Rojstni podatki so ključni

Astrološki odgovori v časopisu

Astrološki odgovori v časopisu

Včasih me kdo vpraša, kakšno je moje mnenje glede odgovorov v časopisu. Zlasti tistih, v katerih sprašujete glede svojega horoskopa in dogajanja v prihodnosti.

Kratko bi vam lahko odgovorila, da odgovor v časopisu ne more biti tako prepričljiv, kot je odgovor na osebnem posvetu, kjer se z vami pogovorim in vas lahko tudi dodatno usmerjam k najboljšim odločitvam.

Ali se lahko izkušen astrolog zmoti?

V tem tednu sem prejela vprašanje gospe, ki pravi:

»Pred časom mi je v dnevnem časopisu na nekaj vprašanj odgovorila znana astrologinja. Nekaj splošnih besed o meni in kaj me čaka v prihodnosti. In glej ga zlomka, ko zdaj o tem razmišljam, kaj dejansko se je res zgodilo in koliko je imela prav, ga je res »biksnila«. Se lahko pri izračunu planetov še tako izkušen astrolog zmoti? Ali pa se na podlagi postavljenih planetov samo zgolj ugiba: kaj, kako, zakaj?«.

Motiti se je človeško. Vsakdo od nas je že kdaj naredil napako. Tudi vi, v to sem prepričana. Zmotijo se zdravniki, veterinarji, sodniki, prodajalci, učitelji, mame, očetje in otroci. Zakaj bi bil astrolog izjema?

Prepričana sem, da se vsak astrolog, ki se s tovrstno dejavnostjo profesionalno ukvarja, trudi, da bi preveril vse vplive in podal čim bolj prave informacije.

Vpliv rojstnih podatkov

Na vprašanje je resnično težko odgovoriti, ker ne poznam vprašanja, niti odgovora, niti rojstnih podatkov gospe, ki mi je poslala vprašanje.

Eno je ključno. Astrolog vam bo odgovoril tako natančno, kot so natančni vaši rojstni podatki.

Ena od možnosti je, da se astrolog pri rojstnih podatkih »zatipka« in napake ne opazi. Ne poznam astrologa, ki se mu to še ne bi zgodilo.

Tudi meni se je. Ker odgovori »niso šli skupaj«, sem morala začeti znova in podaljšati posvet.

Da se temu izognem, v zadnjem času običajno večkrat glasno ponovim rojstne podatke, kar se zdi klientu mogoče čudno. Pa kljub temu ne bi dala roke v ogenj, da se tiskarski škrat ne more pojaviti.

Rojstvo zjutraj ali zvečer

V praksi se mi je že večkrat zgodilo, da odgovori »niso šli skupaj«.

V več primerih se je kasneje izkazalo, da je oseba res rojena ob času, ki ga je navedla, vendar običajno ne v zgodnjih urah ali dopoldan, pač pa popoldan ali zvečer.

Med 5:15 in 17:15 je ogromna razlika v izračunu.

V pisnih odgovorih v časopisu tega ni mogoče preveriti, ker astrolog dela s tem, kar mu pošljete vi ali uredništvo časopisa.

Ascendent Ribi in Neptun v 1. hiši

Posebna skupina ljudi, kjer je zelo težko najti odgovore, s katerimi bi se ljudje strinjali, so ljudje z Ascendentom Ribi ali Neptunom v 1. hiši.

Spomnim se takšnega primera, ko je ena od mojih slušateljic podarila darilni bon za posvet svoji sestri. Z ničemer se ni strinjala, vendar je želela, da »povem še več«.

Po posvetu sem se pogovorila s slušateljico in ji pojasnila, kaj naj pogleda v horoskopu in kaj naj sestri pove, če jo bo dodatno spraševala.

Zanimivo je, da se je strinjala z vsem. Niti ene stvari, ki jo je njena sestra zanikala, ni demantirala. Večkrat mi je rekla: »Irena, tudi jaz ji pravim tako, pa me sploh noče poslušati.«

Gospa preprosto ni videla svojega življenja, kot je, in si je pogosto zatiskala oči, krivila pa druge za nastalo situacijo. Žal s takšno postavitvijo to ni osamljen primer.

Pogovor, šele nato odgovor

Včasih so opisi v vaših horoskopih tako zabrisani, da se je potrebno pogovoriti, preden je smiselno podati odgovor.

Potrebno je biti prepričan, da vsak od planetov resnično govori o tistem, kar raziskujemo. To je mogoče storiti samo s pogovorom.

Izogibajte se brezplačnih odgovorov

Nehote se vprašam, kako je astrologinja, ki je odgovarjala na vprašanje, plačana. Vem, da to neradi slišite.

Ampak vedite, da je astrolog strokovnjak, ki se šola dolga leta in za svojo izobrazbo porabi na tisoče eurov ter ogromno prostega časa.

Kljub vsemu je vendarle samo človek, ki živi v današnjem materialnem svetu in potrebuje denar za plačilo položnic, drugih stroškov in neprestano dodatno izobraževanje.

Morda dela brezplačno, da s tem pridobi »še nekaj reklame in strank« ter ni imela časa ali motivacije, da vaš horoskop detajlno pogleda in poišče odgovore v dodatnih prognostičnih horoskopih, s katerimi potrdi osnovno zgodbo.

Tovrstne prakse sicer ne zagovarjam, vendar je lahko razlog za tak odgovor.

Astrologija v kombinaciji z drugimi znanji

Sama se samo uporabe »klasične astrologije«, izogibam, če je le mogoče. Poleg nje uporabljam dodatna druga znanja z različnih strokovnih področij. Govorim o tistem, kar mi potrjujejo vsa dejstva, ki jih lahko razberem iz horoskopa.

Moje poslanstvo vam je pomagati v največji možni meri.

Svoje kliente prosim, da se v primeru zadev, ki jih nočejo doživeti, nanje raje pripravijo in naredijo vse, kar je v njihovi moči, da se ne bodo zgodile.

Pomagam z namigi, kako to storiti. Nekateri jih upoštevajo, drugi ne.

Iz lastnih izkušenj bi vam lahko naštela nešteto primerov, ko je horoskop kazal »popolno katastrofo«.

Ker so bili ljudje pripravljeni na dogajanje in so naredili, kar sem jim svetovala, da se vplivom izognejo, se marsikaj ni zgodilo.

Obstajajo tudi primeri, ko so imeli ljudje izjemno dobre možnosti za uspeh in srečo, pa je niso izkoristili, ker bi morali narediti nekaj, kar se jim »ne ljubi«. Tudi takšni imajo pravico do tega.

Zaposlite možgane in podzavest

Moj nasvet ob odgovorih, ki jih prejmete, je, da se odločite, ali boste dovolili, da se zgodi, kot opisujejo planeti. Če ne, »uporabite prostor med obema ušesoma«, kot pravi Earl Nightingal.

Vključite »male sive celice«, stuhtajte, kaj bi morali storiti, da se povedano ne bo udejanjilo in začnite aktivno delati na »proti ukrepih«.

Če boste naredili, kot priporočam, vam garantiram, da se vplivi planetov ne bodo zgodili, kot so opisani v vašem horoskopu. Če se bodo, bodo posledice milejše od pričakovanih in opisanih.

S tem pa boste lahko rekli, da »se je astrolog zmotil«.

V resnici se ni. Samo pomagal vam je preprečiti slabo ali povečati dobro, kar bi se lahko zgodilo, če ne bi uporabili svojih 3-7% možganskih celic, in vzeli življenja v svoje roke.

Se vam je kdaj zgodilo podobno? Vesela bom, če v komentarju spodaj poveste svojo zgodbo.

 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

  • Andreja pravi:

    V življenju se srečujemo z mnogimi dobrimi in slabimi dogodki. Če želimo karkoli izboljšati, moramo v prvi vrsti verjeti v dober izid. Vsak uvid, namig, ki nam ga ponudijo drugi je ponavadi dobronameren. Na nas pa je, da stopimo na pot odrešitve, sicer ostanemo na mestu in moledujemo… Zvezde ne lažejo! 🙂

  • Irena Stopar pravi:

    Draga Andreja,

    Hvala za komentar. Ne bi se mogla bolj strinjati z vami. Zvezde pokažejo pot in tisto, kar obstaja v nas, da nas vodi do lepšega življenja ali pa nas zadržuje v dani situaciji. Tisti majčken delček svobodne volje, nam omogoča to prepoznati in se odločiti, kaj bomo dovolili, da se zgodi v skladu z možnostmi, ki jih imamo na voljo. Če pa želimo s pomočjo astrologije to prepoznati, potrebujemo rojstni horoskop in ne le branje splošnih horoskopov, čeprav so včasih lahko tudi ti vzpodbudni. 🙂

  • >