Retrogradna Venera 2017 predstavlja čas, ko so na preizkušnji odnosi.

Retrogradna Venera 2017 – Ljubezen na preizkušnji

Retrogradna Venera 2017  

Retrogradna Venera 2017 predstavlja čas, ko so na preizkušnji odnosi. Vladarica ljubezni, lepote in blaginje vam zdaj pokaže, kako trdno je vaše partnerstvo.

Ljubezen in odnosi so zapletena reč. Vsakih toliko časa je potrebno v še tako idealnem partnerstvu nekaj dogovoriti ali kaj počistiti. Če to počnete sproti, vas nič ne more presenetiti.

V kolikor pa raje odlašate in v sebi držite, kar vam ni najbolj po godu, vam bo tokratna retrogradna Venera 2017 v svojem zrcalcu pokazala, kakšna je resnična vrednost vajinega odnosa.

Najbolj boli spoznanje, da je potrebno v odnosu nekaj spremeniti, če želite ostati srečni. Pokaže vam, kaj je preživeto. Na plan priplavajo nerazčiščena čustva in pričakovanja. Pojavi se občutek, da partnerja več ne poznate tako dobro kot ste si mislili.

Retrogradna Venera 2017

V marcu in aprilu 2017 bo v astrologiji v ospredju retrogradna Venera. K sreči Venera ni tako pogosto retrogradna kot Merkur, ki se retrogradno obrača vsakih nekaj mesecev. Kadar pa se Venera obrne, ostane retrogradna dlje časa kot Merkur.

Letos vam lahko retrogradna Venera ponagaja od 4. marca do 15. aprila. Retrogradno se obrne na 13° ovna in bo potovala po svoji navidezno vzvratni poti vse do 26° ribi, ko se ponovno obrne iz retrogradnega v direktno gibanje.

V horoskopu retrogradne Venere se med drugim Luna nahaja na 29° bika. Za našo deželico velja, da se pojavi v vrinjenem biku v 12. hiši. V tistem trenutku je Luna še v praznem teku. S svojim gibanjem potrjuje in le še dodaja glavno noto Venerinega retrogradnega delovanja.

Retrogradna Venera 2017 bo vsakemu človeku namenila delček svoje pozornosti. Najmočneje jo boste čutili, če se bo preko aspektov dotaknila katerega od vaših planetov.

Čas retrogradne Venere za obstoječe odnose

V času, ko se bo Venera gibala retrogradno, se lahko v vašem odnosu marsikaj spremeni. Prejmete priložnost, da vajin odnos še poglobita. V kolikor sta povsem iskrena drug do drugega, bosta prejela priložnost, da se več posvečata sebi in postaneta še bolj srečna.

Spomnite se, kako lepo vama je bilo, ko sta se šele spoznavala. Kaj sta takrat počela? Potrudite se in se do določene mere vrnita v tisti čas. Počnita, v čemer oba uživata. Pokažita nežnost drug do drugega. Uživajta v erotiki in zapeljevanju.

Iskreno se pogovorita, kaj vama je všeč med vama. Dotaknita se tudi tistega, kar menita, da bi vaju še bolj osrečilo. Bolj kot bosta nežno sanjarila o tem, kako natančno si želita, da odnos povedeta še na višji nivo, lažje bosta to uresničila in zaživela.

Na žalost večina parov te iskrenosti ne premore. V tem času na plan priplavajo zatajevani občutki. Ljudje se pogosto bojijo partnerju povedati ali pokazati, kaj od odnosa pričakujejo, ker se bojijo, da ga bodo izgubili.

Zaradi neiskrenosti, se v času, ki mu pravimo retrogradna Venera, zgodijo zadeve, ki jih eden, drugi ali nihče med vama ne bi pričakoval. Kakršno koli razočaranje in šok ob neugodni novici, se nato hitro razplamtita. Dobita lahko celo razsežnosti požara, ki ga je težko pogasiti.

Mnogi v času retrogradne Venere iščejo uteho v objemu tretje osebe. Pojavlja se več skokov čez plot. To se zgodi preprosto zato, ker spoznajo, da partner ni v resnici tisto, kar si predstavljajo. Nato pa naivno pričakujejo, da bodo našli srečo izven obstoječega odnosa.

Na žalost takšne ljubezenske pustolovščine običajno ne prinašajo sreče nikomur. Osebo, ki se zanje odloči, le še bolj prizadenejo in razočarajo. Kadar večkrat ponavlja zgodbo, ga zlahka privedejo do točke, ko ne verjame več v ljubezen in možnosti srečnega partnerskega odnosa.

Da se ne bi kaj podobnega zgodilo vam, vam toplo priporočam, da se raje uprite morebitnim preizkušnjam skoka čez plot, ki jih retrogradna Venera zdaj lahko prinese nasproti.

V takšnem odnosu, kjer se prevare pojavljajo ali o njih le razmišljate, zagotovo živi neiskrenost. Venera med drugim vlada tudi resnici in pravici, zato o tovrstnem početju slej kot prej razsodi. Običajno ne v vašo korist.

Retrogradna Venera za avanturiste

V kolikor spadate med tiste, ki si želijo avanture in kratkotrajnih užitkov, vam bo tole obdobje pisano na kožo. Čas podpira igro, zapeljevanje, občutek očaranosti nad nekom novim in hiter konec ljubezni. Zdaj se ljubezen prižge na hitro, a prav tako hitro ugasne. A to ni vse.

Računati morate, da v tem času lahko spoznate nekoga, ki pričakuje prav nasprotno. Nekoga, ki si želi lepega in trajnega odnosa. Če se zapletete s takšno osebo, vam konec ne bo všeč. Predvsem zato, ker se boste osebe »težko znebili«, saj si bo prizadevala, da vas prepriča, da je prava za vas.

Čas retrogradne Venere za samske

Ne poznam človeka, ki si ne bi želel prijetnega partnerja. Tiste duše dvojčice, s katero bi lahko delil vse, kar se mu dogaja iz dneva v dan. Če spadate mednje in ste še vedno samski, vas lahko popolnoma razumem, da si želite najti sorodno dušo.

Čas, ko je retrogradna Venera, ni naklonjen novim odnosom. Vsaj ne tistim, v katerih bi lahko ustvarili trdno partnerstvo in srečo v ljubezni. Če ste si prebrali prejšnje odstavke, razumete, da se pred vami zlahka pojavi nekdo, ki beži od realnosti in išče le kratkotrajno uteho.

Obdobje je še kako naklonjeno skokom čez plot in neiskrenosti. Marsikatero izkušnjo bi zdaj lahko opisali kot »kratko, a sladko«. A, ko bo minilo, običajno prinese toliko žalosti in razočaranja, da boste rekli: »Ni se splačalo.«.

Vem, da bo v tem času prispelo morje vprašanj glede ljubezni. A, če berete ta prispevek, vedite, da obstaja zelo malo možnosti, da bi vam lahko na posvetu odgovorila, da se odločite poiskati partnerja v tem času.

Kako dobro izkoristiti čas retrogradne Venere​

Bolje bi bilo za vas, da bi se zdaj ukvarjali s seboj. Do Venerinega obrata imate dovolj časa, da raziščete svoje najboljše možnosti, kako k sebi pritegniti resnično pravega partnerja. Tistega, ki bo ob vas, ko bo sijalo sonce in takrat, ko bo padal dež ali celo ledene sveče.

V veliko pomoč vam bo tečaj Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop. Dodobra boste spoznali delček sebe v različnih situacijah. V tečaju pa je del namenjen soočanju s čustvi, romantiko in odnosi. Po njem boste sebe dobro poznali in vedeli tudi, kakšen partner vam ustreza.

Namreč, šele tedaj, ko boste zelo dobro poznali sebe, ko boste resnično razumeli, kaj vas osrečuje in kaj vam gre na živce, boste lahko partnerja bolj pametno izbrali. Z njim pa nato ustvarili odnos, ki si ga zaslužite.

Namig: Venera se po obratu in prehodu skozi celotno znamenje oven premakne v bika, kjer je zelo ugodno postavljena in naklonjena trajnim odnosom. Dobronamerno vam predlagam, da najprej dobro spoznajte sebe, odločite se, kakšnega partnerja si želite, in že v letošnjem v juniju poiščite svojo dušo dvojčico.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:
>