Sončev mrk 20. marca 2015 na 29° astrološkega znamenja Ribi

Sončev mrk 20. marca 2015 na 29° Ribi

Sončev mrk na 29° Ribi

Ste že nestrpni, ker boste po dolgih letih lahko v Sloveniji opazovali Sončev mrk? Žal ne bomo mogli opazovati popolnega Sončevega mrka. Ampak tudi delni mrk, kot je napovedani za jutri, se splača videti.

Sončni mrk se bo v Ljubljani zgodil jutri, v petek, 20.3.2015 ob 10:36. Organizirajte si delo tako, da si boste lahko v tem času privoščili malico, poglejte v nebo in uživajte v »nebeški predstavi«.

Le na primerno zaščito za oči ne pozabite, ker vam lahko v nasprotnem Sonce okvari vid.

Sončni mrk se bo zgodil na 29° Ribi 27′. Torej čisto na koncu znamenja Ribi v konjunkciji (na istem mestu) z zvezdo stalnico Scheat. Zanimivo je, da tokratni Sončni mrk v horoskopu mrka ne sestavi nobenega aspekta s preostankom planetov. Še najbližji mu je trigon s Saturnom, ki pa ga bo le šibko čutiti.

Splošen vpliv 29° Ribi

V času vpliva tega Sončevega mrka na 29° Ribi (6 mesecev, v nekaterih primerih tudi do 2 let) se bo potrebno več ukvarjati s seboj. Močno je poudarjena potreba, da se soočite s svojimi »strašili s podstrešja ali iz kleti« ter jih preobrazite v čisto sočutje.

Nikakor ne podlegajte egoističnim težnjam, da bi na silo dosegli nekaj, česar si (še) niste zaslužili. S tem se boste izognili mnogim težavam in izgubam, ki bi vam sicer lahko pretile. Bodite prijazni s seboj in drugimi, odpustite zamere ter prinašajte luč v svet okoli sebe.

Ali ste vedeli?

Scheat je zvezda stalnica iz ozvezdja Pegaz, ki se razprostira od 24° Vodnarja do 15° Ovna. V Pegazu ni nobene zvezde 1. magnitude, torej takšne, ki bi imela najmočnejši vpliv na življenje na Zemlji.

Mitološka zgodba o Pegazu

Pegaz je krilati konj, sin Pozejdona (Neptuna), boga morja in Gorgone Meduze. Nekoč lepa mladenka, se je po posilstvu Pozejdona spremenila v grdo pošast, ki so ji namesto las z glave migotale kače.

Potem, ko ji je Perzej odsekal glavo, se je iz njene krvi rodil Pegaz in postal Perzejev konj. Skupaj sta doživela mnogo dogodivščin, o katerih se lahko podrobno seznanite v tečaju Zvezde stalnice.

Žrebička sta vzgajali sama Atena, najmodrejša Zeusova hči, in njena muza Uranija, vladarica astronomije in univerzalne ljubezni. Veselo je skakljal po nebeških poljih in po zemeljskih ravnicah. Lahko je letel visoko in hitro kot veter.

Nekega dne, ko se je želel napiti ob izviru vode, ga je ujel Beleforont. Slednji je želel na Pegazu poleteti na Olimp k bogovom.

Ko je Zeus opazil, kako se približujeta, je po eni od zgodb poslal strelo, po drugi pa žuželko, ki je pičila Pegaza. Konj se zdrznil in s svojega hrbta vrgel Beleforonta, ki je padel na zemljo.

Pegaz je srečno živel dalje. Postal je konj boginje zore Eos, sončnega boga Apolona in Zevsu pomagal prenašati strelo. Zaradi njegovega izjemnega življenja, ga je Zeus postavil na nebo.

V mitologiji Pegaz predstavlja simbol radosti, umetnosti in božanske svetlobe.

Kolektivni vpliv Sončnega mrka

Kot rečeno, se tokratni Sončev mrk zgodi prav v ozvezdju Pegaz, in sicer v konjunkciji z zvezdo stalnico Scheat, ki predstavlja desno Pegazovo ramo.

V tradicionalni astrologiji Scheat predstavlja brodolome, nesreče v rudnikih, letalske nesreče in vrsto splošnih nevarnosti, ki jim pravimo »višja sila«. Zato je pod njenim vplivom pričakovati nekaj tovrstnega dogajanja v svetu.

Čas je sicer precej naklonjen novim odkritjem na področju prometa, zlasti letalske industrije in novih sodobnih transportnih poti.

Vpliv Sončnega mrka na osebni ravni

V kolikor se mrk zgodi v konjunkciji z vašim Soncem (rojeni v zadnjih dneh znamenja Ribi ali v začetku Ovna), boste vpliv čutili v vsakodnevnem življenju.

Podobno ga boste čutili tudi, če imate katerega koli od osebnih planetov v rojstnem horoskopu postavljenega na zadnjih 3° ali na prvih 3° katerega koli astrološkega znamenja.

Lahko si obetate napredovanje v karieri in poklicu. Še posebno, če ste pripravljeni stvari spreminjati na bolje. Vpliv je naklonjen umetnikom in vsem, ki vam je v krvi hitrost.

Ženskam ta vpliv prinaša možnost, da spoznate pravo osebo za življenje v dvoje. Najverjetneje se boste znašle v neki zagati, iz katere vam bo pomagal vaš »vitez«. Razglejte se naokoli in pokličite na pomoč!

Pazite se le, če v vašem rojstnem horoskopu kateri od planetov sestavlja neharmonični aspekt (kvadrat, opozicija, inkonjunkcija), ker bi se v tem primeru lahko po nepotrebnem izpostavili nevarnosti. V takšnem primeru dvakrat premislite, preden delujete!

Vpliv v vsakodnevnem življenju vsakega od nas

Četudi v rojstnem horoskopu nimate planetov, postavljenih na 29° ali blizu te stopinje, bo mrk »padel« na to stopinjo v vašem rojstnem horoskopu. Preverite, v katero hišo pade. To življenjsko področje, ki ga opisuje hiša mrka, bo za vas pomembno.

Predvsem premislite, ali bi morali na tem področju nekaj zaključiti. Če, potem se lotite in opravite nalogo, najsi gre za delo ali odnose. Lahko se zgodi, da je tu ostala neka zamera ali razočaranje. Premagajte jo, ker se boste le tako lahko premaknili dalje.

Natančne razlage vam v tem članku ne morem ponuditi, ker moram izdelati vaš horoskop in se z vami pogovoriti. Če ne boste našli razlage sami, vam z veseljem pomagam z rešitvami na posvetu.

Bistvo zvezd iz ozvezdja Pegaz je v dobroti in nesebičnem služenju drugim. Bodite strpni, plemeniti in uživajte v tem, kar počnete. Zapomnite si, da je v zgodbi o Pegazu izgubil Beleforont.

Zato postanite Pegaz. Bodite kot igrivi in dobronamerni konjiček, ki se je priljubil celo bogovom in nikakor stremuški Beleforont, ki je izgubil zaradi svojih egoističnih teženj.

Želim vam, da bi uživali v mitološko obarvanem Sončevem mrku in boste iz zgodbe potegnili več dobrega, kot večina drugih ljudi.

Zgodbo lahko poveste tudi svojim otrokom, partnerju ali prijateljem ter jih navdihnete k pogledu v nebo.

Če bi radi sproti prebirali novosti v mojem blogu, se prijavite na prejemanje e-novic kar zdaj.

[Form id=”86″]

 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vpliv mrkov na vaše življenje

Mrki se zgodijo vsaj štirikrat letno, torej precej pogosto. Lahko povzročajo stresno življenje ali priložnosti za rast in razvoj.

Da bi jih lahko bolje razumeli, sem za vas pripravila spletni tečaj Lunacije in Mrki, na katerem boste podrobno spoznali sončev in lunin mrk ter njun vpliv na vaše življenje.

>