Retrogradni Merkur, astrologinja Irena Stopar - Pokličite ljudi, ki jih imate radi

Merkur v vzvratni prestavi – 2. del

V prejšnjem tednu sem vas opozorila na nevarnosti na cesti in na težave v pogovoru, ki jih lahko v vaše življenje prinese čas, ki mu astrologi pravimo “retrogradni Merkur”. A to še ni vse, kar vam lahko prinese. Zato je na mesto še nekaj opozoril, ki jih je dragoceno upoštevati.

Pokličite nekoga

Današnji čas in ubijalski tempo od vas zahteva nenehno hitenje na vse strani neba. Pri tem se lahko zgodi, da vam zmanjka čas za partnerja, prijatelje ali druge ljudi, ki bi jih radi videli, slišali, začutili,…

Pokličite osebo, ki jo pogrešate. Verjetno je nekdo iz vaše preteklosti, oseba, s katero še niste razčistili vsega med vama. Morda bi nekomu le radi rekli: »Živjo, saj ti nimam kaj dosti povedati, ampak pogrešam te.« Dvignite slušalko, pokličite in dovolite, da energija ponovno zaokroži med vama.

V kolikor vam spanec krati vaš nekdanji partner, se vprašajte, ali v prihodnosti še vidite skupno pot. Pritrdilen odgovor vas lahko popelje do možnosti pogovora, v katerem mu boste pojasnili, kako vidite vajin odnos v prihodnosti.

Večina odgovorov pa bo negativnih. V tem primeru vam svetujem, da si odnos resnično vzamete pod drobnogled, ga pri sebi za vedno razčistite in spustite od sebe. Bolj srečni boste.

Vem, kako težko je, če ste sami. Zato ne pozabite, da vam z veseljem stojim ob strani. Lažje vam bo, ko se boste pogovorili z menoj, ker nisem vpletena v vajin odnos. Zato ga vidim veliko bolj jasno od vas in vam ga lahko bolje pojasnim ter predlagam možne rešitve.

Sredstva in urejanje dokumentacije

Ne morem mimo nasveta za podjetnike. Država vas obvezuje, da enkrat letno naredite inventuro stanja vaših sredstev v podjetju. K sreči ne predpisuje datuma, ko morate to narediti, zato se lahko odločite, da boste sredstva popisali v času retrogradnega Merkurja.

Pravzaprav je to zelo dobra odločitev, ker je zdaj bolje počakati z novostmi in novimi projekti. Tako vam bo ostalo nekaj časa, da temeljito popišete vse, kar imate. V tem času je običajno manj napak pri popisih. Podjetja ugotavljajo, da tako lahko bolj natančno načrtujejo zamenjavo dotrajanih sredstev in imajo bolj »čiste zaloge«.

Ugoden čas je za urejanje dokumentacije. Poznam veliko podjetnikov, ki dolgo časa odlagajo dokumente vse povprek po mizi in omarah. Zamujajo k računovodjem in jim povzročajo sive lase. Običajni izgovor je »Nimam časa.«.

Verjamem, ampak urejena in natančna dokumentacija je nujen in pomemben del uspešnega poslovanja. V kolikor vam nikakor ne priraste k srcu, se zadeve lotite zdaj. Lažje in hitreje boste opravili, dokler je Merkur retrograden.

Pokličite stare stranke, realizirajte dogovore, ki so še v zraku in zaključite čim več projektov. Ne svetujem podpisovanja novih pogodb in začetka novih dogovorov. Razen, če morate, seveda. Tu ni izgovorov. Le dvakrat preverite, ali ste vse pripravili, kot si želite, da ne bo prihajalo do nepredvidenih težav kasneje, ko bodo projekti že v teku.

Pred dokončno potrditvijo, se pogovorite z nevtralno osebo ali dajte osnutek nekomu v pregled, saj se lahko zgodi, da ste spregledali pomembno postavko v dogovoru. V kolikor pa lahko počakate, počakajte do novembra, ko bo za nove dogovore ugodnejši čas.

Izjema je vse tisto, kar je že dogovorjeno in je potrebno le še realizirati. Tu se splača vložiti energijo in zaključiti zadevo.

Kako močno čutite vpliv

Imate Sonce, Luno, ascendent ali vladarja ascendenta postavljenega v astrološkem znamenju dvojčka ali devica? Za vas so Merkurjevi obrati praviloma zelo naporni. Večina ljudi s takšno postavitvijo čuti vsako spremembo njegove smeri gibanja.

Ostali imate nekaj več sreče, kajti vpliv boste čutili predvsem na življenjskih področjih, ki jih zdajšnja postavitev Merkurja aktivira. Čutili ga boste le na dveh ali več področjih, odvisno od postavitve vašega rojstnega horoskopa.

Dobro bi bilo, da bi se nanj pripravili. Kajti ljudje, ki imajo pomemben del rojstnega horoskopa povezan z Merkurjem, se z leti že navadijo na njegov, običajno 3x letni »čudni vpliv«. Če ne drugega, se nasmejijo in pojasnijo, da je “nekaj čudnega v zraku”.

Tisti, ki se z vplivom Merkurja bolj poredko srečate, lahko pričakujete presenečenje. Kolikšno in kdaj, je na splošno nemogoče povedati. Za natančen odgovor je potreben temeljit pogled v vaš rojstni horoskop.

Pod vplivom mrkov

V času tokratnega retrogradnega Merkurja se bosta pojavila tudi Sončev in Lunin mrk. Ker bosta dogajanje napolnila s še več energije in jo dodatno zagodla, vas bo morda zanimalo nadaljevanje.

Prijavite se na prejemanje e-novic še danes in prvi boste izvedeli, kako vpliv izkoristiti.

[Form id=”86″]

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
>