Velikonočni prazniki v soju Luninega mrka

Velikonočni prazniki v soju Luninega mrka

Velikonočni prazniki v soju Luninega mrka

Velikonočni prazniki so eden največjih in najpomembnejših krščanskih praznikov, kajti predstavljajo zmago svetlobe nad temo. Prinašajo novo upanje na lepše življenje.

Tokratni Velikonočni prazniki bodo osvetljeni z vplivom Luninega mrka, ki se bo zgodil 4. aprila na osi Oven/Tehtnica, torej na osnovni osi odnosov.

Nadaljuje se zgodba lanskoletnega oktobrskega mrka, ki se je zgodil skoraj natančno na istem mestu, le stopinjo stran od tokratnega.

Vpliv na družbeno dogajanje

Sonce se tokrat nahaja na 14° Ovna, Luna pa na 14° Tehtnice. Natančneje na 14° 24′ obeh astroloških znamenj.

Sonce je v tesni konjunkciji z Uranom, planetom, ki predstavlja prebujanje in nove življenjske smeri. Na družbeni ravni vlada upornikom, inovatorjem, astrologom in drugim naprednim ljudem. V določeni meri je povezan tudi s politiko. V tistem delu, ko bi politiki morali sprejemati odločitve za bolj human in pravičnejši družbeni red.

Postavitev mrka bo pospremil tudi kvadrat Plutona, vladarja podzemlja. Pluton bi lahko izbrskal še kakšno afero in zaostritve odnosov v družbi. Njegova naloga je pokazati še na zadnje nepravilnosti in krivice, ki so bile storjene v preteklosti.

Zato tokrat lahko pričakujemo še precej viharnega dogajanja v družbi. Ni še odmrlo vse, kar mora umreti, da lahko zgradimo bolj pravičen svet. Pa vendar se dogajajo in se bodo dogajali premiki na tem področju še naprej, vse, dokler ne bomo ponovno zadihali od recesije. Zato glavo pokonci!

Partnerstvo in družina

Na osebni ravni si lahko obetate precej več »prepiha« na področju odnosov. Tako partnerskih, kot družinskih, saj prav ista postavitev najmočneje govori prav o njih.

Verjamem, da je vedno najbolje, če zmorete živeti »tukaj in zdaj«. S preteklostjo se je najbolje ukvarjati le toliko, da iz nje potegnete koristne izkušnje. Ampak, za nekatere predstavnike zodiaka v tem času velja ravno nasprotno!

V kolikor se vam dozdeva, da bi morali v katerem koli odnosu še kaj dogovoriti, spremeniti, raziskati ali zaključiti, vam izjemoma priporočam, da se v mislih vrnite v lansko leto. Predvsem osvetlite dogajanje v času od oktobra do zdaj.

Namreč, v zadnjih 6 mesecih ste se morda ukvarjali z reševanjem partnerskega ali drugega odnosa. Povsem mogoče je, da ste naredili svojih 100%. Z nasprotne strani niste prejeli pričakovanih odzivov in se počasi že sprašujete, ali je sploh še mogoče karkoli storiti.

Občutek žrtve

Morda premlevate o krivicah in se počutite kot žrtev dogajanja. Dovolj vam je in odločeni ste, da ne boste naredili niti koraka dalje, dokler se nasprotna stran ne odloči, da se premakne.

Vse to je pričakovano dogajanje, če imate katerega koli od planetov postavljenega nekje med 12° in 17° katerega koli astrološkega znamenja. Še zlasti, če gre za postavitev v znamenju Oven, Rak, Tehtnica ali Kozorog.

Ob takšni postavitvi planetov v vašem rojstnem horoskopu vas tisti delčki v vas, ki jih simbolno predstavljajo planeti obeh mrkov, dobesedno »bombardirajo« s tovrstnimi dilemami.

Vpliv obeh Luninih mrkov, tokratnega in prejšnjega, bi morali v tem primeru močno čutiti. V vas se lahko dviguje jeza, celo bes ali se prebuja tiha želja po maščevanju. Pazite, da zdaj ne boste namerno povzročali bolečine drugi osebi, za katero menite, da vam je storila krivico.

Moj nasvet je, da ne reagirate na zgoraj opisani način, ker so na delu uničujoče energije. Mrki so namreč močni in naučiti se jih je potrebno uporabljati na koristne načine.

Premislite, ali ste se začeli zapirati vase. Ali ste morda našli načine, da se odrezavo ali razdražljivo odzivate? Morda celo nalašč. Preprosto zato, ker vas boli. Morda ste bili spregledani, neuslišani ali je celo poteptana vaša samozavest. Zato ne vidite več smisla in ste se vdali v usodo.

Če ste ob prejšnjem odstavku prikimali, ste najverjetneje nase vzeli vlogo žrtve. Ta žrtev v vas se trenutno trudi prevzeti nadzor nad vašim življenjem. Ker vas druga oseba ne podpira, se lahko počutite povsem nemočni. Ne veste, kaj bi še lahko storili, da bi se počutili bolje.

V iskanju rešitve

Vse to so značilne reakcije v tem času. Priznajte si, kako se v resnici počutite. Nato pa se odločite, ali boste dovolili, da vas prevzame uničujoča sila.

Če ta članek še berete, najverjetneje pomeni, da iščete rešitev. Da se še niste vdali, četudi morda mislite, da več nima smisla iskati boljših poti. Morda menite, da ne obstajajo ali si lažete, da ste »rojeni pod nesrečno zvezdo«.

Kakorkoli se počutite, ne zanikajte. Namreč, Lunin mrk pod močnim Plutonovim vplivom ima eno pomembno nalogo za vas. Od vas zahteva, da se odkrito pogledate v ogledalo. Da ozavestite, kaj vam ogromno pomeni. Da se vprašate o svojih vrednotah in o tem, kako bi radi preživeli preostanek svojih dni.

Ko si boste odgovorili na svoja vprašanja, boste zagotovo našli odgovore, kako spremeniti svoje življenje, da bo postalo bolj lahkotno in bolj osrečujoče. Potujete skozi čas, ki ga lahko primerjate z »nočjo tik pred zoro«. Zato se ne vdajte malodušju ali negativnosti.

Ob sebi potrebujete osebo, ki vas bo razumela in vam pomagala pogledati na življenje s svetlejše plati. Če se počutite sami ali potrebujete nepristranski nasvet, sem tu za vas in za vaše pravilne odločitve.

Kristusovo trpljenje

Poglejte s svetle strani. Tokratni Lunin mrk se zgodi v času Velikonočnih praznikov. Kristus je v petek trpel peklenske muke na križu, preden je lahko umrl. Verjetno so se mu sekunde zdele dolge kot leta. Ampak, že v nedeljo je vstal od mrtvih v novo življenje.

Podobno se lahko zgodi vam. Za vsako nočjo posije sonce. In v dnevu, obsijanem s soncem, nočne more in prikazni iz omare izginejo. Samo dajte drugim še eno priložnost. Prisluhnite, spregovorite in se poskušajte izogniti užaljenosti.

Velikonočni prazniki so čas, ki ga lahko ob vsem peklenskem ritmu običajnih dni, preživite doma, s partnerjem in družino. Zdaj je čas, ko se miza šibi pod dobrotami. Naj ne bodo dobrote le na vaši mizi, pač pa tudi okoli nje.

Konec koncev se lahko kadarkoli kasneje odločite, da boste zaključili odnos. Ampak, pred tem naredite vse, kar je v vaši moči, da ga popravite. Če ne bo šlo, boste kasneje vedeli, da niste obupali, da niste odnehali, ampak je prišel čas, ko je potrebno zaključiti in oditi dalje.

Pod vplivom tega mrka se lahko zgodi, da boste prav zaradi vašega ravnanja pridobili zaupanje, ugled in spoštovanje nasprotne strani. Zdajšnji čas je namreč zelo ugoden za poglabljanje odnosov. Tistih, v katerih se obe strani počutita povsem enakovredni.

Si predstavljate svoje življenje čez 10, 20 ali 30 let, ko se boste lahko potrkali po prsih in vedeli, da se je vse lepo zgodilo prav zaradi vas? Ker ste bili močni, ker ste premagali strah, jezo in nezadovoljstvo.

Želim vam, da bi vam tokratni Lunin mrk in Velikonočni prazniki prinesli čim več prijetnih dni.

Da boste lažje spremljali naslednje namige, se naročite na e-novice!

[Form id=”86″]

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>