Zdenka Lukič

Intervju Zdenka Lukič: podjetnica, ki obožuje astrologijo

Intervju Zdenka Lukič - Kaj jo je privedlo do astrologije?

Irena Stopar: Zdenka Lukič, lepo pozdravljena. Že na tem mestu se ti želim lepo zahvaliti, ker si meni in mojim bralcem namenila svoj dragoceni čas. Najprej si želim izvedeti nekaj malega o tebi. V enem stavku bi povzela, kar mi je že prišlo na ušesa. Si podjetnica, mama, žena, dobra prijateljica in velika ljubiteljica astrologije. Kako se znajdeš v vseh teh različnih vlogah?

Zdenka Lukič: Joj, zdaj se to sliši kot super women! Ni ravno tako! Vse se je zgodilo spontano in verjetno je vesolje imelo prste vmes. Hmmm, razen astrologije. Ta me je vedno privlačila, vendar nikoli ni bilo časa. Zdaj pa imam že odrasli hčeri in sem si želela videti ta »baubau« bolj od blizu.

Irena Stopar: Za svoje prijatelje in mislim, da sem nekoč ujela informacijo, tudi sodelavke občasno organiziraš vzpon na Šmarno goro. Kako in zakaj si se domislila tega?

Zdenka Lukič: Ja, res je! Le da je vzpon mnogo manjši in je to Rožnik, je pa zato mnogo več veseljačenja, ker ni potrebno tako močno garat, da se pride do vrha. Sem bolj ležeren človek. So mi pa nadvse prijetna druženja s prijatelji. Tu kot da najdem sebe in se sprostim. Če se tudi drugi, sem nadvse zadovoljna. In navadno se imamo noro dobro. Tudi na Rožniku smo že poznani kot tisti, ki niso čisto na pravi valovni dolžini. Marsikdo si marsikaj misli o nas, ampak ravno v tem je čar.

Irena Stopar: Si računovodkinja in finančnica. Kaj ti je v tvojem poklicu najbolj všeč?

Zdenka Lukič: Številke! Ne vem, izziv mi je, ko na podlagi številk ujamem bistvo vsega, ko na kaj opozorim, ko vidim sliko, ki jo včasih direktorji zaradi prezaposlenosti s projekti ne vidijo. Predvsem mi je pa izziv v sodelavcih. Všeč mi je, ko jih gledam kako rastejo. Tako kot ljudje kot tudi kot finančniki in računovodje. Všeč mi je, ko pridejo k meni in jim včasih odprem oči, ker lahko pogledam od daleč. Pomembno je, da se ne zgodi, da ne vidijo gozda od listja! In najbolj pomembno je, da postajajo boljši od mene!

Irena Stopar: V podjetju si ustvarila dober team sodelavcev, kjer ste postali prava družina. Koliko vpliva ima nanj tvoj horoskop?

Zdenka Lukič: Sonce imam v 6. hiši v raku! Torej mora služba postati dom, da se lahko dobro počutim in želim si, da tudi sodelavci tako čutijo.

Irena Stopar: V prostem času se rada potepaš po naši lepi domovini. Če sem prav zasledila, te posebno vleče v Belo Krajino in na morje. Zakaj ti dve lokaciji? (opomba: če je res, seveda oz. opis, kaj je res).

Zdenka Lukič: Kozjansko, ne Bela Krajina. Tam živita stric in teta, ki se tudi ukvarja z astrologijo. Očarajo te grički. Z enega gledaš na drugega. Cerkvice, vinogradi, travniki, polja. Lepo! Predvsem sem strašno rada na morju. Tam dobim energijo za celo leto in če se le da sem od maja do septembra vsak vikend na morju. Čar vsega skupaj je, da takoj, ko odprem oči, odidem na plažo. Tam zjutraj okoli 7. ure ni nikogar. Le vsake toliko časa se v lučico pripelje kakšen ribič, ki je svoje delo že opravil in se bo vrnil šele zvečer, ko bo spet vrgel mreže v morje. Prebujanje sonca pač ne smem zamuditi. To mi je zelo pomembno. Mir, tišina, sonce, galebi, mirno morje in jaz s svojimi mislimi. Neprecenljivo!

Irena Stopar: Kako potekajo tvoji tipični dnevi?

Zdenka Lukič: Hmmm, vstajam pred peto uro zjutraj. Oba z možem imava rada jutra. V službi sem že okoli 5.30 in obvezna je kava, pregled mailov, novic. Potem je vsakodnevni obisk največje naše stranke, morda kakšen sestanek in tako vse do 15.30 ure. Popoldan pa je včasih čas za družino, prijatelje, sprehode s psom, astrologijo.

Irena Stopar: Kakšen je tvoj idealni vikend?

Zdenka Lukič: Idealen vikend je definitivno vikend na morju. Tudi jeseni in spomladi, ko so sprehodi ob obali prijetni in mi dajo novo energijo.

Irena Stopar: Računovodje, pravijo, ste zelo realni ljudje. Astrologijo pa ljudje pogosto uvrščajo med bolj neotipljive vede. Se tebi zdi, da je astrologija neotipljiva?

Zdenka Lukič: Mislim, da je astrologija otipljiva. Ko sem spoznala osnove astrologije pri tebi, sem si upala prebrati tudi kakšno gradivo različnih avtorjev, med drugim tudi zbirko vaj iz astrologije in me je fasciniralo tako kot so me fascinirali tvoji primeri v spletni učilnici. Moja pot do tam je pa še precej dolga. Moraš biti mojster logike, povezovanja in besede, da bi znal ljudem prikazati, da je astrologija čisto otipljiva.

Irena Stopar: Kaj te je privedlo do študija astrologije?

Zdenka Lukič: Dolgoletna želja in čas, ki ga zdaj lahko posvetim samo sebi in svojemu znanju. Tega ti nihče nikoli ne more vzeti.

Irena Stopar: Kaj pravijo ostali družinski člani in sodelavci na tvojo astrologijo?

Zdenka Lukič: Zelo različno se odzivajo na astrologijo. Nekateri so navdušeni in me z veseljem poslušajo, drugi so skeptični, vendar jih stvar vseeno zanima. Tistim, za katere ocenim, da so ljudje s čisto drugo vsebino kot sem jaz, o tem ne razlagam. Vsak si zgradi svoj svet v katerega verjame.

Irena Stopar: Ob vpisu v Šolo astrologije Astro si mi rekla, da te astrologija ne zanima kot dodatna dejavnost, pač pa uživaš v novih spoznanjih in znanju, v katerem želiš uživati kot hobiju. Še vedno misliš tako?

Zdenka Lukič: Ja, še vedno mislim tako! Čeprav sem ena velika klepetulja, ti moram priznati, da še nikomur nisem izdelala horoskopa. Verjetno presenetljivo, glede na to, kaj sem vse »ugotovila« iz kart, ki si jih prinesla na učne ure. Vendar je bila to bolj kot ne provokacija, da zvem več, da vidim kje so meje, da si dovolim tisto česar si v odnosu s stranko ne morem. Zdaj se mi vsakič zdi, da premalo znam. Kar je tudi res. Trenutno sem končala s sinastrijo in me čaka še kar nekaj dela. Ko bom, bom šla skozi vse tvoje odlične tečaje in vaje, bom najprej naredila horoskope za svoje domače. Mislim, da mi bo vzelo ogromno časa. Ampak…komaj čakam!

Irena Stopar: Pred dvema letoma si bila vztrajna, da se boš vpisala le, če bomo imeli redna predavanja v klasični učilnici. Kar veliko dela si mi naredila, ampak zatem se je opogumilo še nekaj čudovitih dam, da smo lahko kombinirale redna predavanja s spletno učilnico. Kako se spominjaš naših druženj?

Zdenka Lukič

Lukič Zdenka - vedno dobre volje 🙂

Zdenka Lukič: Hvala ti zato! Zelo cenim to tvojo odločitev. Sama sem človek, ki se zelo rad druži z drugimi, izmenja mnenja in izkušnje. Vse to je v e-učilnici tudi mogoče, vendar je za moj občutek drugače.

Rada vidim ljudi iz oči v oči in si o njih ustvarim mnenje. Veseli me spoznavanje in druženje z novimi ljudmi in v šoli smo se imeli strašno fino. Toliko različnih nas je bilo, tako po karakterju kot tudi po letih. Prihajali smo iz različnih sredin, pa vendar smo imeli vsi isto ljubezen – astrologijo. Lepo nam je bilo.

Jaz bi se še enkrat pridružila! Bi si pa želela, da bi nas bilo nekaj več!

Irena Stopar: Imaš izkušnjo, ko si del predavanj poslušala v predavalnici, večino pa v spletni učilnici. Kakšna je razlika?

Zdenka Lukič: Irena ti si mojster pisane besede in take e-učilnice kot je naša, je ni! Resnično! V predavalnici se tudi nasmejimo, se zabavamo in učimo, v e-učilnici pa je toliko znanja, toliko primerov, da jih ni nikjer drugje toliko. Predvsem je prednost e-učilnice v tem, da se lahko odločiš za učenje kadar imaš čas in ne kadar je rezerviran prostor in je ura astrologije. Ta ura v spletni učilnici je vedno! Meni, ker sem pač tak človek, pa so ljubi ljudje, njihova znanja, njihove zgodbe, njihov dotik! Meni osebno to šteje!

Irena Stopar: Navdušena sem bila nad tvojim sodelovanjem na webinarju ob praznovanju 11. rojstnega dne Šole astrologije Astro. Imela sem občutek, da si kar oživela in si se dobro počutila, čeprav je potekalo sodelovanje preko interneta. Kaj se je v resnici dogajalo v tebi?

Zdenka Lukič: Ne vem! Je bilo čisto spontano! Morda želja po tem, da bi tudi drugim povedala kako dobra je tvoja šola. Poleg tega se mi je pa zdelo, da si se za webinar zelo potrudila. In če se nekdo za nekaj potrudi, pričakuje na drugi strani tudi odziv. Meni bi bilo nerodno, da sem tam in ne sodelujem. Sem pač tak človek.

Irena Stopar: Najlepša hvala. Saj veš, da za učitelja, čeprav se včasih počutim učenko, ni lepšega kot to, da ljudem zmore predati, kar iščejo. 🙂 Zanima pa me kateri del astrologije ti je najbolj všeč in zakaj?

Zdenka Lukič: Ne vem še, ker še nisem prišla do karmične astrologije. Mislim, da bo ta tista, ki me bo navdušila. Sicer me najbolj zanima kdo je človek, ki stoji pred menoj in kaj skriva J. E, to me najbolj zanima. Kaj je tisto kar ne želi povedati in kar je skrito v njem, pa mu morda lahko pomagam.

Irena Stopar: Če bi te nekdo vprašal, kaj je najbolj pomembno v astrologiji, kaj bi mu odgovorila?

Zdenka Lukič: Najbolj pomembno povsod in pri vsem je, da si človek. To nekako napotuje na astrološko etiko, ki je verjetno zelo pomembna. Pomembno je tudi to, da na podlagi enega kroga lahko ugotoviš zakaj se ti neke stvari v življenju dogajajo in kako jih obvladovati. Če se tega zavedaš, mislim, da je lažje.

Irena Stopar: Kaj bi priporočila nekomu, ki bi astrologijo rad razumel, pa še ni našel svojega načina, kako jo osvojiti?

Zdenka Lukič: Tako kot so meni rekli. Osnove astrologije se nauči pri Ireni in res je tako!

Irena Stopar: Kakšne načrte imaš za prihodnost, povezano z astrologijo?

Zdenka Lukič: Pred dnevi mi je teta, ki se že desetletja ukvarja z astrologijo rekla, da je astrologijo začutila in jo dodobra spoznala, šele, ko je šla v pokoj in jo je takrat začela intenzivno proučevati in se z njo ukvarjati. Jaz bi rada to naredila prej. Je pa res, da le ta zahteva veliko časa, vendar so spoznanja neprecenljiva. Rada bi tistim, ki jih zanima kaj v tem krogu piše, pomagala, da spoznajo sebe in da jim pomagam, da preskočijo ovire za katere mislijo, da so nepremagljive. Poleg tega pa bi rada, da se astrologi v Sloveniji povežejo in da drug drugemu pomagajo. To se mi zdi precej pomembno.

Irena Stopar: Sva še kaj pozabili dodati?

Zdenka Lukič: Mislim, da ne! Hvala tebi za vse in globoko spoštovanje z moje strani!

Irena Stopar: Zdenka, najlepša hvala za tvoj čas. Želim ti veliko prijetnih ljudi v tvoji bližini, še veliko veselja z astrologijo in polno uspeha na tvoji poslovni poti.

Več o Zdenki Lukič si lahko preberete na povezavi tukaj.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Certificirani Natalni Astrolog

Program je primeren za ljudi, ki želijo pridobiti poklic natalni astrolog ali želijo postati bolj srečni. Postanite najboljša verzija sebeizboljšajte uspešnost pri delu, ustvarite boljše odnose z ljubljeno osebo, domačimi in prijatelji in še veliko več.

>