Retrogradni Merkur, besede in promet

Retrogradni Merkur v Kozorogu meša štrene

Retrogradni Merkur v Kozorogu 

Retrogradni Merkur na vas preži od ponedeljka, 19. decembra 2016, ko se bo obrnil v navidezno obratno smer od običajne. V direktno smer se bo obrnil ponovno 8. januarja 2017.

Vpliv bo stresen, saj se obrat zgodi v neposredni bližini (konjunkciji) s Plutonom. Oba vas bosta silila predvsem v obrat vase in k razčiščevanju zadev, ki so pomembne za vas. Kako močno ga boste čutili? Brez temeljitega vpogleda v vaš horoskop je nemogoče reči.

Retrogradni Merkur, besede in promet

Retrogradni Merkur tako po svoji naravi vedno znova prinaša obrat navznoter in kup neprijetnih zadev. Lahko vam ponagaja tako, da nenadoma ostanete brez besed. Druge začnete dojemati, kot da govorijo v šifrah ali tujem jeziku.

Pogosto ga spremljajo zastoji v prometu, povečano število prometnih nezgod in občutek, da med vožnjo nekam odplavate. Da niste prisotni in ste na končno destinacijo prispeli, ne da bi opazili, kaj se je dogajalo med vožnjo.

Retrogradni Merkur in nakupi

Nakupom novih stvari Retrogradni Merkur ni naklonjen. Zlasti, ko gre za nakupe avtomobilov ali elektronskih naprav je dobro biti posebno previden. Nakup je najbolje preložiti na čas, ko se bo ponovno gibal direktno.

Več sreče boste imeli, če boste v tem času kupovali v akcijah in znižanih nakupih. Zlasti za tisto, kar si že dlje časa želite, pokukajte, ali vam ni pripravil kakšnega lepega presenečenja. Velja pa pozornost pri nakupu, ali je v ponudbi vse, kar si želite.

Retrogradni Merkur in osebna preobrazba

Najboljši čas, ko se Retrogradni Merkur giblje skozi Kozoroga, je za osebno preobrazbo. Vzemite si nekaj časa zase in opravite »osebno inventuro«. Zlahka boste spoznali, kaj vam je všeč in česa bi se radi znebili iz svojega življenja.

Lahko naredite tudi kak dober načrt za prihodnost. Zlasti zdaj, v decembru, prihajajo v ospredje želje za prihajajoče leto. Če boste dobro pogledali vase, boste zdaj lahko odkrili, kaj je potrebno storiti, da boste ob koncu naslednjega leta slavili zmago nad seboj.

Retrogradni Merkur naklonjen inventuri

Za podjetja je čas ugoden za opravljanje letnega popisa (inventure). Pod vplivom retrogradnega Merkurja boste namreč lahko našli kakšno stvar, ki je v prejšnjih letih morda niste mogli najti ali ugotovili, kje vam uhajajo zadeve iz podjetja.

Dogaja se lahko še veliko drugega. Predvsem bodite v tem času pozorni na besede in dokumente, ki jih morda ne morete podpisati v drugem času. Naj vam pomaga nekdo, ki mu zaupate, saj bosta skupaj lažje našla morebitna odstopanja.

Retrogradni Merkur ne deluje na vse ljudi z enako močjo

Pogosto me kdo vpraša, zakaj ne napišem, kaj posamezna postavitev prinaša posameznim astrološkim znamenjem. Nekaj iztočnic za naslednje leto imate zapisanih v Letnem horoskopu 2017.

Večinoma pa se izognem opisom, ker imate unikaten rojstni horoskop. V njem ni govora le o vašem Soncu, pač pa o vseh planetih, ki imajo vpliv na vaše življenje. Kombinacij, zakaj se nekaj zgodi nekomu, drugemu, rojenemu v istem astrološkem znamenju pa ne, je nešteto.

Vse, kar počnem in o čemer javno pišem, naj vam koristi. Zato vam v primeru, da vpliv čutite močno ali se ne morete otresti občutka, da ne veste, kaj storiti, priporočam posvet ali poglobljen študij astrologije. Na obeh boste dobili informacije, ki vam bodo v pomoč pri vaših odločitvah do (še bolj) srečne prihodnosti.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Vaš osebni dnevni horoskop in ugodni dnevi

Začnite bolje načrtovati svoje življenje in svoje aktivnosti. S pomočjo osebnega dnevnega horoskopa vnaprej določite dneve, ko boste razreševali napetosti v odnosih, odšli na razgovor za službo ali se pogovorili s sodelavci. Z novimi projekti in zadevami začnite v ugodnih dneh, ko se kar kopičijo dobri vplivi z neba. Našli jih boste v Osebnem dnevnem horoskopu.

>