Astrologija in horoskop nista isto

Astrologija in horoskop

Astrologija in horoskop

Pred več kot desetimi leti sem za eno od revij napisala članek z naslovom »Astrologija je več kot horoskop«. Namreč, horoskop je le osnovno »orodje«, ki ga potrebuje astrolog, če naj vam odgovori na različna vprašanja.

Astrologija je razvejana veda. Vsaka od njih uporablja svoj horoskop. Profesionalni astrologi in pravi ljubitelji astrologije jih poznamo in vemo, kdaj katerega od njih uporabiti. 

Različna vprašanja, različni horoskopi

Ljudje pa imajo različna vprašanja. Nekateri želijo hitre in natančne odgovore. Drugi bi radi predvsem razumeli sebe in vse tisto, kar se jim dogaja ter jim krati spanec. Pogosto sprašujejo v povezavi s prihodnostjo in pričakovanimi dogodki ter še veliko drugega.

Za vsak tip vprašanj obstaja poseben horoskop, ki je lahko sestavljen na osnovi rojstnih podatkov ali ne. Pravi astrolog vam bo vedno povedal, katere podatke in informacije potrebuje, da vam lahko odgovori.

Astrologija ni znanstvena veda

Žal, astrologija ne spada med znanstvene vede. Znanost je ne priznava, čeprav temelji na znanosti. Za izračun in izris katerega koli horoskopa potrebujete nekaj znanja matematike in astronomije.

K sreči v današnjem času vse meritve, izračune in izrise opravijo računalniki in dober astrološki program, zato se mnogo ljudi sploh več ne zaveda, koliko znanja in znanstvenih temeljev je potrebnih, da nastane horoskop.

Vsak profesionalni astrolog in pravi ljubitelj astrologije bi astrologijo uvrstil med znanstvene vede.

Ne le, da temelji na znanstveni osnovi. Tudi odgovori, ki jih ponuja, so običajno precej hitrejši in precej bolj natančni kot prvi obisk na psihoterapiji, ki spada med znanstvene vede.

Astrologija, vedeževanje, jasnovidnost in še kaj

Astrologijo ljudje radi zamenjajo za vedeževanje, jasnovidnost, numerologijo in še kakšno drugo vedo. Na prvi pogled vse te vede nimajo popolnoma nič skupnega. A, samo na prvi pogled.

Katero koli boste izbrali, naj gre za astrologijo, vedeževanje, jasnovidnost, numerologijo, osebnostno preobrazbo, psihoterapijo, rune, ciganske ali katere koli druge karte, boste ugotovili, da imajo pomembno skupno točko.

Vsaka od njih je v rokah dobronamernega strokovnjaka namenjena pomoči ljudem, ki pridejo po nasvet, preobrazbo ali tolažbo. Kaj nekdo izbere, je odvisno od mnogo dejavnikov in z njimi se v tem prispevku ne bom ukvarjala.

Pomembno je, da sami vedno izberete tisto, kar vam koristi. Tisto, kar vam ponudi odgovore na vaša vprašanja in vam vlije potrebnega optimizma, vzpodbude ali opozoril, da boste v prihodnje lepše živeli.

Astrologija, in druge vede

Sama prakticiram astrologijo, o njej pišem in jo z največjim zanosom poučujem. Na začetku svoje poklicne poti na področju astrologije sem mislila, da druge vede nimajo prav posebne vrednosti, a sem se zmotila.

Bolj, kot astrologijo spoznavam in razumem, bolje se zavedam, da smo vsi eno in so tudi različne vede med seboj povezane.

Ugotovila sem, da je astrologija ena od tistih ved, ki povezuje vse znanje, ki ga nekdo nosi v sebi. Hvaležno sprejema vse ostale vede in ceni njihovo znanje ter izkušnje, pa naj govorimo o znanstveno priznanih ali nepriznanih vedah.

Upam si trditi še več. V kolikor ste strokovnjak ali ljubitelj ene od ved, s katero lahko pomagate ljudem postati bolj srečni in uspešni, boste postali odličen astrolog. Astrologija pa vam bo pomagala postati še boljši strokovnjak na vašem področju.

V kolikor bi se radi astrologije naučili in jo koristno uporabili zasebno ali poklicno, vas povabim v Astro Akademijo na 5-dnevni brezplačni tečaj »Kako brati horoskop za srečo in uspeh«.

Se vidiva v tečaju!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>