delo in zdravje

Retrogradni Merkur v devici, delo in zdravje

Retrogradni Merkur, delo in zdravje

Retrogradni Merkur je v astrologiji znan po svoji vlogi pri težavah na področju, kjer se obrne retrogradno.

Tokrat se obrača v devici. Njegov obrat se zgodi v neposredni bližini Sončevega mrka, pridružil pa se mu bo vpliv tudi Luninega mrka. Oba mrka se bosta zgodila v septembru v znamenju devica.

Pričakujete lahko, da bo retrogradni Merkur zdaj od vas zahteval predvsem pregled vaših aktivnosti na področju dela in zdravja.

Retrogradni Merkur vpliva na dogajanje v družbi

Na družbeni ravni je pod vplivom vsega, kar se zdaj dogaja na nebu, pokazal na pomanjkljivosti v zdravstvenem sistemu. Četudi že leta govorimo o tem, da je potrebna temeljita prenova zdravstvenega sistema, je zdaj napočil čas, ko se trese kar cela gora.

Po drugi strani pa lahko opazujete, kako se vlada, delodajalci in sindikati nikakor ne morejo uskladiti glede posodobitve delovne zakonodaje. Četudi je nujna in bi lahko prinesla veliko dobrega.

Zaradi bližajočega začetka novega šolskega leta ne verjamem, da se bo vplivom retrogradnega Merkurja v konjunkciji z Jupitrom in mrkov lahko izognilo šolstvo. Naše otroke in dijake čaka kar zahtevno šolsko leto. Naj začnejo z učenjem takoj, da se ne bodo zrušili ob naporih kasneje.

​Retrogradni Merkur, obveznosti in služba

Na osebni ravni tokratni retrogradni Merkur prinaša predvsem potrebo po pregledu vašega življenja, navad in vsakodnevnih aktivnosti. Tako službenih kot domačih. Če potrebujete pomoč, jo poiščite oziroma porazdelite obveznosti.

Veliko časa mora večina nameniti ukvarjanju z delom in delovnimi obveznostmi. Zdaj se lahko mnogi srečajo tudi s kakšno reorganizacijo ali spremembo na delovnem področju. Vsem spremembe ne bodo všeč, so pa nujne.

Če imate službo, vam priporočam, da jo obdržite. Zdaj ni čas, da bi iskali drugo, saj je čas bolj naklonjen temu, da izboljšate odnose s sodelavci in delo prilagodite tako, da boste bolj zadovoljni.

Velikokrat mi brezposelni pišejo glede zaposlitve. Če ste brezposelni, nikar ne mislite, da zato, ker je retrogradni Merkur zdaj ne smete sprejeti službe. To bi bilo neumno. Če ne boste zadovoljni, jo lahko zamenjate, ko boste našli boljšo.

Čas je naklonjen tistim, ki že dolgo iščejo zaposlitev, pa je nikakor niso mogli najti. Nekako bi lahko rekla, da zdaj retrogradni Merkur poplača pretekla prizadevanja, zato je zdaj vredno iskati službo z dvojno močjo.

​Retrogradni Merkur, delo in zdravje

Delovno področje in vpliv na zdravje sta močno povezana. V kolikor spadate med tiste, ki radi ali pa ste prisiljeni veliko delati, zdaj pomislite malo nase.

Preglejte svoje delovne obveznosti in poskušajte najti izboljšave. Skrajšajte čas dela, če delate preko zakonsko določenega časa. Poskrbite za rekreacijo in bolj zdrav način življenja. Če ne zmorete sami, poiščite strokovnjaka s tega področja.

V kolikor boste še naprej pretiravali z delom, boste morali ceno drago plačati. V obliki bolezni, ki se lahko pojavi zaradi izgorevanja. Tej pa se lahko izognete s tem, da poiščete ravnotežje med delom, zasebnim življenjem in zabavo.

Nikakor vas ne želim strašiti, da se bo prav vam kaj hudega zgodilo. Daleč od tega. Nisem pogledala v noben rojstni horoskop. Še v svojega ne. Gre za splošno dogajanje, ki bo zdaj na plan prineslo marsikaj, o čemer pišem v tem prispevku.

​Izkoristite najboljše, kar vam nebo ponuja

Planeti in dogajanje na nebu vas vedno znova le opozarjajo, kaj prihaja na plan. Ker veste, se lahko tistemu, kar vam ne koristi, zdaj izognete. Tisto, kar vam je všeč, pa lahko izkoristite in uporabite v svojem življenju.

Z izboljšavami zdaj lahko polepšate in olajšate življenje sebi in svojim domačim. Pa še bolje se boste počutili, boljše volje boste, več se boste smejali in izzive boste odpravili z »levo roko«.

Ker so planeti pogosto retrogradni, Merkur kar nekajkrat letno, vam toplo priporočam, da se naučite bolje razumeti, kako njihov vpliv obrniti v lastno korist. Dobrodošli v tečaju Retrogradni in stacionarni planeti.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
>