Merkur retrograden

Retrogradni Merkur, Mars, Jupiter, Saturn in Pluton vam prinašajo omejitve

Retrogradni Merkur, Mars, Jupiter, Saturn in Pluton vam prinašajo omejitve

Upam, da ste se že navadili na dejstvo, da je Merkur vsako leto nekajkrat retrograden. V letošnjem letu smo zdaj soočeni že z njegovim drugim obratom v vzvratni smeri.

Tokrat se mu pri njegovih retrogradnih norčijah pridružujejo še retrogradni Mars, Jupiter, Saturn in Pluton. Tako je kar 5 planetov retrogradnih, med njimi kar dva osebna (Merkur in Mars).

Z retrogradnim Jupitrom, Saturnom in Plutonom se nima smisla poglobljeno ukvarjati na osebni ravni. Izjema so le, če se dotikajo z aspekti vaših osebnih planetov. Za vsakodnevno življenje sta bolj pomembna Merkur in Mars.

Merkur se je retrogradno obrnil 28. aprila 2016 na 23° bika. Vzvratno se bo gibal še vse do 22. maja, ko se ponovno obrne v direktno gibanje na 14° bika.

Retrogradnost se na nebu v resnici ne zgodi. Planeti ves čas potujejo po svojih tirnicah okoli Sonca. Ko pa jih pogledamo oz. opazujemo z Zemlje, se nam zdi, da se ustavljajo in gibljejo tudi v nasprotni smeri kot je običajna. To imenujemo retrogradnost.

Retrogradni Merkur

Retrogradnega Merkurja lahko povežete z vsem, čemur vlada. Naj omenim le nekatere zadeve. Med njimi so najbolj vidni komunikacija, promet, nakupovanje, prodaja, gibanje in odločanje.

Zdaj, ko se Merkur giblje retrogradno, vam jo lahko zagode na vseh omenjenih področjih. Čas ni naklonjen ničemur novemu, povezanem z Merkurjem. Pojavlja se nezbranost, zaradi katere se zdi, da ne sledite sogovorniku kot običajno. Zlahka nekaj napačno razumete ali si razlagate drugače kot je bilo povedano. Ko spregovorite, imate lahko občutek, da govorite steni.

V prometu se bolj pogosto pojavljajo zastoji, prometne nesreče in nepazljivost. Mnogi ljudje mi povedo, da včasih ne vedo kako so prispeli od točke A do B. Zdaj se lahko tak občutek krepi tudi pri tistih, ki so sicer zbrani pri vožnji.

Avtomobili in elektronske naprave se pogosteje kvarijo. Zlasti bodite pazljivi pri nakupih tovrstnih naprav, ker vam znajo prinesti skrbi že takoj po nakupu ali malce kasneje. Nakupe v tem času odsvetujem. Včasih pa potrebujete nekaj, ker se pokvari prav v tem času. Skrbno shranite garancijski list, ker ga boste morda potrebovali.

V tem času se lahko zgodi, da boste pozabili shraniti kak dokument. Čas je precej bolj ugoden, da uredite arhive in poiščete nekaj, kar ste pred časom založili in nikakor niste mogli najti. Predvsem se je bolje ukvarjati s starimi zadevami, ki še niso dobile epiloga, kot z novimi.

Retrogradni Mars vam jemlje energijo

Omenila sem že, da je zdaj retrograden tudi Mars, oba družbena in en generacijski planet. Zavedajte se, da se na nebu vse upočasnjuje z razlogom. Zdaj ni ugoden čas za nove projekte, za odločitve o novih zadevah in urejanje nečesa, kar bi lahko odložili za vsaj mesec dni. Še bolje je, da tovrstne zadeve odložite do sredine junija, če je le mogoče.

Čas je ugoden, da se vrnete v preteklost. Posvetite se sebi in premislite o svojem življenju. Kaj je tisto, kar ste želeli narediti, pa vam je zmanjkalo časa ali energije? To je dobro potegniti na plan in se posvetiti tovrstnim zadevam.

Retrogradni planeti delujejo, če verjamete ali ne

Spomnim se, da na začetku, ko sem začela proučevati astrologijo, nisem verjela v retrogradni vpliv planetov. Smejala sem se jim. Kljub temu sem shranila nekaj računov in si zapisala nekaj zadev, s katerimi sem začenjala pod retrogradnim vplivom.

Skoraj vse so se izjalovile. Naprave so se kvarile in izgubljala sem čas na servisih. Projekti pa niso tekli kot sem si želela. Na lastni koži in kasneje na koži svojih klientov, ki mi niso verjeli, sem opazovala rušilno moč retrogradnosti.

Retrogradni Mars, Jupiter, Saturn in Pluton

Retrogradni Mars vam dopoveduje, da imate premalo energije za resen preboj. Da malo počakajte, si naberite dovolj moči in nato naredite, kar se boste odločili. Ko se obrne direktno, pojdite v akcijo brez odlašanja.

Naredite si uslugo. Ne silite z glavo skozi zid. Tudi Saturn, vladar zidovja je retrograden. Ne boste ga prebili. Retrograden je Jupiter. Uspeha ne pričakujte v novostih, pač pa v zadevah, ki potrebujejo vašo pozornost, da jih kasneje speljete kot jih boste načrtovali zdaj.

Pluton, vladar transformacije, je retrograden. Tudi on govori o tem, da je zdaj potrebno nekaj temeljito pogledati pod lupo in prilagoditi, morda povsem spremeniti in ubrati novo pot.

Vsi retrogradni planeti vam kažejo pravo pot. Ampak, da jo boste spoznali, se morate tudi vi upočasniti. Obrnite se vase in si bolj zaupajte, da se zmorete pravilno odločiti.

Retrogradnosti planetov ne jemljite kot nekaj slabega. Včasih morate pod njihovim vplivom narediti nekaj, da se nečesa novega naučite. Po mojem mnenju je najpomembnejše, da se prilagodite naravnim ritmom.

Ti so v tem času upočasnjeni in vam tako prinašajo priložnost, da se bolj posvetite sebi. V sebi raziščite kdo ste v resnici in kaj lahko storite bolje v prihodnje, da boste (bolj) srečno zaživeli.

Zdaj je odličen čas, da začnete raziskovati sebe. Zato si naredite uslugo in s pomočjo tečaja Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop bolje spoznajte sebe, svoje želje, hrepenenje, cilje in se pripravite na uspeh ter srečo že v kratkem času.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Spoznajte sebe, druge ljudi in okoliščine v novi luči!

Vsak od nas, tudi vi, imate unikaten rojstni horoskop. V njem so opisani vaši talenti in najboljši potenciali. A v življenju se vam ne zgodijo le lepe in prijetne zadeve. Včasih ste žalostni, razburjeni, brezvoljni ali razočarani nad dogajanjem okoli vas. Če si želite preiti vse te negativne vplive in doživeti čim več lepega, kliknite na gumb Želim vedeti več!

>