne pridejo do točke, ko bi zmogli vztrajati, ker se zdijo na začetku zadeve pretežke. Hitro se »vdajo v usodo«.

Zato je tako zelo pomembno, da imate ob sebi nekoga, ki vas bo vzpodbujal. Ne sodil, ne pridigal, pač pa skupaj z vami iskal nove možnosti in nove priložnosti za vaš razvoj.

Škorpijon, Mars, Pluton in 8. hiša

Sončev mrk bo osvetlil tisti del vašega življenja, kjer je potrebna preobrazba. Tisto, kar morate spremeniti, da se boste lahko premaknili dalje.

Če že poznate nekaj delovanja astrološkega znamenja škorpijon, boste hitro ugotovili, da v škorpijonu nobena stvar ni enostavna. Vladata mu Mars in Pluton, povezujemo ga še z 8. hišo.

Mars dodaja pogum in energijo, ki jo, žal, mnogi usmerjajo v napačni smeri. Pogost izraz tega so prepiri, nepremišljenost in hitenje brez jasne smeri.

Paziti je potrebno, da energijo usmerite v tisto, kar vam lahko prinese dobro v vaše življenje. Zdaj nikar ne stojte na mestu, niti se ne zaletavajte v nesmiselne zadeve. Energijo je potrebno usmeriti v smeri, ki jo želite doseči.

Pluton pogosto prinaša krizo in občutek neuspeha. Z namenom, da se izvijete iz ustaljenih vzorcev in preobrazite tisto, kar je potrebno preobraziti.

Njegov vpliv je neviden, lahko bi rekli »podtalen«, zato ga morda opazite šele, ko vam spodkoplje tla pod nogami in je dejansko potrebno narediti nekaj drugače. Z izkoriščanjem njegovih potencialov lahko delate čudeže in ozdravite na prvi pogled neozdravljivo.

8. hiša sama po sebi mnogim ljudem nažene strah v kosti. Upam, da ne vam. Skrbi za nov pretok energije. V njej lahko preobrazite vse, kar želite. Žal se ljudje radi upirajo preobrazbi.

Zato se delovanje 8. hiše pogosto kaže v obliki kroničnih, težko ozdravljivih bolezni, ki zahtevajo operacije. Tu duša zapusti telo in nastopi smrt. Pogosto zakrivi tudi bankrot, pretirano zadolževanje in podobno.

Večkrat sem poudarila, da mrki prinašajo veliko moč in se sprošča veliko energije. Mrki na vas delujejo vsaj 6 mesecev, nekateri tudi več let.

V vaše življenje prinašajo priložnosti za spremembe, ki jih lahko vzpodbudijo še naslednji mrki.

Primer iz prakse

Na delavnici o vplivu mrkov na vaše življenje se je pojavil zelo zanimiv primer za razumevanje delovanja mrkov. Oseba ima pod vplivom obeh mrkov močno poudarjeno os dom – javna podoba.

Vse skupaj povezano s partnersko zgodbo in odnosi splošno. Ne bom vam razlagala podrobnosti, ker ima ta oseba pravico do zasebnosti.

Bistvo, na katerega sem želela opozoriti, je vpliv naslednjih mrkov.

Ko sedanjemu dodate vpliv naslednjega mrka, ki se bo zgodil pomladi 2015, in bo imel podoben vpliv, lahko na tem primeru vidite, da bo imela ta oseba še enkrat možnosti za razrešitev.

V kolikor bo odlašala s preobrazbo tega dela življenja, se bojim, da se bodo začele pojavljati zdravstvene tegobe. Ker to ve, je zdaj motivirana, da začne spreminjati svoje življenje.

Bistvo, ki sem ga želela prikazati na praktičnem primeru, govori, da lahko vedno nekaj naredimo in se s pravimi dejanji v sedanjem trenutku izognemo težavam, ki bi jih lahko prinesla prihodnost.

Astrolog ne straši, pač pa pomaga

Ne verjamem, da nam je podarjeno znanje astrologije zato, da bi kdorkoli kogarkoli strašil. Bistvo je, da razumete, kaj se vam dogaja danes in v katere preizkušnje vas vleče prihodnost.

Izključno zato, da že danes nekaj spremenite. Tisto, kar bi vam jutri lahko prineslo težave.

Pri svojem delu sem najbolj zadovoljna, kadar se črne napovedi ne morejo uresničiti. To pa se zgodi zato, ker ljudje upoštevajo vplive in obrnejo trende v svojo korist, še preden se zgodijo zadeve, ki bi jih lahko prizadele veliko bolj, kot se kasneje zgodi.

Še veliko bolj sem vesela, kadar lahko opozorim na priložnosti. Če jih poznate vnaprej, jih boste veliko lažje izkoristili za vašo srečo.

Vpliv na vas

V blogu lahko opozorim le na splošno dogajanje. Za podroben opis, kaj lahko pričakujete vi, moram pogledati v vaš rojstni horoskop in vplive prihodnosti, saj imate unikaten horoskop, ki velja le za vas in nikogar drugega.

V kolikor se (še) vrtite v krogu ugibanj, si boste morda želeli prebrati o osebnem posvetu in koristih za vas.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

  • Kristali pravi:

    Krasen prispevek. Čudovito, da lahko izkoristimo vse te vplive v naše najvišje dobro.

  • Irena Stopar pravi:

    Kristali, hvala. Tudi meni se zdi čudovito, da ljudje končno opazijo, da ni vse le “slabo”, pač pa silne energije z neba lahko prinašajo polno priložnosti in dobrega v naš svet. 🙂

  • >